Green Dragon Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Καλημέρα σε όλους! Μου έφερε μια φίλη το laptop της για να το τσεκάρω για κάποια προβλήματα που είχε. Το laptop είναι το dell Inspiron 15-5567 με intel 6006u, 4 gb ram ddr4 και 128 gb ssd. Αυτό που ειδα κατ' αρχήν είναι ότι ο γνήσιος φορτιστής δεν εφαρμόζει καλά στην υποδοχή και δεν δίνει με τίποτα ρεύμα. Έχει πάρει ένα no name φορτιστή ο οποίος με ένα ανταπτοράκι δίνει ρεύμα και φαίνεται εντάξει. Το δεύτερο που πρόσεξα είναι ότι η μπαταρία δεν φορτίζει καθόλου. Είναι συνεχώς 0, dead, σαν να μην έχει καθόλου μπαταρία. Πράγμα πολύ περίεργο γιατί το laptop είναι τριετίας. Στη συνέχεια έκανε κάνα 10λεπτο να μπει στα Windows και μετά σερνότανε, σε σημείο να μου έρχεται να το πετάξω. Πάει λοιπόν για format και καθαρή εγκατάσταση και ενημερώνω. Η πρώτη ερώτηση που θέλω τη γνώμη σας, είναι τι κάνω με τον φορτιστή και τι με τη μπαταρία.
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δες συχνοτητα λειτουργιας, και αν δεν ειναι η κανονικη του (πιθανοτατα!) λογω noname φορτιστη, δοκιμασε καταρχην να το διορθωσεις αυτο με το Throttlestop (αν δεν παρετε και σωστο φορτιστη) 🤓 1 1
mphxths Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Γενικως τα dell (και καναδυο αλλες μαρκες) , εχουν "smart" batteries και τσεκαρει το συστημα αν ειναι γνησιες ή οχι και πρηζουν @@ . Ισως εκει δηλ ειναι το προβλημα. Τωρα αν παρακαμπτεται ή οχι δεν εχω ιδεα. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Ειναι γνωστα αυτα, αν ο original φορτιστης του δεν δουλευει - εχει κοπει - χαλασει, τοτε και αυτο: <Έχει πάρει ένα no name φορτιστή ο οποίος με ένα ανταπτοράκι δίνει ρεύμα και φαίνεται εντάξει> (πιθανοτατα) δεν θα της δουλεψει & ειδικα εαν δεν ειναι δοκιμασμενος: πως δουλευει με Dell! ☠️ https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-throttlestop/ ^^ Αυτο θα σε σωσει ως προς τον καθορισμο της ταχυτητας -αν εχει τωρα κολλησει στην ελαχιστη..... Αλλα οσο δεν βλεπει και καλα 'original' φορτιστη, δεν νομιζω οτι θα σου φορτισει τη μπαταρια του 💀 1
Green Dragon Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Μου είπε πριν λίγο, αυτό ακριβώς που λέτε και εσείς. Ότι ο no-name φορτιστής δεν φορτίζει τη μπαταρία. Η μπαταρία φόρτιζε κανονικά με τον γνήσιο. Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή σαν να μετακινήθηκε λίγο η υποδοχή προς τα μέσα και ο γνήσιος σταμάτησε να κάνει επαφή και φόρτιση. Αν το ανοίξω, είναι πιθανό να κολλήσω την υποδοχή στην κανονική της θέση και να λειτουργήσει. Ερωτήσεις: Παίζει αυτό το ενδεχόμενο;;; Μπορώ να το κάνω εγώ και πως;;; Ή να το δώσω σε μαγαζί;
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Στη θεση σου θα εκανα μια ερωτηση εδω: https://www.batteries.gr/gr/stores Στο καταστημα Αθήνας μπορεις να πας με το λαπτοπ και να δοκιμασετε αν σου προτεινουν καποιο φορτιστη εαν μπορει να δουλεψει στο συγκεκριμενο εκει 🤠 Πλατεία Καρύτση 10 T.K. 105 61 (Πλ.Αγίου Γεωργίου Καρύτση) Τηλ.: 2103232662 ~ 2106647000 🧐 Δηλαδη μην μπεις στο ρισκο του πειραγματος / της επεμβασης στην υποδοχη καλυτερα οχι εαν τυχον μπορει να δουλεψει με εναν αλλο φορτιστη κανονικα. 1
sexymwro7 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 14 λεπτά πριν, Green Dragon είπε Αν το ανοίξω, είναι πιθανό να κολλήσω την υποδοχή στην κανονική της θέση και να λειτουργήσει. Ερωτήσεις: Παίζει αυτό το ενδεχόμενο;;; Μπορώ να το κάνω εγώ και πως;;; Ή να το δώσω σε μαγαζί; Για επισκευη βυσματος φορτισης (αν λες αυτο) εχω ακουσει να ζητανε 50+ ευρω...Τωρα δεν ξερω κατα ποσο πιανουν τα χερια του καθενος να το κανει μονος του...Συν οτι μπορει να θελει και καινουριο ανταλλακτικο. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Μπορεις να δεις, επισης κι αυτο = το παρακατω βιδεο, αλλα θα επαναλαβω: πρωτα δοκιμη αλλου φορτιστη! 😃 1
Green Dragon Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Μίλησα και με έναν φίλο μου και μου είπε ότι μπορεί να μου μετρήσει τους φορτιστές (τον γνήσιο και τον no name), αν δίνουν ρεύμα κανονικά ή όχι. Αν δεν έχουν πρόβλημα οι φορτιστές, τότε μάλλον έχει θέμα το βύσμα φόρτισης, που ψιλοκουνιέται κιόλας. Αν οι φορτιστές έχουν πρόβλημα, τότε πάω Καρύτση και ψάχνω για φορτιστή που μακάρι να φορτίζει και τη μπαταρία. Δεν ξέρω ποιο είναι το καλύτερο σενάριο από πλευράς κόστους και ποιό είναι το χειρότερο. Δεν θα θέλαμε με τίποτα να μη δουλεύουν οι φορτιστές και να έχει πρόβλημα και η υποδοχή φόρτισης 🤔🤔🤔 Αν σκεφτείτε κάτι άλλο, εδώ είμαστε. Και σας ευχαριστώ σίγουρα για τη διάθεση και τον χρόνο σας!😀😀 Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2020 από Green Dragon
sexymwro7 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Green Dragon είπε Αν δεν έχουν πρόβλημα οι φορτιστές, τότε μάλλον έχει θέμα το βύσμα φόρτισης, που ψιλοκουνιέται κιόλας. Το βυσμα φορτισης ειναι η πιο συχνη (μηχανικη) βλαβη που μπορει να σου βγαλει ενα λαπτοπ. Γιατι πεφτει πολυ κακομεταχειριση μεταξυ του και του καλωδιου φορτισης και εν τελει ξεχυλωνει και δεν κανει καλη επαφη. Αν κουνιεται οπως λες, κατα πασα πιθανοτητα φταιει (και) αυτο. Εχω αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα. Η μπαταρια τα ειχε φτυσει εντελως με τα χρονια (3-4 χρονια μετα την αγορα) και ειχε και θεμα το βυσμα, αρα με το παραμικρο ταρακουνημα εσβηνε το λαπτοπ. Ηθελε συγκεκριμενη γωνια το καλωδιο για να δωσει ρευμα. Ψαχνοντας ειδα οτι η επισκευη παει 50 μεχρι και 75-90, γιατι δεν ειναι απλα το ανοιγω και το φτιαχνω. Εχει και δουλεια με κολλητηρι. Εναλλακτικα μπορει να φταιει ο φορτιστης, οποτε με πολυ λιγοτερα, με εναν φορτιστη κανεις τη δουλεια σου. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2020 από sexymwro7 1
Green Dragon Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sexymwro7 είπε ..... Αναφορά σε κείμενο ...........Εχω αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα. Η μπαταρια τα ειχε φτυσει εντελως με τα χρονια (3-4 χρονια μετα την αγορα) και ειχε και θεμα το βυσμα, αρα με το παραμικρο ταρακουνημα εσβηνε το λαπτοπ. Ηθελε συγκεκριμενη γωνια το καλωδιο για να δωσει ρευμα. Ψαχνοντας ειδα οτι η επισκευη παει 50 μεχρι και 75-90, γιατι δεν ειναι απλα το ανοιγω και το φτιαχνω. Εχει και δουλεια με κολλητηρι. Εναλλακτικα μπορει να φταιει ο φορτιστης, οποτε με πολυ λιγοτερα, με εναν φορτιστη κανεις τη δουλεια σου. Ωχ μανούλα μου! Από τώρα άρχισα να βογκάω. Όταν της το πω - αν είναι έτσι - θα κλάψει. Άσε που θα είναι επίφοβο να ξανακουνηθεί από τη θέση του. Και μιας και ρώτησα αρχικά αν αξίζει η αναβάθμιση, το laptop ( εκτός από τα παραπάνω, όσο βγουν), χρειάζεται ακόμη ένα dimm 4 gb ddr4 στα 2400. Ο επεξεργαστής του 6006u είναι αρκετά αδύναμος, αλλά εκεί δεν παίρνει τίποτα, ενώ ο δίσκος είναι 128 gb ssd, που της αρκεί επειδή έχει και εξωτερικό σκληρό για αποθήκη. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2020 από Green Dragon
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Μη πνιγεστε σε μια κουταλια νερο! Ο δευτερος φορτιστης αν δεν ειναι ετοιμοφτιαγμενος ειδικα για Dell, δεν θα σου δουλευε ποτε -> ειναι γνωστα πραγματα αυτα επι (νομιζω) καπου + 10 χρονια τωρα...! 😝 Οσο για το δικο του ναι μπορει να εχει χαλασει -στην ουσια αρκετα συχνα κοβεται το καλωδιο εσωτερικα. Στο λεω γιατι, αν δεν τον προσεχει, θα το...ξαναπαθει! Βεβαια αν ειναι λιγο "ατσουμπαλη", η και απλως μη προσεκτικη, μπορει να εχει ταλαιπωρησει και την υποδοχη του -> ετουτο ειναι το κακο (πιθανο) σεναριο.... 🤢 Αν το λαπτοπ ειναι αυτο, ειναι ικανοποιητικο: https://www.skroutz.gr/s/11311101/Dell-Inspiron-5567-i3-6006U-4GB-128GB-Radeon-R7-M440-W10.html μονο + μια μνημη και τελος με αναβαθμιση! 😎 [παρεπιπτοντως ειναι μεγαλο "φαουλ", αν ζητησε & της εδωσαν φορτιστη, που δεν κανει για το Dell, ειναι σαν να ζητησε...Φετα, και να της εδωσαν Γραβιερα: τυρι το ενα τυρι και το αλλο, χοχο-ωχχ..! 🤪] 1
Green Dragon Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 49 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Μη πνιγεστε σε μια κουταλια νερο! Ο δευτερος φορτιστης αν δεν ειναι ετοιμοφτιαγμενος ειδικα για Dell, δεν θα σου δουλευε ποτε -> ειναι γνωστα πραγματα αυτα επι (νομιζω) καπου + 10 χρονια τωρα...! 😝 🤪 Αύριο θα ξέρουμε....😀 52 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε ..! 😝 Οσο για το δικο του ναι μπορει να εχει χαλασει -στην ουσια αρκετα συχνα κοβεται το καλωδιο εσωτερικα. Στο λεω γιατι, αν δεν τον προσεχει, θα το...ξαναπαθει! Βεβαια αν ειναι λιγο "ατσουμπαλη", η και απλως μη προσεκτικη, μπορει να εχει ταλαιπωρησει και την υποδοχη του -> ετουτο ειναι το κακο (πιθανο) σεναριο.... 🤢 . Δεν το προσέχει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο... οπότε μετά από κάτι μήνες, θα ξαναέρθει....η πελάτισσα 😂 59 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Αν το λαπτοπ ειναι αυτο, ειναι ικανοποιητικο: https://www.skroutz.gr/s/11311101/Dell-Inspiron-5567-i3-6006U-4GB-128GB-Radeon-R7-M440-W10.html μονο + μια μνημη και τελος με αναβαθμιση! 😎 [ Αυτό είναι, οπότε και εγώ πιστεύω, ότι για τη δουλειά που το έχει θα είναι κομπλέ. Βρίσκεις soddim ddr4 στα 2400 4 gb, από 12 έως 15 ευρώ στις αγγελίες. 1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε Παρεπιπτοντως ειναι μεγαλο "φαουλ", αν ζητησε & της εδωσαν φορτιστη, που δεν κανει για το Dell, ειναι σαν να ζητησε...Φετα, και να της εδωσαν Γραβιερα: τυρι το ενα τυρι και το αλλο, χοχο-ωχχ..! 🤪] Δεν ξέρω πως έγινε η φάση. Μπορεί και να της είπε ότι είναι μόνο για το ρεύμα και όχι για φόρτιση της συγκεκριμένης μπαταρίας και να το αγνόησε. Αλλά και πάλι αν την κορόϊδεψε, θα μπορούσε να το πάει πίσω.
TheDevilMayCare Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Επιμενω παντως οτι αν googlαρεις ειναι γνωστο θεμα καπου +10 χρονια αυτο. Αλλα και στη πραξη εμπειρικα περα απο γνωση του, θα επρεπε να το εχει συναντησει λοιπον καποιος αν ειναι αυτη μαλιστα η δουλεια του 🙄 Και να σου δωσει ετσι ενα φορτιστη, που ακομη κι αν δεν ειναι ο <γνησιος> να μπορει να φορτιζει τη μπαταρια 1
Green Dragon Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παίδες. Για να έχουμε μια ιδέα του κόστους αλλαγής υποδοχής φόρτισης, 29,90 στον κωτσο + το κόστος του ανταλλακτικού https://www.kotsovolos.gr/computing/episkeues-desktop-pc-laptop/episkeues-laptop/186239-αλλαγή-βύσματος-φόρτισης-laptop εγγύηση2 χρόνια για την επισκευή και 2 χρόνια το ανταλλακτικό. Και εδώ https://e-byte.gr/επισκευή-laptop-dcjack-visma-trofodosias-athina/ από 28 ευρώ, χωρίς κόστος ανταλλακτικού και 3 μήνες εγγύηση για αμφότερα. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2020 από Green Dragon
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα