Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, φοιτώ σε σχολή πληροφορικής για δευτερο πτυχίο κοντα στην περιοχή κατοικίας μου, ειμαι δευτερο έτος και η σχολή έχει πολλά εργαστηρια μεχρι το 7ο εξάμηνο. Ενδέχεται όμως να χρειαστεί να μετακομίσουμε οικογενειακώς σε αλλη πόλη - δεν ξέρω ακόμα που - πριν προλάβω να κατοχυρώσω τα εργαστήρια. Ξέρετε αν υπάρχει καποιο παραθυράκι για μετεγγραφή αν υπάρχει εκεί αντίστοιχη σχολή? Ή αλλιώς αν μπορώ να παρακολουθώ εκεί τα αντίστοιχα εργαστήρια? 

Είναι νωρίς ακόμα  αλλά ψάχνω να δω τι επιλογές εχω γιατι όταν ερθει εκεινη η στιγμή θα πρέπει να ψαχνω για σπιτι, σχολεία, κλπ

Δημοσ.

Καλυτερα θα ηταν να ρωτησεις την γραμματεια για τις αμοιβαιες.

Ωστοσο στη δικη μου δευτερη σχολη, δεν το καταφερε κανεις.

Δημοσ.

Βασικά τώρα που έψαξα τις σχολές μονο Αθήνα απο τα πιθανα μέρη έχει αντίστοιχο τμήμα οπότε εκει θα ήταν αδυνατον ακόμα κι αν ήμουν πρωτο πτυχίο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, velociraptoras είπε

Καλησπέρα, φοιτώ σε σχολή πληροφορικής για δευτερο πτυχίο κοντα στην περιοχή κατοικίας μου, ειμαι δευτερο έτος και η σχολή έχει πολλά εργαστηρια μεχρι το 7ο εξάμηνο. Ενδέχεται όμως να χρειαστεί να μετακομίσουμε οικογενειακώς σε αλλη πόλη - δεν ξέρω ακόμα που - πριν προλάβω να κατοχυρώσω τα εργαστήρια. Ξέρετε αν υπάρχει καποιο παραθυράκι για μετεγγραφή αν υπάρχει εκεί αντίστοιχη σχολή? Ή αλλιώς αν μπορώ να παρακολουθώ εκεί τα αντίστοιχα εργαστήρια? 

Είναι νωρίς ακόμα  αλλά ψάχνω να δω τι επιλογές εχω γιατι όταν ερθει εκεινη η στιγμή θα πρέπει να ψαχνω για σπιτι, σχολεία, κλπ

Να ρωτήσω κάτι, γιατί πρεπει ακολουθήσεις την οικογένεια σε άλλη πόλη? Αφού πας για 2ο πτυχίο θα είσαι γύρω στα 24-25 οπότε ποιος ο λόγος να φύγεις κ συ. 

Βρες μια part-time δουλειά για να μαζέψεις μια καβάτζα κ μόλις φύγουν οι δικοί σου βρες με κάποιον να συγκατοικήσεις μέχρι   να τελειώσεις την σχολή. 

Επεξ/σία από bilya
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bilya είπε

Να ρωτήσω κάτι, γιατί πρεπει ακολουθήσεις την οικογένεια σε άλλη πόλη? Αφού πας για 2ο πτυχίο θα είσαι γύρω στα 24-25 οπότε ποιος ο λόγος να φύγεις κ συ. 

Βρες μια part-time δουλειά για να μαζέψεις μια καβάτζα κ μόλις φύγουν οι δικοί σου βρες με κάποιον να συγκατοικήσεις μέχρι   να τελειώσεις την σχολή. 

35 ειμαι, και δε μιλάω για την πατρική μου οικογένεια αλλά για τη δική μου (συζυγο κ παιδιά). ήδη είμαστε σε αποσταση αφου λόγω της δουλειάς του ειναι σε άλλη περιοχή και σε λίγο καιρό οταν τελειώσουν απο κει που είναι τώρα θα  τον στείλουν αλλού(αλλιως ΟΑΕΔ). Οπότε αν είναι για πολύ καιρό θα πάω κι εγω με τα παιδια. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, velociraptoras είπε

35 ειμαι, και δε μιλάω για την πατρική μου οικογένεια αλλά για τη δική μου (συζυγο κ παιδιά). ήδη είμαστε σε αποσταση αφου λόγω της δουλειάς του ειναι σε άλλη περιοχή και σε λίγο καιρό οταν τελειώσουν απο κει που είναι τώρα θα  τον στείλουν αλλού(αλλιως ΟΑΕΔ). Οπότε αν είναι για πολύ καιρό θα πάω κι εγω με τα παιδια. 

ακυρο οτι ειπα τότε :D.  Θέλει καλή σκέψη τοτε κ διάλογο με τον σύζυγο. 

• Like 1
Δημοσ.

δεν είναι απαίτηση του συζύγου, υπάρχουν όμως τοξικά ατομα στο αμεσο περιβάλλον και ζορίζομαι πολύ. δε μου εκανε ελεγχο ο πατερας μου στα 15 και προσπαθουν να μουν κάνουν αλλοι ενώ είμαι ενήλικη, γι αυτό σκεφτόμουν να ακολουθήσω κι εγω με τα παιδιά.  

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Έδωσα ξανά πανελλήνιες εξετάσεις και μπήκα σε σχολή και είμαι ήδη κάτοχος ενός πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης. Υπάρχει κάποιο νομοθετικό  πλαίσιο που προβλέπει τη δυνατότητα αναγνώρισης κοινών μαθημάτων από το πρώτο πτυχίο? Ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, frank_stergiou είπε

Καλησπέρα σε όλους! Έδωσα ξανά πανελλήνιες εξετάσεις και μπήκα σε σχολή και είμαι ήδη κάτοχος ενός πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης. Υπάρχει κάποιο νομοθετικό  πλαίσιο που προβλέπει τη δυνατότητα αναγνώρισης κοινών μαθημάτων από το πρώτο πτυχίο? Ευχαριστώ!

Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!

Από τη στιγμή που τα κοινά μαθήματα αναγνωρίζονται σε όσους μπαίνουν με κατατακτήριες είναι μάλλον δύσκολο να μην αναγνωριστούν τα δικά σου. Δεν ξέρω όμως αν αυτό ισχύει για όλες τις Σχολές. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να έρθεις σε επαφή με τη γραμματεία της Σχολής σου άμεσα, γιατί και οι εισαγόμενοι με κατατακτήριες έχουν αυτό το δικαίωμα μόνο αν κάνουν αίτηση αναγνώρισης σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ανακοίνωση της εισαγωγής τους στη νέα Σχολή.

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ.

Εξαρτάται από τη σχολή και τους καθηγητές. Αρχικά διάβασε το οδηγό σπουδών στο πεδίο για την αναγνώριση μαθημάτων γράφει αν αναγνωρίζουν και μέχρι πόσα, και από ποιες σχολές. Πχ κάποια τμήματα  δεν αναγνωρίζουν μαθήματα από ΤΕΙ. Πρέπει να έχεις αντίγραφο πτυχίου,  αναλυτική βαθμολογία και αναλυτικό οδηγό σπουδων του έτους που μπήκες, που να περιγράφει δηλαδή το περιεχόμενο του κάθε μαθήματος. Μετά συμπληρώνεις την αίτηση και την καταθέτεις στη γραμματεία. Γίνεται συνελευση των καθηγητων και αποφασίζουν εκεί ποια θα σου αναγνωρίσουν. εγω μονο 2 είχα ίδια, το ενα το εδωσα στις κατατακτήριες και το άλλο δεν το αναγνώρισαν, μάλιστα  συγκεκριμένη καθηγητρια δε δεχόταν ούτε στους φοιτητες που ηρθαν μετεγγραφη να το αναγνωρίσει. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Η γραμματεία κατόπιν επικοινωνίας, μου απάντησε ρητά πως δεν αναγνωρίζεται το "παρελθόν" (πτυχία), λόγω του τρόπου εισαγωγής στο τμήμα. Επομένως, σαν να είμαι ξανά 18.. !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, frank_stergiou είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Η γραμματεία κατόπιν επικοινωνίας, μου απάντησε ρητά πως δεν αναγνωρίζεται το "παρελθόν" (πτυχία), λόγω του τρόπου εισαγωγής στο τμήμα. Επομένως, σαν να είμαι ξανά 18.. !

Βλέπω δύο ενδεχόμενα.

α) Η σχολή αναγνωρίζει μαθήματα από συγγενή πεδία, αλλά το πρώτο σου πτυχίο είναι από εντελώς άσχετο πεδίο

β) Η σχολή δεν αναγνωρίζει κανένα μάθημα, σε κανέναν. Σε αυτή την περίπτωση, έχω περιέργεια για το ποια είναι αυτή η τόσο κομπλεξική σχολή.

Προσωπικά, πιστεύω ότι συμβαίνει το α), αλλά εσύ, για κάποιο λόγο, το μεταφέρεις αλλιώς. 

Επεξ/σία από Sacadmerde
Δημοσ.

κάνε κανονικά αίτηση αναγνώρισης. μπορείς να ρωτήσεις απευθείας και τον πρόεδρο της σχολής, δεν αποφασίζει η γραμματεία αν θα τα αναγνωρίσουν και ποια αλλά η συνελευση καθηγητων. Επίσης αν δεν αναγνωρίζεται το παρελθόν φαντάζομαι σου έβγαλαν και πάσο για τα λεωφορεία. ή εκει το αναγνωρίζουν?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...