Προς το περιεχόμενο

Μετά το CHAOS έρχεται το νέο hyper car APEIRON με 3.000 ίππους

giorgos4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, panossar95 είπε

Ο χρόνος θα δείξει, αλλά μέχρι τώρα ο κύριος Πανόπουλος δεν πείθει.

30 λεπτά πριν, flokiman είπε

Ενα παρα πολυ ρομαντικο σεναριο ειναι να περιμενει προπαραγγελιες, να συγκεντρωσει κεφαλαιο και να το υλοποιησει, αλλα δινω 0.1% πιθανοτητα.

Ρε παιδια, γιατι ακομα και εσεις που αναγνωριζετε τα ψεμματα στο υπολοιπο σας ποστ δινετε πιθανοτητες στον ιδιοκτητη αυτου του φαναρτζιδικου(πραγματικη εικονα απο το Google Street View):

https://www.google.com/maps/place/Spyros+Panopoulos/@38.091985,23.7737355,3a,60y,300.91h,88.13t/data=!3m6!1e1!3m4!1sX219J1XfoOM3m5t75jGFzQ!2e0!7i13312!8i6656!4m7!3m6!1s0x0:0xac7c5bea1a8f10c5!8m2!3d38.092109!4d23.7734849!14m1!1BCgIgARICCAI

1.JPG.fc2483d0ec6f37af5d7aca602e074fb9.JPG

να βγαλει κατι που ειναι αισθητα καλυτερο απο αυτα που κατασκευαζει χρονια πχ η Μακλαρεν. Εδω το ερευνητικο κεντρο της Μακλαρεν:

image.png.0af8c56882b8fb5836a05108f614c933.png

image.png.80ea4fd5c5c71498e2f33cd326f7dba6.png

image.png.664e5721eceb32c0c11101ee8ff23225.png

Επεξ/σία από haHa
  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μεταξύ μας εαν δεν υπήρχαν τα τσακάλια που έγραψα παραπάνω εγω θα συνέχιζα με τον καταρράκτη στα μάτια .

Ειχα επιφύλαξη για ολα , δεν το πίστευα , αλλα η ανάγκη σε τούτη την χώρα για κατι καλύτερο πάντα με κερδίζει , ο ρομαντισμός με εκανε κ εδώ πρόβατο . 

Ειδα το βίντεο κ μπουκαρα στα σχόλια για μπράβο κ ζητώ !!! 

Φυσικά αλλαξα γνωμη ταχύτατα διαβάζοντας τα πρώτα σχόλια διότι οπως έγραψα η λογική υπηρχε είδη μεσα μου , κ χρειάζοταν ενα μικρό αεράκι να παρει τον ρομαντισμό στα τσακιδια !!!!

Είχα επίσης χαλαστει με την συνέντευξη κ το τραγικό 9 προς 900 ελληνες ξένοι . 

Αλλα κ παλι πίστευα , τοσο κουτός .

• Like 3

Το promo δεν σταματάει... Φταίμε εμείς που θέλουμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα:

https://www.newsauto.gr/news/elliniko-iperaftokinito-chaos-afti-ine-i-alithia/?fbclid=IwAR0Md1Euc1QBxnCbcfeoMJ3yQsoHBVD3MGaS_is1wbldbvQgkf6njsORpNw

11 λεπτά πριν, haHa είπε

Ρε παιδια, γιατι ακομα και εσεις που αναγνωριζετε τα ψεμματα στο υπολοιπο σας ποστ δινετε πιθανοτητες στον ιδιοκτητη αυτου του φαναρτζιδικου(πραγματικη εικονα απο το Google Street View):

https://www.google.com/maps/place/Spyros+Panopoulos/@38.091985,23.7737355,3a,60y,300.91h,88.13t/data=!3m6!1e1!3m4!1sX219J1XfoOM3m5t75jGFzQ!2e0!7i13312!8i6656!4m7!3m6!1s0x0:0xac7c5bea1a8f10c5!8m2!3d38.092109!4d23.7734849!14m1!1BCgIgARICCAI

να βγαλει κατι που ειναι αισθητα καλυτερο απο αυτα που κατασκευαζει χρονια πχ η Μακλαρεν. Εδω το ερευνητικο κεντρο της Μακλαρεν:

1. Πάρε το ερευνητικό κέντρο της ΜακΛάρεν και διαίρεσέ το με το 900 ξένοι 1 Έλληνας.
Θα δεις ότι οι αριθμοί βγαίνουν ταμάμ. 😁

2. Δεν είναι αυτό που δείχνεις το εργοστάσιο του Σπύρου.
1119061323_Screenshotfrom2021-11-0213-02

Ιδού τα πλάνα από το εργοστάσιο.
warehouse-concrete-shiny-floor-filming-1warehouse-concrete-shiny-floor-filming-2
Άπιστη παλιοφάρα, δεν υποστηρίζετε την Ελλάδα μας. 😂

• Like 2

3 λεπτά πριν, georgerapp είπε

Μεταξύ μας εαν δεν υπήρχαν τα τσακάλια που έγραψα παραπάνω εγω θα συνέχιζα με τον καταρράκτη στα μάτια .

Ειχα επιφύλαξη για ολα , δεν το πίστευα , αλλα η ανάγκη σε τούτη την χώρα για κατι καλύτερο πάντα με κερδίζει , ο ρομαντισμός με εκανε κ εδώ πρόβατο . 

Ειδα το βίντεο κ μπουκαρα στα σχόλια για μπράβο κ ζητώ !!! 

Φυσικά αλλαξα γνωμη ταχύτατα διαβάζοντας τα πρώτα σχόλια διότι οπως έγραψα η λογική υπηρχε είδη μεσα μου , κ χρειάζοταν ενα μικρό αεράκι να παρει τον ρομαντισμό στα τσακιδια !!!!

Είχα επίσης χαλαστει με την συνέντευξη κ το τραγικό 9 προς 900 ελληνες ξένοι . 

Αλλα κ παλι πίστευα , τοσο κουτός .

You have seen the light brother!!!Hallelujah!!! 

Ολοι θα θέλαμε να είναι αλήθεια αλλά δεν είναι δυνατόν να μην βλέπεις το δούλεμα που πέφτει .Βεβαια ακόμα μερικοί περιμένουν τα δις του Σώρρα.Τι να πεις;

• Thanks 2

Επισης δεν εχω καταλαβει τα μπραβο και τα ζητω. ΟΚ να στηριξουμε την προσπαθεια, δλδ πως αντε να κανουμε κανα σχολιο συνεχιστε κτλ αλλα μπραβο για τι?

Ο μονος που δικαιολογει μπραβο ειναι ο 3D artist που εφτιαξε πολυ ωραια renders και μπραβο του, θα εχει να τα βαλει στο portfolio του, θα γεμισει το CV του

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να σου πω εμένα μου βγάζει μια αηδία αυτό το «Νιώθω υπερήφανος» όταν το διαβάζω.

Εντάξει να χαρώ που πετυχαίνει κάποιος άξιος κάτι,
πραγματικά να χαρώ που η ζωή ανταμείβει κάποια άξια προσπάθεια
αλλά υπερήφανος νιώθω μόνο για κάτι που πέτυχα εγώ.

Δηλαδή πόσα ελλείμματα πρέπει να κουβαλά κάποιος που περιμένει να ταυτιστεί με έναν άλλο;...
Και πόσο νιονιό δηλαδή, αλλά άλλη υπόθεση κι αυτό.

Επεξ/σία από nemom
  • Like 11

Μου αρέσει που κάθεστε και ασχολείστε σοβαρά με την υπόθεση…

Οι Αλεχάντρο Σκλαβενίτης, Μπομπ Κοζώνης, ο βασιλιάς των μαγιό από τη Σουηδία, ο Τσάκας και οι πρίγκιπες του ΠΑΟ είναι περισσότερο σοβαροί.

1 λεπτό πριν, Bomber-21 είπε

Μου αρέσει που κάθεστε και ασχολείστε σοβαρά με την υπόθεση…

Οι Αλεχάντρο Σκλαβενίτης, Μπομπ Κοζώνης, ο βασιλιάς των μαγιό από τη Σουηδία, ο Τσάκας και οι πρίγκιπες του ΠΑΟ είναι περισσότερο σοβαροί.

Αυτο σκεφτομουν τωρα, το αμοιρο το ελληνικο ποδοσφαιροι ειδε περισσοτερο σοβαρους παπατζιδες να θελουν να "επενδυσουν"😃

1 λεπτό πριν, Bomber-21 είπε

Αυτοί είναι όταν γράφει "χρηματοδοτήθηκε με funds του εξωτερικού"

42 λεπτά πριν, haHa είπε

Κοίτα, από την αρχή, όχι μόνο με τον συγκεκριμένο, αλλά με κάθε τέτοια ενέργεια ειδικά όταν γίνεται από Ελλάδα έχω καχυποψία γιατί ξέρω που ζω.

Αλλά ο τύπος εδώ, το έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που δεν γίνεται να είναι όλο φούσκα. Δεν μπορεί να είναι τόσο χαζός. 

Δεν είναι ότι είπε θα φτιάξω ένα αυτοκίνητο απλό και απλά ξεχάστηκε.

Έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο πλέον.

Για αυτό αφήνω ένα μικρό περιθώριο ότι κάτι υπάρχει σίγουρα, δεν θέλω να πιστέψω ότι όλο είναι λόγια, σίγουρα δεν πιστεύω ότι έχει φτιάξει όλο αυτό το πράγμα που λέει σε 4 χρόνια όταν κορυφαίες εταιρίες στο είδος τους θέλουν 15 χρόνια έρευνας και τεχνογνωσίας.

Το Χαος τελείωσε από οτι λέει είναι έτοιμο οπότε πάμε για νεα πράγματα.

Μιλάει για επένδυση 100μυρίων και γραμμές παραγωγής που θα συναρμολογούν 20.000 αμάξια το χρόνο και θα είναι έτοιμες το 2022.  Ας μας κάνει ένα τουρ στο οικόπεδο, ας μιλήσουν οι επενδυτές κάτι. Εκτός αν τα 100 μύρια θα τα βάλει μόνος του.

Πόσο μετοχικό έχει η εταιρία του; Δεν έχω δυστυχώς χρόνο να το ψάξω λίγο. 

Η δουλειά φαίνεταινα πάει στο περιμένω να μαζέψω χρήματα (επενδυτές, επιχορήγηση, μετοχές κάτι) και μετά βλέπουμε

Προφανώς ο ντόρος εξυπηρετεί το σκοπό να προσελκυθούν κεφάλαια.
Μπορεί και να τα έχει βρει ή μπορεί να κερδίζει χρόνο για να τα βρει.
Υπάρχουν άλλωστε πόροι που σπαταλώνται και κελεμπίες με λεφτά για κάψιμο.
Και υπάρχουν πολιτικοί συνάδελφοι στην παπάτζα έτοιμοι να προβληθούν μαζί του.

Μέχρι στιγμής πουλάει παπάτζες όμως. 
Αργότερα αναλόγως, μπορεί και να δείξει καμιά μακέτα ή κανένα ντράγκστερ κάτι σαν ΙΧ που θα σπάει στα 100 μέτρα.
Αυτό δε σημαίνει όμως ότι με 1 Έλληνα 900 ξένους είσαι σοβαρός
και φτιάχνεις αυτοκίνητο super duper 100% 🇬🇷 .

Απορώ που πείθει κάποιους. Δεν εκπλήσσομαι όμως.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μονο η αναφορα οτι το αμαξι θα ηταν 100% engineered and produced in Greece αρκει για να καταλαβεις οτι μιλας αρχικα με ψευτη που δεν εχει ιδεα το τι σημαινει product development σοβαρου μεγεθους.

Εδω στα ποδηλατα που ως μεσα ειναι απειρως πιο απλα τεχνολογικα και με απειρως λιγοτερο regulation αποτι η αυτοκινηση, βλεπεις οτι σχεδον καμια εταιρεια που κατασκευαζει ποδηλατα δεν αναπτυσει τις δικες τις ταχυτητες/φρενα αλλα κανουν integrate π.χ. κατι απο Shimano ή SRAM και μαλιστα η πλειοψηφια των εταιρειων φερνουν τα carbon frames απο Ασια και καποιες ελαχιστες κατασκευαζουν το πολυ-πολυ μονο τα top end frames (για ποδηλατα που κανουν 7-10Κ) σε δικες τους εγκαταστασεις.

Παμε τωρα στα αμαξια. Ο τυπος ενδεχομενως να κατασκευαζει με 3D printing καποια κομματια.

Απο κει και περα ομως τι?

Θα κανει εξελιξη δικα του φρενα? Δικο του Software? ολα τα συστηματα προστασιας απο το 0? τι ειναι ενα google search και κοπι πέιστ απο καποιο αρχειο της BMW?

Σε καθε οχημα υπαρχουν τουλαχιστον 10αδες υποκατασκευαστες που ειναι εξειδικευμενοι στον τομεα τους. Ο πανοπουλος με 9 ή 22 ατομα λεει οτι οχι μονο βγαζει κατι ανωτερο απο εναν αλλο κατασκευαστη, αλλα μαλιστα ανωτερο απο και απο τους δεκαδες υποκατασκευαστες του.

Σε αυτες τις εταιρειες υπαρχουν ολοκληρα department που ασχολουνται μονο με το development and integration συστηματος φρενων και στον πανοπουλο ειναι ποσο 1 ατομο που "ξερει απο φρενα"?

Απο ενα απλο google search σχετικα με την mercedes benz

Daimler and its Mercedes-Benz division have a network of over 100 suppliers. Some of their principal suppliers include Thyssenkrupp, Eagle Ottawa, Inteva Products, Carcoustics, Nemak, Johnson Electric, and ZF Lenksysteme. Following are some of the primary suppliers of auto parts, along with the parts that each supplies to Daimler and specifically to its primary brand, Mercedes-Benz:

• ThyssenKrupp: shock absorbers and suspension components;
• Eagle Ottawa: leather seat interiors;
• Inteva Products: sunroofs;
• Carcoustics: hood and dash sound insulation components;
• Nemak: cylinder heads;
• Johnson Electric: HVAC actuators;
• ZF Lenksysteme: electronic power steering systems;
• Harman Kardon: information and entertainment modules;
• NSK: front axle wheel bearings;
• Lydall Gerhardi: gas tank heat shields;
• ZF Friedrichshafen: axle systems; and
• Filtran: automatic transmission filter systems.

και ολα αυτα τα  εχει κανει ο πανοπουλος με 22 ατομα, γιατι το αμαξι ειναι εννοειται ετοιμο απο καιρο μιας και οπως ειπε ηθελε να το παρουσιασει στο Geneva Car Show 2021 που ακυρωθηκε αλλα γινεται παντα Μαρτιο δηλαδη πριν 8 μηνες.

PS: δεν μπαινω καν σε λεπτομεριες για το πως γινεται development, τα Automotive Safety Integrity Level (ASIL) που πρεπει να τηρηθουν κλπ.

Επεξ/σία από epp
  • Like 8

12 λεπτά πριν, panossar95 είπε

Κοίτα, από την αρχή, όχι μόνο με τον συγκεκριμένο, αλλά με κάθε τέτοια ενέργεια ειδικά όταν γίνεται από Ελλάδα έχω καχυποψία γιατί ξέρω που ζω.

Αλλά ο τύπος εδώ, το έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που δεν γίνεται να είναι όλο φούσκα. Δεν μπορεί να είναι τόσο χαζός. 

Δεν είναι ότι είπε θα φτιάξω ένα αυτοκίνητο απλό και απλά ξεχάστηκε.

Έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο πλέον.

Για αυτό αφήνω ένα μικρό περιθώριο ότι κάτι υπάρχει σίγουρα, δεν θέλω να πιστέψω ότι όλο είναι λόγια, σίγουρα δεν πιστεύω ότι έχει φτιάξει όλο αυτό το πράγμα που λέει σε 4 χρόνια όταν κορυφαίες εταιρίες στο είδος τους θέλουν 15 χρόνια έρευνας και τεχνογνωσίας.

Σε κανενα επιπεδο δεν το εχει φθασει.. Εκτος αν εννοεις κατι render που για εναν γραφιστα ειναι μερικες μερες δουλεια.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...