Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μαζι με συγγενή ένα οικόπεδο. Το έχουμε από μισό. το taxisnet αναγράφει μια αντικειμενική αξία όταν μπαίνω στο ε9 νομίζω. Εννοεί την αξία του στο 100% ή του ποσοστού μου; δηλαδή την μισή αντικειμενική του αξία; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Έχω μαζι με συγγενή ένα οικόπεδο. Το έχουμε από μισό. το taxisnet αναγράφει μια αντικειμενική αξία όταν μπαίνω στο ε9 νομίζω. Εννοεί την αξία του στο 100% ή του ποσοστού μου; δηλαδή την μισή αντικειμενική του αξία; 

Το θέμα είναι ότι ΤΩΡΑ πρέπει να το δηλώσεις στο δήμο, για τα αδηλωτα τετραγωνικά.

Δημοσ.

Η αντικειμενική αξία αναγράφεται στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ και των σχετικών φόρων.. Είναι υπολογισμένη για το δικό σου ποσοστο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, μπιπ μπιπ είπε

Δηλαδή στο τετραγωνάκι ποσοστού συνιδιοκτησίας στην δήλωση σου δεν βλέπεις τα ποσοστά;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Το θέμα είναι ότι ΤΩΡΑ πρέπει να το δηλώσεις στο δήμο, για τα αδηλωτα τετραγωνικά.

Δεν κατάλαβες 

7 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Δηλαδή στο τετραγωνάκι ποσοστού συνιδιοκτησίας στην δήλωση σου δεν βλέπεις τα ποσοστά;

Τα βλέπω. Η αντικειμενική αξία που βλέπω είναι όλου του οικοπέδου;; ή του ποσοστού μου μόνο; Δε ξέρω στο taxisnet του συγγενή τι γράφει. Ρωτάω αλλά απάντηση δεν παίρνω 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Τα βλέπω. Η αντικειμενική αξία που βλέπω είναι όλου του οικοπέδου;; ή του ποσοστού μου μόνο; Δε ξέρω στο taxisnet του συγγενή τι γράφει. Ρωτάω αλλά απάντηση δεν παίρνω 

Απάντηση δόθηκε, μάλλον δεν έδωσες την απαιτούμενη προσοχή:

9 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Η αντικειμενική αξία αναγράφεται στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ και των σχετικών φόρων.. Είναι υπολογισμένη για το δικό σου ποσοστο. 

Το Ε9 από όσο ξέρω δεν αναφέρει τις αντικειμενικές αξίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Οπότε η αντικειμενική του αξία είναι μεγαλύτερη από αυτή που βλέπω εγώ; 

Περίεργο μου φαίνεται 

Επεξ/σία από μπιπ μπιπ
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Απάντηση δόθηκε, μάλλον δεν έδωσες την απαιτούμενη προσοχή:

Το Ε9 από όσο ξέρω δεν αναφέρει τις αντικειμενικές αξίες.

Εννοω το εκκαθαριστικό του φόρου όχι το Ε9. 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Εννοω το εκκαθαριστικό του φόρου όχι το Ε9. 

Το κατάλαβα Βασίλη, εσύ σωστά έγραψες "στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ".

Η μπιπ μπιπ είχε γράψει για Ε9, σε αυτή απάντησα.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Μου είπαν ότι αν το πουλήσω ακριβότερα από την αντικειμενική του αξία θα πληρώσω μεγάλο φόρο. Ισχύει;

Βασικά ο αγοραστής πληρώνει το φόρο, όχι ο πωλητής...

Και συνήθως για να αποφευχθεί αυτό, στις αγοραπωλησίες φροντίζουμε το δηλωθέν τίμημα να μην υπερβαίνει την αντικειμενική αξία.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Δηλαδή σαν πωλητής εγώ τι έξοδα θα έχω; 

Εφόσον θα πάρω αυτά τα λεφτά δε θα θεωρηθεί εισόδημα και θα αυξηθεί ο φόρος εισοδήματος μου;

Θεωρητικά εσύ σαν πωλητής δεν θα έχεις έξοδα.

Και όχι, αυτά τα λεφτά δεν θεωρούνται εισόδημα, δεν θα πληρώσεις φόρο για αυτά.

Δημοσ.

https://www1.gsis.gr/gspp/dhpe/faces/first%3Famp%3B%3D&ved=2ahUKEwiO5fWe1JXqAhXks4sKHVh8DqQQFjAAegQIBBAB&usg=AOvVaw2PTHTPI5i0F0vXXWa2cOch&cshid=1592837247138

https://www.minfin.gr/web/g.g.-demosias-periousias/pinakes-antikeimenikon-axion&ved=2ahUKEwiO5fWe1JXqAhXks4sKHVh8DqQQFjABegQIAhAC&usg=AOvVaw1kWubCXhqTMnsVPyAT9Dlj&cshid=1592837247138

Λογικά στο πλήρες τοπογραφικό θα αναγράφεται αξία και συντελεστή δόμησης

Δεν φορολογείται ξανά αλλά νομίζω πρέπει να τα δηλώσει το ποσο που δηλώσατε για πώληση(προφανώς τα έξτρα είναι μετρητα κ δεν τα πας σε μια δόση για κατάθεση)) σε κάποιο κωδικό στο ε1..

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kage είπε

https://www1.gsis.gr/gspp/dhpe/faces/first%3Famp%3B%3D&ved=2ahUKEwiO5fWe1JXqAhXks4sKHVh8DqQQFjAAegQIBBAB&usg=AOvVaw2PTHTPI5i0F0vXXWa2cOch&cshid=1592837247138

https://www.minfin.gr/web/g.g.-demosias-periousias/pinakes-antikeimenikon-axion&ved=2ahUKEwiO5fWe1JXqAhXks4sKHVh8DqQQFjABegQIAhAC&usg=AOvVaw1kWubCXhqTMnsVPyAT9Dlj&cshid=1592837247138

Λογικά στο πλήρες τοπογραφικό θα αναγράφεται αξία και συντελεστή δόμησης

Δεν φορολογείται ξανά αλλά νομίζω πρέπει να τα δηλώσει το ποσο που δηλώσατε για πώληση(προφανώς τα έξτρα είναι μετρητα κ δεν τα πας σε μια δόση για κατάθεση)) σε κάποιο κωδικό στο ε1..

Τα EXTRA μετρητά, στο ΣΤΡΩΜΑ.

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...