Προς το περιεχόμενο

Msc Data Science Ελβετία ή Ολλανδια

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

όπως γράφω και στον τίτλο, βρίσκομαι σε διλλημα σχετικά με την επιλογή μεταπτυχιακού στις παραπάνω χώρες. Συγκεκριμένα, βρίσκομαι ανάμεσα σε ETH (Ζυριχη), EPFL (Λοζάνη), UVA (Άμστερνταμ, αυτο ειναι μονοετες) και TU DELFT (Delft). Γνωρίζω ότι η εισαγωγή σε κάποια ειναι κατά πολύ δυσκολότερη από τα υπόλοιπα, αλλά καθώς δεν έχω στείλει ακόμα αιτήσεις, ας θεωρήσουμε ότι υπάρχουν θετικές απαντήσεις από όλα.

Όσον αφορά εμένα, είμαι 26 ετών, απόφοιτος πληροφορικής ΑΠΘ και τα τελευταία 3 χρονια εργάζομαι σε εταιρεια σχετική με betting ως software engineer (.net c#,sql,js,java,php). Θέλω να ασχοληθώ με το data science και ενδεχομένως big data. Ως προς αυτό, έχω ασχοληθεί με scala και spark στα πλαίσια της σχολής και pyton, R, Rstudio μόνος μου (εχω και κάποια udemy courses αγορασμένα που θέλω να ολοκληρώσω συντομα). Επίσης, μεχρι τον Μάρτιο θα βρίσκομαι στον στρατό για την θητεία μου, οπότε η αίτηση θα γίνει παράλληλα (τα περισσότερα είναι ήδη ετοιμα). Τέλος, ασχολούμαι παρα πολύ με το ποδήλατο και σχεδιάζω να συνεχίσω για αρκετό καιρό ακόμα.

Σχετικά με τα παραπάνω, θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις/εμπειρίες σας σχετικά με την επιλογη και ως προς τους άξονες:

-Εκπαιδευση: Το κέρδος σε επίπεδο γνωσεων, το βιογραφικό και τις σπουδές γενικότερα.

-Εργασια: Θεωρώ πιθανό το σενάριο σπουδες-πρακτικη-εργασια οποτε με ενδιαφέρουν τα χαρακτηριστικά αυτής στην αντίστοιχα χώρα

-Διαβιωση: Το καθημερινό της υπόθεσης και της ζωής γενικότερα στην χώρα και την πόλη

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους αφιερώσουν χρόνο για το θέμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα όσα είπες είναι άριστα. Κατ΄ εμέ το ETH δεν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα και θα ήταν η προσωπική μου επιλογή.

Για διαβίωση οκ θα πονέσεις με την Ζυρίχη και γενικότερα από την Ελβετία. Σε κάθε περίπτωση σε σχέση με Ελλάδα μιλάμε για άλλα κόστη σε όλες τις επιλογές σου.

Για δουλειά ταυτόχρονα δύσκολο έως αδύνατο απλά αυτό που κάνουν "όλοι" είναι internship το καλοκαίρι και είσαι οκ.

Όσο για το βιογραφικό αν δεν έχεις βρει δουλειά πριν αποφοιτήσεις κάτι έκανες πολύ λάθος μιας και όλα είναι target universities.

• Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω απο την αλλη delft με κλειστα τα ματια..

Η πολη ειναι πανεπτιστημιουπολη και με υψηλου επιπεδου φοιτητες γενικα. Ολλανδικα ειναι σουπερ ατου αν καταφερεις να μαθεις (στην αγορα εργασιας στη benelux)

Ακομα και οι ολλανδοι θα εκπλαγω αν μετα δε σε αποροφησει καποια πολυεθνικη μετα τις σπουδες. Αν θυμαμαι ισως να μην εχεις αξια αναφορας διδακτρα αλλα το κοστος ζωης ειναι σημαντικο (διαμονη φαι). Για το ποδηλατο δε χρειαζεται να γραψω κατι. Επισης ο τροπος ζωης Ολλανδων θεωρω ανωτερος απο Γερμανια/Ελβετια (χαλαρα πραγματα με ταυτοχρονα ψηλες απολαβες)

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Thanks 1

13 ώρες πριν, kaliakman είπε

Όλα όσα είπες είναι άριστα. Κατ΄ εμέ το ETH δεν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα και θα ήταν η προσωπική μου επιλογή.

Για διαβίωση οκ θα πονέσεις με την Ζυρίχη και γενικότερα από την Ελβετία. Σε κάθε περίπτωση σε σχέση με Ελλάδα μιλάμε για άλλα κόστη σε όλες τις επιλογές σου.

Για δουλειά ταυτόχρονα δύσκολο έως αδύνατο απλά αυτό που κάνουν "όλοι" είναι internship το καλοκαίρι και είσαι οκ.

Όσο για το βιογραφικό αν δεν έχεις βρει δουλειά πριν αποφοιτήσεις κάτι έκανες πολύ λάθος μιας και όλα είναι target universities.

19 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

εγω απο την αλλη delft με κλειστα τα ματια..

Η πολη ειναι πανεπτιστημιουπολη και με υψηλου επιπεδου φοιτητες γενικα. Ολλανδικα ειναι σουπερ ατου αν καταφερεις να μαθεις (στην αγορα εργασιας στη benelux)

Ακομα και οι ολλανδοι θα εκπλαγω αν μετα δε σε αποροφησει καποια πολυεθνικη μετα τις σπουδες. Αν θυμαμαι ισως να μην εχεις αξια αναφορας διδακτρα αλλα το κοστος ζωης ειναι σημαντικο (διαμονη φαι). Για το ποδηλατο δε χρειαζεται να γραψω κατι. Επισης ο τροπος ζωης Ολλανδων θεωρω ανωτερος απο Γερμανια/Ελβετια (χαλαρα πραγματα με ταυτοχρονα ψηλες απολαβες)

|
Συμφωνώ και με τους δύο.

Αμφότερα εξαιρετικές επιλογές με άψογες προοπτικές και επίπεδο, αλλά προσωπικά θα πήγαινα με το ETH. 

Είναι - κατ' εμέ - το MIT-Berkeley της Ευρώπης.

Ο μόνος λόγος να μην πας είναι ότι η Ζυρίχη είναι φαρμακείο.

O τρόπος ζωής φυσικά πιο ήρεμος Ελβετία, αν και πάλι εάν έχεις λεφτά παντού περνάς καλά.

• Like 1
  • Thanks 1

1 hour ago, Krimson1 said:

Γράφτηκα μόνο και μόνο για να απαντήσω 😅 

Υ.Γ. One of those is not like the others (Delft)

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τον κόπο και τον χρόνο σου. Πολύ χρήσιμο το insight που προσφέρεις. 

Με το τελευταίο μπορεις να μου πεις τι εννοεις ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λίγο off topic, αλλά δες αν θες καλύτερα το opportunity cost  που σου λέει από πάνω. Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να πας για 2 χρόνια στην Ελβετία ( και δεν υπολογίζεις ότι θα σκιστείς να βρεις κάποια part time δουλειά ή teaching assistant για να καλύψεις τα έξοδα σου ) καλύτερα δώσ'τα για ένα msc διάρκειας 1 έτους. Αν μπορείς να μπεις ΕΤΗ/EPFL, έχεις αρκετά μεγάλη πιθανότητα να μπορείς να μπεις Imperial/LSE/Oxbridge και το 2ο χρόνο να εργάζεσαι/πληρώνεσαι αντί να σπουδάζεις. Αυτά τα πανεπιστήμια, είναι πάνω κάτω τα ίδια με τις διαφορές να είναι στο που θες να εστιάσεις, αν θες να κάνεις έρευνα,σε ποια χώρα θες να δουλέψεις λόγω της διασύνδεσης με το industry. Αλλά με ένα πτυχίο από αυτά you can't go wrong. Επίσης είπες ότι είσαι έτοιμος για αιτήσεις, αλλά από εμπειρίες φίλων όλοι δώσανε GRE και ας μην είναι required για ΕΕ φοιτητές, για να μπεις στα Ελβετικά. Τυπικά δεν το ζητάνε, αλλά λέει strongly preffered και έχω στο μυαλό μου 7 περιπτώσεις που το βάλανε στην αίτηση. 

Επεξ/σία από mmmpii
  • Thanks 1

16 λεπτά πριν, Krimson1 είπε

Σωστος. Και εγω εδωσα, βεβαια γνωστη μου μπηκε ETH χωρις (ξαναγυρναμε στο κανε αιτηση νωρις, λιγοτερος ανταγωνισμος τοτε). Imperial και EPFL ηταν υποχρεωτικο το GRE αλλωστε. Το LSE δεν θα το εβαζα στο παιχνιδι για τον τομεα που μιλαμε.

Ναι προφανώς δεν έχει σχέση στη σύγκριση με τα καθαρά Engineering/CS προσανατολισμένα πανεπιστήμια σαν αντικείμενο, απλά ό,τι κι αν κάνεις το LSE ανοίγει πόρτες γι'αυτό το ανέφερα

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, Krimson1 said:

Τελικα απο βαθμο πτυχιου πως εισαι? Καλυπτεις τα requirements?

Κοιτα δεν εχω καλο βαθμό αλλα νομιζω καλυπτω το minimum requirement (7.56).

Επίσης έχω paper που πηγε σε συνέδριο, 3-4 συστατικές έτοιμες (με τον τελευταίο δεν εχω μιλήσει, συν ο εργοδότης where applicable) και την εργασιακή εμπειρία που ελπίζω να ισορροπήσει τον βαθμό.

Αιτησεις θέλω να στείλω σε όλα, οποτε προφανώς η επιλογή θα εξαρτηθεί και από ποια θα απαντήσουν θετικά, αλλα η ερωτηση αφορά περισσότερο στην περίπτωση του "ιδανικου" ή αυτήν της επιλογής σε περίπτωση πολλαπλών θετικών απαντήσεων.

Επίσης παρέλειψα να αναφέρω, επειδή το αναφέρατε, πως έχω μαζέψει ηδη ένα ποσό (καλύπτει τις σπουδές σε ολλανδια και μέρος αυτών για ελβετια) και υπάρχει η υνατοτηα για εξολοκλήρου χρηματοδότηση των σπουδών απτους γονεις (αν και ως ανεξάρτητος από τα 19, θα προτιμουσα σίγουρα κάτι που θα ήταν 100% εγω)

Επεξ/σία από Theo1903

59 λεπτά πριν, Theo1903 είπε

Επίσης έχω paper που πηγε σε συνέδριο, 3-4 συστατικές έτοιμες (με τον τελευταίο δεν εχω μιλήσει, συν ο εργοδότης where applicable) και την εργασιακή εμπειρία που ελπίζω να ισορροπήσει τον βαθμό.

Αιτησεις θέλω να στείλω σε όλα, οποτε προφανώς η επιλογή θα εξαρτηθεί και από ποια θα απαντήσουν θετικά, αλλα η ερωτηση αφορά περισσότερο στην περίπτωση του "ιδανικου" ή αυτήν της επιλογής σε περίπτωση πολλαπλών θετικών απαντήσεων.

Επίσης παρέλειψα να αναφέρω, επειδή το αναφέρατε, πως έχω μαζέψει ηδη ένα ποσό (καλύπτει τις σπουδές σε ολλανδια και μέρος αυτών για ελβετια) και υπάρχει η υνατοτηα για εξολοκλήρου χρηματοδότηση των σπουδών απτους γονεις (αν και ως ανεξάρτητος από τα 19, θα προτιμουσα σίγουρα κάτι που θα ήταν 100% εγω)

για ενα χρόνο δεξου και μια βοήθεια απο γονείς αφού εχουν τη δυνατότητα. Ο βαθμός σου δεν είναι χαμηλός, συνήθως ζητανε πανω απο 7 ή 7,5 για μεταπτυχιακό και στην Ελλάδα έχουμε σχολές που πανω απο 7,5 βγάζει ενας φοιτητής στα 3 χρονια, ενω σε άλλες σχολές τελειώνουν όλοι με 8 και πανω. Επίσης η εργασιακή εμπειρία είναι μεγάλο συν καθώς και η δημοσίευση.  Για υποτροφία αν ενδιαφέρεσαι ίσως να μην επαρκει. 

• Thanks 1

12 ώρες πριν, mmmpii είπε

Λίγο off topic, αλλά δες αν θες καλύτερα το opportunity cost  που σου λέει από πάνω. Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να πας για 2 χρόνια στην Ελβετία ( και δεν υπολογίζεις ότι θα σκιστείς να βρεις κάποια part time δουλειά ή teaching assistant για να καλύψεις τα έξοδα σου ) καλύτερα δώσ'τα για ένα msc διάρκειας 1 έτους. Αν μπορείς να μπεις ΕΤΗ/EPFL, έχεις αρκετά μεγάλη πιθανότητα να μπορείς να μπεις Imperial/LSE/Oxbridge και το 2ο χρόνο να εργάζεσαι/πληρώνεσαι αντί να σπουδάζεις. Αυτά τα πανεπιστήμια, είναι πάνω κάτω τα ίδια με τις διαφορές να είναι στο που θες να εστιάσεις, αν θες να κάνεις έρευνα,σε ποια χώρα θες να δουλέψεις λόγω της διασύνδεσης με το industry. Αλλά με ένα πτυχίο από αυτά you can't go wrong. Επίσης είπες ότι είσαι έτοιμος για αιτήσεις, αλλά από εμπειρίες φίλων όλοι δώσανε GRE και ας μην είναι required για ΕΕ φοιτητές, για να μπεις στα Ελβετικά. Τυπικά δεν το ζητάνε, αλλά λέει strongly preffered και έχω στο μυαλό μου 7 περιπτώσεις που το βάλανε στην αίτηση. 

Ολα αυτα τα πανεπιστημια αιχμης για τις ειδικοτητες θετικων επιστημων απαιτουν GRE, μπορει σε καποια προγραματα να λεει strongly preffered και οχι υποχρεωτικο,αλλα αν λαβουμε υποψιν Τον αριθμο και την ποιοτητα των αιτησεων ειναι και παραειναι υποχρεωτικο.Το lse εχει βαρυ  brand name αλλα στα οικονομικα,οχι στους υπολογιστες.Τα oxbridge ειναι η παγκοσμια σταθερα και εννοω οτι επι εκατονταδες χρονια βρισκοντε στην κορυφη,ενω τα αμερικανικα ανεβαινουν και κατεβαινουν ανα δεκαετια,εικοσαετια .Το ΕΤΗ ειναι ενα θαυμασιο πανεπιστημιο με πολυ κακο μαρκετινγκ γιαυτο και ειναι γνωστο μονο σε μικρο αριθμο ατομων σε σχεση με τα αλλα της κουβεντας.Σε αυτο το επιπεδο δεν νομιζω οτι μπορει κανεις ευκολα να σπουδαζει και να δουλευει ταυτοχρονα.Τα βρετανικα εχουν υψηλα διδακτρα,εν αντιθεση με το ΕΤΗ και περιπου ιδιο κοστος ζωης.Καλως η κακως δεν μπορει κανεις να περιμενει οτι ο εργοδοτης θα παρει το προγραμμα σπουδων και θα το μελετησει,συνηθως επιλεγει με βασει το,ποιο ονομα ειναι πιο βαρυ,και αυτο εχει λογικη διοτι ενα πανεπιστημιο τοσο υψηλου επιπεδου ασφαλως εχει πολυ καλο επιπεδο σπουδων.Εγω προσωπικα αν επελεγα θα Προτιμουσα τα oxbridge παρα τα σαφως δυσκολοτερα entry requirements και αυτο οπως προανεφερα γιατι εχουν σταθερη αξια,κατι σαν την χρυση λιρα.Αν καποιος εβλεπε(εαν υπηρχαν) καταταξεις του 1200,1300 ,1500,1600,1800,2000 μχ  Αυτα θαβλεπαι να φιγουραρουν στην κορυφη Τα αμερικανικα  αντιθετα αλλαζουν ταχυτατα θεση ,αρα αξια brand name (πριν απο 30 μονο χρονια το stanford δεν υπηρχε) ενω το yale μεσα σε 20 χρονια διατηρειται ψηλα μονο χαρη στην νομικη του αλλα με μεγαλη πτωση.Παντως τελειωνοντας θα πρεπει ναχει κανεις υποψιν του οτι οποιοδηποτε απο αυτα τα πανεπιστημια ειναι τρομερα δυσκολο να κανει καποιον δεκτο γιατι εκει μαζευοντε αιτησεις απο ολο τον κοσμο και μαλλιστα αιτησεις σοβαρες με φοβερα προσοντα.Εδω δυστυχως το να ειναι κανεις αποφοιτος ελληνικου πανεπιστημιου δεν βοηθαει.Την περασμενη μολις εβδομαδα φοιτητες του ΑΠΘ ζητουσαν να περασουν ολα τα μαθηματα χωρις καμια εξεταση κανενος ειδους λογω κορωναιου,αυτα ακουγοντε στους ανθρωπους που κανουν τις επιλογες,πιστευει κανει σοβαρα οτι αν το cambridge πχ μπορει να επιλεξει μεταξυ ενος αποφοιτου του ΜΙΤ πχ και ενος του ΑΠΘ θα επιλεξει τον δευτερο?

1 ώρα πριν, Theo1903 είπε

Ο βαθμος σου ειναι μια χαρα,το οτι εχεις paper σεσυνεδριο επισης πολυ σημαντικο (δεν υπαρχουν πολοι μη διδακτορικοι με δημοσιευσεις σε συνεδρια).Το ιδανικο ειναι μεγαλη κουβεντα,προσωπικη μου αποψη ειναι οτι οσο ψηλοτερα στις αξιολογησεις τοσο καλυτερα.Τα ολλανδικα πανεπιστημια ειναι μια χαρα αλλα δεν παυουν να ειναι χαμηλα στις διεθνεις αξιολογησεις θεωρουμενα ως αξιοπρεπη σοβαρα ιδρυματα ,οχι ομως σαν πανεπιστημια κορυφης .Τo ETH. ειναι στην κορυφη των θετικων επιστημων μαζι με imperial,cambridge για την ευρωπη.Με βαση τον βαθμο σου σιγουρα θα σε παρουν στην ολλανδια,και πολυ πιθανον στο ΕΤΗ.Οι σπουδες ειναι επενδυση ζωης και καθολου κακο δεν ειναι αν χρειαστει να βοηθησουν ,εφοσον μπορουν ,και οι γονεις.Σε τιποτα δεν μειωνει τηνπροσπαθεια σου ποσο δε μαλλον εφοσον απ οτι αντιλαμβανομαι εισαι σοβαρο ατομο και οχι εκπαιδευτικος τουριστας.

• Thanks 1

46 minutes ago, Krimson1 said:

Ο βαθμος σου ειναι το αντιστοιχο του 2:1 του αγγλικου. Μια χαρά. Κοιτα καποια προγραμματα θελουν First Honours, δηλαδη 8.5+ (Edinburgh, Oxbridge, Imperial). Ωστοσο keep in mind οτι αφορα νεους (21) φοιτητες αυτο, που το μονο achievement τους ειναι αυτος ο υψηλος βαθμος. Εσυ ως παλιοτερος, με εμπειρια και με δημοσιευση μπορεις να σταθεις πιστευω. Συστατικες δεν εχει νοημα να εχεις πολλες, μια δινεις σε καποια, 2 στα περισσοτερα, 3 στο ETH .

Ακομα και αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα, το ιδιο κοστος ευκαιριας σε βαραινει με εμενα😅 που δεν την εχω. Τα 50k διαφορα γιατι για καπου εκει μιλαμε all things considered δηλαδη αναμεσα σε Αγγλια και Ελβετια γιατι να τα δωσεις; Δεν θα παρεις κατι περισσοτερο για τα λεφτα σου.

Αιτησεις στειλε παντου αν θες, αλλα υπολογισε τα εξοδα της διαδικασιας.

200  IELTS

200 GRE

Αν χρειαζεσαι μαθηματα ξεφευγουμε (προσωπικα δεν εκανα γιατι μου φαινοταν ΛΗΣΤΕΙΑ τα λεφτα που ηθελαν). Υπολογισε τον χρονο που θελουν τα μαθηματα (6-8 εβδομαδες).

150 αιτηση + (~300? not sure) ολη η χαρτουρα ETH. επισημες μεταφρασεις και αντιγραφα σε δυο γλωσσες που τα κρατανε αυτοι.

150 Delft που ανεφερες επειδη το θυμαμαι. Προς τιμην τους το μονο που βρηκα που στο επιστρεφει το 150αρι αν φοιτησεις εκει.

150 EPFL

90 UCL

100 Οxford

? Cambridge

UvA free

Imperial free

Καταλαβαινεις καπου παραπαει η βαλιτσα. 

Να λαβεις υπ' οψιν και το networking που γινεται, τοσο με ακαδημαικους, οσο και με συμφοιτητες. Αλλιως θα βοηθηθεις απο τις γνωριμιες, προσωπικες και επαγγελματικες, στο Imperial/ETH και αλλιως στο UvA/Εδιμβουργο

Κουβεντες καφενειου τωρα, συγγνωμη κιολας για την εκφραση... το πανεπιστημιο δεν ειναι το QS ranking του, ουτε αν το ξερει η Κιτσα που πινει καφε η μανα μας, που παρεπιπτοντως το ETH θα το ξερει, ουτε αν το 1600 εβγαλε καλη φουρνια επιστημονων, ουτε καν αν ενω εμεις σπουδαζουμε computer science βγαζει καλους μαθηματικους/φυσικους...

Αν θελει καποιος να παει Οξφορδη να κανει 1 χρονο MSc in Computer Science / Statistical Science γιατι, ω ναι, οταν εισαι πανεπιστημιο απο το 1200 δεν ακολουθεις τις εξελιξεις να προσφερεις συγχρονα προγραμματα και modules, πας με τα πατροπαραδοτα, μπραβο του. Θα δωσει ενα σκασμο λεφτα και στην περιπτωση του OP δεν θα μαθει και τιποτα. Θα φαινεται καλο στο βιογραφικο του ομως, οταν θα γινει ο OP μεγαλος επιστημονας και θα τον μελετανε το 2500 μχ

Ουτε και ειναι 'τρομερα δυσκολο' να σε παρουν για MSc. Πιο 'φοβερα προσοντα' για MSc απο τον OP που εχει 3 years work experience (παταει κατω το να καθοσουν στα 3 χρονια ενος BSc στην ιδια καρεκλα που καποτε καθοταν ο Νευτωνας, ευκολα) και publication σε conference, δεν θα βρεις. 

Παρεπιπτοντως, το που θα σε παρουν, θα το ξαναπω κι ας γινω κουραστικος, ειναι 90% ποτε θα κανεις αιτηση. 

Σε ευχαριστώ και πάλι για την εποικοδομητικη συζήτηση και τις εμπειρίες. Έχω σημειώσει ημερομηνίες για deadlines στα ιδρύματα με στόχο οι αιτήσεις να φύγουν αν ειναι δυνατόν (μοναδικό εμπόδιο ο στρατος) day one.

• Like 1

6 ώρες πριν, Krimson1 είπε

Ο βαθμος σου ειναι το αντιστοιχο του 2:1 του αγγλικου. Μια χαρά. Κοιτα καποια προγραμματα θελουν First Honours, δηλαδη 8.5+ (Edinburgh, Oxbridge, Imperial). Ωστοσο keep in mind οτι αφορα νεους (21) φοιτητες αυτο, που το μονο achievement τους ειναι αυτος ο υψηλος βαθμος. Εσυ ως παλιοτερος, με εμπειρια και με δημοσιευση μπορεις να σταθεις πιστευω. Συστατικες δεν εχει νοημα να εχεις πολλες, μια δινεις σε καποια, 2 στα περισσοτερα, 3 στο ETH .

Ακομα και αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα, το ιδιο κοστος ευκαιριας σε βαραινει με εμενα😅 που δεν την εχω. Τα 50k διαφορα γιατι για καπου εκει μιλαμε all things considered δηλαδη αναμεσα σε Αγγλια και Ελβετια γιατι να τα δωσεις; Δεν θα παρεις κατι περισσοτερο για τα λεφτα σου.

Αιτησεις στειλε παντου αν θες, αλλα υπολογισε τα εξοδα της διαδικασιας.

200  IELTS

200 GRE

Αν χρειαζεσαι μαθηματα ξεφευγουμε (προσωπικα δεν εκανα γιατι μου φαινοταν ΛΗΣΤΕΙΑ τα λεφτα που ηθελαν). Υπολογισε τον χρονο που θελουν τα μαθηματα (6-8 εβδομαδες).

150 αιτηση + (~300? not sure) ολη η χαρτουρα ETH. επισημες μεταφρασεις και αντιγραφα σε δυο γλωσσες που τα κρατανε αυτοι.

150 Delft που ανεφερες επειδη το θυμαμαι. Προς τιμην τους το μονο που βρηκα που στο επιστρεφει το 150αρι αν φοιτησεις εκει.

150 EPFL

90 UCL

100 Οxford

? Cambridge

UvA free

Imperial free

Καταλαβαινεις καπου παραπαει η βαλιτσα. 

Να λαβεις υπ' οψιν και το networking που γινεται, τοσο με ακαδημαικους, οσο και με συμφοιτητες. Αλλιως θα βοηθηθεις απο τις γνωριμιες, προσωπικες και επαγγελματικες, στο Imperial/ETH και αλλιως στο UvA/Εδιμβουργο

Κουβεντες καφενειου τωρα, συγγνωμη κιολας για την εκφραση... το πανεπιστημιο δεν ειναι το QS ranking του, ουτε αν το ξερει η Κιτσα που πινει καφε η μανα μας, που παρεπιπτοντως το ETH θα το ξερει, ουτε αν το 1600 εβγαλε καλη φουρνια επιστημονων, ουτε καν αν ενω εμεις σπουδαζουμε computer science βγαζει καλους μαθηματικους/φυσικους...

Αν θελει καποιος να παει Οξφορδη να κανει 1 χρονο MSc in Computer Science / Statistical Science γιατι, ω ναι, οταν εισαι πανεπιστημιο απο το 1200 δεν ακολουθεις τις εξελιξεις να προσφερεις συγχρονα προγραμματα και modules, πας με τα πατροπαραδοτα, μπραβο του. Θα δωσει ενα σκασμο λεφτα και στην περιπτωση του OP δεν θα μαθει και τιποτα. Θα φαινεται καλο στο βιογραφικο του ομως, οταν θα γινει ο OP μεγαλος επιστημονας και θα τον μελετανε το 2500 μχ

Ουτε και ειναι 'τρομερα δυσκολο' να σε παρουν για MSc. Πιο 'φοβερα προσοντα' για MSc απο τον OP που εχει 3 years work experience (παταει κατω το να καθοσουν στα 3 χρονια ενος BSc στην ιδια καρεκλα που καποτε καθοταν ο Νευτωνας, ευκολα) και publication σε conference, δεν θα βρεις. 

Παρεπιπτοντως, το που θα σε παρουν, θα το ξαναπω κι ας γινω κουραστικος, ειναι 90% ποτε θα κανεις αιτηση. 

Νομιζω οτι δεν εχεις δικαιο.Πρωτον  οι αιτησεις εχουν καταληκτικη ημερομηνια και εξεταζοντε αφου ληξει η ημερομηνια αυτη.Στην περιπτωση τωνrolling admision το ναι η το οχι εξαρταται απο τα προσοντα σου και οχι απο τον χρονο υποβολης της αιτησης.Προς θεου αν ηταν οπως τα λες την πρωτη εβδομαδα θα συμπληρωναν το νουμερο και τελος,απλα δεν ισχυει.Εκεινο που ισχυει ειναι οτι αν μια αιτηση ειναι αψογη σου λενε ναι,αν ξεκαθαρα δεν τους κανει σου λενε οχι και για τις υπολοιπες σε βαζουν σε waiting list.Ενα πανεπιστημιο καθοριζεται απο το επιπεδο των καθηγητων του,των φοιτητων του,και το παραγομενο εργο.Τα oxbridge ζητουν AAA+ για την εισαγωγη,πιο υψηλο στανταρτ απλα δεν υπαρχει πουθενα,ακομα και τα Harvard,mit λενε επαρκως καλο πτυχιο χωρις να καθοριζουν βαθμο ουτε ΙΕlTS,ουτε βαθμο gre.Η οξφορδη εχει γυρω στους 60 νομπελιστες και το cambridge πανω απο 70 .Δεν ειναι μονο η qs αλλα και οι υπολοιπες αξιολογησεις the,arwu,complete,gardian,times που λενε τα ιδια  ,συνεπως δεν ειναι θεμα αξιολογησης αλλα πραγματικοτητας.Το αν καθεσαι στο ιδιο θρανιο με τον νευτωνα ασφαλως και εχει την σημασια του γιατι δειχνει την ιστορια,το παρελθον ενος πανεπιστημιου.Πιθανως για computer science μπορει να βρει κανεις κατι πιο συγχρονο,εγω μιλαω για πανεπιστημιο  γενικα και οχι για εναν συγκεκριμενο τομεα μονο.Μου θυμιζεις  τον κλασικο ελληνα οδηγο που στο φαναρι βλεπει μια λαμποργκινι και ρωταει τον οδηγο της "ρε φιλε σου βγηκε καλο γιατι δεν βλεπω πολλα να κυκλοφορουν,και μετα στρεφεται στον κολλητο του πλαι και λεει ,σαχλαμαρες μωρε το δικο μου φτιαγμενο γκολφ ειναι καλυτερο.Ξερεις υπαρχουν πολλες ειδικοτητες κυριως στην τεχνολογια Υπολογιστων που ενδεχομενως τα oxbridge δεν ενδιαφεροντε να επενδυσουν αλλα αυτο δεν μειωνει ουτε την δυσκολια ουτε την αξια τους.Αλλωστε γιαυτο τον λογο ανεφερα το ΕΤΗ,το Ιmperial η ακομα και το ΜΙΤ,caltech.Eνταξει καταλαβαινω οτι αυτα τα πανεπιστημια μονο φτηνα δεν ειναι,και ασφαλως εξαιρετικα δυσκολο να σε δεχτουν αλλα απο το σημειο αυτο εως να λεμε οτι δεν αξιζουν απεχει πολυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/6/2020 στις 5:26 ΜΜ, Krimson1 είπε

Πχ. USA, πρώτα θα προτιμήσεις Toronto University

Ελπίζω αυτό να μην το πεις σε κανένα Καναδό, γιατί είναι παρεξηγίσιμο. Το Toronto είναι στον Καναδά. Επίσης, έρχεται δεύτερο στον Καναδά και ειδικά για DL/AI. Το όνομα στο Toronto είναι, κάποια χρόνια τώρα, στη "σύνταξη" και δεν κάνει και πολύ δουλειά. Οπότε, πλέον είναι δεύτερο (το πρώτο είναι επίσης στον Καναδά). 

Στις 21/6/2020 στις 8:18 ΜΜ, Theo1903 είπε

όπως γράφω και στον τίτλο, βρίσκομαι σε διλλημα σχετικά με την επιλογή μεταπτυχιακού στις παραπάνω χώρες. Συγκεκριμένα, βρίσκομαι ανάμεσα σε ETH (Ζυριχη), EPFL (Λοζάνη), UVA (Άμστερνταμ, αυτο ειναι μονοετες) και TU DELFT (Delft). Γνωρίζω ότι η εισαγωγή σε κάποια ειναι κατά πολύ δυσκολότερη από τα υπόλοιπα, αλλά καθώς δεν έχω στείλει ακόμα αιτήσεις, ας θεωρήσουμε ότι υπάρχουν θετικές απαντήσεις από όλα.

Εάν έχεις θετικές απαντήσεις από όλα, τότε το επόμενο που πρέπει να κοιτάξεις είναι το υπόβαθρο. Πας για μεταπτυχιακό και, σε αυτό που πας να ασχοληθείς και σε επίπεδο MSc, έχει μεγαλύτερη σημασία να γνωρίζεις καλά το υπόβαθρο παρά να δουλεύεις σε κάτι hot και edgy. Θα πρότεινα την εξής σειρά: 

1. ETH
  2. EPFL
  3. Delft

Imperial, δεν θα το πρότεινα. Έχει όνομα, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχουν κάτι καλό να προσφέρουν σε αυτό τον τομέα. Αντιθέτως, το Cambridge University έχει. 

Στις 23/6/2020 στις 2:23 ΜΜ, Krimson1 είπε

Σε αυτό συμφωνώ. Ειδικά το Oxford Uni έχιε μείνει πίσω. 

Επεξ/σία από Sacadmerde
  • Like 2
  • Thanks 1

29 minutes ago, Sacadmerde said:

Θα πρότεινα την εξής σειρά: 

1. ETH
  2. EPFL
  3. Delft

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Το UvA δεν το αναφέρεις βλεπω. Δεν το θεωρείς ισάξιο ή παράλειψη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Krimson1 είπε

Δεν υφισταται ουτε και το Cambridge σαν επιλογη,

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι δουλειά κάνουν σε επίπεδο MSc, αλλά σε έρευνα έχουν καλό output, ιδιαίτερα σε graph NNs. Π.χ., δημοσιεύσεις φετεινές, περσινές, προ-πέρσινες. 

Ενταξει, στο πλαισιο ενος Master δεν νομιζω να εχει κανεις απαιτηση να συνεργαστει ουτε με τον Hinton ουτε με τον Bengio

Αυτό δεν ισχύει. Συγκεκριμένα, περσινές δουλειές από το Mila και πάνω σε dialogue systems, ήταν με μαστεράδες και τον Yoshua (και άλλους μέσα, αλλά υπήρχε συνεργασία MSc με Prof.) 

3 ώρες πριν, Theo1903 είπε

Το UvA δεν το αναφέρεις βλεπω. Δεν το θεωρείς ισάξιο ή παράλειψη?

Δεν το θεωρώ ισάξιο. 

Ενταξει, στο πλαισιο ενος Master δεν νομιζω να εχει κανεις απαιτηση να συνεργαστει ουτε με τον Hinton ουτε με τον Bengio ουτε αντιστοιχα με τον σουπερσταρ καθηγητη οπου κι αν παει.

Α! Τώρα το θυμήθηκα και αυτό το παράδειγμα! 

Το seminal paper για τον attention mechanism του D. Bahdanau "Neural Machine Translation by Jointly Learning to Align and Translate" (https://arxiv.org/abs/1409.0473), έγινε όταν ο Bahdanau έκανε το master του. Όπως θα δεις, πρώτος author ο Bahdanau, δεύτερος ο Cho (superstar του NLP), και τρίτος ο Y. Bengio. 

Επεξ/σία από Sacadmerde
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...