Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, masteripper είπε

Αυτό με το best workplaces είναι πελώρια μπούρδα.... ήμασταν και εκεί...αυτά που υποτίθεται δίνουν "πόντους" δεν έχουν σχέση με την τσέπη του εργαζόμενου.

Οι μεγάλοι είναι μεγάλοι και οι υπόλοιποι...τους κλαίνε οι ρέγγες.... ουσιαστικά αυτές οι βλακείες είναι η επιτομή το πώς κάποια HR καταφέρνουν και αναδεικνύονται στο πιο πολύτιμο asset  μιας επιχείρησης ενώ είναι παντελώς άχρηστο σαν τμήμα

Έιναι θέμα marketing.

Ειδικά στην κρίση, που πολλές εταιρείες δεν μπορούν να προσφέρουν τις απολαβές που θα αφήσουν ευχαριστημένο τον εργαζόμενο, κοιτάνε να το αντισταθμίσουν με διαφόρων ειδών "παροχές" προκειμένου στο τέλος να μην αισθάνεται "ριγμένος". 

Επεξ/σία από agnostos13
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Συζητώ με ανθρώπους πολλών κλάδων και διαισθάνομαι ότι η πανδημία στην παρούσα φάση, έχει εμφανιστεί ως καταπληκτική ευκαιρία να περάσουν εργασιακές αλλαγές σε πολλές εταιρείες της χώρας, που πιο πριν δεν θα το διανοούνταν καν να το επιχειρήσουν.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ωραίο θέμα. Εγώ έχω δουλέψει σε αρκετές ιδιωτικές εταιρίες τύπου wind,public κτλ...Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αλλάζουν τα ονόματα και τα χρώματα κατά τα άλλα τα ίδια. Νομίζουν μάλιστα ότι προσφέρουν περισσότερα σε 'σενα από ότι οι άλλοι(εταιρίες)..από που να το πιάσεις. Εκεί που έλεγα δεν υπάρχουν βύσματα στον ιδιωτικό τομέα όταν είχα προτοξεκινησει...τσουπ τα είδα και σε αυτόν..δεν υπάρχουμε σα χώρα σε αυτό τον τομέα...με τα 650 που δίνουν δεν μπορείς ούτε να νοικιάσεις..εταιρίες που κάναμε συνεντευξη μέσω skype και μου λεγανε έλα κρητη,αθηνα κτλ. πόσα δίνετε ρωτούσα;; 650..γεια σας!..μόνο αν η δουλειά βρίσκετε στην πόλη που μένεις και μένεις με τους γονεις σου και πας... ή με την κοπέλα σου η οποία και αυτή δουλεύει ή με κάποιον συγκατοικο...μόνο έτσι!..το κόστος ζωης στο Ελλαδισταν είναι πολύ ακριβό..φοροι κτλ. τα ξέρετε..ειδικά με αυτους τους μισθους της πείνας..δεν προχωρας δεν κάνεις τίποτα στη ζωή σου..μένεις ακίνητος..συντήρηση..τίποτα περισσότερο..για οικογένεια..τίποτα..έκτος και αν υπάρχουν οικονομικές βοήθειες από γονείς και έχουν σπίτια να σου δώσουν κτλ...όσοι μπορείτε κοιτάξτε για εξωτερικό όχι πως εκει΄θα τα βρείτε ροδινα αλλά από εδώ καλύτερα ιδικά αν γνωρίζετε και την γλώσσα στον προορισμο που θα πάτε. Εργασιακά γενικά είμαστε σκ@τα!..από δικαιώματα να το πιάσω;;...εγκυκλοπαίδεια γράφω...από τις υπηρεσίες τύπου ΟΑΕΔ,ΚΕΠ..που είναι τελείως άχρηστες..δεν συνεχίζω γιατί ψιλοξεφευγω. Και μετά από όλα αυτά έρχεται και ο άλλος και σου λέει να είσαι αισιόδοξος.

• Thanks 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, atrwtos είπε

Ωραίο θέμα. Εγώ έχω δουλέψει σε αρκετές ιδιωτικές εταιρίες τύπου wind,public κτλ...Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αλλάζουν τα ονόματα και τα χρώματα κατά τα άλλα τα ίδια. Νομίζουν μάλιστα ότι προσφέρουν περισσότερα σε 'σενα από ότι οι άλλοι(εταιρίες)..από που να το πιάσεις. Εκεί που έλεγα δεν υπάρχουν βύσματα στον ιδιωτικό τομέα όταν είχα προτοξεκινησει...τσουπ τα είδα και σε αυτόν..δεν υπάρχουμε σα χώρα σε αυτό τον τομέα...με τα 650 που δίνουν δεν μπορείς ούτε να νοικιάσεις..εταιρίες που κάναμε συνεντευξη μέσω skype και μου λεγανε έλα κρητη,αθηνα κτλ. πόσα δίνετε ρωτούσα;; 650..γεια σας!..μόνο αν η δουλειά βρίσκετε στην πόλη που μένεις και μένεις με τους γονεις σου και πας... ή με την κοπέλα σου η οποία και αυτή δουλεύει ή με κάποιον συγκατοικο...μόνο έτσι!..το κόστος ζωης στο Ελλαδισταν είναι πολύ ακριβό..φοροι κτλ. τα ξέρετε..ειδικά με αυτους τους μισθους της πείνας..δεν προχωρας δεν κάνεις τίποτα στη ζωή σου..μένεις ακίνητος..συντήρηση..τίποτα περισσότερο..για οικογένεια..τίποτα..έκτος και αν υπάρχουν οικονομικές βοήθειες από γονείς και έχουν σπίτια να σου δώσουν κτλ...όσοι μπορείτε κοιτάξτε για εξωτερικό όχι πως εκει΄θα τα βρείτε ροδινα αλλά από εδώ καλύτερα ιδικά αν γνωρίζετε και την γλώσσα στον προορισμο που θα πάτε. Εργασιακά γενικά είμαστε σκ@τα!..από δικαιώματα να το πιάσω;;...εγκυκλοπαίδεια γράφω...από τις υπηρεσίες τύπου ΟΑΕΔ,ΚΕΠ..που είναι τελείως άχρηστες..δεν συνεχίζω γιατί ψιλοξεφευγω. Και μετά από όλα αυτά έρχεται και ο άλλος και σου λέει να είσαι αισιόδοξος.

Και εξωτερικο υπαρχουν βυσματα. Και το κυριοτερο, οταν ο Ελληνας παει εξωτερικο ειναι σε δυσμενεστερη θεση απο ολους τους ντοπιους, ενω Ελλαδα ειναι σε δυσμενεστερη μονο απο τα βυσματα. Πχ μην περιμενετε Γερμανια να γινεται ευκολα μανατζερ. Γερμανους θα διαλεξουν, ακομη και αν εχουν τα μισα προσοντα και ο Ελληνας θα μεινει χαμηλα για να βγαζει τη χλεμπα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω απο την αλλη ειμαι αισιοδοξος και συμφωνω εν μερη με οσα γραφτηκαν:

υπαρχουν βυσματα, οι ξενοι ισως προτιμησουν ενα ντοπιο και ο ΟΑΕΔ ειναι χαλια. Ωστοσο εγω προσπαθησα στη δουλεια μου να ειμαι σωστος. Οταν εβλεπα οτι η προσπαθεια μου με τη παροδο των χρονων(π.χ να δουλευω παραπανω, να ειμαι αποδοτικοτερος, να προτεινω πραγματα) εβρισκε τοιχο, μαζεψα τα πραγματακια μου και πηγα σε αλλη εταιρια παρολο που και υποχρεωσεις ειχα (π.χ δανειο, νοικι κτλ) και δεν υπηρχαν ευκαιριες απασχολησης. Δεν αντεχω τα τοξικα περιβαλλοντα.

Στο ενδιαμεσο προσπαθουσα ακομα και οταν δεν ειχα λεφτα, να διαβαζω και να βλεπω απο ιντερνετ μαθηματα για αυτο που εκανα και να πειραματιζομαι μονος μου. Σιγουρα δε πηρα καποιο χαρτι αλλα θα ηξερα καλυτερα το αντικειμενο

Και στο εξωτερικο τα ιδια μου ελεγαν. Ωστοσο στο χερι μου ηταν να πείσω οτι με τα προσοντα μου ειμαι καλυτερος απο εναν ντοπιο. Και συχνα αυτο δουλεψε. Ωστοσο μετα υπηραν και αλλες αδικιες (λιγοτερος μισθος και προνομια απο ντοπιο) αλλα και παλι εκανα τη προσπαθεια χωρις να γκρινιαζω. Και οταν περασαν τα χρονια και ειχα προυπηρεσια ....ειχα πλεον να επιλεξω εργοδοτη.

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 3
Δημοσ.
19 ώρες πριν, atrwtos είπε

Πως να ζησεις με 650-750 ευρω... Φυτοζωεις, δε ζεις, απλα προσπαθεις να συντηρηθεις. Αν εχεις οικογενεια και παιδια ή αν σκοπευεις να κανεις; Δε το συζηταμε καν! Απιθανο απλα, σεναριο επιστημονικης φαντασιας. Αν δε μενεις μαζι με γονεις ή δε τα βρισκεις ετοιμα απο γονεις καποια πραγματα (πχ. σπιτι, αυτοκινητο κλπ), ειναι απελπιστικα δυσκολο να ξεκινησεις απο το μηδεν. Εδω ο μισθος και τα χρηματα δε φτανουν για να βγαλεις τον μηνα και να μεινεις μονος σου, θα φτασουν για να βαλεις στην ακρη και να κανεις ονειρα για να επενδυσεις σε ακινητο κλπ;
Το κοστος ζωης στην Ελλαδα ειναι απο αλλο πλανητη, φοροι πανω στους φορους κλπ και οι μισθοι στα ταρταρα. 
Εργασιακα και επαγγελματικα δικαιωματα; Αγνωστες λεξεις, οι Ελληνες εργοδοτες ειναι μοναδικοι στο ειδος τους.
Τα προβληματα πλεον ειναι πολυ βαθια ριζωμενα και δεν ειναι μια κατασταση που αλλαζει ευκολα ή μπορει να καλυτερευσει στα επομενα χρονια δυστυχως.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, merkon είπε

Πως να ζησεις με 650-750 ευρω... Φυτοζωεις, δε ζεις, απλα προσπαθεις να συντηρηθεις. Αν εχεις οικογενεια και παιδια ή αν σκοπευεις να κανεις; Δε το συζηταμε καν! Απιθανο απλα, σεναριο επιστημονικης φαντασιας. Αν δε μενεις μαζι με γονεις ή δε τα βρισκεις ετοιμα απο γονεις καποια πραγματα (πχ. σπιτι, αυτοκινητο κλπ), ειναι απελπιστικα δυσκολο να ξεκινησεις απο το μηδεν. Εδω ο μισθος και τα χρηματα δε φτανουν για να βγαλεις τον μηνα και να μεινεις μονος σου, θα φτασουν για να βαλεις στην ακρη και να κανεις ονειρα για να επενδυσεις σε ακινητο κλπ;
Το κοστος ζωης στην Ελλαδα ειναι απο αλλο πλανητη, φοροι πανω στους φορους κλπ και οι μισθοι στα ταρταρα. 
Εργασιακα και επαγγελματικα δικαιωματα; Αγνωστες λεξεις, οι Ελληνες εργοδοτες ειναι μοναδικοι στο ειδος τους.
Τα προβληματα πλεον ειναι πολυ βαθια ριζωμενα και δεν ειναι μια κατασταση που αλλαζει ευκολα ή μπορει να καλυτερευσει στα επομενα χρονια δυστυχως.

Προς το χειρότερο θα αλλάξει. Αλλά εν μέρει φταίνε κι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Ειδικά νέοι έχουν βολευτεί στην κατάσταση να μένουν με τους γονείς τους, τρώνε τα 600-700-800€ σε καλοπέραση και δεν έχουν απαιτήσεις. Ξέρω φίλο μου με πτυχίο ΕΜΠ που πήγε σε μεγάλη ενεργειακή να δουλευει για βασικό. Ε τα θες και τα παθαίνεις. Ο κόσμος έχει προσόντα αλλά δεν έχει απαιτήσεις. Μιζέρια και άγιος ο θεός...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Προς το χειρότερο θα αλλάξει. Αλλά εν μέρει φταίνε κι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Ειδικά νέοι έχουν βολευτεί στην κατάσταση να μένουν με τους γονείς τους, τρώνε τα 600-700-800€ σε καλοπέραση και δεν έχουν απαιτήσεις. Ξέρω φίλο μου με πτυχίο ΕΜΠ που πήγε σε μεγάλη ενεργειακή να δουλευει για βασικό. Ε τα θες και τα παθαίνεις. Ο κόσμος έχει προσόντα αλλά δεν έχει απαιτήσεις. Μιζέρια και άγιος ο θεός...

Και στην Βραζιλία που δουλεύουν για ψίχουλα, ενώ οι πλούσιοι έχουν λεφτά, τα θέλουν και τα παθαίνουν. Γιατί ο εργαζόμενος και ο εργοδότης έχουν την ίδια δύναμη στην αγορά εργασίας. 

Για παράδειγμα, ο φίλος σου θα πάει στον εργοδότη, θα του πει ο εργοδότης ότι θα παίρνει 800 €, θα φύγει από τον εργοδότη ο φίλος σου, και μετά θα πεινάσει και ο φίλος σου και ο εργοδότης. Οπότε, τα θέλει και τα παθαίνει ο φίλος σου που έκατσε με 800 €. 

Επεξ/σία από Sacadmerde
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Sacadmerde είπε

Και στην Βραζιλία που δουλεύουν για ψίχουλα, ενώ οι πλούσιοι έχουν λεφτά, τα θέλουν και τα παθαίνουν. Γιατί ο εργαζόμενος και ο εργοδότης έχουν την ίδια δύναμη στην αγορά εργασίας. 

Για παράδειγμα, ο φίλος σου θα πάει στον εργοδότη, θα του πει ο εργοδότης ότι θα παίρνει 800 €, θα φύγει από τον εργοδότη ο φίλος σου, και μετά θα πεινάσει και ο φίλος σου και ο εργοδότης. Οπότε, τα θέλει και τα παθαίνει ο φίλος σου που έκατσε με 800 €. 

Δε νομιζω οτι θα πεινασει ο εργοδοτης. Δυστυχως ετσι οπως ειναι δομημενο το συστημα, σιγουρα θα καλυφθει εντος μερικων ωρων η θεση εργασιας με καποιον αλλον ο οποιος θα δεχτει να δουλευει για 800 ευρω γιατι πολυ απλα ειτε θα τα εχει αναγκη ειτε θα σκεφτει οτι ειναι καλυτερα απο το να παιρνει 0 ευρω. Και ακριβως για αυτον τον λογο "δεν τον παιρνει" τον εργαζομενο να αντιδρασει και να πει οτι θελω 1500 ευρω πχ αντι για 800. Υπαρχει φοβερη προσφορα εργασιας στην αγορα, ολοι πτυχιουχοι με μεταπτυχιακα κλπ, στο συρταρι περιμενουν εκατομμυρια βιογραφικα... Για αυτο ακριβως και οι εργοδοτες συμπεριφερονται ετσι, γιατι ξερουν οτι παντα θα βρισκουν κοσμο με μινιμουμ μισθο προθυμο να κανει "τα παντα" για να βρει δουλεια.

Επεξ/σία από merkon
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Sacadmerde είπε

Καλά, καβάλησες το καλάμι κι έφυγες. Όταν οι συνομήλικοι σου με ίδια προσόντα ξεκινάνε με πρώτο μισθό 800 κι εσύ ξεκινάς με 550 σε αντίστοιχη δουλειά, κάτι κάνεις λάθος. Δηλαδή για μια θέση να κατεβάσουμε και τα παντελόνια στους εργοδότες; Θα φτωχύνει ο όμιλος αν δώσει λίγα παραπάνω λεφτά στα ελάχιστα άτομα που ξεκινάνε κάθε χρόνο δουλειά; Όχι, αλλά αφού βρήκε θύμα και δε συζήτησε καν τον μισθό, τα βρίσκει και τα κάνει. Και αυτός είναι η πιο τρανταχτή περίπτωση, υπάρχουν κι άλλοι που πάνε σα πρόβατα στη σφαγή. Και αν έχεις οικονομικό πρόβλημα και θες δουλειά πάση θυσία να το καταλάβω. Αλλά εδώ δεν ισχύει.

16 λεπτά πριν, merkon είπε

Δε νομιζω οτι θα πεινασει ο εργοδοτης. Δυστυχως ετσι οπως ειναι δομημενο το συστημα, σιγουρα θα καλυφθει εντος μερικων ωρων η θεση εργασιας με καποιον αλλον ο οποιος θα δεχτει να δουλευει για 800 ευρω γιατι πολυ απλα ειτε θα τα εχει αναγκη ειτε θα σκεφτει οτι ειναι καλυτερα απο το να παιρνει 0 ευρω. Και ακριβως για αυτον τον λογο "δεν τον παιρνει" τον εργαζομενο να αντιδρασει και να πει οτι θελω 1500 ευρω πχ αντι για 800. Υπαρχει φοβερη προσφορα εργασιας στην αγορα, ολοι πτυχιουχοι με μεταπτυχιακα κλπ, στο συρταρι περιμενουν εκατομμυρια βιογραφικα...

Κι αυτό ισχύει. Πάνε και κάνουν μεταπτυχιακά UK και Ολλανδία, παρατάνε προσφορές για δουλειά και μετά γυρνάνε Ελλάδα γιατί τους λείπουν τα μπιτσόμπαρα κι οι ποτάρες. Ε κάτσε να σε @@ ο κάθε Έλληνας εργοδότης, να παίρνεις 3 και 60 να λες και ευχαριστώ. Δυστυχώς το βλέπω κι αυτό το φαινόμενο αρκετά έντονο.

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ProponitisTouKanape είπε

Καλά, καβάλησες το καλάμι κι έφυγες. Όταν οι συνομήλικοι σου με ίδια προσόντα ξεκινάνε με πρώτο μισθό 800 κι εσύ ξεκινάς με 550 σε αντίστοιχη δουλειά, κάτι κάνεις λάθος. Δηλαδή για μια θέση να κατεβάσουμε και τα παντελόνια στους εργοδότες; Θα φτωχύνει ο όμιλος αν δώσει λίγα παραπάνω λεφτά στα ελάχιστα άτομα που ξεκινάνε κάθε χρόνο δουλειά; Όχι, αλλά αφού βρήκε θύμα και δε συζήτησε καν τον μισθό, τα βρίσκει και τα κάνει. Και αυτός είναι η πιο τρανταχτή περίπτωση, υπάρχουν κι άλλοι που πάνε σα πρόβατα στη σφαγή. Και αν έχεις οικονομικό πρόβλημα και θες δουλειά πάση θυσία να το καταλάβω. Αλλά εδώ δεν ισχύει.

Φυσικά και έχεις δίκιο. Πας για ψάξεις δουλειά σε μία χώρα με ανεργία στους νέους πάνω από 30% (δηλαδή, τουλάχιστον τρεις στους δέκα δεν έχουν δουλειά), βρίσκεις, θα φύγεις επειδή δεν σου αρέσει ο μισθός, και μετά ο,τι επιπτώσεις θα έχεις εσύ θα έχει και ο εργοδότης. Δηλαδή, ο εργοδότης θα χρωστάει ενοίκιο, ρεύμα, νερό, κτλ, όπως ακριβώς και εσύ. 

Οπότε, εάν πας για δουλειά κάπου στην Ελλάδα του σήμερα και δεν σου αρέσει ο μισθός, πρέπει να σηκωθείς να φύγεις. Έχεις - δεν έχεις λεφτά, έχεις - δεν έχεις πλάτες, σηκώνεσαι και φεύγεις. Αλλιώς, τα θέλεις και τα παθαίνεις που θα δουλεύεις με 800 € / μήνα. 

Καλά τα λες! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ουσία είναι οτι όποιος δεν έχει ανάγκη τα 500 μπορεί να πάρει και τα 1000 (αναφερόμενοι σε πρώτο μισθό, συνήθως κατά 99% βυσματικά βέβαια).

Όποιος έχει ανάγκη τα 500 στο τέλος παίρνει και 300 και λέει και ευχαριστώ.

Σαφώς υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά τώρα λέμε για τον κανόνα.

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

μπορεί να πάρει και τα 1000 (αναφερόμενοι σε πρώτο μισθό, συνήθως κατά 99% βυσματικά βέβαια).

Στο μεταξύ όταν τέλειωνα με το ελληνικό πανεπιστήμιο πριν 15 χρόνια και έφευγα για εξωτερικό όλοι οι συμφοιτητές μου που έμπαιναν στην αγορά εργασίας είχαν ως στάνταρ τον πρώτο μισθό τα 1000-1100 ευρώ. Τότε η απορρόφηση ήταν σχεδόν άμεση, πλέον τα 1000 ευρώ θεωρούνται ως κάτι άπιαστο που μόνο βύσματα, βολεμένοι και μεσαίες/υψηλές θέσεις μπορούν να έχουν...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Στο μεταξύ όταν τέλειωνα με το ελληνικό πανεπιστήμιο πριν 15 χρόνια και έφευγα για εξωτερικό όλοι οι συμφοιτητές μου που έμπαιναν στην αγορά εργασίας είχαν ως στάνταρ τον πρώτο μισθό τα 1000-1100 ευρώ. Τότε η απορρόφηση ήταν σχεδόν άμεση, πλέον τα 1000 ευρώ θεωρούνται ως κάτι άπιαστο που μόνο βύσματα, βολεμένοι και μεσαίες/υψηλές θέσεις μπορούν να έχουν...

Η γενιά των 500 (πλέον 400) ευρώ βλέπει τη γενιά των 700 ευρώ και κλαίει...

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...