Προς το περιεχόμενο

Apple WWDC 2020: iOS 14, Macbooks με ARM επεξεργαστές και όλα όσα περιμένουμε

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

27 λεπτά πριν, ignome4 είπε

Το πρόβλημα τώρα ειναι ότι μας τελειώνει bootcamp/VMs (πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για τους Mac)

VMs θα βγουν σιγουρα, bootcamp οταν βγουν windows σε arm.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mac OS σε arm σημαίνει πολλά πράγματα, καλά και κακά. 

Σημαίνει όμως και ότι το hackintosh, όπως το ξέρουμε, όχι τώρα, όχι άμεσα... αλλά σε κάποια χρόνια, τελειώνει. 

Βέβαια δεν πιστεύω ότι η apple θα αποφασίσει μεταφορά σε arm cpu για το σύνολο των προϊόντων της. Είναι πιθανό να κρατήσει σε x86 τα πιο επαγγελματικά προϊόντα της (mac pro και imac pro). 

Σε αυτό ελπίζουμε για ένα απλό λόγο ....
desktop ή laptop με σκληρό μη προσβάσιμο και ενσωματωμένο στη μητρική .... ΑΠΛΑ ΔΕΝ!!!!

Σήμερα μόλις έχτισα από την αρχή το desktop hackintosh  μου λόγω βλάβης του ssd....... σε 1 ώρα όλα όπως πριν και με κόστος τα 80 ευρώ του samsung 860 evo. Αν η βλάβη είχε συμβεί σε macbook θα έκλαιγα την τσέπη μου τώρα.......

Επεξ/σία από hasodikis

12 ώρες πριν, ignome4 είπε

Και ποσο σίγουροι είμαστε για την ασφάλεια μιας και μιλάμε για κατι ‘’παράνομο’’

Αυτά καλά είναι για κάποιον που δεν έχει συνδεμένες κάρτες , Apple wallet κλπ. 

Εγώ το φοβάμαι , πιθανόν και να κάνω λάθος. 

19 λεπτά πριν, Vasilisxd είπε

Αυτά καλά είναι για κάποιον που δεν έχει συνδεμένες κάρτες , Apple wallet κλπ. 

Εγώ το φοβάμαι , πιθανόν και να κάνω λάθος. 

Δεν κανεις λάθος , φυσικά και έχει ένα ρίσκο 

1 ώρα πριν, cat1967 είπε

Emulator και έτσι μάλλον θα περάσει και επίσημα στο iPad (σαν το UTM)

39 λεπτά πριν, hasodikis είπε

Mac OS σε arm σημαίνει πολλά πράγματα, καλά και κακά. 

Σημαίνει όμως και ότι το hackintosh, όπως το ξέρουμε, όχι τώρα, όχι άμεσα... αλλά σε κάποια χρόνια, τελειώνει. 

Βέβαια δεν πιστεύω ότι η apple θα αποφασίσει μεταφορά σε arm cpu για το σύνολο των προϊόντων της. Είναι πιθανό να κρατήσει σε x86 τα πιο επαγγελματικά προϊόντα της (mac pro και imac pro). 

Σε αυτό ελπίζουμε για ένα απλό λόγο ....
desktop ή laptop με σκληρό μη προσβάσιμο και ενσωματωμένο στη μητρική .... ΑΠΛΑ ΔΕΝ!!!!

Σήμερα μόλις έχτισα από την αρχή το desktop hackintosh  μου λόγω βλάβης του ssd....... σε 1 ώρα όλα όπως πριν και με κόστος τα 80 ευρώ του samsung 860 evo. Αν η βλάβη είχε συμβεί σε macbook θα έκλαιγα την τσέπη μου τώρα.......

Ή θα σου έδιναν καινούριο MacBook 

17 ώρες πριν, ignome4 είπε

Να τα... 

Kuo confirms ARM at WWDC: 13.3-inch MacBook Pro and new 24-inch iMac will be the first ARM Macs, released as soon as Q4, expects the Mac models will offer performance improvements of 50-100% over their Intel predecessors

Η intel θα φαλιρίσει στο τελος, λιγο η AMD, λιγο η apple...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, cat1967 είπε

Windows για arm έχουν ήδη βγει. Δεν αρκεί αυτό. Πρέπει να υπάρξει συμβατότητα των windows για τον επεξεργαστή της για να υπάρξει bootcamp. Ή να φροντίσει η apple να υπάρξει κάποιου είδους emulation. Έχω περιέργεια να δω τη στάση της apple σχετικά με το bootcamp. Πιστεύω κι εγώ πως είναι βαρβατο στοιχείο των macbook.

Επεξ/σία από Gioandro

Εγώ δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό που κάνει ασύμβατους τους επεξεργαστές arm. Τι είναι αυτό που θα εμποδίσει τα arm windows να τρέξουν στον επεξεργαστή της apple.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, petasis είπε

Εγώ δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό που κάνει ασύμβατους τους επεξεργαστές arm. Τι είναι αυτό που θα εμποδίσει τα arm windows να τρέξουν στον επεξεργαστή της apple.

Drivers για τον επεξεργαστή της apple είναι ένα παράδειγμα. Δεν είναι δύσκολο να γίνει. Το ζήτημα είναι μήπως με όλο αυτό η apple σταματήσει το bootcamp.

Επεξ/σία από Gioandro

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, petasis είπε

Σκέψου το σαν εσύ (cpu) να προσπαθείς να επεξεργαστείς δεδομένα σε μια γλώσσα που δεν ξέρεις (λειτουργικό)... μόνο που ένας επεξεργαστής δεν μπορεί να μάθει, οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να "μεταφραστεί/προσαρμοστεί" η γλώσσα...

Επεξ/σία από AtiX

Το λυπάμαι τον τύπο, θα έχει πιαστεί το προσωπό του να προσπαθεί να δείξει ενθουσιασμένος με τις «καινοτομίες» του iOS που τις έχουμε χρόνια στο Android

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...