KOSTASTAM Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Καλημέρα στην παρέα. Σχετικά με το πλύσιμο του αυτοκινήτου ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα. Πρώτον κάθε πότε πρέπει να κερώνω; Κάπου είχα διαβάσει κάθε 2 μήνες, ισχύει; Δεύτερον, τι σαμπουάν να χρησιμοποιώ, έχω βρεί ένα με γυαλιστικό μέσα όχι κερί. Αν όμως είναι κερωμένο το αμάξι κάνει να το χρησιμοποίησω πάλι;(λίγο χαζή η ερώτηση αλλά μου έχει κολλήσει). Εσείς τι λέτε;
Dinos1973 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 6 μηνες, για το πλυσιμο οτιδηποτε (για αυτοκινητα) εκτος απο υγρο για πιατα!
Hyphen Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Στις 18/6/2020 στις 10:53 ΠΜ, KOSTASTAM είπε Καλημέρα στην παρέα. Σχετικά με το πλύσιμο του αυτοκινήτου ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα. Πρώτον κάθε πότε πρέπει να κερώνω; Κάπου είχα διαβάσει κάθε 2 μήνες, ισχύει; Δεύτερον, τι σαμπουάν να χρησιμοποιώ, έχω βρεί ένα με γυαλιστικό μέσα όχι κερί. Αν όμως είναι κερωμένο το αμάξι κάνει να το χρησιμοποίησω πάλι;(λίγο χαζή η ερώτηση αλλά μου έχει κολλήσει). Εσείς τι λέτε; κερωμα καθε 6μηνο σαμπουαν με ουδετερο PH π.χ. ValetPro Concentrated Car Wash , Meguiar's Ultimate Wash & Wax γαντι microfiber για το πλυσιμο https://www.amazon.com/Chemical-Guys-MIC_493-Microfiber-Scratch-Free/dp/B003TTL0TE και καλο θα ειναι να κανεις πλυσιμο καθε 10 μερες .
babisskg Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 18/6/2020 στις 10:53 ΠΜ, KOSTASTAM είπε Καλημέρα στην παρέα. Σχετικά με το πλύσιμο του αυτοκινήτου ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα. Πρώτον κάθε πότε πρέπει να κερώνω; Κάπου είχα διαβάσει κάθε 2 μήνες, ισχύει; Δεύτερον, τι σαμπουάν να χρησιμοποιώ, έχω βρεί ένα με γυαλιστικό μέσα όχι κερί. Αν όμως είναι κερωμένο το αμάξι κάνει να το χρησιμοποίησω πάλι;(λίγο χαζή η ερώτηση αλλά μου έχει κολλήσει). Εσείς τι λέτε; Πριν πλυθεί το αυτοκίνητο και εφόσον είστε διατεθειμένος να μπείτε σε τέτοια διαδικασία , πρέπει να καθαρίσει η λαμαρίνα χρησιμοποιώντας μια clay bar . Μόνον έτσι θα φύγει πάνω από το χρώμα το κατακάθι από ρύπους , σκόνη κλπ οπότε στην συνέχεια μπορείτε να προχωρήσετε με τα καθαριστικά , κεριά κοκ . Περίπου 30 ευρώ είχε αυτή της Meguiar , ίσως λίγο περισσότερο . Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2020 από babisskg
KOSTASTAM Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 👍Ευχαριστώ Αν δεν κάνω αυτό με το clay bar θα δημιουργηθεί πρόβλημα; 😐
_BASSstarlet_ Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν είναι καινούργιο, μπορεί και να μην χρειάζεται.Υπόψην πρόκειται για επίπονη διαδικασία, και θέλει ακριβό αργιλικό τακάκι 20-30€ (έτσι το λένε «επιστημονικά») για να μην κάνει γρατσουνιές στο βερνίκι (την έχω πατήσει με κινέζικο, αλλά έκανα πειράματα και δεν τρελάθηκα). Αν θες προστασία, σκέψου και διάφανες μεμβράνες σε ουρανό καπό για τις κουτσουλιές. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2020 από _BASSstarlet_
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα