Προς το περιεχόμενο

Πανελλήνιες μετά από 4 χρονια


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά,είμαι 21 μπαίνω στα 22 και γενικά η ακαδημαϊκή μου σταδιοδρομία είναι λίγο μπλεγμένη.εχω αλλάξει δύο σχολες.Αρχικα ήμουν μαθηματικό στην Κρήτη αλλά λόγω προβλημάτων υγείας του πατέρα μου θεώρησα ότι έπρεπε να γυρίσω σπίτι,οπότε έκανα 10% για στατιστικό παπει.Ισως και να έπιαναν και ΕΚΠΑ μαθηματικό,αλλά 2 χρόνια στο μαθηματικό Κρήτης αποφάσισα ότι τα θεωρητικά μαθηματικά δεν ήταν για μένα.Εξαρχης ο λόγος που δήλωσα μαθηματικό και μετέπειτα στατιστικό ήταν επειδή σκεφτόμουν την προοπτική του αναλογιστη.Μου το πρότεινε η μαθηματικός μου στο φροντιστήριο και όλα πήγαν κατά διαόλου από τότε.Να σημειωθεί ότι εγώ γουσταρα φυσικη.

Αυτήν την στιγμή είμαι στατιστικό παπει. Έχω ξενερώσει τον πάτο μου,τα ασφαλιστικά τελικά δεν μσρεσουν καθόλου και για πρώτη φορά στην ζωή μου έχω βάλει λίγο μυαλό και σκέφτομαι με τι θέλω να ασχοληθώ.Ισως έχω βάλει υπερβολικά πολύ μυαλό,καθώς δεν μπορώ πλέον να κοιμηθώ λόγω των σκέψεων.

Τέλος πάντων,σκεφτόμουν πως θα ξεμπερδεψω με την σχολή ώστε να ασχοληθώ με υπολογιστές που με ενδιαφέρουν αρκετά,αλλά δυστυχώς στην πορεία συνειδητοποιησα ότι τελικά ίσως η ιδανική μου καριέρα να είναι ο μηχανικός υπολογιστών.Η ιδέα του να σχεδιάζω μικροτσίπ,επεξεργαστές με συναρπάζει,και πάντα μου άρεσε το hardware.Στις πανελλήνιες του '16 έβγαλα 14.500 μόρια,όπου έγραψα πολύ καλά σε όλα τα θετικά αλλά η έκθεση με σκοτωσε(θέλω να ελπίζω λόγω άγχους).Μπορώ να τα καταφέρω ?Θέλω ΕΜΠ ,έχω αμάξι και δικό μ σπίτι.Εαν βλέπατε έναν τύπο 22 χρόνων και εσείς να είστε 17 18 πως θα το αντιμετωπίζατε?Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι αρκετά,αλλά τουλάχιστον τα θετικά μαθήματα πιστεύω ότι θα μπορέσω να πάω τέλεια Πιστεύετε ότι είναι πολύ αργά για να αρχίσω το πτυχίο?Θέλω να ασχοληθώ με έρευνα γενικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Αστειευσαι τι αργα; Και εγω τις σπουδες μου 21 τις ξεκινησα. Μην το σκεφτεσαι καθολου το θεμα της ηλικιας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποτέ δεν ειναι αργα. είμαι 35, κανω δευτερο πτυχίο, στη σχολή είμαστε αρκετα ατομα στην ηλικία μου και πιο πανω, μεχρι 45 και 50 χρονων που μπήκαμε ειτε με κατατακτηριες είτε με πανελληνιες. Επίσης παρα πολλά παιδια  22-27 που ξαναεδωσαν ή τα ειχαν παρατησει και ξαναγυρισαν. οπότε δεν υπάρχει θέμα ηλικίας, ουτως ή αλλως μεταξυ 18 κ 22 δεν φαίνεται η διαφορά.

Δευτερον απο τη σχολή που είσαι μπορεις να ασχοληθείς με πολύ περισσότερα απο τις ασφάλειες και τα χρηματοοικονομικά. μπορεις να κάνεις μεταπτυχιακό στην πληροφορική ή τη φυσική ή τα μαθηματικά ή τη βιοπληροφορική. Για το hardware δε γνωρίζω τι μεταπτυχιακά υπάρχουν, ψάξε να δεις αν δεχονται απο τη σχολή σου, ισως επειδη δεν είσαι απο σχετική σχολή να χρειαστεί εκτός των μαθηματων του μεταπτυχιακού να παρακολουθήσεις και καποια του προπτυχιακού κύκλου, πχ λογική σχεδιαση, ψηφιακά, αρχιτεκτονική, ενσωματωμένα συστήματα, σχεδιαση cmos  κλπ. Αν έχεις ασχοληθεί ομως ερασιτεχνικά και έχεις ήδη τις γνώσεις δε θα δυσκολευτείς

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι,  η ηλικία δεν παίζει ρόλο, ακόμη κι αν ήσουν πραγματικά μεγάλος. Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι να προσέξεις λίγο τον τρόπο σκέψης που κρύβεται στην ακόλουθη ανησυχία και τον τρόπο που τη διατυπώνεις: Εαν βλέπατε έναν τύπο 22 χρόνων και εσείς να είστε 17 18 πως θα το αντιμετωπίζατε?

Δεν σε ενδιαφέρει πώς θα σε αντιμετωπίζαμε εμείς. Μπορεί να 'μαστε σκατοχαρακτήρες, να 'χουμε ένα σωρό συμπλέγματα και να θέλουμε να τα βγάλουμε πάνω σου για να νιώσουμε καλύτερα. Εσένα τι σε νοιάζει; Είσαι σε μια καλή ηλικία για να αρχίσεις να διακρίνεις το κίνητρο πίσω από τις αρνητικές αντιδράσεις που θα συναντάς στη ζωή σου: κάποιος μπορεί να θέλει να σε κάνει να νιώθεις μεγάλος που είσαι 22 και δεν έχεις πτυχίο, για να νιώσει αυτός καλύτερα με κάποια δική του ανασφάλεια. Να μη σε νοιάζει ποτέ η γνώμη των άλλων γενικά, να σε νοιάζει μόνο η γνώμη συγκεκριμένων ανθρώπων, που έχουν κερδίσει για συγκεκριμένους λόγους το ενδιαφέρον σου αυτό.

Ξέρω λίγο οφ-τόπικ, αλλά λίγο που έγραψες ότι δεν κοιμάσαι λόγω των σκέψεων,  λίγο που έγραψες ότι φοβάσαι, είπα να σε κάνω να έχεις μια ανησυχία λιγότερη.

Υ.Γ. Το αμάξι και το σπίτι μου φάνηκαν λίγο άσχετα, αλλά μάλλον εννοείς ότι έχεις μια οικονομική άνεση και θα μπορείς να αφοσιωθείς στις σπουδές σου (;). 

 

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αργά για να επενδύσεις στα επαγγελματικά (αυτό είναι οι πανελλήνιες) είναι μόνο όταν εσύ νοιώθεις έτσι. Ακόμη και 60 να είσαι δεν έχει καμία σημασία και έτσι και αλλιώς όσο προχωράς τόσο θα ανακαλύπτεις νέα πράγματα και μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις καριέρες/αγορές αρκετές φορές. Θέλει προσαρμοστηκότητα η εργασία. Όπως και να χει όταν είσαι μεγάλος προφανώς θες να μπορείς να κάνεις άλλα πράγματα και να μη τρέχεις αγχωμένος για να λύσεις επαγγελματικά προβλήματα. 

Πρέπει όντως να αλλάξεις σκεπτικό γιατί θα απογοητευτείς από τις διακυμάνσεις της ζωής αν νομίζεις ότι όλα θα είναι πάντα νορμάλ. Ας πούμε τελειώνεις το πανεπιστήμιο στα 26, μπαίνεις σε μία εταιρία ως τα 33 και ξαφνικά η αγορά που δούλευες τόσο καιρό πεθαίνει και ότι έχτισες πρέπει να το αλλάξεις και να πέσεις πάλι με τα μούτρα να σώσεις τη κατάσταση, τότε τι θα πεις? είμαι πολύ μεγάλος για να το κάνω? 

Φυσικά όταν τα επαγγελματικά δεν είναι λυμμένα τότε όσο μεγάλος και να είσαι πρέπει να τα λύσεις, αυτό είναι η απόλυτη προτεραιότητα διότι χωρίς χρήμα ζωή δεν υπάρχει ότι ηλικία και να είσαι. Δε θέλει πολύ σκέψη. 

Επεξ/σία από aizensama24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

αργα?????

φιλε μου ειμαι 45 και αυτην την στιγμη κανω μετεκπαιδευση στον τομεα μεταφορων και logistics.

εχω διοικηση επιχειρησεων απο το Πα.Πει (οπου εισαι και εσυ απο οτι διαβασα) και εχω περασει απο καμια δεκαρια σταθμους

στην ζωη μου μεχρι τωρα.

ποτε δεν ειναι αργα για τιποτα.

οποιος αραζει σκουριαζει...οποτε βουρ...κυνηγησε τα ονειρα σου.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οπως ειπαν και οι αλλοι ποτε δεν ειναι αργα για πανελλαδικες. και εγω στα 26 εδωσα. Οσο αφορα το Hardware, επειδη ειμαι σε παρομοια σχολη με αυτη που θες( Μηχανικων Η/Υ ΠΑΔΑ), αν θες να ασχοληθεις με το να προγραμματιζεις πυρινες συστηματων, επεξεργαστες κλπ το εξωτερικο ειναι μονοδρομος. Ελλαδα δεν παιζει τιποτα σε αυτον τον τομεα. Αυτα απο μενα και καλη επιτυχια σε οτι και να κανεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...