Simos805 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα, έχω ένα iMac στο σπίτι και ένα MacBook Pro (και τα δτο τρέχουν macOS Catalina). Θέλω από οπουδήποτε κι αν είμαι να μπορώ να προσπελάσω τα αρχεία του iMac στον macbook pro. Έχω ενεργοποιήσει την απομακρισμένη είσοδο και την απομακρισμένη διαχείριση στον iMac, έχω ανοίξει τις πόρτες 137-139, 445, 22 και στο modem της cosmote και στο WiFI router που χρησιμοποιώ (και internal και external), έχω custom hostname για την IP μου μέσω noIP και έχω κάνει σύνδεση του mac address του iMac με μια συγκεκριμένη internal IP ώστε να έχει πάντα την ίδια. Στο MacBook pro πηγαίνω finder —> Μετάβαση —> σύνδεση σε διακομιστή, στο πεδίο γράφω είτε smb:// είτε ftp:// ακολουθούμενο είτε από την IP μου είτε από το noIP hostname μου. Το πρόβλημά μου είναι πως το σύστημα απλά δεν λειτουργεί. Δεν έχω καταφέρει να συνδεθώ στον iMac απομακρισμένα, παρά μόνο τοπικά (στο ίδιο WiFi). Κάποια ιδέα? Να αναφέρω πως αντίστοιχες απομακρισμένες λειτουργίες όπως το Wake on LAN (μέσω του port 9) και η απομακρισμένη κοινή χρήση οθόνης (μέσω των ports 5900, 5988) λειτουργούν κανονικά!
atheatos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δεν νομίζω αυτό που κανείς είναι και τόσο ασφαλές και είναι λίγο επικίνδυνο να γίνεται χωρίς VPN. Πάντως υπάρχουν εφαρμογές όπως google Remote Desktop, teamviewer κτλ. που μπορούν να σε εξυπηρετήσουν σε αυτό που θέλεις. Αν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα δεν θα είχαμε ανάγκη το cloud. Η Apple έχει καταργήσει εδώ και καιρό την λειτουργία back to my Mac για να προωθήσει έτσι το cloud. https://www.computerworld.com/article/3406461/how-to-replace-back-to-my-mac-now-that-apple-has-killed-it.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα