Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες! 

Έχω το Viber εγκατεστημένο στην κανονική μου συσκευή και δουλεύει φυσικά κανονικά. Πρόσφατα πήρα ένα Huawei, χωρίς google play services, για δεύτερη συσκευή

και πειραματισμό. Έβαλα μια δίδυμη sim με το ίδιο νούμερο. Η κάθε κάρτα δουλεύει μόνο όταν η άλλη είναι απενεργοποιημενη (λογικό και αναμενόμενο). 

Εγκατέστησα το viber στη δεύτερη συσκευή με το ίδιο νούμερο και ενεργοποίσα κανονικά. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά που απενεργοποιώ τη μία συσκευή και ενεργοποιώ την άλλη, το viber μου ζητάει ενεργοποίηση. Κάθε φορά το ίδιο πράγμα, λες και είναι η πρώτη εγκατάσταση. Έχετε κάποια ιδέα γιατί γίνεται αυτό και πως διορθώνεται;;; 

Ένα δεύτερο θέμα είναι είναι ότι το viber στην πρώτη συσκευή κρατάει το backup στο google drive, ενώ στη δεύτερη στο Huawei cloude. Οπότε δεν μπορεί να γίνει συγχρονισμός. Υπάρχει τρόπος να ρυθμίσω να κρατάνε και οι δύο συσκευές το backup π. χ. στο Dropbox που παίζει και στα δύο. 

Sorry για το σεντόνι και ευχαριστώ όποιον γνωρίζει και ασχοληθεί! 

Δημοσ.

Τα smartphones είναι παντα Primary devices. 

Secondary devices ειναι τα tablet, τα pc κλπ. 

Μπορείς να έχεις το ίδιο viber account σε όσες δευτερευουσες συσκευές θέλεις, αλλά μόνο σε ένα Smartphone. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Τα smartphones είναι παντα Primary devices. 

Secondary devices ειναι τα tablet, τα pc κλπ. 

Μπορείς να έχεις το ίδιο viber account σε όσες δευτερευουσες συσκευές θέλεις, αλλά μόνο σε ένα Smartphone. 

Α... Οκ.. το κατάλαβα! Άρα μόνο στη κύρια συσκευή να το αφήσω εγκατεστημένο. Στη δεύτερη το απεγκαθιστώ. 

Ξέρεις αν το ίδιο ισχύει και για άλλες εφαρμογές επικοινωνίας; messenger, whats up, skype;;;

Δημοσ.

Για το Skype και το Messenger ειμαι βεβαιος οτι μπορεις να τα εχεις σε οσες και οποιες συσκευες θελεις. Για το Whatsup, δεν γνωριζω σιγουρα για να σου απαντησω.

Κοιταξε, μπορεις να κανεις καθημερινα backup και να το ενεργοποιεις καθε φορα στην συσκευη που ανοιγεις, απλα στην αλλη θα απενεργοποιειται αυτοματα. Και να επαναφερεις το backup της καθε συσκευης επισης καθε φορα που το αλλαζεις πισω. Βεβαια το καθε ενα θα εχει δικο του backup, αφου απο οτι φαινεται το αποθηκευουν σε διαφορετικο Cloud. Δεν θυμαμαι αν μπορεις να το κανεις save καπου locally και δεν ξερω και αν εν τελει βολευει καθολου ολη αυτη η διαδικασια, καθε φορα που ανοιγοκλεινεις συσκευη..

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Κοιταξε, μπορεις να κανεις καθημερινα backup και να το ενεργοποιεις καθε φορα στην συσκευη που ανοιγεις, απλα στην αλλη θα απενεργοποιειται αυτοματα. Και να επαναφερεις το backup της καθε συσκευης επισης καθε φορα που το αλλαζεις πισω. Βεβαια το καθε ενα θα εχει δικο του backup, αφου απο οτι φαινεται το αποθηκευουν σε διαφορετικο Cloud. Δεν θυμαμαι αν μπορεις να το κανεις save καπου locally και δεν ξερω και αν εν τελει βολευει καθολου ολη αυτη η διαδικασια, καθε φορα που ανοιγοκλεινεις συσκευη..

Δεν μου είναι απαραίτητο το viber στη δεύτερη συσκευή και ούτε έχω διάθεση να μπω στη διαδικασία που περιγράφεις, οπότε το απεγκατέστησα. Τη δεύτερη συσκευή την χρησιμοποιώ πολύ λίγο, π.χ. το βράδυ στο περπάτημα και με ενδιαφέρουν μόνο οι κλήσεις, τα μηνύματα, το ραδιόφωνο και το app για την άσκηση. Για να έχω τις κλήσεις και τα μηνύματα, θα πρέπει να έχω απενεργοποιημένη την κύρια συσκευή. Με αυτό είμαι οκ.

Και δύο τελευταίες ερωτήσεις και σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.

1. Όταν ανοίξω πάλι την κύρια συσκευή και συνεπώς το viber, θα μου έρθουν όσα μηνύματα viber έχουν παίξει όση ώρα ήταν κλειστό;  Ή θα αρχίσω να παίρνω μηνύματα από τη στιγμή που άνοιξε; Και 2. Υπάρχει τρόπος να απενεργοποιώ τη κάρτα sim και να αφήνω τη κύρια συσκευή μου ανοιχτή;

Επεξ/σία από Green Dragon
Δημοσ.

Ναι, οση ωρα ειναι κλειστη η κυρια συσκευη που εχεις το viber, τα μηνυματα θα σου ερθουν μαζεμενα, μολις την ανοιξεις.

Αυτο που μπορεις να κανεις, ειναι να ανοιγεις απλα το πορτακι της SIM, το κινητο και το WiFi ετσι θα μενουν ανοιχτα και θα μπορεις να παιρνεις τα μηνυματα του Viber σου.

Ακομα πιο ευκολα, βαζεις την κυρια συσκευη σου σε Airplane mode, οποτε SIM, bluetooth, WiFi κλεινουν αυτοματα. Ανοιγεις μετα μονο τα Wifi, χωρις να βγεις απο Airplane mode, οποτε δουλευουν τα παντα στην κυρια συσκευη, εκτος της καρτας SIM.

• Thanks 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Για το Skype και το Messenger ειμαι βεβαιος οτι μπορεις να τα εχεις σε οσες και οποιες συσκευες θελεις. Για το Whatsup, δεν γνωριζω σιγουρα για να σου απαντησω.

Το skype είναι με email οπότε το βάζεις σε όσες συσκευές θες.Οτι είναι δεμένο με sim αναγκαστικά μόνο εκεί.

• Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Ακομα πιο ευκολα, βαζεις την κυρια συσκευη σου σε Airplane mode, οποτε SIM, bluetooth, WiFi κλεινουν αυτοματα. Ανοιγεις μετα μονο τα Wifi, χωρις να βγεις απο Airplane mode, οποτε δουλευουν τα παντα στην κυρια συσκευη, εκτος της καρτας SIM.

Σωστά....αυτό είναι το πιο απλό! Το viber δεν χρειάζεται τη sim, αφού στηρίζεται στο νούμερο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι, δεν χρειαζεται την SIM για την λειτουργια του, παρα μονο για την ενεργοποιηση του. Δηλαδη ασχετως με το που εχεις την καρτα SIM σου, το Viber θα δεχεται τα μηνυματα στην συσκευη που του εκανες την αρχικη ενεργοποιηση. Δηλαδη, ανοιγεις Viber στην κυρια συσκευη, μετα της αφαιρεις την καρτα και την βαζεις σε αλλο κινητο. Αν σε αυτο το αλλο κινητο, δεν εγκαταστησεις Viber, τα μηνυματα θα συνεχισουν να σου ερχονται στην πρωτη συσκευη. Ακομα και αν αυτη μεσα εχει αλλη SIM με αλλο νουμερο. Θα εχει κρατησει τo account σου απο το πρωτο νουμερο που εκανες την αρχικη ενεργοποιηση.

Αν θες να αλλαξεις αριθμο κρατωντας επαφες και μηνυματα απο το παλιο σου, στις ρυθμισεις του VIber εχει επιλογη -> αλλαγη αριθμου, στην ιδια συσκευη.

Αν θες να αλλαξεις αριθμο ΚΑΙ συσκευη, κρατωντας επαφες και μηνυματα απο το παλιο σου, στις ρυθμισεις του VIber εχει επιλογη -> αλλαγη αριθμου και νεα συσκευη.

Και στις 2 περιπτωσεις θα στειλει αυτοματα μηνυμα σε ολες σου τις επαφες οτι εχεις αποκτησει νεο αριθμο.

Παντως ενημερωτικα, μπορεις να ενεργοποιησεις το Viber σε ενα Smartphone, το οποιο μετα την ενεργοποιηση μπορει να δουλευει με αλλη SIM απο αυτην που εχει δηλωμενη το Viber. Δεν νομιζω οτι σου χρειαζεται κατι τετοιο τωρα, απλα το λεω για να το ξερεις γενικοτερα.

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ παιδιά για το χρόνο σας. Η λύση με το airplane mode, με βολεύει μια χαρά. Να είστε καλά!

• 2 χρόνια αργότερα...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημεραψσε όλους.Εχω το viber σεψρνα smartphone  xiaomimredminote4x, και σε ταμπλετ Samsung  S4 .Όταν  διαβάζω τα μηνύματα  στη μια συσκευή,  μετά βλέπω πως δείχνει  πως δεν τα έχω διαβάσει στην άλλη.Ετσι ανοίγω να δω και είναι τα ίδια που τα ειχα διαβάσει. Ξέρει κάποιος  αν ρυθμίζεται να μην συμβαίνει αυτο;

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα 

Από ότι κατάλαβα viber με ίδιο αριθμό ενεργά ταυτόχρονα σε δύο συσκευές κινητών δεν γίνεται. Σωστά; 

Σωστά 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...