Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω τη γνώμη σας στο τι θεωρείτε δικαιότερο. Καλό είναι να μην ξεφύγουμε με ηθικές συζητήσεις γιατί πάει μακριά η βαλίτσα και δεν υπάρχει περίπτωση να βγει άκρη

Επιχείρηση σε αναστολή λόγω του ιού οπότε οι υπάλληλοι παίρνουν κανονικά το επίδομα. Στην πράξη όμως η επιχείρηση δούλευε κανονικά.

Πώς θεωρείτε ότι θα έπρεπε να πληρωθούν οι υπάλληλοι;

Έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις.... Κάποιες φαίνονται λογικές κάποιες παράλογες (Στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον).

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Όλες οι ώρες που δουλέψανε να πληρωθούν μαύρες από τον εργοδότη.

Πήρες το επίδομα με την προυπόθεση ότι ΚΑΘΕΣΑΙ σπίτι σου.

Δεν πήρες το επίδομα ώστε αντί να πάρεις μισθό από τον εργοδότη, να το πάρεις από το κράτος.

Ο εργοδότης είχε άλλα οφέλη από την αναστολή. Από την στιγμή που επέλεξε να σας πει να πάτε στην δουλειά, θα πρέπει και να σας πληρώσει,

και όχι μόνο τον μισθό που χάσατε (καθαρά), αλλά τα μικτά, να υπολογίσει μέσα και τα ένσημα στο πόσο θα σας πληρώσει την ώρα.

Το αν συμφωνώ ή όχι με την τακτική "επίδομα και αντί να κάθεσαι, έλα να δουλέψεις", είναι άλλη συζήτηση, μιλάμε καθαρά το τι πρέπει να γίνει από την στιγμή που πήγατε και δουλέψατε.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι πρέπει να σας δώσει λεφτά.

• Like 19
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δίκαιο απο την πλευρα του εργοδότη ή των εργαζομένων; 🤣

Επεξ/σία από Maktheo
  • Like 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, nojom είπε

Θέλω τη γνώμη σας στο τι θεωρείτε δικαιότερο. Καλό είναι να μην ξεφύγουμε με ηθικές συζητήσεις γιατί πάει μακριά η βαλίτσα και δεν υπάρχει περίπτωση να βγει άκρη

Επιχείρηση σε αναστολή λόγω του ιού οπότε οι υπάλληλοι παίρνουν κανονικά το επίδομα. Στην πράξη όμως η επιχείρηση δούλευε κανονικά.

Έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις.... Κάποιες φαίνονται λογικές κάποιες παράλογες (Στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον).

Πώς γίνεται να είναι σε αναστολή και να δουλεύει κανονικά? Άρα ο,τι υπηρεσία ή προϊόν πούλαγε, ήταν μαύρο εφόσον δεν εκτυπώνει αποδείξεις. Ποια επιχείρηση ειναι? Έτσι από περιέργεια. Με ρωτάει ο κουμπάρος μου.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, nojom είπε

Θα πρέπει να πληρωθούν μαύρα όλα τα μεροκάματα που τους υποχρέωσε να κάνουν. Ειδάλλως καταγγελία και να πάει στον διάολο (επιεικώς).

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, nojom είπε

Να επιστρέψουν το επίδομα και να πληρωθούν απο τον εργοδότη.

• Like 10
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Πώς γίνεται να είναι σε αναστολή και να δουλεύει κανονικά? Άρα ο,τι υπηρεσία ή προϊόν πούλαγε, ήταν μαύρο εφόσον δεν εκτυπώνει αποδείξεις. Ποια επιχείρηση ειναι? Έτσι από περιέργεια. Με ρωτάει ο κουμπάρος μου.

Τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα που ήταν σε αναστολή δούλευαν κανονικά, καθόλου περίεργο αυτό.

Λύσεις υπάρχουν άπειρες ώστε να το κάνεις.

Άσε που χλωμό να σε ελέγξει κανείς, άντε να πιάσουν δειγματοληπτικά κάποιους ελάχιστους άτυχους.

Στα διάφορα γκρουπ στο fb που γράφουν υπάλληλοι καταστημάτων, 4/5 γράφανε ότι συνέχισαν να δουλεύουν κανονικά και πήρανε και το επίδομα.

Εκεί που γίνεται ο χαμούλης είναι στην ερώτηση του OP, πως πληρώνονται αυτές οι ώρες.

Την απάντηση την είπαμε, εννοείται ότι πληρώνονται μαύρες. Δεν πληρώνομαι; ωραία, κάθομαι σπίτι μου, είμαι σε αναστολή.

Δημοσ.

Δίκαιο είναι απο την στιγμή που δούλευε η επιχείρηση κανονικά, να μην έβαζε τους εργαζόμενους σε αναστολή ή όπως υπήρχε μια υποσημείωση υπήρχε η δυνατότητα για αναστολή και τηλεργασία. Και στην επιχείρηση που δουλεύω, μας έβαλε όλους τους εργαζόμενους σε αναστολή και πήραμε το επίδομα και όχι τον κανονικό μας μισθό αλλά επειδή είναι τέτοια η φύση της επιχείρησης που δεν μπορεί να κλείσει εντελώς, προσωπικά έκανα τηλεργασία ως επι το πλείστον, αν και κάποιες μέρες χρειάστηκε για 2-3 ώρες να πάω απο εκεί αλλά αυτό δεν αναιρεί την γενικότερη κατάσταση ότι μέναμε σπίτι μας.

Τώρα αν μιλάμε για επιχείρηση που δεν γίνεται με τηλεργασία αλλά μόνο με προσωπική επαφή και πηγαίνατε κανονικά, τότε ναι ειναι λαμογιά.. Βέβαια το να τον καταγγείλετε προφανώς στην εποχή που ζούμε, δεν ειναι εύκολο μιας και δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει μετά κτλ

Δημοσ.

Να παρετε κανονικα τα μεροκάματα , αλλιως καταγγελίες απο ολους ώστε οχι απλα να φάει πρόστιμα , αλλα θα ειναι τοσο αβάσταχτα που θα καταστραφεί , να πεινάσει αυτος και η οικογένεια του , τα τέκνα , ολα θα πανε για μαύρο μέλλον για αυτον .

Ολοι έχουμε ανάγκες , ολοι στο ιδιο καζάνι βράζουμε , αλλά εξαρτάται απο το χερι μας να πάψουν αυτά .

Υ.γ καψτε του την ψυχή οσοι ειστε στην δούλεψή του .

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, georgerapp είπε

Να παρετε κανονικα τα μεροκάματα , αλλιως καταγγελίες απο ολους ώστε οχι απλα να φάει πρόστιμα , αλλα θα ειναι τοσο αβάσταχτα που θα καταστραφεί , να πεινάσει αυτος και η οικογένεια του , τα τέκνα , ολα θα πανε για μαύρο μέλλον για αυτον .

Ολοι έχουμε ανάγκες , ολοι στο ιδιο καζάνι βράζουμε , αλλά εξαρτάται απο το χερι μας να πάψουν αυτά .

Υ.γ καψτε του την ψυχή οσοι ειστε στην δούλεψή του .

Οποτε θα μείνουν άνεργοι και αυτοί.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nojom είπε

Θα σου απαντήσω με παραδειγμα:

Ο αδερφός μου πήρε κανονικά επέκταση της συνδρομής που είχε καταβάλλει  στο γυμναστηριο για τους μήνες που ήταν κλειστό.

Εγώ - είμαι γραμμένος αλλού - πήρα το ήμισυ.Μισή ζημιά εγώ ,μισή ο επιχειρηματίας.

Μια γνωστή μου είχε πληρώσει 4μηνη ,τον ΦΕΒ, την έχασε.

Μην ψάχνεις λογική.

Επεξ/σία από Ggiorgos7
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Οποτε θα μείνουν άνεργοι και αυτοί.

Αααα Ναι δεν το σκέφτηκε αυτό!

Έτσι κι αλλιώς δεν τον αφορά....καψτε του την ψυχή ρεε!!!

:D   

Δημοσ.

Ή από το κράτος πρέπει να πληρωθείτε ή από τον εργοδότη. Αφού πήρατε επίδομα δεν πρέπει να πληρωθείτε από τον εργοδότη.

Άλλο που είναι λάθος αυτό που έγινε.

• Confused 1
Δημοσ.

Δίκαιο είναι να επιστρέψεις το επίδομα και να πληρωθείς από το αφεντικό. 

Φυσικά το αφεντικό να μην πάρει και τις εκπτώσεις, ορίστε τα είπα. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...