Smaragdapapap Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα. Έχω κάνει συμβόλαιο στο taxis, 1/1/2020, και μόλις σήμερα είδα οτι ο ενοικιαστής μου δεν έκανε ποτέ αποδοχή ή απόρριψη. Για να σας προλάβω, δυστυχώς δεν κάναμε χειρόγραφο συμβόλαιο λόγω απόστασης,μετά ήρθε η καραντίνα, και τώρα σε 1 μήνα θα βρισκόμασταν για τα συμβόλαια. Το θέμα είναι, εφόσον δεν έκανε αποδοχή στο taxis και δεν υπάρχει χειρόγραφο, πέρασαν και 6 μήνες, θεωρείτε έγκυρο σε νομικό πλαίσιο ή εφόσον δεν υπάρχει συμβόλαιο και αποδοχή στο taxis, θεωρείτε σε περίπτωση που δεν θέλω να μείνει άλλο, λήξαν και μη έγκυρο, εφόσον δεν έκανε αποδοχή ποτέ, πέρασαν και 6 μήνες, μπορώ να τον βγάλω; ή οχι; Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί είναι και αγενής πλέον, στην αρχή δεν ήταν...και χρωστάει κίολας..αλλίως δεν θα με πείραζε αν δεν έκανε αποδοχή, θα ήταν πρόβλημα του.. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2020 από Smaragdapapap
29gk Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 34 λεπτά πριν, Smaragdapapap είπε Καλησπέρα στην παρέα. Έχω κάνει συμβόλαιο στο taxis, 1/1/2020, και μόλις σήμερα είδα οτι ο ενοικιαστής μου δεν έκανε ποτέ αποδοχή ή απόρριψη. Για να σας προλάβω, δυστυχώς δεν κάναμε χειρόγραφο συμβόλαιο λόγω απόστασης,μετά ήρθε η καραντίνα, και τώρα σε 1 μήνα θα βρισκόμασταν για τα συμβόλαια. Το θέμα είναι, εφόσον δεν έκανε αποδοχή στο taxis και δεν υπάρχει χειρόγραφο, πέρασαν και 6 μήνες, θεωρείτε έγκυρο σε νομικό πλαίσιο ή εφόσον δεν υπάρχει συμβόλαιο και αποδοχή στο taxis, θεωρείτε σε περίπτωση που δεν θέλω να μείνει άλλο, λήξαν και μη έγκυρο, εφόσον δεν έκανε αποδοχή ποτέ, πέρασαν και 6 μήνες, μπορώ να τον βγάλω; ή οχι; Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί είναι και αγενής πλέον, στην αρχή δεν ήταν...και χρωστάει κίολας..αλλίως δεν θα με πείραζε αν δεν έκανε αποδοχή, θα ήταν πρόβλημα του.. Εχεις δηλωσει προφανως τα ενοικια στην εφορια με την δικη σου δηλώση. Αρα υπαρχει μισθωτηρια σχεση αν και πολυ αδυναμη για εσενα βασικα απο τη στιγμη που δεν εχετε και ιδιωτικο μισθωτηριο μεταξυ σας που περιγραφει τους ορους της ενοικιασης. Μεγαλο προβλημα αυτο που σιγουρα θα το βρεις μπροστα σου. Το σημαντικο ομως ειναι, οτι με την δηλωση στην εφορια και τις αποδειξεις ενοικιου που υποθετω οτι του εκοβες, θα πας σε εναν δικηγορο και θα επιδιωξεις τις διαδικασιες της εξωσης, λογω δυστροπιας. Που παει να πει εξωδικο με συγκεκριμενες ημερομηνιες για την πληρωμη ΟΛΩΝ των οφειλομενων που εαν δεν τηρηθει θα χρειαστει να ακολουθηθει η αγωγη εξωσεως. Να ξερεις παντως πως χωρις μισθωτηριο εισαι σε πολυ πιο αδυναμη σχεση καθως ακομα και να επιτυχεις την εξωση ( δουλευουν αραγε σημερα τα δικαστηρια ή θα ανοιξουν αργοτερα ) θα υποστεις κοστη και ζημιες στο ακινητο που κανονικα θα τις πληρωνε ο ενοικιαστης.
zx1234r Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 23 λεπτά πριν, 29gk είπε την δηλωση στην εφορια και τις αποδειξεις ενοικιου Χρειάζεται να κόβεις και αποδείξεις? Αυτό δεν το ήξερα.
Smaragdapapap Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 35 λεπτά πριν, 29gk είπε Εχεις δηλωσει προφανως τα ενοικια στην εφορια με την δικη σου δηλώση. Αρα υπαρχει μισθωτηρια σχεση αν και πολυ αδυναμη για εσενα βασικα απο τη στιγμη που δεν εχετε και ιδιωτικο μισθωτηριο μεταξυ σας που περιγραφει τους ορους της ενοικιασης. Μεγαλο προβλημα αυτο που σιγουρα θα το βρεις μπροστα σου. Το σημαντικο ομως ειναι, οτι με την δηλωση στην εφορια και τις αποδειξεις ενοικιου που υποθετω οτι του εκοβες, θα πας σε εναν δικηγορο και θα επιδιωξεις τις διαδικασιες της εξωσης, λογω δυστροπιας. Που παει να πει εξωδικο με συγκεκριμενες ημερομηνιες για την πληρωμη ΟΛΩΝ των οφειλομενων που εαν δεν τηρηθει θα χρειαστει να ακολουθηθει η αγωγη εξωσεως. Να ξερεις παντως πως χωρις μισθωτηριο εισαι σε πολυ πιο αδυναμη σχεση καθως ακομα και να επιτυχεις την εξωση ( δουλευουν αραγε σημερα τα δικαστηρια ή θα ανοιξουν αργοτερα ) θα υποστεις κοστη και ζημιες στο ακινητο που κανονικα θα τις πληρωνε ο ενοικιαστης. Φυσικά και κόβω αποδείξεις. Το ξέρω οτι είναι δύσκολο, το σπίτι το προσέχει ευτυχώς πάρα πολύ, σε αυτό κύριος, το θέμα είναι εφόσον δεν έκανε αποδοχή αν μπορώ να τον βγάλω...δηλαδή το συμβόλαιο να μην ισχύει εφόσον δεν δέχτηκε και δεν υπάρχει άλλο.. όσο για την έξωση, αυτά τα ρώτησα σε δικηγόρο, αλλά δεν ήξερα ότι δεν έκανε αποδοχή.. και δεν ξέρω αν παίζει ρόλο στο να μην είναι έγκυρο πλέον σαν συμφωνία, ή έχω δικαίωμα εφόσον δεν έκανε αποδοχή να το κάνω λύση χωρίς νομικές επιπτώσεις προς εμένα.. αν κάνω έξωση , και μου δώσει τα λεφτά σε περιθώριο που απαιτώ δεν μπορώ να τον βγάλω και μετά όλα καλά, αν ξανά όμως σταματήσει να δίνει ξανά τότε θεωρείτε δύστροπος, και μπορώ να απαιτήσω την πλήρη έξωση του από το ακίνητο.. απλά το ερώτημα : Εφόσον δεν έκανε αποδοχή 6 μήνες τώρα, δεν υπάρχει χειρόγραφο ιδιωτικό συμφωνητικό, ισχύει κανονικά ή μπορώ να το λύσω χωρίς επιπτώσεις;
GREGORYMO Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 10 λεπτά πριν, Smaragdapapap είπε Φυσικά και κόβω αποδείξεις. Το ξέρω οτι είναι δύσκολο, το σπίτι το προσέχει ευτυχώς πάρα πολύ, σε αυτό κύριος, το θέμα είναι εφόσον δεν έκανε αποδοχή αν μπορώ να τον βγάλω...δηλαδή το συμβόλαιο να μην ισχύει εφόσον δεν δέχτηκε και δεν υπάρχει άλλο.. όσο για την έξωση, αυτά τα ρώτησα σε δικηγόρο, αλλά δεν ήξερα ότι δεν έκανε αποδοχή.. και δεν ξέρω αν παίζει ρόλο στο να μην είναι έγκυρο πλέον σαν συμφωνία, ή έχω δικαίωμα εφόσον δεν έκανε αποδοχή να το κάνω λύση χωρίς νομικές επιπτώσεις προς εμένα.. αν κάνω έξωση , και μου δώσει τα λεφτά σε περιθώριο που απαιτώ δεν μπορώ να τον βγάλω και μετά όλα καλά, αν ξανά όμως σταματήσει να δίνει ξανά τότε θεωρείτε δύστροπος, και μπορώ να απαιτήσω την πλήρη έξωση του από το ακίνητο.. απλά το ερώτημα : Εφόσον δεν έκανε αποδοχή 6 μήνες τώρα, δεν υπάρχει χειρόγραφο ιδιωτικό συμφωνητικό, ισχύει κανονικά ή μπορώ να το λύσω χωρίς επιπτώσεις; Η ΔΕΗ, είναι στο όνομα του ?
29gk Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, Smaragdapapap είπε Φυσικά και κόβω αποδείξεις. Το ξέρω οτι είναι δύσκολο, το σπίτι το προσέχει ευτυχώς πάρα πολύ, σε αυτό κύριος, το θέμα είναι εφόσον δεν έκανε αποδοχή αν μπορώ να τον βγάλω...δηλαδή το συμβόλαιο να μην ισχύει εφόσον δεν δέχτηκε και δεν υπάρχει άλλο.. όσο για την έξωση, αυτά τα ρώτησα σε δικηγόρο, αλλά δεν ήξερα ότι δεν έκανε αποδοχή.. και δεν ξέρω αν παίζει ρόλο στο να μην είναι έγκυρο πλέον σαν συμφωνία, ή έχω δικαίωμα εφόσον δεν έκανε αποδοχή να το κάνω λύση χωρίς νομικές επιπτώσεις προς εμένα.. αν κάνω έξωση , και μου δώσει τα λεφτά σε περιθώριο που απαιτώ δεν μπορώ να τον βγάλω και μετά όλα καλά, αν ξανά όμως σταματήσει να δίνει ξανά τότε θεωρείτε δύστροπος, και μπορώ να απαιτήσω την πλήρη έξωση του από το ακίνητο.. απλά το ερώτημα : Εφόσον δεν έκανε αποδοχή 6 μήνες τώρα, δεν υπάρχει χειρόγραφο ιδιωτικό συμφωνητικό, ισχύει κανονικά ή μπορώ να το λύσω χωρίς επιπτώσεις; Δεν αμφισβητησα οτι του κοβεις ή οχι αποδειξεις. Δεν θα μπορουσα να το γνωριζω αλλωστε. Απλα προσπαθω, χωρις να ειμαι νομικος αλλα απο την εμπειρια μου στις μισθωσεις και απο τις δυο πλευρες, ψαχνω να βρω πειστηρια οτι υπαρχει μισθωση αν και χωρις συμφωνητικο και ετσι να μπορεις να χρησιμοποιησεις τις δικαστικες επιλογες που δινει ο νομος. Στην ουσια τωρα, θα πρεπει να καταλαβεις οτι δεν μπορεις να κανεις εξωση. Για την ακριβεια πρωτα θα χρειαστει να βρεις εναν λογο για τον οποιο θα μπορεις να ζητησεις εξωση και μετα να την αιτηθεις. Και τετοιος λογος, ο μονος μαλλον σιγουρος ειναι η δυστροπια. Ειτε σε ενοικια ή στο νερο ή στα κοινοχρηστα. Η αγενεια και η συμπεριφορα που δεν σου αρεσει, δεν ειναι λογοι εξωσης. Ετσι, μεσω δικηγορου θα βρειτε τι χρωσταει, αν χρωσταει και θα του στειλεις ενα εξωδικο το οποιο θα ζηταει αυτα τα χρηματα εντος καθορισμενου διαστηματος. Νομιζω 10 ή 15 ημερες ειναι αυτο πρακτικα, αλλα θα σε πληροφορησει εγκυρα ο δικηγορος σου. Εαν δεν τα πληρωσει προχωρας αμεσα σε διαδικασια αποβολης λογω της δυστροπιας. Εαν τα πληρωσει, συνεχιζεται η μισθωση κανονικα αν και προβληματικα αφου δεν εχετε ιδιωτικο συμφωνητικο. Εαν τα πληρωσει και καποια στιγμη στο μελλον ξανα δημιουργηθει το ιδιο θεμα με τις πληρωμες, ακομα και για μια ημερα, εχεις αυτοματα το δικαιωμα και χωρις ειδοποιηση αυτη τη φορα να προχωρησεις τις διαδικασιες της εξωσης. Τελος, με ή χωρις αποδοχη στην εφορια και με ή χωρις συμφωνητικο, καποιος μενει στο ακινητο, πληρωνει ενοικιο για τη διαμονη του και ενας αλλος ( εσυ ) το εισπρατεις και φορολογεισαι κιολας για αυτο. Αρα η προστασια του νομου, η περιφημη 3ετια δηλαδη, ισχυει κανονικοτατα.
korakios Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, zx1234r είπε Χρειάζεται να κόβεις και αποδείξεις? Αυτό δεν το ήξερα. Όχι , γιαυτό και απλοποιείται η διαδικασία στο taxis. Και ο δικός μου λογιστής το είπε και του ενοικιαστή το ίδιο.
zx1234r Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, korakios είπε Όχι , γιαυτό και απλοποιείται η διαδικασία στο taxis. Και ο δικός μου λογιστής το είπε και του ενοικιαστή το ίδιο. Αν υπήρχαν howto's μέσα στο taxis για να ξέρουμε και εμείς που δεν έχουμε λεφτά για λογιστές τι μας γίνεται θα ήταν ομορφότερη η ζωή. Βέβαια οι λογιστές δεν θα είχαν δουλειά. 1
29gk Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, korakios είπε Όχι , γιαυτό και απλοποιείται η διαδικασία στο taxis. Και ο δικός μου λογιστής το είπε και του ενοικιαστή το ίδιο. Δηλαδη ενας ενοικιαστης πληρωνει εναν ιδιοκτητη που επειδη η εφορια του θεωρει δεδομενο το εισοδημα και του το φορολογει, ειναι και εξασφαλισμενος εναντι του - κακου ενδεχομενως - ιδιοκτητη που μπορει να ισχυριστει καποια στιγμη απληρωτα ενοικια; Τετοια συμβουλευουν οι λογιστες σας;
Joshua21 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Smaragdapapap είπε Καλησπέρα στην παρέα. Έχω κάνει συμβόλαιο στο taxis, 1/1/2020, και μόλις σήμερα είδα οτι ο ενοικιαστής μου δεν έκανε ποτέ αποδοχή ή απόρριψη. Για να σας προλάβω, δυστυχώς δεν κάναμε χειρόγραφο συμβόλαιο λόγω απόστασης,μετά ήρθε η καραντίνα, και τώρα σε 1 μήνα θα βρισκόμασταν για τα συμβόλαια. Το θέμα είναι, εφόσον δεν έκανε αποδοχή στο taxis και δεν υπάρχει χειρόγραφο, πέρασαν και 6 μήνες, θεωρείτε έγκυρο σε νομικό πλαίσιο ή εφόσον δεν υπάρχει συμβόλαιο και αποδοχή στο taxis, θεωρείτε σε περίπτωση που δεν θέλω να μείνει άλλο, λήξαν και μη έγκυρο, εφόσον δεν έκανε αποδοχή ποτέ, πέρασαν και 6 μήνες, μπορώ να τον βγάλω; ή οχι; Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί είναι και αγενής πλέον, στην αρχή δεν ήταν...και χρωστάει κίολας..αλλίως δεν θα με πείραζε αν δεν έκανε αποδοχή, θα ήταν πρόβλημα του.. Πρώτα από όλα αυτή η διαδικασία που γίνεται στο taxis ΔΕΝ είναι συμβόλαιο, είναι απλά η δήλωση της μίσθωσης στην εφορία. Στην ουσία τον έβαλες μέσα χωρίς συμβόλαιο. Επίσης η δήλωση μίσθωσης που έκανες στο taxis το μόνο που αποδεικνύει είναι ο δικός σου ισχυρισμός, ο οποίος δεν είναι αρκετός για να αποδειχθεί πως υπάρχει μίσθωση, μόνο αν είχε κάνει αποδοχή θα αποτελούσε αποδεικτικό ύπαρξης της μίσθωσης. Επίσης για την έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου (κοινώς η έξωση εξπρές χωρίς δικαστήριο), απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει έγγραφη απόδειξη ότι υπάρχει μίσθωση. Στην περίπτωση σου δεν υπάρχει κάτι τέτοιο οπότε ξεχνάς τη "γρήγορη" διαδικασία, και το μόνο που μένει είναι να του κάνεις δικαστήριο όπου θα σου φάει από μήνες έως χρόνια να φέρει αποτελέσματα. Χώρια τα έξοδα. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2020 από Joshua21
korakios Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 9 λεπτά πριν, 29gk είπε Δηλαδη ενας ενοικιαστης πληρωνει εναν ιδιοκτητη που επειδη η εφορια του θεωρει δεδομενο το εισοδημα και του το φορολογει, ειναι και εξασφαλισμενος εναντι του - κακου ενδεχομενως - ιδιοκτητη που μπορει να ισχυριστει καποια στιγμη απληρωτα ενοικια; Τετοια συμβουλευουν οι λογιστες σας; Όταν ο κακός ιδιοκτήτης ισχυριστεί οτι δεν έπαιρνε λεφτά , τότε ο καλός ενοικιαστής θα παρουσιάσει τα ποσά κατάθεσης στην τράπεζα. Αν τα δίνει στο χέρι ,οκ αλλά έστω με αθεώρητη απόδειξη . 15 λεπτά πριν, zx1234r είπε Αν υπήρχαν howto's μέσα στο taxis για να ξέρουμε και εμείς που δεν έχουμε λεφτά για λογιστές τι μας γίνεται θα ήταν ομορφότερη η ζωή. Βέβαια οι λογιστές δεν θα είχαν δουλειά. Συμφωνώ ,αλλά προτιμώ να δώσω ένα ποσό σε λογιστή (μάλιστα ετοίμασε και το συμφωνητικό ενοικίασης) ,παρά να χάσω 3 τουλάχιστον μέρες με το φόβο οτι θα κάνω και κάτι λάθος!
29gk Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 7 λεπτά πριν, korakios είπε Όταν ο κακός ιδιοκτήτης ισχυριστεί οτι δεν έπαιρνε λεφτά , τότε ο καλός ενοικιαστής θα παρουσιάσει τα ποσά κατάθεσης στην τράπεζα. Αν τα δίνει στο χέρι ,οκ αλλά έστω με αθεώρητη απόδειξη . Αρα ο ενοικιαστης παιρνει τελικα αποδειξεις πληρωμων. Οχι καθολου.
GREGORYMO Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 23 λεπτά πριν, 29gk είπε Αρα ο ενοικιαστης παιρνει τελικα αποδειξεις πληρωμων. Οχι καθολου. Αν ο ενοικιαστής τα δίνει μετρητά, παίρνει αποδείξη. Αλλιώς, το καταθετηριο της τράπεζας, αρκεί. ΑΠΛΑ, τα πράγματα.
korakios Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, 29gk είπε Αρα ο ενοικιαστης παιρνει τελικα αποδειξεις πληρωμων. Οχι καθολου. Δεν είναι υποχρεωτικό , ούτε παράνομο να μη κόβει ο ιδιοκτήτης απόδειξη αν δηλώνει στο taxis .Προστατεύει όμως τον ενοικιαστή και εννοείται οτι πρέπει να ζητάει (αν τα δίνει στο χέρι) 3 ώρες πριν, Smaragdapapap είπε και δεν ξέρω αν παίζει ρόλο στο να μην είναι έγκυρο πλέον σαν συμφωνία, ή έχω δικαίωμα εφόσον δεν έκανε αποδοχή να το κάνω λύση χωρίς νομικές επιπτώσεις προς εμένα.. αν κάνω έξωση , και μου δώσει τα λεφτά σε περιθώριο που απαιτώ δεν μπορώ να τον βγάλω και μετά όλα καλά, αν ξανά όμως σταματήσει να δίνει ξανά τότε θεωρείτε δύστροπος, και μπορώ να απαιτήσω την πλήρη έξωση του από το ακίνητο.. απλά το ερώτημα : Εφόσον δεν έκανε αποδοχή 6 μήνες τώρα, δεν υπάρχει χειρόγραφο ιδιωτικό συμφωνητικό, ισχύει κανονικά ή μπορώ να το λύσω χωρίς επιπτώσεις; Στο δικηγόρο απλά ρώτησε (κι ενημέρωσέ μας) τι αλλάζει εφόσον δεν έκανε αποδοχή. Μήπως πρέπει και εσύ να κάνεις απόρριψη στο taxis και τυχών ένσταση αν φορολογηθείς . Δηλαδή μήπως θεωρείται οτι ποτέ δεν υπήρξε ενοικίαση . Όλα είναι υποθετικά, ρώτα πρώτα δικηγόρο και μετά λογιστή. Ότι λεφτά θα χάσεις απο τη διαδικασία θα είναι λιγότερα απο αυτά που θα χάσεις απο τα φέσια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα