Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, conkal είπε

Ειμαστε ενταξει ή θες ολου του χρονου ? Μπορω και του 2019 αμα θες

22-5-2020 A.png

22-5-2020 B.png

22-6-2020 A.png

22-6-2020 B.pngΕ

ΥΓ.
Εχω και mastercard αν δεν σου κανει η visa. 

οταν εξηγω κατι , εξηγω γιατι το γνωριζω (βασικα γιατι το βλεπω καθε μερα....), δεν προσπαθω να φερω αντιρρηση για την αντιρρηση. 

Ναι μονο που αυτα που ποσταρες δειχνουν (ο δευτερος λογαριασμος) οτι ειχες ξοφλησει το υπολοιπο του πρωτου πριν την ημερομηνια ληξης 16/6

καμια σχεση με αυτο που ισχυριστηκες,  οτι δηλαδη οι δοσεις παραμενουν ατοκες ακομα κι αν πληρωνεις μονο την ελαχιστη καταβολη καθε μηνα. Εσυ ξοφλας το λογαριασμο σου σε 10 δοσεις πριν τη ληξη. Αλλα αυτο, αλλο το πληρωσε 15 ευρω το μηνα και δε θα σε χρεωσουν τοκο, που ισχυριστηκες.

Επεξ/σία από fredd0
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, fredd0 είπε

Ναι μονο που αυτα που ποσταρες δειχνουν (ο δευτερος λογαριασμος) οτι ειχες ξοφλησει το υπολοιπο του πρωτου πριν την ημερομηνια ληξης 16/6

καμια σχεση με αυτο που ισχυριστηκες,  οτι δηλαδη οι δοσεις παραμενουν ατοκες ακομα κι αν πληρωνεις μονο την ελαχιστη καταβολη καθε μηνα. Εσυ ξοφλας το λογαριασμο σου σε 10 δοσεις πριν τη ληξη. Αλλα αυτο, αλλο το πληρωσε 15 ευρω το μηνα και δε θα σε χρεωσουν τοκο, που ισχυριστηκες.

Δεν δείχνουν αυτό. Δείχνουν μια κάρτα που είχε πάντα υπόλοιπο και πληρώνω σιγά μέσω ebanking και ταυτοχρονα κάνω αγορές. Είσοδος,  έξοδος και στο τέλος έχει πάντα κάτι που περισσεύει. Αυτό περιέγραψα πιο πάνω. Κάνω αγορές και πληρώνω ανάλογα τα οικονομικά μου για αυτό είναι ένα χρησιμο εργαλειο.  Ο άλλος μου είπε ότι θα έχω στο τέλος έξτρα τόκους επειδή δεν εχω εξοφλήσει το υπόλοιπο στο τέλος του μήνα. Όλοι αυτοί οι λογαριασμοί έχουν υπόλοιπο. Δεν έχουν τόκους. 

Βαρέθηκα λίγο το θεμα. Το ζαλισαμε . Καλές αγορές και χρησιμοποιείτε τα εργαλεία όπως τους πρέπουν.  

Δημοσ.

είναι τουλάχιστον αστείο να γράφονται στο forum πράγματα που δεν ισχύουν και τους admins να τους απασχολεί να σβήσουν μηνύματα τα οποία "επιτίθενται" σε αυτόν που τα γράφει αλλά οι λάθος αναρτήσεις να παραμένουν

Δεν έχει να κάνει με το δικαίωμα του λόγου. Μιλάμε για κάτι που δεν ισχύει και δεν υπάρχει λόγος να μένει αναρτημένο.

Έτσι μπράβο, στηρίζουμε την παραπληροφόρηση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/7/2020 στις 8:29 ΠΜ, conkal είπε

Δεν δείχνουν αυτό. Δείχνουν μια κάρτα που είχε πάντα υπόλοιπο και πληρώνω σιγά μέσω ebanking και ταυτοχρονα κάνω αγορές. Είσοδος,  έξοδος και στο τέλος έχει πάντα κάτι που περισσεύει. Αυτό περιέγραψα πιο πάνω. Κάνω αγορές και πληρώνω ανάλογα τα οικονομικά μου για αυτό είναι ένα χρησιμο εργαλειο.  Ο άλλος μου είπε ότι θα έχω στο τέλος έξτρα τόκους επειδή δεν εχω εξοφλήσει το υπόλοιπο στο τέλος του μήνα. Όλοι αυτοί οι λογαριασμοί έχουν υπόλοιπο. Δεν έχουν τόκους. 

Βαρέθηκα λίγο το θεμα. Το ζαλισαμε . Καλές αγορές και χρησιμοποιείτε τα εργαλεία όπως τους πρέπουν.  

Οι πιστωτικές κάρτες έχουν κυρίως λόγω ύπαρξης σαν εργαλεία πίστωσης όπως λέει και το όνομα τους, σύντομου δανεισμού δλδ. Για αυτό και περνάνε από έγκριση πριν την έκδοση τους. Δλδ "δανειζεσαι" για μικρό χρονικό διάστημα 1 έως 50 μέρες ένα ποσό για αγορά άτοκα. Μετά το διάστημα αυτό τοκιζεται ο δανεισμός. 

Εσύ κάνεις συστηματικά overpay (έτσι λέγεται ο όρος αν στην πιστωτική σου κάρτα αφήσεις θετικό υπόλοιπο μέσα ή πληρώνεις ανά διαστήματα κάποια ποσά). Μερικές τράπεζες δεν το αφήνουν καν να γίνεται συστηματικά, αλλά για μικρά ποσά κάνεις δεν ασχολείται. Οκ δικαίωμα σου, μπράβο σου που δεν χρωστάς, προφανώς δεν θα τοκιστει ποτέ το υπόλοιπο σου γιατί απλά δεν θα έχεις ποτέ πραγματικά δανειστεί αλλά αυτό δεν είναι και η πιο ορθή χρήση μιας πιστωτικής. Πιο κοντά στην χρήση χρεωστική είναι. Επομένως μην δηλώνουμε κιόλας ότι χρησιμοποιούμε σωστά τα τραπεζικά εργαλεία. 

Στην Ελλάδα βέβαια, οι άτοκες δόσεις αγορών είναι 100% συνδεδεμένες με πιστωτική κάρτα, επομένως για αυτή τη δυνατότητα όντως κάνεις σωστή χρήση. Σε άλλες χώρες, άτοκες δόσεις αγορών γίνονται χωρίς πιστωτική. 

Επεξ/σία από gthe
  • Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδια νομιζω μερικοι μπερδευονται για το τι ειναι η πιστωτικη και ποια η ορθη χρηση της. Ορθη χρηση δεν υπαρχει, ο καθενας οπως γουσταρει. Εγω κανω ορθη χρηση για μενα και την χρησιμοποιω σαν εργαλειο και τιποτε αλλο. Εχω μια πιστωτικη καρτα μονο, με μεγαλο σχετικα οριο συναλλαγων. Επειδη συνεχεια μου χρειαζονται διαφορες μαλακιες, οπως πχ, προσφατα πηρα ενα πλυντηριο, περισυ ειχα παρει ενα πανακριβο κληματιστικο, κλπ.. εχω αποφασισει οτι θα δινω 100 ευρω το μηνα για αγορες με ατοκες δοσεις. Εχω φορτωσει το κληματιστικο σε 36 ατοκες δοσεις, εχω επισης τελη κυκλοφοριας 12 δοσεις ατοκες, εχω κατι αλλα ηλεκτρονικα ειδη που εβαλα με 24 ατοκες, και το πλυντηριο με 12 ατοκες, αυτα μαζι ειναι περιπου 100 ευρω δοσεων το μηνα, μολις τελειωσω το ενα απο αυτα, δηλαδη φτασω την δοση 12/12 , μπορω να παρω κατι αλλο πλεον ξανα ατοκα και να ειμαι παλι στα 100 ευρω δοσεων μου. Πχ, τελειωνει η μια αγορα μου και φτανει στην τελευταια δοση της, 12/12 ας πουμε. Απο 100 που εδινα πλεον δινω 78 γιατι αυτο που ειχα παρει εκανε πχ 250 ευρω, και το ειχα βαλει για 12 μηνες επι 22 ευρω το μηνα. Αρα τωρα μπορω να ξαναπαρω κατι που κανει 250 ευρω και να συνεχισω να δινω 22 ευρω το μηνα για την νεα μου αγορα, η μπορει να θελω να παρω μια καρτα γραφικων που κανει 500 ευρω, νο προμπλεμ, βαζω 24 ατοκες και παλι δινω 22 το μηνα για αυτην την αγορα.

Ελπιζω να μη σας μπερδεψα. Γενικα ειναι τρομερο εργαλειο, εχω παρει τα παντα μρσα στο σπιτι με την πιστωτικη, πραγματα που αν δεν ειχα πιστωτικη ειτε θα τα ειχα παρει πολυ αργοτερα ειτε ποτε. Απλα προσεξτε τι κανετε περα απ τις ατοκες αγορες, οταν αρχιζεις να τραβας λεφτα αλλαζει λιγο το πραγμα, η οταν πας και κανεις απευθειας αγορα μεσω πιστωτικης χωρις να βαλες ατοκες..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...