ThanosR92 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα! Έχω τις τελευταίες μέρες το Acer Aspire 3 A315-22-914N (A9-9420e/8GB/256GB/FHD/W10) και δεν μπορώ καν να ανοίξω 5 καρτέλες στον Chrome! Η εγώ θα τρελαθώ η είναι τόσο σάπιο ; Βλέπω στο Task Manager ότι κάτι το ζορίζει πολύ. Η CPU βλέπω ότι είναι κολλημένη πάντα στο 44% και δεν πέφτει με τίποτα...Παίζει κάτι η είναι σκέτη απογοήτευση ; Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2020 από ThanosR92
sexymwro7 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Η αληθεια ειναι οτι ειναι και ψιλοσαπιο, αλλα κοιταξε, μπορει να κανει/κατεβαζει/εγκαθιστα ενημερωσεις ειτε τα windows, ειτε αν ειναι ενεργοποιημενη η αυτοματη ενημερωση εφαρμογων που δε σε νοιαζουν καν (πχ κατι περιεργα της microsoft και xbox κλπ). Ειδικα αν το πηρες τωρα, σκεψου πρεπει να κανει ενημερωσεις για το 2018 εως το 2020 που ηταν στο ραφι τοσο καιρο, αρα δε μπορουσε. Ελεγξε απο το task manager αν "φταινε" οι ενημερωσεις και δωστου χρονο να τις κανει (μπορει και 1-2 ωρες). Μην το κλεινεις κατευθειαν και φτου κι απ την αρχη. Αν φταιει αυτο, μετα θα στρωσει. 1
mourouzis2005 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Κανε disable to windows update. Καταπινει τη μπαταρια και μλουσταρει το cpu χωρις αυριο.. 1
paolo.catti Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, ThanosR92 είπε Καλημέρα! Έχω τις τελευταίες μέρες το Acer Aspire 3 A315 N5000/8GB/256GB Laptop και δεν μπορώ καν να ανοίξω 5 καρτέλες στον Chrome! Η εγώ θα τρελαθώ η είναι τόσο σάπιο ; Βλέπω στο Task Manager ότι κάτι το ζορίζει πολύ. Η CPU βλέπω ότι είναι κολλημένη πάντα στο 44% και δεν πέφτει με τίποτα...Παίζει κάτι η είναι σκέτη απογοήτευση ; Εγω θα πρότεινα να δοκιμάσεις και τον καινούργιο browser της Microsoft τον καινούργιο Edge δηλαδή ο οποίος πιστεύω είναι αρκετά αξιόλογος και εμένα προσωπικά μου έχει λύσει τα χέρια σε ένα Surface Laptop πρώτης γενιάς που έχω με τον m3 και 4GB Ram τρέχει άνετα μέχρι και 8 καρτέλες που έχω ανοικτές καμία φορά! Γενικά ο Chrome είναι αρκετά απαιτητικός Browser και σε πιο Low End υπολογιστές δεν θα τον πρότεινα.
ThanosR92 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Το λαπτοπ το πήρα σαν 2ο! Έχω και αυτό εδώ HP 250 G6 (i5-7200U/8GB/256GB/FHD/No OS) και δεν νιώθει τίποτα τόσα χρόνια! Αστέρι! Τα έκανα όσα είπατε, Disable Windows Update, αλλά και πάλι χωρίς να κάνω τίποτα είναι στο 44%. @paolo.catti Το δοκίμασα αλλά κάνει τα ίδια!
paolo.catti Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 5 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε Το λαπτοπ το πήρα σαν 2ο! Έχω και αυτό εδώ HP 250 G6 (i5-7200U/8GB/256GB/FHD/No OS) και δεν νιώθει τίποτα τόσα χρόνια! Αστέρι! Τα έκανα όσα είπατε, Disable Windows Update, αλλά και πάλι χωρίς να κάνω τίποτα είναι στο 44%. @paolo.catti Το δοκίμασα αλλά κάνει τα ίδια! Μήπως γίνεται να στείλεις ένα screenshot του task Manager με την χρήση του CPU από το μεγαλύτερο στο μικρότερο να δούμε τι εργασίες εκτελέι όσο δεν κάνεις τίποτα με το λάπτοπ?
ThanosR92 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, paolo.catti είπε Μήπως γίνεται να στείλεις ένα screenshot του task Manager με την χρήση του CPU από το μεγαλύτερο στο μικρότερο να δούμε τι εργασίες εκτελέι όσο δεν κάνεις τίποτα με το λάπτοπ? Να φανταστεις με το ζορι εβαλα την φωτο εδω Και εδω χωρις τον Chrome Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2020 από ThanosR92
paolo.catti Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 18 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε Να φανταστεις με το ζορι εβαλα την φωτο εδω Και εδω χωρις τον Chrome Η μόνη εξήγηση που μπορώ να φανταστώ είναι η χαμηλή απόδοση του επεξεργαστή σε Single Core Tasks. Επειδή για πράγματα όπως να είσαι σε κάποιον browser ή να ανοίξεις τον Task Manager συνήθως γίνονται χρησιμοποιώντας μόνο τον έναν από τους 4 πυρήνες του συγκεκριμένου επεξεργαστή και απλά ο επεξεργαστής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Αυτό το λέω απλά σαν άποψη δεν είναι ότι σίγουρα ισχύει αυτό απλά φαίνεται ότι δεν έχεις κάποια άλλη διεργασία που να τρέχει πίσω, για αυτό και κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα. Δυστηχώς μάλλον δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό αν ισχύει αυτό που λέω.
ThanosR92 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, paolo.catti είπε Η μόνη εξήγηση που μπορώ να φανταστώ είναι η χαμηλή απόδοση του επεξεργαστή σε Single Core Tasks. Επειδή για πράγματα όπως να είσαι σε κάποιον browser ή να ανοίξεις τον Task Manager συνήθως γίνονται χρησιμοποιώντας μόνο τον έναν από τους 4 πυρήνες του συγκεκριμένου επεξεργαστή και απλά ο επεξεργαστής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Αυτό το λέω απλά σαν άποψη δεν είναι ότι σίγουρα ισχύει αυτό απλά φαίνεται ότι δεν έχεις κάποια άλλη διεργασία που να τρέχει πίσω, για αυτό και κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα. Δυστηχώς μάλλον δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό αν ισχύει αυτό που λέω. Αν είναι έτσι όπως τα λες, δεν μπορώ να πιστέψω πως ένα λαπτοπ με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου να μην μπορεί να τρέξει 4 καρτέλες στον Chrome! Λογικά κάτι άλλο παίζει. Ένα Κινέζικο να είχα πάρει, θα έτρεχε τον Chrome σφαίρα!
paolo.catti Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 9 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε Αν είναι έτσι όπως τα λες, δεν μπορώ να πιστέψω πως ένα λαπτοπ με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου να μην μπορεί να τρέξει 4 καρτέλες στον Chrome! Λογικά κάτι άλλο παίζει. Ένα Κινέζικο να είχα πάρει, θα έτρεχε τον Chrome σφαίρα! Δυστηχώς έχει πολύ χαμηλή απόδοση ο Ν5000 σε διεργασίες Single Core. Πιστεύο πως ο Ryzen 3200u ο οποίος πάνω κάτω μπαίνει σε ίδιας κατηγορίας λάπτοπ (για καινούργια αναφέρομαι) έχει σχεδόν διπλάσια απόδοση σε single core tasks και είναι πόλυ καλύτερη επιλογή από τον N5000.
TheDevilMayCare Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Κανε restart, κλεισε τα παντα ολα που μπορει να εκκινησουν στην επομενη του εναρξη, και διχως να εχεις κλεψιματα στον επεξεργαστη τρεξε του απλως ενα Cinebench 11.5 https://www.guru3d.com/files-details/cinebench-11-5.html 🧐 Αν δεν δεις καπου ~2.7-2.8 score, τοτε: ψαξε σε τι οφειλεται & συχνοτητα λειτουργιας! https://www.notebookcheck.net/Intel-Pentium-Silver-N5000-SoC.271794.0.html 1 ώρα πριν, ThanosR92 είπε Το λαπτοπ το πήρα σαν 2ο! Έχω και αυτό εδώ HP 250 G6 (i5-7200U/8GB/256GB/FHD/No OS) και δεν νιώθει τίποτα τόσα χρόνια! Αστέρι! O 7200u ειναι πραγματικα πιο γρηγορος του μεν, αλλα οχι τοσο: που να δικαιολογει τον n5000 να μενει τρελα πισω...!
sexymwro7 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 20 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε Αν είναι έτσι όπως τα λες, δεν μπορώ να πιστέψω πως ένα λαπτοπ με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου να μην μπορεί να τρέξει 4 καρτέλες στον Chrome! Λογικά κάτι άλλο παίζει. Ένα Κινέζικο να είχα πάρει, θα έτρεχε τον Chrome σφαίρα! Εγω θα λεγα: 1. Πηγαινε στις ενημερωσεις των windows και αφησε το ωρα/-ες να κανει τα update που θελει, χωρις να το κλεισεις. Μπορει με επομενο update πχ να εφτιαξαν κατι (απο αποψη software) και να τρεχει καλυτερα. Οχι παντως να τις απενεργοποιησεις. 2. Πηγαινε στο Microsoft store, πανω δεξια στις κουκιδες Ληψεις και Ενημερωσεις και δες αν κανει αυτοματη ενημερωση προγραμματα. Αυτα μπορει να μη σε νοιαζουν καν και μπορεις να απενεργοποιησεις την αυτοματη ενημερωση στα παντα. 3. Αν δε φταινε τα παραπανω, πηγαινε εκει ή ριξε ενα τηλεφωνο στον Κωτσο, αφου εχεις εγγυηση και πες "ειναι φυσιολογικο ο n5000 να κολλαει με 4 καρτελες chrome?". Μπορει να σου πουν οτι οχι και να θελουν να το κοιταξουν πχ ή και να ειναι ελαττωματικο και να στο φτιαξουν.
ThanosR92 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 10 λεπτά πριν, paolo.catti είπε Δυστηχώς έχει πολύ χαμηλή απόδοση ο Ν5000 σε διεργασίες Single Core. Πιστεύο πως ο Ryzen 3200u ο οποίος πάνω κάτω μπαίνει σε ίδιας κατηγορίας λάπτοπ (για καινούργια αναφέρομαι) έχει σχεδόν διπλάσια απόδοση σε single core tasks και είναι πόλυ καλύτερη επιλογή από τον N5000. 5 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Κανε restart, κλεισε τα παντα ολα που μπορει να εκκινησουν στην επομενη του εναρξη, και διχως να εχεις κλεψιματα στον επεξεργαστη τρεξε του απλως ενα Cinebench 11.5 https://www.guru3d.com/files-details/cinebench-11-5.html 🧐 Αν δεν δεις καπου ~2.7-2.8 score, τοτε: ψαξε σε τι οφειλεται & συχνοτητα λειτουργιας! https://www.notebookcheck.net/Intel-Pentium-Silver-N5000-SoC.271794.0.html O 7200u ειναι πραγματικα πιο γρηγορος του μεν, αλλα οχι τοσο: που να δικαιολογει τον n5000 να μενει τρελα πισω...! Παιδια συγγνωμη, αλλα ο CPU που εχω ειναι ο AMD A9 - 9420e RADEON R5, 5 Compute Cores 2C+3G 1.8GHz και οχι ο N5000! Acer Aspire 3 A315-22-914N (A9-9420e/8GB/256GB/FHD/W10)
sexymwro7 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε Παιδια συγγνωμη, αλλα ο CPU που εχω ειναι ο AMD A9 - 9420e RADEON R5, 5 Compute Cores 2C+3G 1.8GHz και οχι ο N5000! Acer Aspire 3 A315-22-914N (A9-9420e/8GB/256GB/FHD/W10) https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-A9-9420e-vs-Intel-Pentium-Silver-N5000/3226vs3204 Παιζει να ναι μεγαλη φολα τοτε επεξεργαστης που μπαινει σε λαπτοπ αξιας 200-250 ευρω. Τι απαιτησεις να εχεις απο αυτον? Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2020 από sexymwro7
TheDevilMayCare Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε Παιδια συγγνωμη, αλλα ο CPU που εχω ειναι ο AMD A9 - 9420e RADEON R5, 5 Compute Cores 2C+3G 1.8GHz και οχι ο N5000! Acer Aspire 3 A315-22-914N (A9-9420e/8GB/256GB/FHD/W10) Τοτε το(ν) γυριζεις πισω ΧΘΕΣ! 🤮 Spoiler η αλλιως αν θες τον πινεις μαζι του ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ....🤪
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα