Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε ξέρω τι εννοούν με την έννοια "Recertified" (δηλαδή αν είναι επισκευασμένα ή απλά μεταχειρισμένα) αλλά η τιμή είναι αρκετά χαμηλή για 3TB. Δίνουν και 1 χρόνο εγγύηση.

https://shop.westerndigital.com/el-gr/products/external-drives/wd-my-book-usb-3-0-hdd-recertified

Για να έχετε τη τιμή του τίτλου θα πρέπει να κάνετε εγγραφή στο newsletter και μετά από λίγο θα σας έρθει ένα mail με τον κωδικό που πρέπει να προσθέσετε στο checkout. Τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Επεξ/σία από neosstoforum
Δημοσ.

Ενδιαφέρον 

Λογικά είναι από ανακατασκευή αλλά καλή τιμή...αξίζει να το πάρω,τι λένε οι ειδικοί?δεν βλέπω να πέφτουν οι τιμές 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχω δει καιρό,αλλά εδώ έναν HDD τον φοβάσαι καινούργιο,ποσό δε μάλλον αν είναι από επισκευή/ανακατασκευή ή επιστροφή (γιατί να το επιστρέψουν;);

Πρόσφατα πήρα b-stock μια κάρτα ήχου,οκ ήταν καλή αγορά-κλέψιμο από πλευράς μου. Αλλά αρχεία μου σε b-stock hdd δεν δικαιούμαι να εμπιστευτώ. Όσοι θέλετε να βάλετε μέσα αρχεία χαμηλής αξίας/σημασίας,go for it. Για εμένα ούτε καν. 

Επεξ/σία από Ίων Δραγούμης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσοχή. Κάτι που παρατήρησα εκ των υστέρων. Στις προδιαγραφές αναφέρει χαρακτηριστικά:

Διαμορφωμένο NTFS. Συμβατότητα με Windows XP, Windows Vista, Windows 7 και Windows 8. Mac OS X 10.6.5 ή μεταγενέστερης έκδοσης (απαιτείται επαναδιαμόρφωση).

Δεν ξέρω βέβαια πώς ένα σκληρός δίσκος μπορεί να είναι μη συμβατός με τα Windows 10.

Επεξ/σία από neosstoforum
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχω πάρει τρεις δίσκους από εκεί, ο ένας σταμάατησε να δουλεύει χωρίς καμιά προειδοποίηση. Οι άλλοι δουλεύουν αλλά δεν το ξανακάνω για 20% έκπτωση. Να είχε τιμή στο 50% να το κάνεις. Είναι τρελό ρίσκο, τώρα τους άλλους δίσκους που πήρα από εκεί τους έχω διπλά αντίγραφα. Άχρηστο πράγμα.

Δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας

Επεξ/σία από lefta_yparxoun
  • Like 2
Δημοσ.

Βέβαια η νόμιμη εγγύηση πρέπει να είναι 2 έτη και αν το κυνηγήσει (πολύ) κάποιος, ίσως και να καταφέρει την ισχύ της.

Πάντως όταν μιλάμε για οτιδήποτε hdd που δεν είναι καινούριος, είναι ρίσκο.

Δημοσ.
11 minutes ago, lefta_yparxoun said:

έχω πάρει τρεις δίσκους από εκεί, ο ένας σταμάατησε να δουλεύει χωρίς καμιά προειδοποίηση. Οι άλλοι δουλεύουν αλλά δεν το ξανακάνω για 20% έκπτωση. Να είχε τιμή στο 50% να το κάνεις. Είναι τρελό ρίσκο, τώρα τους άλλους δίσκους που πήρα από εκεί τους έχω διπλά αντίγραφα. Άχρηστο πράγμα.

Δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας

Αυτό σκέφτομαι και γω...ότι δεν αξίζει για τόσο μικρή έκπτωση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω πως δεν τα καλύπτει η εγγύηση, ρωτήστε το καλύτερα. Εμένα τότε που πήρα τους δίσκους μου είχαν πει 3 μήνες

screenshot_20200619_155751.png

Επεξ/σία από lefta_yparxoun
  • Like 1
Δημοσ.

Refurbished/Recertified είναι μεταχειρισμένο προιόν με κάποιο πρόβλημα που επισκευάστηκε/αλλάχτηκε κλπ

Ως εκ τούτου... χρήση μονο για οταν υπάρχει και 2ο backup

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, lefta_yparxoun είπε

Νομίζω πως δεν τα καλύπτει η εγγύηση, ρωτήστε το καλύτερα. Εμένα τότε που πήρα τους δίσκους μου είχαν πει 3 μήνες

Δεν γίνεται ένα κατάστημα να πουλάει κάτι χωρίς εγγύηση. Το ελάχιστο είναι 6 μήνες. Στην περίπτωση μας αν κατέβεις κάτω και πατήσεις την καρτέλα "Εγγύηση" γράφει 1-Year Limited Warranty.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, lefta_yparxoun είπε

7 λεπτά πριν, neosstoforum είπε

Δεν γίνεται ένα κατάστημα να πουλάει κάτι χωρίς εγγύηση. Το ελάχιστο είναι 6 μήνες. Στην περίπτωση μας αν κατέβεις κάτω και πατήσεις την καρτέλα "Εγγύηση" γράφει 1-Year Limited Warranty.

Το ελάχιστο "νόμιμο" εγγύησης είναι 2 χρόνια, άσχετα το τι αναφέρεται στην επιχείριση / site του καθενός, ή αν είναι καινούριο ή μεταχειρισμένο τη στιγμή που το πουλάει επιχείριση. Αλλά πρέπει να έχει συζητηθεί πολλές φορές.

https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/greece/index_el.htm

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, neosstoforum είπε

Αυτό γράφει και το στιγμιότυπο που έβαλα, δεν σηκώνει αμφισβήτηση. 1 χρόνο εγγύηση

• Like 1
Δημοσ.

Περίπου 3 μήνες άντεξε. Ευτυχώς πρόλαβα να σώσω αρκετά μεγάλο όγκο των δεδομένων μου, αλλά περίπου 30gb δεν ήταν προσβάσιμα/μετακινήσιμα.

Θα μου πείς, και σε καινούριο δίσκο μπορεί να συμβεί αυτό, απλά καλό είναι να είμαστε υποψιασμένοι.

Για την ιστορία, μου έστειλαν ως αντικατάσταση έναν επίσης recertified 4tb Elements 2.5άρη, χωρίς κανένα άλλο έξοδο από μένα, και ο οποίος ως τώρα λειτουργεί άψογα.

wd.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...