sakis212 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα όταν αναφέρει στο κτηματολογιο Τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Προσωρινοί Κτηματολογικοί Πίνακες θα αναρτηθούν στα Γραφεία Κτηματογράφησης και θα παραμείνουν αναρτημένα επί δύο (2) μήνες, με ημερομηνία έναρξης την 2 Ιουνίου 2019. Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της Ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Για τους κατοίκους αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις (4) μήνες. Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 3 Ιουλίου 2020. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις. Εκεί που λέει υποβάλλονται εκπροθεσμεμες δηλώσεις εννοεί αρχικές δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ δηλαδή μέχρι τις 3 Ιουλίου έχεις περιθώριο να κάνεις δήλωση αρχική η κάνω λάθος γιατί έχω μπερδεύει.
sakis212 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε Σωστά κατάλαβες Σε ευχαριστώ πολύ.
bohemis09 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Στην πράξη πολλά κτηματολογικά γραφεία δέχονται αιτήσεις και πέρα της ανωτέρω προθεσμίας που ορίζουν! Δεν σημαίνει πως αν δεν κάνεις αίτηση δήλωσης ιδιοκτησίας χάνεις το εμπράγματο δικαίωμα επί του ακινήτου σου πχ κυριότητα, επικαρπία κτλ. ΑΛΛΑ αν λχ κάποιος τρίτος έχει δηλώσει εμπροθεσμα εμπράγματο δικαίωμα επί του δικού σου ακινήτου και εσύ δεν έχεις υποβάλλει αίτηση δήλωσης μέσα στην τασσομενη προθεσμία, το δικαίωμα του τρίτου θα προκριθεί με αποτέλεσμα να φαίνεται στο κτηματολόγιο ως αυτός ο φερόμενος πραγματικός ιδιοκτήτης. Έτσι, ο μόνος τρόπος, στην περίπτωση αυτή, για να σου αναγνωριστεί και να προκριθεί το δικό σου δικαίωμα είναι να κινηθείς δικαστικά, αφού βέβαια έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση και εφόσον βέβαια προκύπτει πως είναι δικό σου. Επίσης αν δεν δηλώσεις μέσα στις συγκεκριμένες προθεσμίες, τότε χάνεις το δικαίωμα να κάνεις διορθώσεις σε τυχόν σφάλματα χαρτογράφησης που έγιναν από το κτηματολόγιο. Και σε αυτή τη περίπτωση μόνο δικαστικά θα μπορούσες να ζητήσεις την διόρθωση τέτοιων σφαλμάτων. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2020 από bohemis09 1
sakis212 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Δηλαδή τώρα άμα πάω στο κτηματολογιο μπορεί να γίνει η δήλωση κανονικά μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία, δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να μου πουν όχι δεν πρόλαβες αυτό φοβάμαι πιο πολύ, συγνώμη που επιμένω στην ερώτηση απλώς έχω μπερδεύει,έχω διαβάσει διαφορά site που τα περισσότερα λένε μαλακίες. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2020 από sakis212
greekman00 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 3 ώρες πριν, sakis212 είπε Δηλαδή τώρα άμα πάω στο κτηματολογιο μπορεί να γίνει η δήλωση κανονικά μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία, δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να μου πουν όχι δεν πρόλαβες αυτό φοβάμαι πιο πολύ, συγνώμη που επιμένω στην ερώτηση απλώς έχω μπερδεύει,έχω διαβάσει διαφορά site που τα περισσότερα λένε μαλακίες. Ναι μπορείς μέχρι την προθεσμία που λέει, δουλεύω σε γραφείο κτηματογράφησης και θα σου έλεγα κάνε το ηλεκτρονικά να τελειώνεις μέσω του ktimanet.gr ώστε να μην τρέχεις σε κανένα γραφείο και ταλαιπωριέσαι. 1
sakis212 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, greekman00 είπε Ναι μπορείς μέχρι την προθεσμία που λέει, δουλεύω σε γραφείο κτηματογράφησης και θα σου έλεγα κάνε το ηλεκτρονικά να τελειώνεις μέσω του ktimanet.gr ώστε να μην τρέχεις σε κανένα γραφείο και ταλαιπωριέσαι. Σε ευχαριστώ πολύ να σαι καλα, ηλεκτρονικά φοβάμαι μην κάνω καμιά βλακεία δεν ξέρω να το κάνω εκτός άμα πάω σε γραφείο που ειδικεύεται,το θέμα είναι ότι εμείς θα το κάνουμε σαν κληρονόμοι ο ιδιοκτήτης έχει αποβιώσει,για αυτό η καθυστέρηση.
sakis212 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Παιδιά έχω μπερδεύει καταθέτω τα χαρτιά μεθαύριο και δεν ξέρω τι να γράψω στο κουτί αριθμός δηλουμενων δικαιωμάτων ας πούμε έχω 3 αγροτεμάχια στο ίδιο μέρος στην ίδια περιοχή θα γράψω 3(τρία) η 1(ένα)αλλά είναι σε ξεχωριστό συμβόλαιο και τα τρια,έχω κάνει ξεχωριστές δηλώσεις έχω κολλήσει.
Typhoon Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 3 λεπτά πριν, sakis212 είπε Παιδιά έχω μπερδεύει καταθέτω τα χαρτιά μεθαύριο και δεν ξέρω τι να γράψω στο κουτί αριθμός δηλουμενων δικαιωμάτων ας πούμε έχω 3 αγροτεμάχια στο ίδιο μέρος στην ίδια περιοχή θα γράψω 3(τρία) η 1(ένα)αλλά είναι σε ξεχωριστό συμβόλαιο και τα τρια,έχω κάνει ξεχωριστές δηλώσεις έχω κολλήσει. Αν είναι 3 ιδιοκτησίες τότε θα είναι 3 πράγματα που πρέπει να τα δηλώσεις ξεχωριστά. Και 3 διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία να έχεις πάλι είναι 3 διαφορετικές οριζόντιες ιδιοκτησίες και δηλώνονται ξεχωριστά.
Typhoon Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία...
sakis212 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, Typhoon είπε Θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία... Σε 1 μέρα λίγο δύσκολο αφού λογικά θα θέλει ραντεβού και και έτσι και αλλιώς τις έκανα τις αιτήσεις μόνο σε αυτό έχω κολλήσει,θα ρωτήσω άμα είναι ευχαριστώ.
SB_1957 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 7 ώρες πριν, sakis212 είπε Σε 1 μέρα λίγο δύσκολο αφού λογικά θα θέλει ραντεβού και και έτσι και αλλιώς τις έκανα τις αιτήσεις μόνο σε αυτό έχω κολλήσει,θα ρωτήσω άμα είναι ευχαριστώ. Πάρε τηλέφωνο στο κτηματολογικό γραφείο όπου ανήκεις. Εμείς ό,τι απορίες είχαμε πήραμε τηλέφωνο και μας εξυπηρέτησαν! Ελπίζω να είνα εξυπηρετικοί και στο γραφείο της περιοχής σου.
sakis212 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 5 ώρες πριν, SB_1957 είπε Πάρε τηλέφωνο στο κτηματολογικό γραφείο όπου ανήκεις. Εμείς ό,τι απορίες είχαμε πήραμε τηλέφωνο και μας εξυπηρέτησαν! Ελπίζω να είνα εξυπηρετικοί και στο γραφείο της περιοχής σου. Είχα πάρει δεν το σηκώνουν αμέσως,με την τρίτη προσπάθεια το σήκωσαν αλλά είχαν πολυ δουλειά και δεν μπορούσε να με εξυπηρετήσει ο υπάλληλος,να ρωτήσω σε άλλο γραφείο τι να κανω?
SB_1957 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 46 λεπτά πριν, sakis212 είπε Είχα πάρει δεν το σηκώνουν αμέσως,με την τρίτη προσπάθεια το σήκωσαν αλλά είχαν πολυ δουλειά και δεν μπορούσε να με εξυπηρετήσει ο υπάλληλος,να ρωτήσω σε άλλο γραφείο τι να κανω? Τα καταθέτεις ηλεκτρονικά ή θα πας εκεί? Γιατί ηλεκτρονικά που τα έκανα εγώ είναι μία δήλωση για όλα τα ακίνητα που ανήκουν στον ίδιο δήμο/κοινότητα, όπου καταχωρήθηκαν όλα τα ακίνητα και η απόδειξη κατάθεσης που πήρα λέει τρία δηλωθέντα δικαιώματα στον δήμο τάδε! Αλλά αν πας στο κτηματολογικό γραφείο θα σου πουν τί πρέπει να γράψεις, δεν είναι τόσο χρονοβόρο να το κάνεις εκεί!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα