Muhammad Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Θέλω να μάθω τι γίνεται με το διεθνές δίπλωμα οδήγησης και συγκεκριμένα με ενδιαφέρει για τις βαλκανικές χώρες. Αλβανία, Σκόπια, Χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας... Ακούω ότι είναι υποχρεωτικό στη θεωρία αλλά στην πράξη έχω δει πολλές αναφορές ατόμων που ταξίδεψαν σε αυτές τις χώρες απλά με το ελληνικό δίπλωμα. Στην ΕΛΠΑ δε ρωτάω γιατί υποψιάζομαι ότι θα μου πούνε ότι χρειάζεται για να τσιμπήσουν το 50ρικό. Σκέφτομαι να πάρω και στις πρεσβείες των χωρών για να το σιγουρέψω, αλλά ρωτάω κι εδώ
mclein² Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 και για την ιταλια....τσαμπα το βγαζουμε - κανεις δεν το κοιταει. ειτε νοικιαζεις σε σοβαρη - ειτε σε ασοβαρη εταιρεια, το μονο που θελουν ειναι λεφτα + διπλωμα της χωρας απ'οπου ερχεσαι.
vamvakoolas Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 τα εχουμε χιλιογραψει: η ροζαλια ειναι νομιμο εγγραφο και δεν υπαρχει προβλημα νομιμοτητας. Υπαρχει περιπτωση να ταλαιπωρηθεις λιγο αλλα αυτο εχει να κανει αν πετυχεις $#@α αστυνομικο (που επικαλλειται θεμα γνησιοτητας της ροζαλιας και θα σε τρεχει τμημα για να δουν οντως οτι ειναι γνησιο, απλως θα σου φανε χρονο απο τη ζωη σου). Βεβαια το ιδιο ισχυει και με την Ιταλικη ταυτοτητα (αλλο κουρελοχαρτο)
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 15 λεπτά πριν, mclein² είπε και για την ιταλια....τσαμπα το βγαζουμε - κανεις δεν το κοιταει. ειτε νοικιαζεις σε σοβαρη - ειτε σε ασοβαρη εταιρεια, το μονο που θελουν ειναι λεφτα + διπλωμα της χωρας απ'οπου ερχεσαι. Η Ιταλία είναι στην ΕΕ.Τι να το κάνεις το διεθνές ;
Muhammad Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Παιδιά στην ΕΕ δε χρειαζόμαστε διεθνές. το θέμα είναι για χώρες εκτός ΕΕ και συγκεκριμένα για τις βαλκανικές που ανέφερα. Έχω διαβάσει διάφορα ταξιδιωτικά φορουμ και σχεδόν όλοι λένε ότι έχουν ταξιδέψει σε τόσες χώρες χωρίς να τους ζητηθεί το διεθνές. Διάβασα και περιπτώσεις όπου είχαν κάτι θεματάκια τα οποία λύθηκαν. Στην ουσία είναι που θα πέσεις. Δε με ενδιαφέρει για να νοικιάσω, με δικό μου όχημα θα είμαι. Απλά αν πέσεις σε κανένα μπλόκο και ζητήσουν δίπλωμα τι γίνεται; Μια φορά (δε θυμάμαι σε ποια χώρα ήμουν) έπεσα σε μπλόκο, έκανα ότι δε καταλάβαινα, δε μιλούσαν και αυτοί αγγλικά και με διώξανε. Ήμουν με νοικιασμένο τότε Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2020 από Muhammad
mclein² Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Η Ιταλία είναι στην ΕΕ.Τι να το κάνεις το διεθνές ; στους ορους ενοικιασης μεσω νετ, θεωρητικα δε νοικιαζουν με το κουρελι το ροζ κ θελουν διεθνες. εαν καποιος εχει το νεο - δεν υπαρχει προβλημα.
Muhammad Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) την κάρτα έχω, δεν έχω το χάρτινο. Όταν λέω διεθνές εννοώ αυτό που δίνει η ΕΛΠΑ ( για όσους δε γνωρίζουν) Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2020 από Muhammad
G.bar Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 12 λεπτά πριν, Muhammad είπε την κάρτα έχω, έχω το χάρτινο. Όταν λέω διεθνές εννοώ αυτό που δίνει η ΕΛΠΑ ( για όσους δε γνωρίζουν) Αν έχεις το νέο το πλαστικό πας παντου εντός ευρώπης χωρίς πρόβλημα, για εκτός ευρώπης θες το διεθνές της ΕΛΠΑ. Πιο πολύ τους ενδιαφέρει η πράσινη κάρτα της ασφάλειας παρά το δίπλωμα. 1
vamvakoolas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Muhammad είπε την κάρτα έχω, έχω το χάρτινο. Όταν λέω διεθνές εννοώ αυτό που δίνει η ΕΛΠΑ ( για όσους δε γνωρίζουν) τελικα ποιο διπλωμα εχεις ; ροζαλια; καρτα; αποφασισε (διαβασε τη προταση σου). Επισης αποφασισε για τι ρωτας; για την κυκλοφορια στους δρομους σου απαντησανε. Για την ενοικιαση ιχ εξαρταται απο την εταιρια: αν αυτοι θελουν καρτα (και εσυ εχεις ροζαλια) θα φας ακυρο. Εταιριες ειναι οτι θελουν ζητανε (το ιδιο και για την εγγυηση αλλοι θελουν πιστωτικη αλλοι μετρητα). Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2020 από vamvakoolas 1
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 χρόνια δρομολόγια με φορτηγό,25 με Ι.Χ. σε όλη την Ευρώπη,Ρωσία,Σκόπια,Σερβία,Τουρκία ,Αλβανία κλπ,παλιά με τη ροζαλια,εδώ και πολλά χρόνια με το πλαστικό δίπλωμα,πάντα ελληνικό,μου το έχουν ζητήσει δεκάδες φορες, σε σύνορα,σε επαρχιακούς δρόμους,μέσα στη νύχτα,παντού, δεν είχα ποτέ πρόβλημα.Ουτε μια φορά μου είπαν κάτι,όπως και σε δεκάδες άλλους οδηγούς φορτηγών διεθνών μεταφορών. Σκόπια,Σερβία και Τουρκία που είναι εκτός Ε.Ε. δεν χρειάζεσαι καν διαβατήριο,μόνο ταυτότητα. 21 ώρες πριν, Muhammad είπε για τις βαλκανικές χώρες. Αλβανία, Σκόπια, Χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας... Με το ελληνικό πλαστικό,δεν έχεις πρόβλημα σε αυτές τις χωρες.Με το παλιό χάρτινο ίσως να πέσεις σε στραβό. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2020 από jmmys
Muhammad Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 5 ώρες πριν, vamvakoolas είπε τελικα ποιο διπλωμα εχεις ; ροζαλια; καρτα; αποφασισε (διαβασε τη προταση σου). Επισης αποφασισε για τι ρωτας; για την κυκλοφορια στους δρομους σου απαντησανε. Για την ενοικιαση ιχ εξαρταται απο την εταιρια: αν αυτοι θελουν καρτα (και εσυ εχεις ροζαλια) θα φας ακυρο. Εταιριες ειναι οτι θελουν ζητανε (το ιδιο και για την εγγυηση αλλοι θελουν πιστωτικη αλλοι μετρητα). καταραμένο Τ9, Την κάρτα έχω, όχι το παλιό. Δε θέλω να νοικιάσω. με δικό μου όχημα θα είμαι 14 λεπτά πριν, jmmys είπε 20 χρόνια δρομολόγια με φορτηγό,25 με Ι.Χ. σε όλη την Ευρώπη,Ρωσία,Σκόπια,Σερβία,Τουρκία ,Αλβανία κλπ,παλιά με τη ροζαλια,εδώ και πολλά χρόνια με το πλαστικό δίπλωμα,πάντα ελληνικό,μου το έχουν ζητήσει δεκάδες φορες, σε σύνορα,σε επαρχιακούς δρόμους,μέσα στη νύχτα,παντού, δεν είχα ποτέ πρόβλημα.Ουτε μια φορά μου είπαν κάτι,όπως και σε δεκάδες άλλους οδηγούς φορτηγών διεθνών μεταφορών. Σκόπια,Σερβία και Τουρκία που είναι εκτός Ε.Ε. δεν χρειάζεσαι καν διαβατήριο,μόνο ταυτότητα. Με το ελληνικό πλαστικό,δεν έχεις πρόβλημα σε αυτές τις χωρες.Με το παλιό χάρτινο ίσως να πέσεις σε στραβό. αρα δε βγάζω τη βλακεία της ΕΛΠΑ και πάω έτσι. Τωρα να είμαι τόσο γκαντέμης να με σταματήσουν σε μπλόκο και να μου κάνουν φασαρία για το διεθνές....
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, Muhammad είπε καταραμένο Τ9, Την κάρτα έχω, όχι το παλιό. Δε θέλω να νοικιάσω. με δικό μου όχημα θα είμαι Δεν έχεις κανένα πρόβλημα,θα σου το επιβεβαιώσουν και οι αστυνομικοί στα σύνορα της κάθε χώρας που μπαίνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα