Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια είναι η καλύτερη λύση για να έχω wifi σε 3 ορόφους (ισόγειο-1ος-2ος);

Το modem/router μπορώ να το βάλω είτε στο ισόγειο είτε στον 1ο όροφο

Οι 3 όροφοι επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα

Έχω σύνδεση COSMOTE ADSL 2 για το Εξοχικό PSTN

ευχαριστώ

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, KinkyxX είπε

https://www.tp-link.com/us/home-networking/deco/deco-m4/

Mess δίκτυο με φοβερη σταθερότητα και απόδοση. Λογικά θα χρειαστείς ένα για κάθε όροφο.

Αξίζουν τα λεφτά τους.

Αν κατάλαβα καλά τοποθετείς ένα κοντά στο ρούτερ και τα άλλα σε κάθε όροφο. Το σετ των 2 είναι στα ~80€ το σετ των 3 είναι στα 172+ (στο skroutz)

Μπορώ να βάλω το ρούτερ στον μεσαίο όροφο με το ένα και το 2ο που θα είναι μακριά από το ρούτερ να το μετακινώ ή θα αποσυντονίζονται;

Δημοσ.

Ένα συνδέεται με το rootερ με καλώδιο και μετά συνδέεται με οσα θες (ανεξαρτήτου συσκευασίας). Μπορείς να πάρεις ένα ζεύγος τώρα και να πάρεις αλλο ενα ή δύο μετά.

Έχει εφαρμογή που τα προσθέτεις, τα ελέγχεις κτλπ. 

Όπου πιάνει (έστω και λίγο) το σήμα που δίνει το προηγούμενο, το πιάνει (το επόμενο) και το αυξάνει, οπότε μπορείς να το "μετακινείς". Θα χρειάζεται λίγη ώρα να σταθεροποιηθεί.
Του δίνεις και την θέση του κάθε deco στο σπίτι (σε ένα εικονικο σπίτι) για να φτιάξει ρυθμίσεις για οριζόντια ή κάθετη σύνδεση. Π.χ. αν του δώσεις ότι το 2ο με το 3ο θα συνδέονται σε διαφορετικό όροφο τότε θα "φτιάχνει" το σήμα έτσι ώστε να συνδέονται καλύτερα.

16 λεπτά πριν, tinapo είπε

Αν κατάλαβα καλά τοποθετείς ένα κοντά στο ρούτερ και τα άλλα σε κάθε όροφο. Το σετ των 2 είναι στα ~80€ το σετ των 3 είναι στα 172+ (στο skroutz)

Μπορώ να βάλω το ρούτερ στον μεσαίο όροφο με το ένα και το 2ο που θα είναι μακριά από το ρούτερ να το μετακινώ ή θα αποσυντονίζονται;

Επίσης να σου πω ότι μπορείς να συνδέσεις διαφορετικά μοντέλα Deco. Εγώ απλά έχω χρησιμοποιήσει το ζεύγος αυτό.

Οι φωτογραφίες από την εφαρμογή όταν της ζητήσω να προσθέσω κάποια συσκευή στο ήδη υπάρχον δίκτυο.

Screenshot_20200621-134101.png

Screenshot_20200621-134108.png

Screenshot_20200621-134113.png

Τέλος θα πρότεινα να πάρεις τα Ε4 (εστειλα λάθος λινκ στην αρχή) γιατί έτσι κι αλλιώς το ethernet speed που βγάζουν δεν το έχεις στην γραμμή σου. Τσάμπα λεφτά.

https://www.skroutz.gr/s/20033589/TP-LINK-Deco-E4-V1-2-pack.html

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, KinkyxX είπε

Ένα συνδέεται με το rootερ με καλώδιο και μετά συνδέεται με οσα θες (ανεξαρτήτου συσκευασίας). Μπορείς να πάρεις ένα ζεύγος τώρα και να πάρεις αλλο ενα ή δύο μετά.

Έχει εφαρμογή που τα προσθέτεις, τα ελέγχεις κτλπ. 

Όπου πιάνει (έστω και λίγο) το σήμα που δίνει το προηγούμενο, το πιάνει (το επόμενο) και το αυξάνει, οπότε μπορείς να το "μετακινείς". Θα χρειάζεται λίγη ώρα να σταθεροποιηθεί.
Του δίνεις και την θέση του κάθε deco στο σπίτι (σε ένα εικονικο σπίτι) για να φτιάξει ρυθμίσεις για οριζόντια ή κάθετη σύνδεση. Π.χ. αν του δώσεις ότι το 2ο με το 3ο θα συνδέονται σε διαφορετικό όροφο τότε θα "φτιάχνει" το σήμα έτσι ώστε να συνδέονται καλύτερα.

Επίσης να σου πω ότι μπορείς να συνδέσεις διαφορετικά μοντέλα Deco. Εγώ απλά έχω χρησιμοποιήσει το ζεύγος αυτό.

Οι φωτογραφίες από την εφαρμογή όταν της ζητήσω να προσθέσω κάποια συσκευή στο ήδη υπάρχον δίκτυο.

Τέλος θα πρότεινα να πάρεις τα Ε4 (εστειλα λάθος λινκ στην αρχή) γιατί έτσι κι αλλιώς το ethernet speed που βγάζουν δεν το έχεις στην γραμμή σου. Τσάμπα λεφτά.

https://www.skroutz.gr/s/20033589/TP-LINK-Deco-E4-V1-2-pack.html

Σε ευχαριστώ πολύ. Θα πάρω τώρα ένα ζευγάρι,  το έχει στα 69,90€ το ΠΛΑΙΣΙΟ

Και τα άλλα στα 79€ δεν είναι ακριβά

Επεξ/σία από tinapo
  • Like 1
Δημοσ.

Με ενδιαφέρει και εμένα ,έχουν wifi schedule ?θέλω να μπορώ να τα κλείνω το βράδυ.Επίσης αν τα συνδέσω όλα με ethernet θα έχει καλύτερη απόδοση ή δεν δουλεύει έτσι;

Δημοσ.
16 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε

Με ενδιαφέρει και εμένα ,έχουν wifi schedule ?θέλω να μπορώ να τα κλείνω το βράδυ.Επίσης αν τα συνδέσω όλα με ethernet θα έχει καλύτερη απόδοση ή δεν δουλεύει έτσι;

Υπαρχουν να απενεργοποιουνται στο wifi ,σε μερικα δεν ξερω σε ολα ,Απλα πατας την ip της συσκευης σου και μπαινεις στο interface του ρουτερ...Μια χαρα αποδοση εχει και με wifi για αυτο υπαρχουν κιολας για να μην χρησιμοποιεις καλωδια ,αλλιως πεταγες 4 καλωδια απο το ρουτερ και γινοταν χαμος

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...