Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλημέρα με μισή καρδιά.
Λοιπόν , θα ξεκινήσω το στόρι δέκα χρόνια πριν.
2010  , στην θητεία μου στον Ε.Σ , κατά την διάρκεια καψονιού-τρεξίματος με πιάνει ένα τσίμπημα στο γόνατο. Κλάιν Μάϊν σκέφτομαι με το 19χρονο άπειρο μυαλουδάκι μου , τόσα χρόνια ποδόσφαιρο εδώ θα κολλήσω. Για τις επόμενες 7 μέρες ελεύθερος ασκήσεων και πόνο στο ανέβα-κατέβα σκάλα και έπειτα ο πόνος εξαφανίζεται. Συνεχίζω κανονικά τρέξιμο , βάρη και αργότερο ποδόσφαιρο ακόμα και σε ομάδα ερασιτεχνικά χωρίς καμία ενόχληση.
2020 Μάιο , μετά από μεγάλο διάστημα αποχής από οποιαδήποτε μορφή άσκησης , πηγαίνω για τζόκινγκ. Μετά από 1-2 χλμ νιώθω πάλι μια ενόχληση στο αριστερό γόνατο, συνεχίζω και σκέφτομαι πως θα περάσει. Όσο συνεχίζω η ενόχληση γίνεται πόνος και σταματάω. Για τις επόμενες 5-6 μέρες ενόχληση στην βάδιση και στο ανέβα-κατέβα σκάλα και έπειτα ο πόνος εξαφανίζεται. Θυμήθηκα το περιστατικό προ δεκαετίας και αναλογίστηκα πως , όπως και τότε με λίγη ξεκούραση θα είμαι ΟΚ.
2020 Ιούνιο , έναν μήνα ακριβώς μετά πηγαίνω για χαλαρό τζόκινγκ , μετά από 1χλμ , ίδια εκνευριστική ενόχληση στο ίδιο ακριβώς σημείο. Για 2-3 μέρες πόνος στο ανέβα-κατέβα και ενόχληση στο περπάτημα . Πλέον μετά από 10 μέρες νιώθω τέλεια , χωρίς ενόχληση , αλλά ξέρω πως αν κάνω να τρέξω θα ξαναρχίσει.

Δεν έχω κάνει ακόμα κάποια εξέταση και φοβάμαι για το τι θα ακούσω. Θα πάω οπωσδήποτε , αλλά πρώτα θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις.
Παίζει ρήξη μηνίσκου - χιαστού;
Παίζει να γλιτώσω το νυστέρι;
Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο εκτός από μηνίσκο - χιαστό;

Δημοσ.

Εμενα για μηνίσκο μου κάνει η περιγραφή , πρέπει να κάνεις μαγνητική για να δεις ακριβώς τι παίζει , ίσως με μια απλή παγοθεραπεία κτλπ να σου περάσει , μπορεί να χρειαστείς και αρθροσκόπηση , καλύτερα να επισκεφθείς έναν ορθοπεδικό.

Δημοσ.

... όλα παίζουν

Η μαγνητική κ ο ορθοπεδικός σου θα απαντήσουν με σιγουριά.

Με χειρουργεία κ στα δύο γόνατα μου η ζωή συνεχίζεται κανονικά, με λίγη προσοχή παραπάνω κ καλή φυσική κατάσταση.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, vaggelisthesgr said:

φοβάμαι για το τι θα ακούσω

Να φοβασαι πιο πολυ για το τι θα γραψει εδω μεσα ο καθενας, παρα για το τι θα σου πει ο γιατρος

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...