Mikel696 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Καλησπερα σε ολους Σημερα διεγραψα το Linux mint και διεγραψα κάποια partitions έκανα restart και μου γράφει no such partition εψαξα Στο internet εβαλα κάποιες εντολές αλλά δεν κανουν τίποτα Τι κάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zx1234r Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Θέλεις να κάνεις εγκατάσταση των windows σε δίσκο που είχες εγκατεστημένα Linux? Σε ποιο σημείο στο βγάζει το μήνυμα? Όταν προχωράει η εγκατάσταση των Windows? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikel696 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, zx1234r είπε Θέλεις να κάνεις εγκατάσταση των windows σε δίσκο που είχες εγκατεστημένα Linux? Σε ποιο σημείο στο βγάζει το μήνυμα? Όταν προχωράει η εγκατάσταση των Windows? Ναι έκανα restart και εκεί που μου εβγαζε από που να bootαρει μου βγαζει το such partition enter rescue mode εβαλα κάποιες εντολές και στο insmod normal μου γραφει no such partition στο usb έβαλα και τα Windows πάω να κάνω φορματ και με πεταει πάλι στο enter rescue mode Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zx1234r Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δοκίμασε το Minitool Partition Wizard ή κάποιο αντίστοιχο που να μπορεί να φτιάξει το MBR. Η οθόνη που σου βγάζει είναι το Grub των linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikel696 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, zx1234r είπε Δοκίμασε το Minitool Partition Wizard ή κάποιο αντίστοιχο που να μπορεί να φτιάξει το MBR. Η οθόνη που σου βγάζει είναι το Grub των linux. Δηλαδή τι κάνω; δεν έχω και άλλο pc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zx1234r Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 35 λεπτά πριν, Mikel696 είπε Δηλαδή τι κάνω; δεν έχω και άλλο pc https://www.diskpart.com/windows-10/error-no-such-partition-grub-rescue-windows 10.html#:~:text=In addition to the MBR,Bootloader from an active partition. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikel696 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 34 λεπτά πριν, zx1234r είπε https://www.diskpart.com/windows-10/error-no-such-partition-grub-rescue-windows 10.html#:~:text=In addition to the MBR,Bootloader from an active partition. Ούτε αυτό δούλεψε... Αν κάνω το boot usb από άλλο υπολογιστή με Windows και το πρόγραμμα rufus θα γίνει το φορματ κανονικά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Mikel696 είπε Ούτε αυτό δούλεψε... Αν κάνω το boot usb από άλλο υπολογιστή με Windows και το πρόγραμμα rufus θα γίνει το φορματ κανονικά; Μάλλον πρέπει να δηλώσεις στο BIOS του υπολογιστή σου να ξεκινάει πρώτα από τo usb και μετά από τον σκληρό. Έτσι όπως το περιγράφεις δείχνει σαν να ξεκινάει μόνιμα από τον δίσκο και όχι το usb. Ή όταν μπουτάρει, αν σου βγάζει μνμ το πισί να επιλέξεις από που θα ξεκινήσει (συνήθως είναι τα F8, F9, F10 ή F12) κουμπιά να πατήσεις και να διαλέξεις το usb. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2020 από dpolal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikel696 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Παιδιά λύθηκε το πρόβλημα.. Τελικα είπε η αδερφη μου σε μια φίλη της να φέρει το λαπτοπ της και εγραψα τα Windows10 από τα Windows 10 με το rufus!!! Τι είχα κάνει είχα κάνει το εξής πριν λίγες ημέρες έβαλα τα Windows 10 επειδή κατέβασα ένα πρόγραμμα στο Laptop (και όχι PC δικό μου το λάθος) και την επόμενη μέρα πέρασα τα Linux Mint τα πέρασα μια χαρά και σήμερα μου καρφώθηκε να σβήσω τα Linux Mint και να βαλλω τα Fedora.... Και που τα έγραψα πάω να κάνω το boot και μου έβγαλε ότι στο Λαπτοπ μπορείς να βαλλεις μόνο τα 32 bit δηλαδή έγινε όλο αυτό για το τίποτα!!! Στα Linux αν γράψεις usb και βαλλεις τα Windows σου βγάζει πρόβλημα!!! Ητε χρησιμοποιήσεις το etcher Ητε το woe usb η και αυτα που έχουν τα mint!!! Εαν περάσεις για παράδειγμα από τα Linux Mint πχ τα manjaro η οποιαδήποτε άλλη διανομή Linux δεν σου βγάζει πρόβλημα γίνεται κανονικά το φορματ!!! Και εκεί την πάτησα!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 18/6/2020 στις 2:44 ΜΜ, Mikel696 είπε Παιδιά λύθηκε το πρόβλημα.. Τελικα είπε η αδερφη μου σε μια φίλη της να φέρει το λαπτοπ της και εγραψα τα Windows10 από τα Windows 10 με το rufus!!! Τι είχα κάνει είχα κάνει το εξής πριν λίγες ημέρες έβαλα τα Windows 10 επειδή κατέβασα ένα πρόγραμμα στο Laptop (και όχι PC δικό μου το λάθος) και την επόμενη μέρα πέρασα τα Linux Mint τα πέρασα μια χαρά και σήμερα μου καρφώθηκε να σβήσω τα Linux Mint και να βαλλω τα Fedora.... Και που τα έγραψα πάω να κάνω το boot και μου έβγαλε ότι στο Λαπτοπ μπορείς να βαλλεις μόνο τα 32 bit δηλαδή έγινε όλο αυτό για το τίποτα!!! Στα Linux αν γράψεις usb και βαλλεις τα Windows σου βγάζει πρόβλημα!!! Ητε χρησιμοποιήσεις το etcher Ητε το woe usb η και αυτα που έχουν τα mint!!! Εαν περάσεις για παράδειγμα από τα Linux Mint πχ τα manjaro η οποιαδήποτε άλλη διανομή Linux δεν σου βγάζει πρόβλημα γίνεται κανονικά το φορματ!!! Και εκεί την πάτησα!!! Φίλε μια καλοπροαίρετη (offtopic) επισήμανση και χωρίς να το παίζω έξυπνος αλλά μόνο τα windows είναι ΤΑ (πληθυντικός του window). Όλα τα άλλα είναι ενικός οπότε ΤΟ. Πολλοί το κάνουν αυτό με ΤΑ linux, TA mint, TA UBUNTU, TA office αλλά είναι λάθος γιατί αν ήταν ΤΑ θα έπρεπε να λέγαμε TA LINUXES, TA FEDORAS, TA OFFICES. ΚΛΕΙΣΙΜΟ OFFTOPIC. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2020 από micos000 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crybal Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν και τωρα το χαλαμε το ποστ,μηπως τοτε θα επρεπε να λεμε ΤΟ windows και όχι ΤΑ windows? (εκτος κι αν εχουμε πολλά δισκάκια με εκδοσεις ή πολλές εγκαταστασεις) Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2020 από Crybal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikel696 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Ωρε όπως γουστάρει μπορεί να το πει ΤΟΥ ΤΗΣ ΤΑ ΤΕ ΤΟ Ότι θες και όπως το θες 😂😂😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 3 ώρες πριν, Crybal είπε Αν και τωρα το χαλαμε το ποστ,μηπως τοτε θα επρεπε να λεμε ΤΟ windows και όχι ΤΑ windows? (εκτος κι αν εχουμε πολλά δισκάκια με εκδοσεις ή πολλές εγκαταστασεις) Το ΤΑ πάει στον πληθυντικό της λέξης window=παράθυρο και όχι στον αριθμό των cd/dvd ή των αριθμών των εκδόσεων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crybal Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 42 λεπτά πριν, micos000 είπε Το ΤΑ πάει στον πληθυντικό της λέξης window=παράθυρο και όχι στον αριθμό των cd/dvd ή των αριθμών των εκδόσεων. To Windows δεν αναφερεται στο παραθυρο/παραθυρα.Αναφερεται στο λειτουργικο και είναι ένα.Ακομα και το ίδιο το λειτουργικο αναφερεται στον εαυτό του στον ενικο Windows IS checking και οχι Windows ARE checking 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Μωρέ το ξέρω ότι γραμματικά το σωστό είναι στον Ενικό γιατί είναι brand name αλλά έχει επικρατήσει στην Ελλάδα ο πληθυντικός λόγω s στο τέλος σε τέτοιο βαθμό που και όλα τα άλλα λειτουργικά αυτομάτως γίνονται ΤΑ. Και ναι, έχω διαβάσει εδώ μέσα και "ΤΑ macos". Δεν μπορώ όμως να αποβάλω αυτό το ΤΑ που όμως εκφραστικά είναι πιο σωστό από τα ubuntu και τα linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα