Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν χρησιμοποίησε κανείς σας πρόσφατα (εν μέσω πανδημίας covid-19) τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες συμβολαίων της ΔΕΗ από αυτό το site (https://econtract.dei.gr/).

Πιο συγκεκριμένα μετά την άρση της καραντίνας και ενώ έληγε το διετές συμβόλαιο ενοικίασης του διαμερίσματος που διαμένω, η σπιτονοικοκυρά μου ανακοίνωσε οτι θέλει το σπίτι για ιδιοκατοίκηση. Εγώ ζήτησα ανανέωση και εκείνη με εξέπληξε με τον χειρότερο τρόπο, σε μία εποχή που ευκολότερα βρίσκεις εργασία ή επαγγελματικό χώρο να νοικιάσεις παρά διαμέρισμα. Αλλά έτσι είναι οι εισοδηματίες στην Ελλάδα, ειδικά στην εποχή της αχαλίνωτης βραχυπρόθεσμης μίσθωσης χωρίς αύριο που θυμίζει φούσκα κρυπτονομισμάτων. Να μην μακρυγορώ, βρήκα τελικά  ένα διαμέρισμα. στο οποίο θα μετακομίσω μέσα στον Ιούλιο. Έτσι έκανα μία ηλεκτρονική αίτηση επανηλεκτροδότησης από το παραπάνω link για το νέο ακίνητο το οποίο έχει κομμένο ρεύμα από τον προηγούμενο και δεν φαίνεται να έχει γίνει πρόσφατα κάποια Υ.Δ.Ε.. Αυτό συνέβει εδώ κα δύο ημέρες.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω αν είχε κανείς ανάλογη εμπειρία και πιο συγκεκριμένα:

- Πόσο χρόνο ενδεχομένως να χρειάζεται η όλη διαδικασία; Στο site αναφέρει οτι καλούν τους καταναλωτές εντος δύο ημερών και έπειτα ακολουθεί αποστολή των συμβολαίων με courier για υπογραφή και αποδοχή της σύμβασης.

- Αν θα γίνει η επανασύνδεση χωρίς να ζητηθεί Υ.Δ.Ε;

- Αν μπορώ να ζητήσω να μου αποσταλεί και αίτηση διακοπής  μαζί με τα  συμβόλαια νέας σύνδεσης. Έτσι θα αποφύγω να επισκευθώ ένα υποκαταστημα ΔΕΗ αποκλειστικά για την διακοπή.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Επεξ/σία από b0netruper
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, b0netruper είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν χρησιμοποίησε κανείς σας πρόσφατα (εν μέσω πανδημίας covid-19) τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες συμβολαίων της ΔΕΗ από αυτό το site (https://econtract.dei.gr/).

Πιο συγκεκριμένα μετά την άρση της καραντίνας και ενώ έληγε το διετές συμβόλαιο ενοικίασης του διαμερίσματος που διαμένω, η σπιτονοικοκυρά μου ανακοίνωσε οτι θέλει το σπίτι για ιδιοκατοίκηση. Εγώ ζήτησα ανανέωση και εκείνη με εξέπληξε με τον χειρότερο τρόπο, σε μία εποχή που ευκολότερα βρίσκεις εργασία ή επαγγελματικό χώρο να νοικιάσεις παρά διαμέρισμα. Αλλά έτσι είναι οι εισοδηματίες στην Ελλάδα, ειδικά στην εποχή της αχαλίνωτης βραχυπρόθεσμης μίσθωσης χωρίς αύριο που θυμίζει φούσκα κρυπτονομισμάτων. Να μην μακρυγορώ, βρήκα τελικά  ένα διαμέρισμα. στο οποίο θα μετακομίσω μέσα στον Ιούλιο. Έτσι έκανα μία ηλεκτρονική αίτηση επανηλεκτροδότησης από το παραπάνω link για το νέο ακίνητο το οποίο έχει κομμένο ρεύμα από τον προηγούμενο και δεν φαίνεται να έχει γίνει πρόσφατα κάποια Υ.Δ.Ε.. Αυτό συνέβει εδώ κα δύο ημέρες.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω αν είχε κανείς ανάλογη εμπειρία και πιο συγκεκριμένα:

- Πόσο χρόνο ενδεχομένως να χρειάζεται η όλη διαδικασία; Στο site αναφέρει οτι καλούν τους καταναλωτές εντος δύο ημερών και έπειτα ακολουθεί αποστολή των συμβολαίων με courier για υπογραφή και αποδοχή της σύμβασης.

- Αν θα γίνει η επανασύνδεση χωρίς να ζητηθεί Υ.Δ.Ε;

- Αν μπορώ να ζητήσω να μου αποσταλεί και αίτηση διακοπής  μαζί με τα  συμβόλαια νέας σύνδεσης. Έτσι θα αποφύφω να επισκευθώ ένα υποκαταστημα ΔΕΗ αποκλειστικά για την διακοπή.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Με έχεις μπερδέψει.

Για τι διακοπή, μιλάς ?

Αν έχει λήξη το ΥΔΕ, δεν γίνεται επανασύνδεση αλλά αυτό έχει διάρκεια ισχύος 14 χρόνια.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι μιλάω για επανασύνδεση ρεύματος με αίτηση επανηλεκτροδότησης για το νέο διαμέρισμα. Σε αυτό δεν έχει γίνει  Υ.Δ.Ε. (δεν υπάρχει πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου) σύμφωνα με τα αρχεία της ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη δεν είχε εκδοθεί ουδέποτε και ισχυρίζεται με σθένος ρωτώντας τον λογιστή του ότι αν πας σε παρόχους δεν ζητείται Υ.Δ.Ε., το οποίο δεν με πείθει...

Η διακοπή αφορά το τρέχον διαμέρισμα....

Επεξ/σία από b0netruper
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, b0netruper είπε

Οχι μιλάω για επανασύνδεση ρεύματος με αίτηση επανηλεκτροδότησης για το νέο διαμέρισμα. Σε αυτό δεν έχει γίνει  Υ.Δ.Ε. (δεν υπάρχει πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου) σύμφωνα με τα αρχεία της ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη δεν είχε εκδοθεί ουδέποτε.

Μα, μπαίνοντας στο econtact της ΔΕΗ για επανασύνδεση, στο ξεκαθαρίζει ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ ! Δεν το είδες ??

Ότι χωρίς ΥΔΕ δεν γίνεται !

Επισκέπτης
Δημοσ.

Άσχετα με το τι αναγράφει εκεί ρωτάω στην ΠΡΑΞΗ το τι γίνεται...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, b0netruper είπε

Άσχετα με το τι αναγράφει εκεί ρωτάω στην ΠΡΑΞΗ το τι γίνεται...

Από την οποια εμπειρία μου, το ΑΠΟΚΛΕΙΩ !!!

ΥΓ. Βρίσκεις ηλεκτρολόγο και με 80€, να μην σου πω λιγότερο και είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, b0netruper είπε

Οχι μιλάω για επανασύνδεση ρεύματος με αίτηση επανηλεκτροδότησης για το νέο διαμέρισμα. Σε αυτό δεν έχει γίνει  Υ.Δ.Ε. (δεν υπάρχει πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου) σύμφωνα με τα αρχεία της ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη δεν είχε εκδοθεί ουδέποτε και ισχυρίζεται με σθένος ρωτώντας τον λογιστή του ότι αν πας σε παρόχους δεν ζητείται Υ.Δ.Ε., το οποίο δεν με πείθει...

Καλησπερα... Σε οποιον και να πας θα ζητηθει εκ μερους του Δεδδηε νεα ΥΔΕ αν εχει αυτη ληξει...Δεν μπορει να γινει  η επαν...Θα κολλησει στον Δεδδηε που εκτελει τις εντολες..

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλησπερα... Σε οποιον και να πας θα ζητηθει εκ μερους του Δεδδηε νεα ΥΔΕ αν εχει αυτη ληξει...Δεν μπορει να γινει  η επαν...Θα κολλησει στον Δεδδηε που εκτελει τις εντολες..

Ευχαριστώ φίλε. Είμαι βέβαιος οτι έτσι έχει η κατάσταση. Αλλά ο ιδιοκτήτης όπως έγραψα θέλει να το αποφύγει και ισχυρίζεται με σθένος οτι δεν χρειάζεται. Περιμένω τηλεφώνημα και από την ΔΕΗ αυτές τις ημέρες που θα ακολουθήσει της ηλεκτρονικής αίτησης και αναμένω να μου πουν τα ίδια.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, b0netruper είπε

Ευχαριστώ φίλε. Είμαι βέβαιος οτι έτσι έχει η κατάσταση. Αλλά ο ιδιοκτήτης όπως έγραψα θέλει να το αποφύγει και ισχυρίζεται με σθένος οτι δεν χρειάζεται. Περιμένω τηλεφώνημα και από την ΔΕΗ αυτές τις ημέρες που θα ακολουθήσει της ηλεκτρονικής αίτησης και αναμένω να μου πουν τα ίδια.

Ασε τον ιδιοκτητη να λεει... Και μαλιστα αυτος θα το πληρωσει...

• Like 1
Δημοσ.

For the record

Το συμβόλαιο σου το τωρινό άσχετα αν έχεις διετές ισχύει για τρία χρόνια και η ιδιοκατοίκηση δεν υπάρχει σαν δικαιολογία.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, vanni είπε

For the record

Το συμβόλαιο σου το τωρινό άσχετα αν έχεις διετές ισχύει για τρία χρόνια και η ιδιοκατοίκηση δεν υπάρχει σαν δικαιολογία.

Έτσι, ΑΚΡΙΒΩΣ είναι.

Αυτό, όμως δεσμεύει και τις 2 μεριές.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το γνωρίζω και αυτό... Υπάρχει όμως ένα παραθυράκι στο νόμο. Μπορεί να ισχυριστεί ο ιδιοκτήτης οτι θα το εκμεταλευτεί για επαγγελματική στέγη... Προσωπικά επειδή είμαι άνθρωπος που δεν επιθυμεί τσακωμούς το δέχθηκα οτι το χρειάζεται και θα αποχωρήσω. Εννοείται οτι θα μπορούσα να κινηθώ νομικά, πόσο μάλλον δεδομένου οτι είμαι και ήμουν τυπικότατος σε όλα.

Δεν σας κρύβω οτι αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να ρευματοδοτηθεί το άλλο σπίτι το συντομότερο... Έτσι και αλλιώς μετά από αυτό δεν έχω καμία διάθεση να παραμείνω σε αυτό το σπίτι.

Επεξ/σία από b0netruper
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, b0netruper είπε

Το γνωρίζω και αυτό... Υπάρχει όμως ένα παραθυράκι στο νόμο. Μπορεί να ισχυριστεί ο ιδιοκτήτης οτι θα το εκμεταλευτεί για επαγγελματική στέγη... Προσωπικά επειδή είμαι άνθρωπος που δεν επιθυμεί τσακωμούς το δέχθηκα οτι το χρειάζεται και θα αποχωρήσω. Εννοείται οτι θα μπορούσα να κινηθώ νομικά, πόσο μάλλον δεδομένου οτι είμαι και ήμουν τυπικότατος σε όλα.

Δεν σας κρύβω οτι αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να ρευματοδοτηθεί το άλλο σπίτι το συντομότερο... Έτσι και αλλιώς μετά από αυτό δεν έχω καμία διάθεση να παραμείνω σε αυτό το σπίτι.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο παραθυράκι, αλλά δεν έχει σημασία.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Από online νομικές πηγές: "Αυτό που δεν γνωρίζουν τις περισσότερες φορές οι μισθωτές, αλλά ούτε και οι εκμισθωτές, είναι ότι η ιδιοκατοίκηση δεν συνιστά πλέον νόμιμη αιτία αποβολής του μισθωτή από την κατοικία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αυτή ως κατοικία του ιδιοκτήτη ή του συζύγου ή των τέκνων του, εφόσον ο ν. 1703/1987, που την προέβλεπε ως νόμιμο λόγο καταγγελίας της μίσθωσης, έχει πάψει να ισχύει από την 01/01/1997. Εξακολουθεί όμως η ιδιόχρηση να συνιστά νόμιμο λόγο αποβολής του μισθωτή από την κατοικία όταν αυτή πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τον εκμισθωτή ή τον κύριο του σπιτιού, ή το σύζυγό του ή τέκνα τους για επαγγελματική στέγη. Επιπλέον, και στις εμπορικές μισθώσεις, όταν δηλαδή στο μίσθιο στεγάζεται εμπορική επιχείρηση, επιτρέπεται η καταγγελία της μίσθωσης για ιδιόχρηση."

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ όλους για τις μέχρι τώρα απαντήσεις. Πάντως θα το εκτιμούσα αν μπορείτε να απαντήσετε και στις άλλες αρχικές απορίες γιατί το θέμα του Υ.Δ.Ε. όπως και τα των εκμισθώσεων τα γνωρίζω λίγο πολύ.

Έτσι για την ιστορία, έχουν περάσει 5 εργάσιμες και ακόμη περιμένω τηλέφωνο από εκπρόσωπο της ΔΕΗ για να προχωρήσουμε στην σύναψη των συμβολαίων.

Επεξ/σία από b0netruper

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...