Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

πριν λίγο καιρό αγόρασα μότο, με γραμμάτια μιας και δεν ήθελα να μπλέξω με τράπεζα, και περιττά  έξοδα το είχαμε κάνει σε 3 δώσεις, και της εξόφλησα όλες... το ερώτημα μου είναι έχει μπει το 100% της κυριότητας στο όνομα μου? η την έχει ο έμπορος? σχετικά φωτογραφία από το taxis net. 

Screenshot_72.png

Επεξ/σία από Mikelpcpro_GR
Δημοσ.

Πρέπει να παρεις βεβαίωση από τον έμπορο ότι έχεις εξοφλήσει ολοσχερώς και δεν οφείλεις τίποτα για τη συγκεκριμένη μηχανή, ώστε μετα με αυτή τη βεβαίωση να πας να εκδόσεις νέα άδεια κυκλοφορίας στο όνομα σου και χωρίς παρακράτηση.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Πρέπει να παρεις βεβαίωση από τον έμπορο ότι έχεις εξοφλήσει ολοσχερώς και δεν οφείλεις τίποτα για τη συγκεκριμένη μηχανή, ώστε μετα με αυτή τη βεβαίωση να πας να εκδόσεις νέα άδεια κυκλοφορίας στο όνομα σου και χωρίς παρακράτηση.

Άρα δεν έχω το 100% της ιδιοκτησίας?? 

Δημοσ.

Αν η άδεια που έχεις τώρα στα χέρια σου αναφέρει "παρακράτηση κυριότητας", δεν μπορείς να μεταβιβάσεις.

Πρέπει να εκδόσεις νέα στο όνομα σου χωρίς την ένδειξη παρακράτησης, με τη διαδικασία που σου είπα. Δεν γίνεται αυτόματα αυτό. Ο αγοραστής πρέπει να το κάνει, αμέσως μόλις έχει εξοφλήσει ολοσχερώς το όχημα, με τη σχετική βεβαίωση από τον πωλητή (που κρατάει και την κυριότητα).

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Αν η άδεια που έχεις τώρα στα χέρια σου αναφέρει "παρακράτηση κυριότητας", δεν μπορείς να μεταβιβάσεις.

Πρέπει να εκδόσεις νέα στο όνομα σου χωρίς την ένδειξη παρακράτησης, με τη διαδικασία που σου είπα. Δεν γίνεται αυτόματα αυτό. Ο αγοραστής πρέπει να το κάνει, αμέσως μόλις έχει εξοφλήσει ολοσχερώς το όχημα, με τη σχετική βεβαίωση από τον πωλητή (που κρατάει και την κυριότητα).

Όχι, δεν γράφει κάτι για παρακράτηση κυριότητας... Μόνο τα δικά μου στοιχεία λέει, αλλά το taxis net δείχνει αλλά... Τι ισχύει όντος τώρα; Εγώ θα πάω κανονικά την Δευτέρα να ζήτησω βεβαίωση από τον έμπορο. Μιας και αυτός όταν έδωσα την τελευταία έκδοση δεν μπήκε στον κόπο να το κάνει.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Mikelpcpro_GR είπε

Όχι, δεν γράφει κάτι για παρακράτηση κυριότητας... Μόνο τα δικά μου στοιχεία λέει, αλλά το taxis net δείχνει αλλά... Τι ισχύει όντος τώρα; Εγώ θα πάω κανονικά την Δευτέρα να ζήτησω βεβαίωση από τον έμπορο. Μιας και αυτός όταν έδωσα την τελευταία έκδοση δεν μπήκε στον κόπο να το κάνει.

Αυτό στα bold δεν βγάζει νόημα, αλλά ούτως ή άλλως η παρακράτηση δεν φαίνεται στο taxis.

Όταν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας τότε η άδεια γράφει πάνω "ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ", αν η δική σου δεν γράφει κάτι τέτοιο τότε δεν σου έχει κάνει παρακράτηση άρα δεν υπάρχει κάτι να του ζητήσεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Αυτό στα bold δεν βγάζει νόημα, αλλά ούτως ή άλλως η παρακράτηση δεν φαίνεται στο taxis.

Όταν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας τότε η άδεια γράφει πάνω "ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ", αν η δική σου δεν γράφει κάτι τέτοιο τότε δεν σου έχει κάνει παρακράτηση άρα δεν υπάρχει κάτι να του ζητήσεις.

Όχι τελικά το γράφει, απλά στις παρατηρήσεις... τώρα θα το τρέξω από δευτέρα για να πάρω την σχετική βεβαίωση. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mikelpcpro_GR είπε

Όχι τελικά το γράφει, απλά στις παρατηρήσεις... τώρα θα το τρέξω από δευτέρα για να πάρω την σχετική βεβαίωση. 

Ε που θα το έγραφε, στα κυβικά εκατοστά ή στη μάρκα? :)

Μια υπεύθυνη δήλωση χρειάζεσαι από τον έμπορο αν είναι ατομική επιχείρηση, αν είναι εταιρεία τότε χρειάζεσαι υπεύθυνη δήλωση από τον εκπρόσωπο + καταστατικό + αντίγραφο από πρωτοδικείο. Με τα παραπάνω και την άδεια πας στη συγκεκριμένη διεύθυνση μεταφορών που έγινε η μεταβίβαση (όχι σε άλλη), συμπληρώνεις την αίτηση άρσης παρακράτησης, και τα δίνεις όλα μαζί ώστε να σου βγάλουν νέα άδεια κυκλοφορίας.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dtzgr είπε

Βλέποντας της παρατηρήσεις που είναι στο πίσω μέρος της άδειας, βλέπω το "Παρακράτηση κυριότητας" τώρα ακριβός τι διαδικασία υπάρχει??? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Ξέρουμε αν η άρση έχει κόστος (πχ παράβολα-όπως όταν μεταβιβάζουμε);

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mikelpcpro_GR είπε

Βλέποντας της παρατηρήσεις που είναι στο πίσω μέρος της άδειας, βλέπω το "Παρακράτηση κυριότητας" τώρα ακριβός τι διαδικασία υπάρχει??? 

Τη διαδικασία την έχω γράψει αναλυτικά στο ακριβώς προηγούμενο post.

41 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Ξέρουμε αν η άρση έχει κόστος (πχ παράβολα-όπως όταν μεταβιβάζουμε);

Όχι, δεν έχει κανένα κόστος.

• Like 1
Δημοσ.

Μην το αμελησεις ...Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να γινει .Μπορει ο εμποροε ξαφνικα να κλεισει ή και να παεθανει και να εχεις τρεξιματα .

Εχω διβασει διαφορα τετοια εδω .

Σου κανει μια ΥΔ θεωρημενη για το γνησιο της υπογραφης οτι δεν χρωστας και να κανεις αρση της παρακρατησης και αλλαζεις την αδεια κυκλοφοριας.

• Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Mikelpcpro_GR είπε

Καλησπέρα σας,

πριν λίγο καιρό αγόρασα μότο, με γραμμάτια μιας και δεν ήθελα να μπλέξω με τράπεζα, και περιττά  έξοδα το είχαμε κάνει σε 3 δώσεις, και της εξόφλησα όλες... το ερώτημα μου είναι έχει μπει το 100% της κυριότητας στο όνομα μου? η την έχει ο έμπορος? σχετικά φωτογραφία από το taxis net. 

Screenshot_72.png

Αλλο η συνιδιοκτησία και άλλο η παρακράτηση κυριότητας.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...