vagos789 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δεν ειναι ολοι σε θεση να διαχειριστουν μια καρτα Δεν ειναι λιγοι αυτοι που την φορτωνουν με διαφορα αχρηστα πραγματα και μετα τρεχουν πισω απο την δοση ελαχιστης πληρωμης και τα πολυ υψηλα επιτοκια Αν εχεις ενα καλο εισοδημα,αδιαταραχτο και παραλληλα δεν αγοραζεις καθε καινουριo gadget που βγαινει,εισαι ασφαλης.Διαφορετικα,αν εχεις φορτωσει δοσεις και ξαφνικα (χτυπα ξυλο) χασεις το εισοδημα σου,μπορει να εχεις θεμα.
TRILOBYTER Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλα με αυτη τη λογικη κανεις δε θα βγαλει ποστωτικη. Ειναι χρησιμο εργαλειο για αυτους που ΔΕΝ μπορουν να αγορασουν μετρητα και για αυτους που δεν θελουν. Ενας με αδιαταραχτο καλο εισοδημα μαλλον δεν χρειαζεται μια πιστωτικη με 1500 οριο, υποθετω; Φιλε αν την βγαλεις προσεχε πολυ τι κανεις, ποτε αναληψεις απο εκει. Μονο αγορες με ατοκες δοσεις και οι πληρωμες τυπικα! Γενικα ειναι οτι καλυτερο αν εισαι εγγρατης και δε παιρνεις οτι ναναι Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2020 από TRILOBYTER
Neoss Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Αγορά οικιακών συσκευων (πχ ψυγείο) παίζει καθόλου πουθενά με δόσεις αλλά με χρεωστική κάρτα και όχι πιστωτική? Ας είναι και έντοκες. Mπααα ε?
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 33 λεπτά πριν, Neoss είπε Αγορά οικιακών συσκευων (πχ ψυγείο) παίζει καθόλου πουθενά με δόσεις αλλά με χρεωστική κάρτα και όχι πιστωτική? Ας είναι και έντοκες. Mπααα ε? Με χρεωστική δεν γίνονται δόσεις. Πάρε με δόσεις απο πχ Κωτσοβολο που είναι δάνειο.
Neoss Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Με χρεωστική δεν γίνονται δόσεις. Πάρε με δόσεις απο πχ Κωτσοβολο που είναι δάνειο. Ναι, σιγά μη δίνουν έτσι εύκολα, το σκέφτηκα και αυτό. Ξέρεις τι κριτήρια πρέπει να πληρούνται? Κάποιο ελάχιστο ετήσιο εισόδημα πχ?
Μακιαβέλλι Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Στις 19/6/2020 στις 11:52 ΠΜ, conkal είπε Επισης, για να πεισεις την τραπεζα οτι αξιζει να σου βγαλουν πιστωτική ( αν δεν εχεις ήδη εκει μια), θα χρειαστει να πας 1-2 φορες στο καταστημα και να κουβεντιασεις με υπαλληλους - να μαζεψεις ενα σωρο χαρτια , να προσπαθησεις να πεισεις οτι δεν εισαι ελεφαντας κτλ. Δεν ξερω το 2020 ποσο ευκολο ειναι να βγαλεις καρτα αλλα η εποχη που την εβγαλα εγω με μια αιτηση στο e-shop.gr και 0 εισοδημα ,νομιζω εχει παρελθει ανεπιστρεπτι. Το 2016 που πηγα να μου βγαλουν αλλη με πεθαναν στην συλλογη χαρτιων. Εγώ πάντως έκανα μια online αίτηση στην alpha την προηγούμενη Παρασκευή και σε 2-3 εργάσιμες με πήραν να μου πουν ότι εγκρίθηκε (1500€ πιστωτικο όριο) και θα στείλουν κούριερ σπίτι μου με ραντεβού να υπογράψω για να την πάρω. Και το προηγούμενο έτος το εκκαθαριστικό μου είναι αρκετά χαμηλό (ήμουν άνεργος τυπικά), απλά έχω σχετικά καλή μισθοδοσία. Αύριο είναι να έρθουν. Δεν έκανα κίνηση τόσα χρόνια γιατί όντως νόμιζα ότι πρέπει να πάω σε καταστήματα 1-2 φορές το οποίο βαριέμαι ανυπόφορα. Τελικά ήταν πολύ πιο εύκολο και με χαλαρά κριτήρια.
nogoso Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 47 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Εγώ πάντως έκανα μια online αίτηση στην alpha την προηγούμενη Παρασκευή και σε 2-3 εργάσιμες με πήραν να μου πουν ότι εγκρίθηκε (1500€ πιστωτικο όριο) και θα στείλουν κούριερ σπίτι μου με ραντεβού να υπογράψω για να την πάρω. Και το προηγούμενο έτος το εκκαθαριστικό μου είναι αρκετά χαμηλό (ήμουν άνεργος τυπικά), απλά έχω σχετικά καλή μισθοδοσία. Αύριο είναι να έρθουν. Δεν έκανα κίνηση τόσα χρόνια γιατί όντως νόμιζα ότι πρέπει να πάω σε καταστήματα 1-2 φορές το οποίο βαριέμαι ανυπόφορα. Τελικά ήταν πολύ πιο εύκολο και με χαλαρά κριτήρια. Απλά διάβασε λίγο παραπάνω όλα εκείνα τα έγγραφα που έχει στο site. Σε κάποιο σημείο αναφέρει ξεκάθαρα το ποσό συνδρομής ανά τύπο πιστωτικής κάρτας.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Στις 28/6/2020 στις 9:33 ΠΜ, nogoso είπε Απλά διάβασε λίγο παραπάνω όλα εκείνα τα έγγραφα που έχει στο site. Σε κάποιο σημείο αναφέρει ξεκάθαρα το ποσό συνδρομής ανά τύπο πιστωτικής κάρτας. Η συνδρομή είναι 0 για όσους έχουν μισθοδοσία στην τράπεζα, στην απλή credit με bonus. Η debit bonus έχει 12€ συνδρομή και δεν το ήξερα τόσο καιρό, τσάμπα λεφτά έδινα. Επίσης είναι 0 για τον πρώτο χρόνο για όλους, αν δεν σε βολεύει την καταργείς δηλαδή ατελώς και όλα καλά.
simplemaths Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Πολλοί λένε πόσο χρήσιμες είναι οι πιστωτικές, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει και εμένα; Μέχρι στιγμής απλά μαζέυω χρήματα για κάτι που θέλω και όταν τα μαζέψω το αγοράζω. Πως θα βελτίωνε την ζωη μου η πιστωτική; Προφανώς τα "πράγματα" που λέω είναι αντικείμενα που δεν μου ειναι απαραίτητα.
Dante80 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, simplemaths είπε Πολλοί λένε πόσο χρήσιμες είναι οι πιστωτικές, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει και εμένα; Μέχρι στιγμής απλά μαζέυω χρήματα για κάτι που θέλω και όταν τα μαζέψω το αγοράζω. Πως θα βελτίωνε την ζωη μου η πιστωτική; Προφανώς τα "πράγματα" που λέω είναι αντικείμενα που δεν μου ειναι απαραίτητα. Στην δικιά σου περίπτωση η πιστωτική είναι άχρηστη. Ας δώσω ένα παράδειγμα όμως. Θέλω να αναβαθμίσω το PC μου, και θα μου κοστίσει 500€. Έχω την δυνατότητα-επιθυμία να βγάζω 100€ τον μήνα στην άκρη για τον σκοπό αυτό. 1. Μετά από 5 μήνες μαζεύονται τα λεφτά και αναβαθμίζω. 2. Πάω τώρα και αναβαθμίζω, βάζω 5 άτοκες δόσεις των 100€. Και στις δύο περιπτώσεις 500€ θα δώσω. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί και να βρω καλύτερο hardware στην ίδια τιμή μετά από πέντε μήνες. Επίσης, στην περίπτωση που μέσα στο πεντάμηνο θέλω να διοχετεύσω τα χρήματά μου αλλού, μπορώ να το κάνω. Στην δεύτερη περίπτωση με δεσμεύει η απόφασή μου, οπότε δεν μπορώ να διοχετεύσω τα χρήματά μου αλλού. Αλλά χαίρομαι αναβαθμισμένο υπολογιστή τώρα, όχι τον Νοέμβριο (ποιος ζει, ποιος πεθαίνει). Το παραπάνω παράδειγμα ισχύει για "περιττές" καταναλωτικές ανάγκες χωρίς φόβο χρέους ή άλλου προβλήματος. Αν πάμε σε κεφαλαιουχικά αγαθά, αλλάζει το ποίημα. Αν πάμε σε κάλυψη πρωτογενών αναγκών, αλλάζει το ποίημα, το ίδιο αν πάμε σε προβλήματα που ανακύπτουν στην αποπληρωμή κλπ κλπ. Γενικά μιλώντας, η πιστωτική είναι ένα εργαλείο. Το πως το χρησιμοποιείς είναι και το πρωτεύον. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2020 από Dante80 2
simplemaths Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 18 λεπτά πριν, Dante80 είπε Στην δικιά σου περίπτωση η πιστωτική είναι άχρηστη. Ας δώσω ένα παράδειγμα όμως. Θέλω να αναβαθμίσω το PC μου, και θα μου κοστίσει 500€. Έχω την δυνατότητα-επιθυμία να βγάζω 100€ τον μήνα στην άκρη για τον σκοπό αυτό. 1. Μετά από 5 μήνες μαζεύονται τα λεφτά και αναβαθμίζω. 2. Πάω τώρα και αναβαθμίζω, βάζω 5 άτοκες δόσεις των 100€. Και στις δύο περιπτώσεις 500€ θα δώσω. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί και να βρω καλύτερο hardware στην ίδια τιμή μετά από πέντε μήνες. Επίσης, στην περίπτωση που μέσα στο πεντάμηνο θέλω να διοχετεύσω τα χρήματά μου αλλού, μπορώ να το κάνω. Στην δεύτερη περίπτωση με δεσμεύει η απόφασή μου, οπότε δεν μπορώ να διοχετεύσω τα χρήματά μου αλλού. Αλλά χαίρομαι αναβαθμισμένο υπολογιστή τώρα, όχι τον Νοέμβριο (ποιος ζει, ποιος πεθαίνει). Το παραπάνω παράδειγμα ισχύει για "περιττές" καταναλωτικές ανάγκες χωρίς φόβο χρέους ή άλλου προβλήματος. Αν πάμε σε κεφαλαιουχικά αγαθά, αλλάζει το ποίημα. Αν πάμε σε κάλυψη πρωτογενών αναγκών, αλλάζει το ποίημα, το ίδιο αν πάμε σε προβλήματα που ανακύπτουν στην αποπληρωμή κλπ κλπ. Γενικά μιλώντας, η πιστωτική είναι ένα εργαλείο. Το πως το χρησιμοποιείς είναι και το πρωτεύον. Για κάποιο λόγο είχα στο μυαλό μου πως αναγκαστικά πρέπει να βάλεις πολλές δόσεις, πχ αναγκαστικά 12 για να βγάλει κάτι η τράπεζα απο τους τόκους, αν υπάρχει η δυνατότητα που λες για 2-6 δόσεις πχ τότε πάιζει και να με βολέψει. Σε ευχαριστώ
Μακιαβέλλι Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, simplemaths είπε Για κάποιο λόγο είχα στο μυαλό μου πως αναγκαστικά πρέπει να βάλεις πολλές δόσεις, πχ αναγκαστικά 12 για να βγάλει κάτι η τράπεζα απο τους τόκους, αν υπάρχει η δυνατότητα που λες για 2-6 δόσεις πχ τότε πάιζει και να με βολέψει. Σε ευχαριστώ Αν είσαι τυπικός στις πληρωμές λογαριασμού της κάρτας και 12 δόσεις να βάλεις πάλι 0 θα είναι ο τόκος.
panosno1com Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 5 λεπτά πριν, simplemaths είπε Για κάποιο λόγο είχα στο μυαλό μου πως αναγκαστικά πρέπει να βάλεις πολλές δόσεις, πχ αναγκαστικά 12 για να βγάλει κάτι η τράπεζα απο τους τόκους, αν υπάρχει η δυνατότητα που λες για 2-6 δόσεις πχ τότε πάιζει και να με βολέψει. Σε ευχαριστώ ουουου καλα εισαι, αυτη δεν χάνει ποτέ, τα χει ολα υπολογισμενα ειτε 2 ειτε 102 δοσεις βαλεις! ακομα και ατοκες , δεν ειναι -πιστευω- ατοκες, εχει καπελο η τιμη..
simplemaths Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Αν είσαι τυπικός στις πληρωμές λογαριασμού της κάρτας και 12 δόσεις να βάλεις πάλι 0 θα είναι ο τόκος. Το θέμα μου είναι πως δεν θέλω να πρέπει πχ να δίνω 100 ευρώ το μήνα για 12 μήνες αν μπορώ να τα δώσω σε 3 δόσεις πχ και μετά να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Αν πχ βάλω κάτι 12 άτοκες δόσεις μπορώ να το πληρώσω όλο μαζί τον 3ο μήνα πχ; Στην eurobank που κοιτάω επειδή ειναι η μισθοδοσία μου βλέπω αυτό: Επιτόκια Συναλλαγών Mastercard Gold o Επιτόκιο Αγορών: 17,25% o Επιτόκιο Ανάληψης Μετρητών: 18,50% Στα ποσά αυτά ισχύει επιπλέον 0,60% εισφορά σύμφωνα με τον Ν.128/1975 Νομίζω καλύτερα να πάρω ένα τηλέφωνο τράπεζα να ρωτήσω. Επίσης προσπαθώ να καταλάβω διαφορά visa με mastercard όπως και απλή πιστωτική με gold
Μακιαβέλλι Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, simplemaths είπε Το θέμα μου είναι πως δεν θέλω να πρέπει πχ να δίνω 100 ευρώ το μήνα για 12 μήνες αν μπορώ να τα δώσω σε 3 δόσεις πχ και μετά να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Αν πχ βάλω κάτι 12 άτοκες δόσεις μπορώ να το πληρώσω όλο μαζί τον 3ο μήνα πχ; Στην eurobank που κοιτάω επειδή ειναι η μισθοδοσία μου βλέπω αυτό: Επιτόκια Συναλλαγών Mastercard Gold o Επιτόκιο Αγορών: 17,25% o Επιτόκιο Ανάληψης Μετρητών: 18,50% Στα ποσά αυτά ισχύει επιπλέον 0,60% εισφορά σύμφωνα με τον Ν.128/1975 Νομίζω καλύτερα να πάρω ένα τηλέφωνο τράπεζα να ρωτήσω. Επίσης προσπαθώ να καταλάβω διαφορά visa με mastercard όπως και απλή πιστωτική με gold Μπορείς να βάλεις 12 δόσεις και να πιστώσεις την πιστωτική με ολόκληρο το ποσό οπότε θες και να παίρνει από εκεί την δόση. Δηλαδή, παίρνω κάτι χωρίς να έχω λεφτά σε 12 δόσεις που κοστίζει 1200€. Πληρώνω 100€ αυτόν τον μήνα και τον επόμενο στον λογαριασμό της πιστωτικής. Ξαφνικά βρίσκω 1000€ και θέλω να ξενοιασω. Τα πιστωνω όλα στην κάρτα και αυτή θα πληρώνεται κάθε μήνα 100€ για τους επόμενους 10 μήνες. Ωστόσο η δόση θα πληρωθεί όταν προβλέπεται να πληρωθεί, δεν θα αποπληρωθεί ολόκληρο το ποσό, απλά δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείς γιατί οι λογαριασμοί θα εκδίδονται με θετικό πρόσημο. Εννοείται πως αν έχεις την ευχέρεια, βάζεις απλά 3 δόσεις και τέλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα