Pankar95 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Πριν τα σκάσεις σε διαιτολόγο κάνε το εξής απλό. Για μια βδομάδα υπολογισε τις θερμίδες σε ότι τρως και το total daily caloric expenditure σου (υπάρχουν αρκετά σάιτ ή εφαρμογές που το κάνουν), και σύγκρινε τα. Αν δεν είσαι καμία 300άρα κάνω από το TDCE τότε μάλλον δεν τρως τόσο πολύ όσο νόμιζες.
sixfeetunder Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Περιεγραψε μας δηλαδη,πως ειναι να τρως τον εμετο σου.Ζεστο τον πινεις?κρυο? Γιατι δεν αφηνεις το στομαχι σου να κανει αυτη την δουλεια και το εντερο ωστε να μην πεφτουν σε αδρανεια
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, sixfeetunder είπε Περιεγραψε μας δηλαδη,πως ειναι να τρως τον εμετο σου.Ζεστο τον πινεις?κρυο? Γιατι δεν αφηνεις το στομαχι σου να κανει αυτη την δουλεια και το εντερο ωστε να μην πεφτουν σε αδρανεια Έχω και ένα άλλο πρόβλημα για αυτό το κάνω, δεν είναι μόνιμο. Δεν είχα το χρόνο να πάω σε γιατρό αλλά πρέπει να τον βρω. Δε θέλω να μου πει για τίποτα γαστροσκόπησεις ή κάτι τέτοιο. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2020 από aizensama24
SB_1957 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 6 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Έχω και ένα άλλο πρόβλημα για αυτό το κάνω, δεν είναι μόνιμο. Δεν είχα το χρόνο να πάω σε γιατρό αλλά πρέπει να τον βρω. Δε θέλω να μου πει για τίποτα γαστροσκόπησεις ή κάτι τέτοιο. Πας σε γιατρό άμεσα και κάνεις ό,τι σου πει. Σε κανέναν δεν αρέσουν οι εξετάσεις και ειδικά οι κάθε είδους ενδοσκοπήσεις, αλλά είναι απαραίτητες για να βρεθεί το όποιο πρόβλημα ίσως υπάρχει. Εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό και να λυθεί το συντομότερο. 1
afragorn Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, aizensama24 είπε Έχω και ένα άλλο πρόβλημα για αυτό το κάνω, δεν είναι μόνιμο. Δεν είχα το χρόνο να πάω σε γιατρό αλλά πρέπει να τον βρω. Δε θέλω να μου πει για τίποτα γαστροσκόπησεις ή κάτι τέτοιο. Ότι και να σου πει, πρέπει να το κάνεις. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, πρέπει να βρεθεί και να αντιμετωπιστεί. Και καλύτερα νωρίς, παρά όταν φτάσεις στο Αμήν. Περαστικά σου!
Dante80 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, aizensama24 είπε Έχω και ένα άλλο πρόβλημα για αυτό το κάνω, δεν είναι μόνιμο. Δεν είχα το χρόνο να πάω σε γιατρό αλλά πρέπει να τον βρω. Δε θέλω να μου πει για τίποτα γαστροσκόπησεις ή κάτι τέτοιο. 1. Ο λόγος για τον οποίο αλέθεις την τροφή έχει να κάνει με πρόβλημα κατάποσης; Σε συνδυασμό με την απάντησή σου για χυμούς κλπ μου φαίνεται πως πρέπει να ξεκινήσεις από αυτό το πρόβλημα, αν υπάρχει. 2. Αν η διατροφή σου δεν είναι ισορροπημένη, τότε είναι λογικό να έχεις προβλήματα στο γαστρεντερικό, ο μεταβολισμός σου να μην δουλεύει καλά κλπ. Κάνεις ισορροπημένη διατροφή, ή ότι να-ναι από διάβασμα στο internet; (αν θυμάμαι καλά είσαι περίπτωση incel/hikikomori, δεν μαγειρεύει η αδελφή σου πια;). 3. Σε κάθε περίπτωση, αν βλέπεις πως το πρόβλημα συνεχίζεται (και λογικά θα συνεχίζεται για να ποστάρεις τώρα εδώ), θα πρέπει να δεις γιατρό. Το ξέρουμε όλοι πως έχεις χρόνο (από το σπίτι σου "δουλεύεις"), απλά δεν θέλεις να πας, τόσο για ψυχολογικούς (άγχος) όσο και για οικονομικούς λόγους. Αυτός, και μόνο αυτός όμως μπορεί να σε βοηθήσει να ελέγξεις τα προβλήματα στα οποία αναφέρεσαι. Ρωτώντας online δεν θα κάνεις τπτ, και σε γενικές γραμμές δεν θα πρέπει ποτέ να ρωτάμε online για θέματα υγείας. Οι λόγοι είναι προφανείς. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις φίλε μου, glhf. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2020 από Dante80 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Dante80 είπε 1. Ο λόγος για τον οποίο αλέθεις την τροφή έχει να κάνει με πρόβλημα κατάποσης; Σε συνδιασμό με την απάντησή σου για χυμούς κλπ μου φαίνεται πως πρέπει να ξεκινήσεις από αυτό το πρόβλημα, αν υπάρχει. 2. Αν η διατροφή σου δεν είναι ισορροπημένη, τότε είναι λογικό να έχεις προβλήματα στο γαστρεντερικό, ο μεταβολισμός σου να μην δουλεύει καλά κλπ. Κάνεις ισορροπημένη διατροφή, ή ότι να-ναι από διάβασμα στο internet; (αν θυμάμαι καλά είσαι περίπτωση incel/hikikomori, δεν μαγειρεύει η αδελφή σου πια;). 3. Σε κάθε περίπτωση, αν βλέπεις πως το πρόβλημα συνεχίζεται (και λογικά θα συνεχίζεται για να ποστάρεις τώρα εδώ), θα πρέπει να δεις γιατρό. Το ξέρουμε όλοι πως έχεις χρόνο (από το σπίτι σου "δουλεύεις"), απλά δεν θέλεις να πας, τόσο για ψυχολογικούς (άγχος) όσο και για οικονομικούς λόγους. Αυτός, και μόνο αυτός όμως μπορεί να σε βοηθήσει να ελέγξεις τα προβλήματα στα οποία αναφέρεσαι. Ρωτώντας online δεν θα κάνεις τπτ. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις, glhf. 1. Έχω μία αδυναμία με αυτό ναι όταν περνάω περιόδους πολύ μεγάλου άγχους. Αλλά το πιο βασικό πρόβλημα είναι ότι έχω μία μορφή γαστρίτιδας, αν φάω παραπάνω από όσο πρέπει τα ξερνάω και δεν είναι καθόλου ευχάριστο, με εξαντλεί και με πνίγει. Δε το παθαίνω με την αλεσμένη τροφή. Αυτό μερικές φορές φεύγει αν γυρίσω σε αλεσμένη τροφή για κάποιο διάστημα. Ενδέχεται και αυτό να προκαλείται από άγχος αν και δε το νομίζω. 2. Χμ είμαι όντως τέτοια περίπτωση, είμαι μοναχικός, δεν έχω καν συγγενείς για υποστήριξη κάτι που τα κάνει όλα πιο δύσκολα. Πρέπει να δουλεύω ΚΑΙ να μαγειρεύω ΚΑΙ να πλένω. Οι υπόλυποι είναι άρρωστοι και άνεργοι, πιο πολύ εξαρτώνται αυτοί από εμένα παρά το αντίθετο, δεν έχουν καν εισόδημα. Καλά για να μην τους μειώσω εντελώς καμιά φορά βοηθάνε στις δουλειές το οποίο οκ δεν είναι άσχημο. Θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα αλλά είναι ξεροκέφαλοι. Η διατροφή δε πιστεύω ότι είναι κακή, τρώω από όλα, λαχανικά, κρέατα, άμυλα, γαλακτοκομικά πολλά. Βασικά το μόνο που δε τρώω είναι όσπρια και ξηρούς καρπούς. 3. Ο λόγος που δε πάω είναι γιατί με χτυπάει το άγχος και κρίσεις πανίκου και το αναπνευστικό. Είχα πάει τις προάλλες σε μία τράπεζα και όλα ήταν καλά στην αρχή, μέχρι που μία υπάλληλος λυποθύμησε μπροστά μου πέφτοντας από τη καρέκλα και μετά αυτή που με εξυπηρετούσε για να με καθυσηχάσει μου λέει ότι ένας είχε πεθάνει που περίμενε εκεί στην ουρά. Λέω στο κατάλληλο μέρος ήρθα τη κατάλληλη στιγμή.....Με ξαναέπιασε εκεί πέρα και άρχισα να βύχω, έβυξα πάνω στη μάπα της υπαλλήλου. Ξεφτιλίστικα εντελώς. Πρέπει να είμαι σε πολύ καλή κατάσταση γιανα πάω και δύσκολο αυτή τη περίοδο. Ένας από τους λόγους που εργάζομαι χρόνια τώρα από το σπίτι είναι και αυτός. Είμαι περιορισμένος στο πόσα μπορώ να κάνω έξω εκτός αν φυσικά είμαι σε καλή περίοδο μαζί με καλή παρέα. Αυτό με έχει κάνει να τα δώσω όλα για να πετύχω στο ψυφιακό κόσμο. Η δουλειά μου δεν μου δίνει χρόνο. Το περασμένο μήνα δούλεψα 12+ ώρες τη μέρα ΚΑΘΕ μέρα και κάθε βράδι πήγα με σπασμένους ώμους και πιασμένος στο κρεβάτι. Φυσικά τις πωλήσεις τιςκάνω εγώ οπότε και εκεί είμαι υπεύθυνος για το εισόδημα που θα έχω. Το εισόδημα μου είναι καλό αλλά η δουλειά παραμένει σε ένα μεγάλο μέρος της σκληρή κάτι που δημιουργεί μία παράξενη αντίφαση. Έχουν πλάκα μερικοί που για να μου την πουν, μου λένε "εγώ κουβάλαγα ξύλα" "εγώ δούλευα έξω νύχτα" "ψυχαγωγείσαι δε δουλεύεις" αλλά όταν τους λέω τότε γιατί δε το κάνετε και εσείς εκεί δε μιλάνε ή ξαφνικά δε τους αρέσει. Μπορεί νανε δουλειά σπιτιού αλλά είναι από τα σκληρότερα πράγματα σωματικά και ψυχικά κάτι το οποίο ευτυχώς αλλάζει σιγά σιγά. ¨Οταν η επιχείρηση είναι δική σου μπορείς όποτε θες να πεις ότι δε δουλεύεις αλλά ξέρεις επίσης ότι κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί να βρεθείς σε δύσκολη θέση για πολλούς λογούς και τότε οι ώρες που έχασες και δε δούλεψες θα σου κοστίσουν ακριβά και αυτό σε κάνει να μη σταματάς, δεν είναι όπως ο μισθωτός που πάντα θα παίρνει τα ίδια ότι και να γίνει και έχει χρόνο μετά το τέλος της δουλειάς του να δει τον εαυτό του, επίσης τα λεφτά του ταπαίρνει ότι και να γίνει γιατί φροντίζει κάποιος άλλος. Δεν θα τολμούσα με τη καμία να πάω 3 μήνες διακοπές όπως διάβαζα σε ένα άλλο θέμα. Η ζωή είναι σκληρή όταν όλα βασίζονται πάνω σου και αν δεν πάρεις τη σωστή απόφαση τότε πεθαίνεις. Είναι σαν να οδηγάς διαστημόπλοιο στο διάστημα. Όλα είναι ωραία όσο ακόμη είσαι στη γή αλλά αφού φτάσεις εκεί δεν υπάρχει επιστρόφη. Edit: Εχω πάθει πλάκα με τους incel/hikimori για δες φίλε που υπάρχουν άλλοι σαν εσένα και μάλιστα έχουν φτιάξει ολόκληρες κοινότητες. Αλλά γενικά δεν ασχολούμε πολύ με κοινωνικά στερεότυπα, εννοώ δε το ψάχνω να δω τι υπάρχει, δε ξέρω σε ποιες κοινότητες συζηντιούνται αυτά και τα βρίσκεται. Αυτά τα δύο στερεότυπα με περιγράφουν σε μεγάλο βαθμό. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2020 από aizensama24
Dante80 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, aizensama24 είπε 1. Έχω μία αδυναμία με αυτό ναι όταν περνάω περιόδους πολύ μεγάλου άγχους. Αλλά το πιο βασικό πρόβλημα είναι ότι έχω μία μορφή γαστρίτιδας, αν φάω παραπάνω από όσο πρέπει τα ξερνάω και δεν είναι καθόλου ευχάριστο, με εξαντλεί και με πνίγει. Δε το παθαίνω με την αλεσμένη τροφή. Αυτό μερικές φορές φεύγει αν γυρίσω σε αλεσμένη τροφή για κάποιο διάστημα. Ενδέχεται και αυτό να προκαλείται από άγχος αν και δε το νομίζω. 2. Χμ είμαι όντως τέτοια περίπτωση, είμαι μοναχικός, δεν έχω καν συγγενείς για υποστήριξη κάτι που τα κάνει όλα πιο δύσκολα. Πρέπει να δουλεύω ΚΑΙ να μαγειρεύω ΚΑΙ να πλένω. Οι υπόλυποι είναι άρρωστοι και άνεργοι, πιο πολύ εξαρτώνται αυτοί από εμένα παρά το αντίθετο, δεν έχουν καν εισόδημα. Καλά για να μην τους μειώσω εντελώς καμιά φορά βοηθάνε στις δουλειές το οποίο οκ δεν είναι άσχημο. Θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα αλλά είναι ξεροκέφαλοι. Η διατροφή δε πιστεύω ότι είναι κακή, τρώω από όλα, λαχανικά, κρέατα, άμυλα, γαλακτοκομικά πολλά. Βασικά το μόνο που δε τρώω είναι όσπρια και ξηρούς καρπούς. 3. Ο λόγος που δε πάω είναι γιατί με χτυπάει το άγχος και κρίσεις πανίκου και το αναπνευστικό. Είχα πάει τις προάλλες σε μία τράπεζα και όλα ήταν καλά στην αρχή, μέχρι που μία υπάλληλος λυποθύμησε μπροστά μου πέφτοντας από τη καρέκλα και μετά αυτή που με εξυπηρετούσε για να με καθυσηχάσει μου λέει ότι ένας είχε πεθάνει που περίμενε εκεί στην ουρά. Λέω στο κατάλληλο μέρος ήρθα τη κατάλληλη στιγμή.....Με ξαναέπιασε εκεί πέρα και άρχισα να βύχω, έβυξα πάνω στη μάπα της υπαλλήλου. Ξεφτιλίστικα εντελώς. Πρέπει να είμαι σε πολύ καλή κατάσταση γιανα πάω και δύσκολο αυτή τη περίοδο. Ένας από τους λόγους που εργάζομαι χρόνια τώρα από το σπίτι είναι και αυτός. Είμαι περιορισμένος στο πόσα μπορώ να κάνω έξω εκτός αν φυσικά είμαι σε καλή περίοδο μαζί με καλή παρέα. Αυτό με έχει κάνει να τα δώσω όλα για να πετύχω στο ψυφιακό κόσμο. Η δουλειά μου δεν μου δίνει χρόνο. Το περασμένο μήνα δούλεψα 12+ ώρες τη μέρα ΚΑΘΕ μέρα και κάθε βράδι πήγα με σπασμένους ώμους και πιασμένος στο κρεβάτι. Φυσικά τις πωλήσεις τιςκάνω εγώ οπότε και εκεί είμαι υπεύθυνος για το εισόδημα που θα έχω. Το εισόδημα μου είναι καλό αλλά η δουλειά παραμένει σε ένα μεγάλο μέρος της σκληρή κάτι που δημιουργεί μία παράξενη αντίφαση. Έχουν πλάκα μερικοί που για να μου την πουν, μου λένε "εγώ κουβάλαγα ξύλα" "εγώ δούλευα έξω νύχτα" "ψυχαγωγείσαι δε δουλεύεις" αλλά όταν τους λέω τότε γιατί δε το κάνετε και εσείς εκεί δε μιλάνε ή ξαφνικά δε τους αρέσει. Μπορεί νανε δουλειά σπιτιού αλλά είναι από τα σκληρότερα πράγματα σωματικά και ψυχικά κάτι το οποίο ευτυχώς αλλάζει σιγά σιγά. ¨Οταν η επιχείρηση είναι δική σου μπορείς όποτε θες να πεις ότι δε δουλεύεις αλλά ξέρεις επίσης ότι κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί να βρεθείς σε δύσκολη θέση για πολλούς λογούς και τότε οι ώρες που έχασες και δε δούλεψες θα σου κοστίσουν ακριβά και αυτό σε κάνει να μη σταματάς, δεν είναι όπως ο μισθωτός που πάντα θα παίρνει τα ίδια ότι και να γίνει και έχει χρόνο μετά το τέλος της δουλειάς του να δει τον εαυτό του, επίσης τα λεφτά του ταπαίρνει ότι και να γίνει γιατί φροντίζει κάποιος άλλος. Δεν θα τολμούσα με τη καμία να πάω 3 μήνες διακοπές όπως διάβαζα σε ένα άλλο θέμα. Η ζωή είναι σκληρή όταν όλα βασίζονται πάνω σου και αν δεν πάρεις τη σωστή απόφαση τότε πεθαίνεις. Είναι σαν να οδηγάς διαστημόπλοιο στο διάστημα. Όλα είναι ωραία όσο ακόμη είσαι στη γή αλλά αφού φτάσεις εκεί δεν υπάρχει επιστρόφη. Edit: Εχω πάθει πλάκα με τους incel/hikimori για δες φίλε που υπάρχουν άλλοι σαν εσένα και μάλιστα έχουν φτιάξει ολόκληρες κοινότητες. Αλλά γενικά δεν ασχολούμε πολύ με κοινωνικά στερεότυπα, εννοώ δε το ψάχνω να δω τι υπάρχει, δε ξέρω σε ποιες κοινότητες συζηντιούνται αυτά και τα βρίσκεται. Αυτά τα δύο στερεότυπα με περιγράφουν σε μεγάλο βαθμό. 1. Αυτό που μου αναφέρεις με κάνει να σκέφτομαι πως πρέπει οπωσδήποτε να δεις γιατρό. Πράγματι, το άγχος μπορεί να παίζει ρόλο (και μεγάλο), αλλά αυτό δεν το ξέρουμε 100%. Για ιατρικά θέματα, όταν έχουμε συμπτώματα τότε πάμε στον γιατρό. Τα συμπτώματα που αναφέρεις (υποθέτω το έχεις ψάξει internetικα ήδη καθώς είναι ένα σύνηθες λάθος που κάνει η γενιά μας) οδηγούν σε διάγνωση που ξεκινάει από την περιστασιακή δυσπεψία και φτάνει στον καρκίνο, ας πούμε. Πήγαινε σε γιατρό. 2. Ρίξε όσπρια και ξηρούς καρπούς στο πρόγραμμα, και τα δύο είναι ταμαμ. Τυχαίο παράδειγμα, φακές βραστές που τσοντάρεις μετά όπου θες και σπόρους chia που προσθέτουν κέρατα στην διατροφή σου, με μια χούφτα μόνο. Γενικά, και οι δύο κατηγορίες τροφίμων είναι ότι πρέπει για να τσιμπάς φυτικές ίνες (θα σε βοηθήσουν με την δυσκοιλιότητα πολύ), πρωτεΐνες μεγάλης βιολογικής αξίας και καλά λιπαρά (omega 3 κλπ). Ξεκίνα αύριο. 3. Είναι λογικό αυτό που λες με το άγχος. Όμως θα πρέπει να το κάνεις, με την υγεία δεν παίζουμε. 1+1=2, δεν εμπίπτεις σε κατηγορία που αναιρεί τα ανωτέρω. Επίσης, το άγχος στο οποίο αναφέρεσαι επίσης προκαλεί όπως γνωρίζεις προβλήματα υγείας, και σίγουρα όταν δεν τα προκαλεί δεν τα βοηθάει να ισιώσουν. Ενδεχομένως να πρέπει να το δεις αυτό. Καταλαβαίνω πως καις άπειρες ώρες στην εργασία σου καθημερινά (ελπίζω με την λογική πως στο εγγύς μέλλον δεν θα χρειάζεται να τις καις πλέον), και είναι σίγουρο πως αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει ή να το ποσοτικοποιήσει έτερος. Εσύ ξέρεις τι τραβάς, σωματικά και ψυχολογικά. Having said that, το γεγονός πως έχεις επιλέξει να κάνεις αυτό δεν αφαιρεί την ευθύνη που φέρεις για τα αποτελέσματα των επιλογών σου. Και υπάρχουν κάποια θέματα στα οποία δεν μπορούμε να μην επενδύουμε. Ένα από αυτά είναι η υγεία. Αν τρενάρεις το να πας σε γιατρό με την λογική πως το πρόβλημα θα φτιάξει μόνο του ή πως θα πας σε κάνα χρόνο που θα έχει στρώσει η δουλειά, σκέψου την περίπτωση να το κάνεις όντως αυτό και μετά να σου πει ο γιατρός πως αν ερχόσουν ένα χρόνο νωρίτερα το πρόβλημά σου λυνόταν... Δουλεύω 20 χρόνια στον τομέα της υγείας (ιδιωτικής). Αυτά τα βλέπω καθημερινά, δεν σου γράφω σενάριο για να σε φοβίσω. Μυαλό έχεις, πράξε ότι βούλεσαι. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2020 από Dante80
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dante80 είπε 1. καθώς είναι ένα σύνηθες λάθος που κάνει η γενιά μας 2. Ρίξε όσπρια και ξηρούς καρπούς στο πρόγραμμα, και τα δύο είναι ταμαμ. Τυχαίο παράδειγμα, φακές βραστές που τσοντάρεις μετά όπου θες και σπόρους chia που προσθέτουν κέρατα στην διατροφή σου, με μια χούφτα μόνο. Γενικά, και οι δύο κατηγορίες τροφίμων είναι ότι πρέπει για να τσιμπάς φυτικές ίνες (θα σε βοηθήσουν με την δυσκοιλιότητα πολύ), πρωτεΐνες μεγάλης βιολογικής αξίας και καλά λιπαρά (omega 3 κλπ). Ξεκίνα αύριο. 3. Είναι λογικό αυτό που λες με το άγχος. Όμως θα πρέπει να το κάνεις, με την υγεία δεν παίζουμε. 1+1=2, δεν εμπίπτεις σε κατηγορία που αναιρεί τα ανωτέρω. Επίσης, το άγχος στο οποίο αναφέρεσαι επίσης προκαλεί όπως γνωρίζεις προβλήματα υγείας, και σίγουρα όταν δεν τα προκαλεί δεν τα βοηθάει να ισιώσουν. Ενδεχομένως να πρέπει να το δεις αυτό. Καταλαβαίνω πως καις άπειρες ώρες στην εργασία σου καθημερινά (ελπίζω με την λογική πως στο εγγύς μέλλον δεν θα χρειάζεται να τις καις πλέον), και είναι σίγουρο πως αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει ή να το ποσοτικοποιήσει έτερος. Εσύ ξέρεις τι τραβάς, σωματικά και ψυχολογικά. Having said that, το γεγονός πως έχεις επιλέξει να κάνεις αυτό δεν αφαιρεί την ευθύνη που φέρεις για τα αποτελέσματα των επιλογών σου. Και υπάρχουν κάποια θέματα στα οποία δεν μπορούμε να μην επενδύουμε. Ένα από αυτά είναι η υγεία. Αν τρενάρεις το να πας σε γιατρό με την λογική πως το πρόβλημα θα φτιάξει μόνο του ή πως θα πας σε κάνα χρόνο που θα έχει στρώσει η δουλειά, σκέψου την περίπτωση να το κάνεις όντως αυτό και μετά να σου πει ο γιατρός πως αν ερχόσουν ένα χρόνο νωρίτερα το πρόβλημά σου λυνόταν... Δουλεύω 20 χρόνια στον τομέα της υγείας (ιδιωτικής). Αυτά τα βλέπω καθημερινά, δεν σου γράφω σενάριο για να σε φοβίσω. Μυαλό έχεις, πράξε ότι βούλεσαι. 1. Ναι το γνωρίζω. Φυσικά και δεν είμαι γιατρός για να μπορώ να το κάνω. 2. Ενδιαφέρον μπορώ να τα προσθέσω. 3. Έχω πολλά με την υγεία, αρκετούς γιατρούς πρέπει να δω Το θέμα είναι πως πας εκεί πέρα και στέκεσαι με τις ώρες να σε εξετάσουν......Η κατάσταση στα δημόσια είναι κάκιστη και τώρα με τον ιο τριγύρω δε ξέρεις τι σε περιμένει. Είχα πάει πιο παλιά και επικρατούσε χάος μέσα. Σε ένα άλλο καπνίζανε ακόμη και πάλι περίμενα πολύ. Δε λέω ότι δε μπορούν να κάνουν τη δουλειά και μάλιστα να είναι άψογοι σε αυτή απλά η κατάσταση δεν είναι καλή. Τι να πω δηλαδή, να πάω με ασθενοφόρο εκεί περα ώστενα είμαι σε κρεβάτι έστω? Τα κέρδη που αποκόμισα είτε σε εισόδημα είτε σε γνώση είτε σε επίλυση σοβαρών προβλημάτων είχαν βαρύ κόστος εξού και οι σκληρές απόψεις μου σε κάποια θέματα. Οι επιλογές μου δεν ήταν τσάμπα αλλά ήταν μόνοδρομος από τη δική μου οπτικη γωνεία ώστε να επιβιώσω. Όλο αυτό που έχω με το άγχος δεν ήρθε από τον ουρανό. Ενδέχεται να έχω υποστεί και PTSD χωρίςνα το ξέρω, αυτό εξηγεί πως ήταν η ζωή μου πριν φτάσω εδώ. Έχω την επιλογή να μη δουλέψω τόσες ώρες αλλά θα βγάλω λιγότερα, γενικά είμαι εθισμένος με αυτό, με πονάει και με ευχαριστεί ταυτόχρονα, με κάνει να αισθάνομαι ασφαλής. Δουλεύω σκληρά για να φτάσω σε ένα μέλλον πιο "ελεύθερο" και έχω σχέδιο για το πως θα το κάνω. Πιστεύω για όλους είναι εφικτό αυτό αν δουλέψουν ποιοτικά. Ενδιαφέρον, είσαι γιατρός ή νοσηλευτής? τι ειδικότητα ή τμήμα? Εγώ αυτό που ονειρεύομαι είναι κάτι σαν κέντρο αποκατάστασης σαν αυτά που έχουν στο εξωτερικό που πας μέσα κάθεσαι κάμποσο και τα κάνεις όλα. Αυτό είναι κάτι που΄όντος το χρειάζομαι μετά από όλα αυτά τα χρόνια. Το πέρα δόθε σε δημόσια νοσοκομεία χωρίς αυτοκίνητο και με αυτό το πρόβλημα θα με βγάλει knockout. Δε ξέρω αν υπάρχει κάτι σαν το παραπάνω στην Ελλάδα. Μου λέγανε για κάτι κλινικές στο εξωτερικό με μονόκλινα δωμάτια και από όλα μέσα, λέω αυτό είναι παράδεισος μπροστά σε αυτό που έχουμε. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2020 από aizensama24
Dante80 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Όλος ο ιδιωτικός κλάδος υγείας στην Ελλάδα δουλεύει με πακέτα. Μπορείς να κάνεις ένα check up κατόπιν ραντεβού, την μέρα που θέλεις, χωρίς καθυστερήσεις. Οι τιμές που παίζουν εξαρτώνται από τις εξετάσεις που χρειάζονται..αλλά τα πακέτα αυτά συνήθως είναι σχετικά φθηνά. Πχ (όχι, δεν δουλεύω εκεί), με 45€ κάνεις βιοχημικό έλεγχο, βγάζεις καρδιογράφημα, ακτινογραφία και μετά περνάς από Καρδιολόγο και Παθολόγο. Υπάρχουν και καλύτερα πακέτα αλλού, ψάξε το λίγο. Επίσης υπάρχουν και φθηνές ιδιωτικές ασφαλίσεις για υγεία - της πλάκας συνήθως - που περιλαμβάνουν όμως με μικρό ετήσιο κόστος ένα δωρεάν check up σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, και φθηνότερη πρόσβαση σε γιατρούς/εξετάσεις ιδιωτικά. Αυτό που θέλω να πω είναι πως αν το βασικό σου πρόβλημα είναι πως δεν μπορείς να μπλέξεις με το δημόσιο σύστημα υγείας, τότε πλέρωνε και πήγαινε στο ιδιωτικό. Το να μην κάνεις τίποτα δεν είναι επιλογή. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2020 από Dante80
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) χμ, ακούγεται καλό. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2020 από aizensama24
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα