Dante80 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, panosno1com είπε ουουου καλα εισαι, αυτη δεν χάνει ποτέ, τα χει ολα υπολογισμενα ειτε 2 ειτε 102 δοσεις βαλεις! ακομα και ατοκες , δεν ειναι -πιστευω- ατοκες, εχει καπελο η τιμη.. Νομίζω πως πολλοί δεν το έχουν πιάσει το νόημα. Άτοκες = Άτοκες. Η τράπεζα από σένα δεν παίρνει φράγκο, και η τιμή είναι πάντα η ίδια με την μετρητοίς, με την προϋπόθεση πως πληρώνεις στην ώρα σου. Για να δώσω ένα παράδειγμα, έχω μια mastercard 10 χρόνια τώρα μέσω της μισθοδοσίας μου. Δεν έχω πληρώσει ποτέ φράγκο στην τράπεζα, είτε για συνδρομή (0€ λόγω μισθοδοσίας), είτε για υπόλοιπο (πάγια εντολή αποπληρωμής υπολοίπου στην λήξη του μήνα). Και περνάω μέσα από αυτή ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των συναλλαγών μου κάθε χρόνο. Η τράπεζα κάθε φορά που χρησιμοποιείς την κάρτα σου βγάζει λεφτά...από αυτόν που σου πούλησε κάτι και την χρησιμοποίησες. Επίσης, η τράπεζα παίρνει διάφορες προμήθειες για κινήσεις που μπορούν να σε ακουμπήσουν. Συνήθως αυτές οι προμήθειες όμως έχουν να κάνουν με e-banking/phone banking υπηρεσίας, όχι με την ίδια την πιστωτική σου. Παράδειγμα από eurobank. 33 λεπτά πριν, simplemaths είπε Για κάποιο λόγο είχα στο μυαλό μου πως αναγκαστικά πρέπει να βάλεις πολλές δόσεις, πχ αναγκαστικά 12 για να βγάλει κάτι η τράπεζα απο τους τόκους, αν υπάρχει η δυνατότητα που λες για 2-6 δόσεις πχ τότε πάιζει και να με βολέψει. Σε ευχαριστώ Συνήθως, το να βάζεις λιγότερες δόσεις από το ανώτατο όριο που σου δίνει ο κάθε έμπορος είναι...το εύκολο της υπόθεσης. Τις περισσότερες αγορές μου που θέλω να σπάσω τις κάνω 3 δόσεις για ευκολία προσωπικά. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2020 από Dante80
simplemaths Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 14 ώρες πριν, Dante80 είπε Νομίζω πως πολλοί δεν το έχουν πιάσει το νόημα. Άτοκες = Άτοκες. Η τράπεζα από σένα δεν παίρνει φράγκο, και η τιμή είναι πάντα η ίδια με την μετρητοίς, με την προϋπόθεση πως πληρώνεις στην ώρα σου. Για να δώσω ένα παράδειγμα, έχω μια mastercard 10 χρόνια τώρα μέσω της μισθοδοσίας μου. Δεν έχω πληρώσει ποτέ φράγκο στην τράπεζα, είτε για συνδρομή (0€ λόγω μισθοδοσίας), είτε για υπόλοιπο (πάγια εντολή αποπληρωμής υπολοίπου στην λήξη του μήνα). Και περνάω μέσα από αυτή ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των συναλλαγών μου κάθε χρόνο. Η τράπεζα κάθε φορά που χρησιμοποιείς την κάρτα σου βγάζει λεφτά...από αυτόν που σου πούλησε κάτι και την χρησιμοποίησες. Επίσης, η τράπεζα παίρνει διάφορες προμήθειες για κινήσεις που μπορούν να σε ακουμπήσουν. Συνήθως αυτές οι προμήθειες όμως έχουν να κάνουν με e-banking/phone banking υπηρεσίας, όχι με την ίδια την πιστωτική σου. Παράδειγμα από eurobank. Συνήθως, το να βάζεις λιγότερες δόσεις από το ανώτατο όριο που σου δίνει ο κάθε έμπορος είναι...το εύκολο της υπόθεσης. Τις περισσότερες αγορές μου που θέλω να σπάσω τις κάνω 3 δόσεις για ευκολία προσωπικά. Σε ευχαριστώ πολύ, με κάλυψες. Δεν θα την χρειαστώ άμεσα αλλα θα ξεκινήσω διαδικασία να βγάλω μια για οταν χρειαστει λοιπόν! 1
conkal Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Στις 28/6/2020 στις 8:44 ΠΜ, Μακιαβέλλι είπε Εγώ πάντως έκανα μια online αίτηση στην alpha την προηγούμενη Παρασκευή και σε 2-3 εργάσιμες με πήραν να μου πουν ότι εγκρίθηκε (1500€ πιστωτικο όριο) και θα στείλουν κούριερ σπίτι μου με ραντεβού να υπογράψω για να την πάρω. Και το προηγούμενο έτος το εκκαθαριστικό μου είναι αρκετά χαμηλό (ήμουν άνεργος τυπικά), απλά έχω σχετικά καλή μισθοδοσία. Αύριο είναι να έρθουν. Δεν έκανα κίνηση τόσα χρόνια γιατί όντως νόμιζα ότι πρέπει να πάω σε καταστήματα 1-2 φορές το οποίο βαριέμαι ανυπόφορα. Τελικά ήταν πολύ πιο εύκολο και με χαλαρά κριτήρια. αν εχεις μισθοδοσια στην τραπεζα και ιδιαιτερα αν ειναι αξιοπρεπως καλη τοτε ευκολα σου βγαζουν. Αν δεν εχεις ξεκιναει η μανουρα ειδικά αν δεν εχεις και την δυνατοτητα να βγαλεις καρτα μεσω ebanking . Στις 29/6/2020 στις 5:27 ΜΜ, simplemaths είπε Πολλοί λένε πόσο χρήσιμες είναι οι πιστωτικές, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει και εμένα; Μέχρι στιγμής απλά μαζέυω χρήματα για κάτι που θέλω και όταν τα μαζέψω το αγοράζω. Πως θα βελτίωνε την ζωη μου η πιστωτική; Προφανώς τα "πράγματα" που λέω είναι αντικείμενα που δεν μου ειναι απαραίτητα. Ειναι προφανως το ποσο βολικη ειναι μια πιστωτική καρτα. οτι θελεις να αγορασεις απαραιτητο ή μη (αυτο θα το κρινεις εσυ) το χωριζεις σε μηνιαιες δοσεις και κανεις καλυτερο προυπολογισμο του μηνα σου. πχ δεν δινεις το μισο δωρο χριστουγεννων για τα τελη του αυτοκινητου αλλα 25 ευρω το μηνα ολο το χρονο. Στην περιπτωση σου αντι να περιμενεις να μαζεψεις 1000 ευρω για να αγορασεις το aircondition πχ. το αγοραζεις και πληρωνεις χαλαρα 50 ευρω το μηνα για 20 μηνες. Εσυ θα εσκαγες για 20 μηνες με ακριβως το ιδιο κοστος στο τελος. μπορω να σου βγαζω παραδειγματα για οτιδηποτε ξοδευεις τα λεφτα σου. Εξτρα μπονους , μπορει να εχεις ξεμεινει απο λεφτα και πρεπει να φτιαξεις το αμαξι . πχ 1500 ευρω ζημια και ενω εχεις 100 το μηνα να δωσεις δεν εχεις 1500 στην ακρη. Ή εχεις τα 1500 αλλα δεν γουσταρεις να τα δωσεις με την μια. (<--- πολυ βασικο για μενα) Στις 29/6/2020 στις 6:46 ΜΜ, Dante80 είπε Νομίζω πως πολλοί δεν το έχουν πιάσει το νόημα. Άτοκες = Άτοκες. Η τράπεζα από σένα δεν παίρνει φράγκο, και η τιμή είναι πάντα η ίδια με την μετρητοίς, με την προϋπόθεση πως πληρώνεις στην ώρα σου. Για να δώσω ένα παράδειγμα, έχω μια mastercard 10 χρόνια τώρα μέσω της μισθοδοσίας μου. Δεν έχω πληρώσει ποτέ φράγκο στην τράπεζα, είτε για συνδρομή (0€ λόγω μισθοδοσίας), είτε για υπόλοιπο (πάγια εντολή αποπληρωμής υπολοίπου στην λήξη του μήνα). Και περνάω μέσα από αυτή ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των συναλλαγών μου κάθε χρόνο. Η τράπεζα κάθε φορά που χρησιμοποιείς την κάρτα σου βγάζει λεφτά...από αυτόν που σου πούλησε κάτι και την χρησιμοποίησες. Επίσης, η τράπεζα παίρνει διάφορες προμήθειες για κινήσεις που μπορούν να σε ακουμπήσουν. Συνήθως αυτές οι προμήθειες όμως έχουν να κάνουν με e-banking/phone banking υπηρεσίας, όχι με την ίδια την πιστωτική σου. Παράδειγμα από eurobank. Συνήθως, το να βάζεις λιγότερες δόσεις από το ανώτατο όριο που σου δίνει ο κάθε έμπορος είναι...το εύκολο της υπόθεσης. Τις περισσότερες αγορές μου που θέλω να σπάσω τις κάνω 3 δόσεις για ευκολία προσωπικά. μια διορθωση μονο. Οι δοσεις ειναι ατοκες οχι εφοσον τις πληρωνεις καθε μηνα αλλα εφοσον πληρωνεις ενα συμβολικο ποσο καθε μηνα σαν δοση (πχ εχεις μια καρτα με 150 ευρω χρεος , δεν χρειαζεται να την μηδενιζεις καθε μηνα αρκει να δινεις ενα μινιμουμ ποσο τυπου 15 ευρω για την αποπληρωμη. ) 1 1
supermanbee Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Στις 1/7/2020 στις 5:02 ΜΜ, conkal είπε μια διορθωση μονο. Οι δοσεις ειναι ατοκες οχι εφοσον τις πληρωνεις καθε μηνα αλλα εφοσον πληρωνεις ενα συμβολικο ποσο καθε μηνα σαν δοση (πχ εχεις μια καρτα με 150 ευρω χρεος , δεν χρειαζεται να την μηδενιζεις καθε μηνα αρκει να δινεις ενα μινιμουμ ποσο τυπου 15 ευρω για την αποπληρωμη. ) δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Αυτό θέλουν οι τράπεζες να κάνεις. Αν αγοράσεις κάτι με 1200 ευρώ σε 12 άτοκες τότε για να είναι άτοκες πρέπει να πληρώνεις τα 100 ευρώ το μήνα. Αν πληρώνεις το ελάχιστο, ας πούμε 10 ευρώ αντί για τα 100 τότε μπαίνουν τόκοι για τα υπόλοιπα 90. Είναι ένας σίγουρος τρόπος για να φορτώνεις την κάρτα και να μην ξεχρεώσεις ποτέ
fredd0 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 1/7/2020 στις 5:02 ΜΜ, conkal είπε μια διορθωση μονο. Οι δοσεις ειναι ατοκες οχι εφοσον τις πληρωνεις καθε μηνα αλλα εφοσον πληρωνεις ενα συμβολικο ποσο καθε μηνα σαν δοση (πχ εχεις μια καρτα με 150 ευρω χρεος , δεν χρειαζεται να την μηδενιζεις καθε μηνα αρκει να δινεις ενα μινιμουμ ποσο τυπου 15 ευρω για την αποπληρωμη. ) οι δοσεις ειναι ατοκες αν πληρωνεις ενα συμβολικο ποσο, το υπολοιπο ομως που δε πληρωνεις τοκιζεται μια χαρα, με επιτοκιο πιστωτικης αν δηλαδη βαλεις 10 δοσεις των 100 ευρω ο μαγαζατορας 1000 ευρω θα παρει,. Αν ομως πληρωνεις 10 ευρω το μηνα στο τελος θα χρωστας στην τραπεζα κανα 150ρι ευρω τοκους πανω απο τα 1000 της αγορας. ΥΓ εκει που την πατησε παρα πολυς κοσμος με τις πιστωτικες ειναι ακριβως αυτο. Σιγα 25 ευρω το μηνα ειναι. Παρε και το αλλο που ειναι 30 παρε και το αλλο που ειναι 20 κλπ κλπ και στο τελος μαζευονταν δοσεις που ξεπερνουσαν το μηνιαιο εισοδημα, αρχισαν ας δωσω λιγα και βλεπουμε, μπηκαν τοκοι και χαθηκε τελειως η μπαλα. Η πιστωτικη ειναι χρησιμη, αλλα για μενα, πρεπει να τη ξοφλας καθε μηνα. Αν δε, μπλεκεις. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2020 από fredd0
conkal Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, fredd0 είπε οι δοσεις ειναι ατοκες αν πληρωνεις ενα συμβολικο ποσο, το υπολοιπο ομως που δε πληρωνεις τοκιζεται μια χαρα, με επιτοκιο πιστωτικης αν δηλαδη βαλεις 10 δοσεις των 100 ευρω ο μαγαζατορας 1000 ευρω θα παρει,. Αν ομως πληρωνεις 10 ευρω το μηνα στο τελος θα χρωστας στην τραπεζα κανα 150ρι ευρω τοκους πανω απο τα 1000 της αγορας. ΥΓ εκει που την πατησε παρα πολυς κοσμος με τις πιστωτικες ειναι ακριβως αυτο. Σιγα 25 ευρω το μηνα ειναι. Παρε και το αλλο που ειναι 30 παρε και το αλλο που ειναι 20 κλπ κλπ και στο τελος μαζευονταν δοσεις που ξεπερνουσαν το μηνιαιο εισοδημα, αρχισαν ας δωσω λιγα και βλεπουμε, μπηκαν τοκοι και χαθηκε τελειως η μπαλα. Η πιστωτικη ειναι χρησιμη, αλλα για μενα, πρεπει να τη ξοφλας καθε μηνα. Αν δε, μπλεκεις. δεν ισχυει αυτο, Αρκει να πληρωσεις το ελαχιστο ποσο και δεν χρεωνεσαι τοκους . Δεν εχω πληρωσει 1 ευρω τοκο τόσα χρόνια και ελέγχω τα παντα live μεσω ebanking. Ουτε καν πληρωνω οταν ερθει o λογαριασμος. Ανα τακτα χρονια διαστηματα πληρωνω μεσω ebanking και χρησιμοποιω σχεδον μονο καρτα αποκλειστικα(2 πιστωτικες + 2 χρεωστικες) 8 ώρες πριν, supermanbee είπε δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Αυτό θέλουν οι τράπεζες να κάνεις. Αν αγοράσεις κάτι με 1200 ευρώ σε 12 άτοκες τότε για να είναι άτοκες πρέπει να πληρώνεις τα 100 ευρώ το μήνα. Αν πληρώνεις το ελάχιστο, ας πούμε 10 ευρώ αντί για τα 100 τότε μπαίνουν τόκοι για τα υπόλοιπα 90. Είναι ένας σίγουρος τρόπος για να φορτώνεις την κάρτα και να μην ξεχρεώσεις ποτέ Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2020 από conkal
fredd0 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, conkal είπε δεν ισχυει αυτο, Αρκει να πληρωσεις το ελαχιστο ποσο και δεν χρεωνεσαι τοκους . Δεν εχω πληρωσει 1 ευρω τοκο τόσα χρόνια και ελέγχο τα παντα live μεσω ebanking. Ουτε καν πληρωνω οταν ερθει o λογαριασμος. Ανα τακτα χρονια διαστηματα πληρωνω μεσω ebanking και χρησιμοποιω σχεδον μονο καρτα αποκλειστικα(2 πιστωτικες + 2 χρεωστικες) Καποιο τεραστιο λαθος κανεις. Η νομιζεις οτι οι τραπεζες ειναι φιλοπτωχα ταμεια. Οτι χρεωστικο ποσο δεν εξοφλειται στην ημερομηνια ληξης του λογαριασμου τοκιζεται 3
conkal Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν κανω καποιο λαθος απλα σας εξηγω πως ειναι η κατασταση. Λοιπον εχω 2 καρτες απο την Eurobank, παλιοτερα και απο την Πειραιως. Τις καρτες αυτες τις χρηιμοποιω αντι μετρητων παντου και μπαινοβγαινουν πολλα λεφτα σαν ποσοστο του εισοδηματος μου . Δεν τις αντιμετωπιζω σαν ενα εργαλειο με το οποιο θα παρω μια αγορα στο τοσο και θα πρεπει να μηδενιζει το χρεος οταν ερχεται ενα χαρτι και μετα η καρτα θα παει στο συρταρι. Τις χρησιμποιω καθημερινα αντι μετρητων. Οπως και να εχει μπορει να αγοραζω- περα απο τα πραγματα που εχω με δοσεις- καπου 500 ευρω το μηνα εξτρα και εξοφλω αντιστοιχα ποσα απο το ebanking, οταν με βολευει και οσο με βολευει. Καποιες στιγμες το υπολοιπο που χρωσταω ειναι 0 καποιες μπορει να ανεβει πολυ αναλογα με την ροη των χρηματων μου εκεινες τις μερες. Tο κανω χρονια αυτο το πραγμα , δεν εχω πληρωσει 1 ευρω τοκο ποτε σε ατοκες δοσεις. Δεν μπορω να σας το εξηγησω αλλιως. *Η τραπεζα ελπιζει οτι ενα μηνα θα ξεχαστω και δεν θα πληρωσω ουτε τα 15 ευρω που ειναι η ελαχιστη πληρωμη. Αλλά όπως εξηγησα αυτό πολυ δυσκολα μπορει να συμβει, αφου περα απο τα ποσα με τις πολλες ατοκες δοσεις υπαρχουν και αλλα καθημερινα ποσα τα οποια μπορει να πληρωνω οποτεδηποτε μεσω εφαρμογης στο κινητο. *Επισης η τραπεζα ελπιζει οτι θα συνηθισεις την συνεχή χρηση της καρτας και θα παρεις πραγματα με δοσεις που δεν ειναι ατοκες. Αν θες δεν το κανεις Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2020 από conkal
RTW4ever Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 5 ώρες πριν, conkal είπε Δεν κανω καποιο λαθος απλα σας εξηγω πως ειναι η κατασταση. Λοιπον εχω 2 καρτες απο την Eurobank, παλιοτερα και απο την Πειραιως. Τις καρτες αυτες τις χρηιμοποιω αντι μετρητων παντου και μπαινοβγαινουν πολλα λεφτα σαν ποσοστο του εισοδηματος μου . Δεν τις αντιμετωπιζω σαν ενα εργαλειο με το οποιο θα παρω μια αγορα στο τοσο και θα πρεπει να μηδενιζει το χρεος οταν ερχεται ενα χαρτι και μετα η καρτα θα παει στο συρταρι. Τις χρησιμποιω καθημερινα αντι μετρητων. Οπως και να εχει μπορει να αγοραζω- περα απο τα πραγματα που εχω με δοσεις- καπου 500 ευρω το μηνα εξτρα και εξοφλω αντιστοιχα ποσα απο το ebanking, οταν με βολευει και οσο με βολευει. Καποιες στιγμες το υπολοιπο που χρωσταω ειναι 0 καποιες μπορει να ανεβει πολυ αναλογα με την ροη των χρηματων μου εκεινες τις μερες. Tο κανω χρονια αυτο το πραγμα , δεν εχω πληρωσει 1 ευρω τοκο ποτε σε ατοκες δοσεις. Δεν μπορω να σας το εξηγησω αλλιως. *Η τραπεζα ελπιζει οτι ενα μηνα θα ξεχαστω και δεν θα πληρωσω ουτε τα 15 ευρω που ειναι η ελαχιστη πληρωμη. Αλλά όπως εξηγησα αυτό πολυ δυσκολα μπορει να συμβει, αφου περα απο τα ποσα με τις πολλες ατοκες δοσεις υπαρχουν και αλλα καθημερινα ποσα τα οποια μπορει να πληρωνω οποτεδηποτε μεσω εφαρμογης στο κινητο. *Επισης η τραπεζα ελπιζει οτι θα συνηθισεις την συνεχή χρηση της καρτας και θα παρεις πραγματα με δοσεις που δεν ειναι ατοκες. Αν θες δεν το κανεις Λες ψέματα και κοροϊδεύεις τον κόσμο. Αν πληρώνεις μόνο την ελάχιστη καταβολή και όχι όλο το ποσό κάθε λογαριασμού, μπαίνουν αμέσως τόκοι πιστωτικής - ναι, με αυτά τα εξοντωτικά επιτόκια - σε όλο το υπόλοιπο μη εξοφλημένο ποσό. Πραγματικά λες πολύ χοντρά ψέματα. 2
Dante80 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, conkal είπε Δεν κανω καποιο λαθος απλα σας εξηγω πως ειναι η κατασταση. Λοιπον εχω 2 καρτες απο την Eurobank, παλιοτερα και απο την Πειραιως. Τις καρτες αυτες τις χρηιμοποιω αντι μετρητων παντου και μπαινοβγαινουν πολλα λεφτα σαν ποσοστο του εισοδηματος μου . Δεν τις αντιμετωπιζω σαν ενα εργαλειο με το οποιο θα παρω μια αγορα στο τοσο και θα πρεπει να μηδενιζει το χρεος οταν ερχεται ενα χαρτι και μετα η καρτα θα παει στο συρταρι. Τις χρησιμποιω καθημερινα αντι μετρητων. Οπως και να εχει μπορει να αγοραζω- περα απο τα πραγματα που εχω με δοσεις- καπου 500 ευρω το μηνα εξτρα και εξοφλω αντιστοιχα ποσα απο το ebanking, οταν με βολευει και οσο με βολευει. Καποιες στιγμες το υπολοιπο που χρωσταω ειναι 0 καποιες μπορει να ανεβει πολυ αναλογα με την ροη των χρηματων μου εκεινες τις μερες. Tο κανω χρονια αυτο το πραγμα , δεν εχω πληρωσει 1 ευρω τοκο ποτε σε ατοκες δοσεις. Δεν μπορω να σας το εξηγησω αλλιως. *Η τραπεζα ελπιζει οτι ενα μηνα θα ξεχαστω και δεν θα πληρωσω ουτε τα 15 ευρω που ειναι η ελαχιστη πληρωμη. Αλλά όπως εξηγησα αυτό πολυ δυσκολα μπορει να συμβει, αφου περα απο τα ποσα με τις πολλες ατοκες δοσεις υπαρχουν και αλλα καθημερινα ποσα τα οποια μπορει να πληρωνω οποτεδηποτε μεσω εφαρμογης στο κινητο. *Επισης η τραπεζα ελπιζει οτι θα συνηθισεις την συνεχή χρηση της καρτας και θα παρεις πραγματα με δοσεις που δεν ειναι ατοκες. Αν θες δεν το κανεις Η Eurobank (για παράδειγμα) από το e-banking σου δεν σου δείχνει τους τόκους που πληρώνεις στην πιστωτική όταν αλλάζει ο μήνας χρήσης. Κατέβασε ένα e-statement για μήνα που έχεις υπόλοιπο και δεν το έχεις εξοφλήσει όλο. Παράδειγμα:. Αν σκρολάρεις στο τέλος του λογαριασμού, θα δεις δύο εγγραφές χωρίς ημερομηνία εγγραφής ή συναλλαγής. ΤΟΚΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΗ ΑΝΑΤΟΚΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΚΟΙ Οι τράπεζες συνήθως εφαρμόζουν μια άτυπη περίοδο χάριτος πριν τσεκουρώσουν μια εγγραφή. Στην Eurobank και σε μένα συγκεκριμένα, η περίοδος αυτή είναι 52-56 μέρες περίπου. Μετά από αυτό, πέφτει ο τόκος κανονικά. Φίλε conkal, πληρώνεις κερατιάτικους τόκους εδώ και χρόνια χωρίς να το έχεις πάρει χαμπάρι μου φάινεται. Ρίξε μια ματιά σε αυτό που σου είπα. Αν δεν συμβαίνει αυτό που γράφω, τότε απλά δεν χρησιμοποιείς την κάρτα όπως ακριβώς αναφέρεις παραπάνω. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2020 από Dante80 1
conkal Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Dante80 είπε Η Eurobank (για παράδειγμα) από το e-banking σου δεν σου δείχνει τους τόκους που πληρώνεις στην πιστωτική όταν αλλάζει ο μήνας χρήσης. Κατέβασε ένα e-statement για μήνα που έχεις υπόλοιπο και δεν το έχεις εξοφλήσει όλο. Παράδειγμα:. Αν σκρολάρεις στο τέλος του λογαριασμού, θα δεις δύο εγγραφές χωρίς ημερομηνία εγγραφής ή συναλλαγής. ΤΟΚΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΗ ΑΝΑΤΟΚΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΚΟΙ Οι τράπεζες συνήθως εφαρμόζουν μια άτυπη περίοδο χάριτος πριν τσεκουρώσουν μια εγγραφή. Στην Eurobank και σε μένα συγκεκριμένα, η περίοδος αυτή είναι 52-56 μέρες περίπου. Μετά από αυτό, πέφτει ο τόκος κανονικά. Φίλε conkal, πληρώνεις κερατιάτικους τόκους εδώ και χρόνια χωρίς να το έχεις πάρει χαμπάρι μου φάινεται. Ρίξε μια ματιά σε αυτό που σου είπα. Αν δεν συμβαίνει αυτό που γράφω, τότε απλά δεν χρησιμοποιείς την κάρτα όπως ακριβώς αναφέρεις παραπάνω. Εψαξα σε διαφορα e-statements και δεν υπαρχουν αυτες οι εγγραφες. Χρησιμοποιω το ebanking σε πολυ συχνη βαση, αν εμφανιζονταν τοκοι θα το καταλαβαινα Επισης δεν εχω παρατηρησει ποτε προσθηκη ποσου στο ebanking μου σε καμια καρτα. Δεν εχω αφησει βεβαια 50+ μερες χωρις να μπουν/βγουν λεφτα απο το ebanking μου στις καρτες. Οι περισσοτεροι μηνες εχουν ενεργο υπολοιπο που περναει στο υπολοιπο του επομενου, καποιες φορες μηδενιζει και καποιες οχι αναλογως τα οικονομικα μου . 43 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Λες ψέματα και κοροϊδεύεις τον κόσμο. Αν πληρώνεις μόνο την ελάχιστη καταβολή και όχι όλο το ποσό κάθε λογαριασμού, μπαίνουν αμέσως τόκοι πιστωτικής - ναι, με αυτά τα εξοντωτικά επιτόκια - σε όλο το υπόλοιπο μη εξοφλημένο ποσό. Πραγματικά λες πολύ χοντρά ψέματα. οτι πεις Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2020 από conkal
RTW4ever Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 5 ώρες πριν, conkal είπε Εψαξα σε διαφορα e-statements και δεν υπαρχουν αυτες οι εγγραφες. Χρησιμοποιω το ebanking σε πολυ συχνη βαση, αν εμφανιζονταν τοκοι θα το καταλαβαινα Επισης δεν εχω παρατηρησει ποτε προσθηκη ποσου στο ebanking μου σε καμια καρτα. Δεν εχω αφησει βεβαια 50+ μερες χωρις να μπουν/βγουν λεφτα απο το ebanking μου στις καρτες. Οι περισσοτεροι μηνες εχουν ενεργο υπολοιπο που περναει στο υπολοιπο του επομενου, καποιες φορες μηδενιζει και καποιες οχι αναλογως τα οικονομικα μου . οτι πεις Ναι επιμένω. Σε προκαλώ, δείξε λογαριασμό πιστωτικής που να έχει υπόλοιπο ανεξόφλητο από προηγούμενο λογαριασμό και αυτό να μην προέρχεται από τυχόν άτοκες δόσεις. Δείξε δηλαδή δύο συνεχόμενους λογαριασμούς, εκ των οποίων να μην έχεις εξοφλήσει τον πρώτο. 1
conkal Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 3/7/2020 στις 11:02 ΜΜ, RTW4ever είπε Ναι επιμένω. Σε προκαλώ, δείξε λογαριασμό πιστωτικής που να έχει υπόλοιπο ανεξόφλητο από προηγούμενο λογαριασμό και αυτό να μην προέρχεται από τυχόν άτοκες δόσεις. Δείξε δηλαδή δύο συνεχόμενους λογαριασμούς, εκ των οποίων να μην έχεις εξοφλήσει τον πρώτο. Ειμαστε ενταξει ή θες ολου του χρονου ? Μπορω και του 2019 αμα θες Ε ΥΓ. Εχω και mastercard αν δεν σου κανει η visa. οταν εξηγω κατι , εξηγω γιατι το γνωριζω (βασικα γιατι το βλεπω καθε μερα....), δεν προσπαθω να φερω αντιρρηση για την αντιρρηση. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2020 από conkal 1
Bitbit Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2020 On 01/07/2020 at 17:02, conkal said: μια διορθωση μονο. Οι δοσεις ειναι ατοκες οχι εφοσον τις πληρωνεις καθε μηνα αλλα εφοσον πληρωνεις ενα συμβολικο ποσο καθε μηνα σαν δοση (πχ εχεις μια καρτα με 150 ευρω χρεος , δεν χρειαζεται να την μηδενιζεις καθε μηνα αρκει να δινεις ενα μινιμουμ ποσο τυπου 15 ευρω για την αποπληρωμη. ) Mη παραπληροφορείς τον κόσμο; σβήστα αυτά 2
RTW4ever Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 21 ώρες πριν, conkal είπε Ειμαστε ενταξει ή θες ολου του χρονου ? Μπορω και του 2019 αμα θες Ε ΥΓ. Εχω και mastercard αν δεν σου κανει η visa. οταν εξηγω κατι , εξηγω γιατι το γνωριζω (βασικα γιατι το βλεπω καθε μερα....), δεν προσπαθω να φερω αντιρρηση για την αντιρρηση. Ή επίτηδες το κάνεις, ή δεν έχεις την ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι τους ίδιους τους δικούς σου λογαριασμούς. Στον πρώτο υπόλοιπο 54, πληρωμή 195. Στον δεύτερο υπόλοιπο (οφειλή) 81, πληρωμή 235. Δηλαδή ΔΕΝ αφήνεις ανεξόφλητο λογαριασμό, ασχέτως αν ενδιάμεσα πραγματοποιείς και άλλες αγορές/χρεώσεις. Ξαναλέω, λες πολύ χοντρά ψέματα. Μην κοροϊδεύεις και μην παρασύρεις τον κόσμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα