Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω έναν σκληρό δίσκο SSD :C όπου και εκεί έβαλα το λειτουργικό σύστημα. Έχω και έναν ακόμα μαγνητικό HDD 1ΤΒ όπου εκεί βάζω τα δεδομένα. Αγόρασα έναν καινούργιο δίσκο 1ΤΒ που είναι πιο γρήγορος, οπότε θέλω να αντικαταστήσω με αυτόν τον παλιό. Έκανα κόπι-πάστε τα αρχεία το παλιού 1ΤΒ στον καινούργιο με την βοήθεια μιας θήκης 3,5" για εξωτερικό σκληρό. Όλα καλά, αλλά τυχαία είδα στο disk managment ότι στον παλιό σκληρό μου για data, υπάρχει επιπλέον διαμέριση (System Reserved Partition 350MB)  που μάλλον την έκαναν αυτόματα τα Windows 7 κατά την εγκατάσταση. Απ' όσο βλέπω είναι σημαντική η διαμέριση αυτή; Δηλαδή αν βάλω τον νέο μου δίσκο και βγάλω τον παλιό, παρόλο που τον έχω κάνει copy paste δεν θα ξεκινάνε τα Windows;

Αυτή η διαμέριση φταίω εγώ που έγινε; Αν βάλω μετά Window 10 πάλι στον SSD γίνεται να αποφύγω το ίδιο λάθος;

Γίνεται με κάποιο εργαλείο να κάνω copy-paste και αυτήν την διαμέριση στον νέο μου σκληρό (ακόμα τον έχω με ένα partition) για να ξεκινάνε κανονικά τα Window μετά;

Ευχαριστώ

ΥΓ Ο μόνος δρόμος για να μην δημιουργηθεί αυτό το partition κατά την εγκατάσταση λειτουργικού Windows είναι ο παρακάτω;

https://www.howtogeek.com/192772/what-is-the-system-reserved-partition-and-can-you-delete-it/

Disk Managment.jpg

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ.

Όταν εγκατέστησες τα Windows στον ssd είχες αποσυνδέσει τον παλιό σκληρό δίσκο; Εάν όχι, τότε μάλλον τα απαραίτητα αρχεία για την εκκίνηση του συτήματος έχουν παραμείνει εκεί Η πιο ασφαλής λύση είναι να αποθηκεύσεις αλλού όποια προσωπικά αρχεία υπάρχουν στο C, να αποσυνδέσεις τους άλλους δύο δίσκους και μετά να κάνεις  format και εκ νέου εγκατάσταση του λειτουργικού. Μετά μπορείς να συνδέσεις ξανά οποιοδήποτε παλιότερο δίσκο χρειάζεσαι.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι δεν τον είχα αποσυνδέσει, αλλά δεν έπρεπε τα Windows να μου συμπεριφερθούν έτσι! Δηλαδή τα λέω πάνε κάνει εγκατάσταση του λειτουργικού στον SSD και αυτό by default και ύπουλα σχεδόν μου βάζει κρίσιμα αρχεία εκκίνησης σε άλλο σκληρό δίσκο, που του κάνει και ξεχωριστό κρυφό partition, χωρίς ξεχωριστό γράμμα φυσικά (πχ F) και οι περισσότεροι το καταλαβαίνουμε όπως λέει το άρθρο τυχαία, μέσα από το disk managment των Windows μετά.

Πολύ καλή η σκέψη σου να αποσυνδέσω τα καλώδια των δύο άλλων σκληρών, τώρα που θα βάλω τα Windows 10. Δεν σταματάνε να με εκπλήσσουν τα Windows εν έτη 2020 που πρέπει να ανοίγω τον Η/Υ για αποσύνδεση καλωδίων, μην τυχών εξαπλωθούν σαν ιός σε όλον τον υπολογιστή!

Επεξ/σία από Krusty
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...