Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 hours ago, nekis132 said:

παιδιά συγγνώμη για την ενόχληση. με ενδιαφέρει πολύ αυτή η οθόνη Asus VA24DQLB να την αγοράσω καινούρια κανονικά από μαγαζί. άσχετα με την αγγελία εδώ μπορεί κάποιος  που την έχει ή έστω από αυτά που έχει ακούσει να μου πει αν είναι καθόλου καλή; Αν την πάρω πάντως σίγουρα θα κάνω αξιολόγηση αν και δεν είμαι έμπειρος από οθόνες αλλά θα γράψω την προσωπική μου εμπειρία από το τίποτα.

πάντως αυτήν την στιγμή την βρίσκω στα 130 ευρώ και σαν χαρακτηριστικά και τόσα λίγα λεφτά ακούγεται πολύ καλή. δλδ έχει πιστοποίηση flicker-free, πιστοποιηση για καλό φίλτρο blue light (δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να υπαρχει και κακο αλλα απλα το αναφερω), 75hz με free-sync που δουλευει και για καρτες amd και για nvidia σειρας gtx10xx και πάνω. ειναι ips 8bit, ρυθμιζομενη βαση, μικρα bezels (προσωπικα θα μου αρεσε να ειχε και πιο μεγαλα), 1080p. καλη συνδεσιμοτητα Signal Input : HDMI, D-Sub, DisplayPort
PC Audio Input : 3.5mm Mini-Jack
Earphone jack : 3.5mm Mini-Jack
USB Port(s) : 1 x upstream, 2 x Type A port.μονο 130 ευρω. Τωρα μας μενει να δουμε αν υπαρχει κανα τρελο backlight bleed ή αν οι χρονοι αποκρισης ειναι πολυ μεγαλοι

Εγω την παρέλαβα κανονικά απο την προσφορά του e-shop (αν και ελαφρώς καθυστερημένα σε σχέση με την αρχική εκτίμησή τους). Την έχω δύο εβδομάδες αλλά δεν έχω κάνει εκτενή/λεπτομερή χρήση*. Ωστόσο δοκίμασα αρκετά online monitor tests.

Καταρχήν να πω ότι η συσκευασία είναι πλούσια και περιλαμβάνει καλώδιο τροφοδοσίας, USB (upstream για το hub), 3.5mm line-in και νομίζω και VGA. Η συναρμολόγηση της βάσης πολύ απλή. Τοποθετόντας τη στο γραφείο και ρυθμίζοντάς τη, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια ποιοτική βάση που θα φέρει την οθόνη στο σωστό σημείο για να εργαστείς. Είναι ξεκάθαρα απο τα highlights της οθόνης! Αφού έκανα κάποιες αρχικές χοντρές ρυθμίσεις (πχ να ρυθμίσω τη φωτεινότητα σε ανθρώπινα επίπεδα ~50-60) και custom color temp, έτρεξα κάποια online monitor tests. Εκεί βρήκα ότι υπάρχουν 2 pixels που δεν ανταποκρίνονται στο λευκό και το πράσινο, ενώ ανταποκρίνονται στο μπλε και το κόκκινο. Δεν με ενοχλεί, ειδικά το ένα είναι κοντά στα bezels.

Απο uniformity είμαστε οκ και γενικά πολλά απο τα τεστ βοήθησαν να τη σετάρω ικανοποιητικά. Υπάρχει ελαφρύ ips glow στις γωνίες χωρίς να είναι ιδιαίτερα αντιληπτό με brightness 60 σε απόσταση ~60cm που κάθομαι απο την οθόνη. Θα το έλεγα φυσιολογικό για ips panel, μόνο η μια γωνία είναι ελαφρώς πιο έντονη αλλα πολύ λίγο. Τώρα τα blue light filter, game mode (fps counter) κτλ marketing stuff κάποια λίγο τα δοκίμασα, αλλά γενικά δεν είμαι fan οπότε δεν εκφέρω γνώμη. Τα ενσωματωμένα ηχεία, όπως είναι αναμενόμενο είναι χειρότερα και απο άθλια, αλλά προσωπικά με βολεύει που υπάρχουν υπο κάποιες συνθήκες.

*Γενικά έως τώρα πρόλαβα να κάνω μόνο τυπική χρήση γραφείου. Ιδανικά μόλις έρθει η ώρα για casual photo/video editing που ασχολούμαι θα καταλάβω καλύτερα πχ για χρώματα κτλ.  

Νομίζω πως σε αυτό το price range είναι μια πολύ τίμια all-around αγορά, απορώ γιατί δεν έχει γίνει πιο γνωστή. 

• Thanks 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα,

όσοι τελικά αγοράσατε την ASUS VA24DQLB, εάν βρείτε λίγο χρόνο, γράψτε δυο λόγια για την οθόνη...

είμαι μεταξύ αυτής και της DELL P2419H, ...τι λέτε;

Δημοσ.

Και εμένα θα με ενδιέφερε να μάθω αν αξίζει η αγορά της συγκεκριμένης οθόνης.

Από χαρακτηριστικά φαίνεται πολύ καλή αλλά με βασανίζει ότι δε μπορώ να βρω ένα αναλυτικό review που να δείχνει λίγο το panel της και να λέει αν υποστηρίζει freesync από AMD αλλά και με Nvidia κάρτες μέσω του display port.

Αξίζει λέτε στα χρήματα αυτά η συγκεκριμένη η υπάρχουν και καλύτερες λύσεις για freesync και με Nvidia κάρτες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, peter_pan said:

Και εμένα θα με ενδιέφερε να μάθω αν αξίζει η αγορά της συγκεκριμένης οθόνης.

Από χαρακτηριστικά φαίνεται πολύ καλή αλλά με βασανίζει ότι δε μπορώ να βρω ένα αναλυτικό review που να δείχνει λίγο το panel της και να λέει αν υποστηρίζει freesync από AMD αλλά και με Nvidia κάρτες μέσω του display port.

Αξίζει λέτε στα χρήματα αυτά η συγκεκριμένη η υπάρχουν και καλύτερες λύσεις για freesync και με Nvidia κάρτες;

Εγω έχω γράψει κάποια σχόλιά μου παραπάνω, τώρα για adaptive-sync όπως το αναφέρει δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά σύμφωνα με το manual υποστηρίζεται απο HDMI και DP.

image.png.1bfae0e6c9a40e239634ab87fb60c6a4.png

και εδώ κάποια απο τα συνολικά ελάχιστα reviews σε όλο το internet😛:

https://market.yandex.ru/product--monitor-asus-va24dqlb-23-8/662135018/reviews

Επεξ/σία από manpower
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...