Alex-V Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Σπασιμο νευρων. Μητρικη https://www.asus.com/Motherboards/M5A78LM_LX/ γραφικων 5570? νομιζω γιατι δεν το εχω μπροστα μου τωρα ram μια 4αρα corsair vengeance αποφασισα να το παω 8. Πηρα αλλη μια 4gb corsair valueselect και την κουμπωσα στο δευτερο slot. Μπαινω, αλλα στο bios βγαζει installed 4gb. Ενεργοποιω το remapping, τιποτα. Βαζω αλλα μνημη στο δευτερο slot, μια 2αρα για να παει 6gb. Τιποτα. Εκδοση bios η πιο προσφατη Clear cmos, τιποτα. Τις βγαζω και βαζω την vengeance που ειχα στην αρχη στο δευτερο slot. Δεν κανει καν boot! Μπαινω windows 64αρια. Στον πινακα γραφει 8gb (3.96 διαθεσιμα). Μπαινω speccy, γραφει οτι εχω corsair και στις 2 θυρες, οτι εχω 8gb συνολικα και ειναι σε single channel Τι γινεται ρε παιδια? Λετε να εχει προβλημα το δευτερο slot?
peiraiask Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) μαλλον εχεις ασυμβατοτητα μνημων με μητρικη. πιθανως το σλοτ ειναι οκ. δεν ειμαι σιγουρος βεβαια. ωχ.. ειχα κ εγω καποτε 8 μνημη κ διαβαζε τα 4 στα γουιν 10. εδωσα περι τα 25 ευρω , αγορασα 8 ακομη κ το εφτιαξα. αλλιως δεν βρηκα ακρη Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2020 από peiraiask
fotaras76 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Αν στο manual της μητρικής σου γράφει πως αν έχεις μία μνήμη μπορείς να τη βάλεις στο 2ο slot τότε έχει πρόβλημα το slot εφόσον η παλιά σου μνήμη δουλεύει στο πρώτο.
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 5 ώρες πριν, Alex-V είπε Μητρικη https://www.asus.com/Motherboards/M5A78LM_LX/ Αυτή δεν είναι του φίλου σας που θα άλλαζε πλατφόρμα; 5 ώρες πριν, Alex-V είπε Βαζω αλλα μνημη στο δευτερο slot, μια 2αρα για να παει 6gb. Τιποτα. Με αυτές λειτουργούσε πριν;
Alex-V Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Αυτή δεν είναι του φίλου σας που θα άλλαζε πλατφόρμα; Με αυτές λειτουργούσε πριν; Ναι αυτο ειναι! Ειπαμε να το αναβαθμισουμε. Εβαλα τον 6300 πανω. Επαιζε κανονικα και με το που εβγαλα την 2αρα και εβαλα αλλη μια 4αρα, τιποτα. Ξαναβαζω την 2αρα να το παω 6..τιποτα. 4gb στο bios. Απλα αυτο που παρατηρησα ειναι οτι το συστημα στο δευτερο slot δεν ανοιγει με καμια ram. Δεν κανει post. Και το ακομα πιο περιεργο ειναι οτι μεσα στα windows εντοπιζει οτι υπαρχει και δευτερη μνημη και οτι εχω 8gb και οτι χρησιμοποιουνται τα 3.96. Τα νευρα μου
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Είχα παρόμοιο πρόβλημα με επεξεργαστή. Αν θέλετε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα με τη σειρά (~5 λεπτά): Αποσυνδέστε το τροφοδοτικό από τη πρίζα, αφήστε μόνο τη μία 4άρα μνήμη στο 1ο σλοτ, το δεύτερο αφήστε το κενό, βγάλτε τη μπαταρία από τη μητρική, μετακινήστε το μπλε πλαστικό μία θέση δεξιά (από 1-2 πιν=>2-3 πιν) για 5 δευτερόλεπτα και μετά βάλτε το στην αρχική του θέση (δείτε εικόνα 1). Βάλτε πάλι τη μπαταρία, συνδέστε το ρεύμα και ανοίξτε τον υπολογιστή. Μόλις κάνει POST μπείτε στο BIOS και πηγαίντε στο Exit, επιλέγξτε Load Setup Defaults, επιβεβαιώστε και βγείτε από το BIOS (δείτε εικόνα 2). Αφού κάνει Post σβήστε τον υπολογιστή και προσθέστε τη 2άρα μνήμη. Αν ανοίξει, δείτε τι και πως στο BIOS και στα Windows και ενημερώστε αναλόγως. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2020 από Τέρης Α.
Alex-V Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 7 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Είχα παρόμοιο πρόβλημα με επεξεργαστή. Αν θέλετε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα με τη σειρά (~5 λεπτά): Αποσυνδέστε το τροφοδοτικό από τη πρίζα, αφήστε μόνο τη μία 4άρα μνήμη στο 1ο σλοτ, το δεύτερο αφήστε το κενό, βγάλτε τη μπαταρία από τη μητρική, μετακινήστε το μπλε πλαστικό μία θέση δεξιά (από 1-2 πιν=>2-3 πιν) για 5 δευτερόλεπτα και μετά βάλτε το στην αρχική του θέση (δείτε εικόνα 1). Βάλτε πάλι τη μπαταρία, συνδέστε το ρεύμα και ανοίξτε τον υπολογιστή. Μόλις κάνει POST μπείτε στο BIOS και πηγαίντε στο Exit, επιλέγξτε Load Setup Defaults, επιβεβαιώστε και βγείτε από το BIOS (δείτε εικόνα 2). Αφού κάνει Post σβήστε τον υπολογιστή και προσθέστε τη 2άρα μνήμη. Αν ανοίξει, δείτε τι και πως στο BIOS και στα Windows και ενημερώστε αναλόγως. Εκανα ευλαβικα ακριβως οτι ειπες. Τα ιδια.
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Μετά από αυτό μάλλον είναι πρόβλημα Hardware. *Οι μνήμες για να παίξουν εγγυημένα DUALL CHANNEL θα πρέπει να είναι αγορασμένες σε κιτ των 2. Άντε να είναι δύο με ολόιδια χαρακτηριστικά (αριθμό chips, CAS latency, συχνότητα κ.α.) Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2020 από Τέρης Α.
Crybal Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Με μια οδοντοβουρτσα και λιγο οινοπνευμα πανω της καθαρισε το 2ο σλοτ
Alex-V Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Εβαλα και οινοπνευμα. Αποτυχια. Εγω αλλο δεν μπορω να καταλαβω το τι στο καλο εγινε. Γιατι πριν παιζανε και οι 2 μνημες 6gb μια τεσσαρα και μια 2αρα και τωρα που παω να ξαναβαλω την 2αρα κανει νερα το slot.
Crybal Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Για δες,εκει γυρω απο τα σλοτς των μνημων εχει πυκνωτες.Ειναι κανενας φουσκωμενος?
Alex-V Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 3 ώρες πριν, Crybal είπε Για δες,εκει γυρω απο τα σλοτς των μνημων εχει πυκνωτες.Ειναι κανενας φουσκωμενος? Πηγε και εκει το μυαλο μου. Ολοι μια χαρα ειναι. Μαλλον θα μπει μια 8αρα. Μας εσπασε τα νευρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα