Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, 

Έχω ένα τεχνικό θέμα που μου φαίνεται τόσο περίεργο που σχεδόν με ψυχαγωγεί 😁
Το βλέπω και λίγο σαν παζλ και ελπίζω να το διορθώσω με την βοήθειά σας! 

Συνοπτικά: δεν μπορώ να λειτουργήσω την Smart TV ως main monitor ή σε duplicate mode για το desktop PC μου, ενώ δουλεύει κανονικότατα σε extended. Εχει ζουμί όμως.

Αναλυτικά:
Εχω ένα desktop PC με μητρική 8ετίας (δεν έχει mirracast) με σχετικά καινούρια RX580 Nitro+ και windows 10. 

Spoiler

CPU i5 750
RAM 8GB
2xSSD + 1HDD
PSU δε θυμάμαι :P

Στο display port της κάρτας γραφικών είναι συνδεδεμένη η βασική μου οθόνη (AOC C24G1)
Σε HDMI port της κάρτας έχω ένα HDMI καλώδιο ~10μέτρα που πηγαίνει στην τηλεόραση.
Η Τηλεόραση είναι μία καίνουρια Samsung Q60T που γενικά δουλεύει κανονικότατα.

Ποιο είναι το πρόβλημα λοιπόν?

• Όταν συνδέω το HDMI καλώδιο με την τηλεόραση, μπαίνει κατευθείαν σε extended mode μεταφέρεται και ο ήχος στη TV, όλα άψογα. 
  • Αν επιλέξω όμως (απο τα display settings ή project mode με win+P) duplicate mode ή second screen only, η TV κάνει loading λίγη ώρα και μετά δε δείχνει τίποτα και λέει απουσία σήματος. Σαν να μην είχε ποτέ καλώδιο. Αν το γυρίσω σε extended παίζει πάλι κανονικά. 
    • Το ίδιο συμβαίνει και αν απλά κλείσω την AOC οθόνη μου απο το power button της, καθώς κάπως καταλαβαίνει το PC οτί έκλεισε η οθόνη και προσπαθεί να βάλει την TV ως μοναδική οθόνη κάτι το οποίο δε καταφέρνει. 
    • Το ίδιο συμβαίνει αν απλά αφαιρέσω τελείως την AOC οθόνη απο την κάρτα. 
  • Το πιο κουλό: αν κάνω restart PC όσο κάνει boot, παίζει κανονικά σε duplicate και στις δύο, και αν αποσυνδέσω την AOC δείχνει όλο το boot sequence στην Smart TV. Όταν όμως φορτώνει τα windows - αντίο, πάλι χάνεται η εικόνα με "απουσία σήματος'...

Τι έχω δοκιμάσει:

• Εχω δοκιμάσει όλα τα HDMI ports της TV. Δεν φταίνε αυτά.
  • Επίσης τα 2 HDMI ports της κάρτας γραφικών για το καλώδιο. Ούτε αυτά φταίνε.
  • Εχω δοκιμάσει τα δύο display port για την AOC οθόνη (τι σχέση έχει θα μου πείτε..), να την συνδέσω με HDMI και αυτή αλλά και να την βγάλω τελείως όπως ανέφερα και δεν άλλαξε τίποτα. Λογικό.
  • Εχω συνδέσει στο desktop PC άλλο PC monitor που έχω ευκαιρο (LG) σαν 2η οθόνη με το ίδιο 10μετρο καλώδιο που συνδέω την TV και παίζει κανονικά. Και duplicate και τα πάντα! Αρα δε φταίει το καλώδιο πιστεύω.. Ούτε και η κάρτα γραφικών. Θεωρητικά ούτε τα windows αλλά δεν είμαι σίγουρος.
  • Έχω συνδέσει άλλο PC (laptop) με την TV (μάλιστα με το 10μετρο καλώδιο) και έπαιζε κανονικά. Duplicate και απ'όλα 😩 Μόνη διαφορά ωστόσο οτί αυτό το laptop δεν έχει HDMI out οπότε έχω adaptoρα απο USB-C σε HDMI και ήθελε 1-2 κλικ στην TV για να βαφτίσω το source σαν PC, αλλά μετά έπαιξε οκ.

Οπότε συνολικά: δε φαίνεται να φταίει το καλώδιο, ούτε η κάρτα γραφικών, ούτε η τηλεόραση, ούτε τα windows του desktop PC, αλλά η κακή μου μοίρα και οι αμαρτίες που έκανα μικρός. 

Πραγματικά έχετε κάποια ιδέα για να δοκιμάσω??
Δεν είμαι απελπισμένος, αλλά θέλω πολύ να μάθω τι συμβαίνει και να αποφύγω και την αγορά chromecast χωρίς λόγο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

p.s. εφόσον δεν ξέρω που είναι το πρόβλημα δεν ήξερα που να φτιάξω το thread. sorry αν χρειάζεται μετακίνηση!

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασες να έχεις την Smart TV σε Full HD ανάλυση; Ακούγεται για driver πρόβλημα αλλά υπάρχουν πολλά που μπορεί να φταίνε...

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον προλαλησαντα. Κάτι με hz και ανάλυση παίζει. Προφανώς ο υπολογιστής ζητάει ανάλυση που η τηλεοραση δεν μπορεί να δώσει.

Δημοσ.

Από το user manual της τηλεόρασης.

Connection notes for HDMI
• The following types of HDMI cables are recommended:
– High Speed HDMI Cable
– High Speed HDMI Cable with Ethernet
– Premium High Speed HDMI Cable
– Premium High Speed HDMI Cable with Ethernet
– Ultra High Speed HDMI Cable
• Use an HDMI cable with a thickness of 0.66 inches (17 mm) or less.
• Using a non-certified HDMI cable may result in a blank screen or a connection error.
• Some HDMI cables and devices may not be compatible with the TV due to different HDMI specifications.
• This TV does not support HDMI Ethernet Channel. Ethernet is a Local Area Network (LAN) built with coaxial
cables standardized by the IEEE.
• Use a cable shorter than 10 feet (3 m) to get the best UHD viewing quality.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Δοκίμασες να έχεις την Smart TV σε Full HD ανάλυση; Ακούγεται για driver πρόβλημα αλλά υπάρχουν πολλά που μπορεί να φταίνε...

H αλήθεια είναι καινούρια TV και παρότι έχω κάνει FW update δεν αποκλείεται να βγει κάτι νέο μεσα στη χρονιά. Αλλά απο laptop έπαιζε οπότε εκεί παραξενεύομαι. 
Όσον αφορά την ανάλυση είναι και οι δύο σε Full HD όταν μπαίνει σε extended αυτόματα. Δεν βρίσκω κάποια ρύθμιση στην TV να της κάνω force χαμηλότερη ανάλυση.

25 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

Για δοκίμασε να γυρίσεις την AOC σε 60ΗΖ και μετά να βάλεις την τηλεόραση σαν main.

Να κάνω main την TV το είχα δοκιμάσει ήδη και δεν είχε δουλέψει, αλλά χωρίς να αλλάξω τα Hz, καλή ιδέα ευχαριστώ. Να σημειώσω οτί ακόμα και όταν κάνω main την TV συνεχίζει να μου την δείχνει #2 αλλά δε νομίζω οτί έχει σημασία αυτό. 

Δοκίμασα 60Hz και 59Hz (που φαίνεται να είναι η TV στα display settings) με main την TV (και με όχι main την TV) και δεν έπαιξε. 

Ωστόσο μια σημαντική σημείωση:
- Οταν δοκιμάζω το duplicate, η AOC οθόνη αρχίζει κάποιο flickering. Χανει εικόνα και ξαναβρισκει. Το κάνει μέχρι να την βάλω σε extended πάλι αυτό. 
- Σε κάποιες σπανιες περιπτώσεις [αλλά πιο έντονα τώρα που δοκίμασα τα 60Hz] εδειχνε σήμα η TV (duplicated) στιγμιαία (λιγότερο απο second) 1-2 φορές μάλιστα μέχρι να πει τα ίδια (απουσία σήματος). Φοβάμαι μη κάνω και ζημιά με τόσα αναβοσβήματα σε οθόνες-κάρτα.

Πάντως ισχύει οτί το laptop που συνέδεσα ήταν 4k capable οπότε ίσως να ήταν και αυτό η διαφορά που έπαιζε. 

Αλλά αφού σε extended παίζει σε FHD χωρίς καθόλου τρεμόπαιγμα (καμία οθόνη) δε βλέπω γιατί η ανάλυση να είναι το θέμα.. 

Επεξ/σία από SMARTYN89
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, htaccess είπε

Από το user manual της τηλεόρασης.

Connection notes for HDMI
• The following types of HDMI cables are recommended:
– High Speed HDMI Cable
– High Speed HDMI Cable with Ethernet
– Premium High Speed HDMI Cable
– Premium High Speed HDMI Cable with Ethernet
– Ultra High Speed HDMI Cable
• Use an HDMI cable with a thickness of 0.66 inches (17 mm) or less.
• Using a non-certified HDMI cable may result in a blank screen or a connection error.
• Some HDMI cables and devices may not be compatible with the TV due to different HDMI specifications.
• This TV does not support HDMI Ethernet Channel. Ethernet is a Local Area Network (LAN) built with coaxial
cables standardized by the IEEE.
• Use a cable shorter than 10 feet (3 m) to get the best UHD viewing quality.

Φίλε htaccess θα με αναγκάσεις να ξεπατώσω τον desktop pc και να τον πάω δίπλα στην TV για να δοκιμάσω μικρότερο καλώδιο - κάτι που σχολαστικά απέφευγα! 😆

Αν παίξει έτσι, τότε το καλωδιάκι μου το 10μετρο θα φύγει άκλαυτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης αν είναι εύκολο βάλε την οθόνη σου με HDMI επίσης. Και οντως αυτό με τα μέτρα του καλωδίου μπορεί να παίζουν ρόλο.

Εγώ ειμαι με ενα 5μετρο καλώδιο και ενίοτε έχω διακοπές στο σήμα!!!!

Επεξ/σία από Xristaras12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, SMARTYN89 είπε

Φίλε htaccess θα με αναγκάσεις να ξεπατώσω τον desktop pc και να τον πάω δίπλα στην TV για να δοκιμάσω μικρότερο καλώδιο - κάτι που σχολαστικά απέφευγα! 😆

Αν παίξει έτσι, τότε το καλωδιάκι μου το 10μετρο θα φύγει άκλαυτο.

Αδελφέ, κάθε τύπος καλωδίου έχει και κάποιες προδιαγραφές, εξωτερικά μπορεί να μοιάζουν, να είναι ίδια, άλλα δυστυχώς.... δεν είναι. 

Είμαι της άποψης να δοκιμάσεις και πιστοποιημένο καλώδιο HDMI. :)

Επεξ/σία από htaccess
Δημοσ.

Λοιπόν παίδες ο γρίφος λύθηκε!

Πήγα το PC κοντά στη ΤιΒι και με καλώδιο 1.5μέτρο έπαιξαν όλα μια μια χαρά. Παρότι μία μόνο οθόνη λειτουργούσε κανονικά σαν monitor κάτι που δε μπορούσα να κάνω πριν. 
Μετά στην ίδια θέση απλα άλλαξα καλώδιο κ έβαλα το μεγάλο. Συνδέεται - εμφανίζει εικόνα κανονικά (!) - δείχνει ένα μήνυμα που δε πρόλαβα να διαβάσω - loading - no input. 

Το ξαναέκανα και έγραψα σε βίντεο το μήνυμα το οποίο παραθέτω παρακάτω. 

105395869_641847609744863_2337932188050822810_n.jpg.438ae7dd24278cc7d8a22dbd5a6a1e74.jpg

Με απλά λόγια, το HDMI σήμα έφτανε κανονικά με το μη-cerified 10μετρο καλώδιο αλλά η TV προσπαθούσε αυτόματα να ενεργοποιήσει UHD features κάτι που το καλώδιο δε μπορούσε να υποστηρίξει (if that makes sense). To μικρό (και λογικά ποιοτικότερο) καλώδιο μπορούσε. Οπότε πηγαίνοντας στα settings και απενεργοποιόντας το UHF features απο το input signal plus παιζει κανονικά την στιγμή που μιλάμε. 

Όταν το έκανα αυτό με την AOC οθόνη μαζί, ίσως λόγω Hz και δυσκολότερου συντονισμού με τα τρεμοπαίγματα, δεν είχε παρει καν το μάτι μου το μήνυμα αυτό.
Τώρα που το γνωρίζω απλά το φτιάχνω απ'τα σέτινγκς και δουλεύουν όλα (χωρίς UHD ομως).

Ειστε άψογοι δε περίμενα να το βρούμε τόσο γρήγορα. Ευχαριστώ!!

Επιτέλους μπορώ να παίξω Heroes of Might and Magic 3 hotseat και ο ένας να είναι στον καναπέ 😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...