StavrosD Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχω για μια Swiftech MCP655 την οποία την είχα αγοράσει μεταχειρισμένη το 2009, ημερομηνία κατασκευής 7/2008. Τον τελευταίο καιρό ο υπολογιστής μου κολλάει συνέχεια και έχω βάσιμες υποψίες ότι φταίει η αντλία νερού. Την έχω στο τέρμα (5/5) και δεν ακούγεται καν, δεν ακούω όμως ούτε και το νερό. Υπάρχει στην αγορά κάποιο ανταλλακτικό που μπορώ να πάρω για οικονομική επισκευή ή προτείνετε να πάω σε άλλη αντλία; Αν προτείνετε νέα αντλία, ποια να πάρω; Fixed speed ή PWM; Δυστυχώς λόγω δουλειάς δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ πολύ με τις εξελίξεις και έχω χάσει την επαφή. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2020 από StavrosD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Αν είναι πρόβλημα της ψύξης θα πρέπει να ανεβάζει θερμοκρασία ο επεξεργαστής. Ισχύει αυτό? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Με την.ίδια χρήση με τον χειμώνα, τώρα κολλάει. Ενώ παλιότερα έτρεχε άνετα στα 5.1GHz, τώρα κολλάει και στα 4.7GHz. Ενώ παλιότερα άκουγα φυσαλίδες στο νερό όταν άνοιγα τον υπολογιστή, τώρα δεν ακούω καθόλου την ροή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Με την ίδια χρήση κολλάει, δέν λέει πολλά.Μπορεί να είναι η αντλία,μπορεί να έχει φάει degrade ο επεξεργαστής σου ή κάποιο άλλο κομμάτι h/w να είναι στα τελευταία του. Ξεκινάς με αυτό που ρώτησε ο @TR-909. Παρακολούθησε θερμοκρασίες και συχνότητες.Αν έχεις υψηλές θερμοκρασίες και throttling,ναι κατα πάσα πιθανότητα η αντλία αποδήμησε. Μην βασίζεσαι μόνο στο ακουστικό κομμάτι.Αν έχει φύγει ο αέρας απο τον βρόγχο, δέν θα ακούς πλέον φυσαλίδες και γενικότερα οι D5 αντλίες ακούγονται έχοντας εξαιρετικά χαμηλό περιβάλλοντα θόρυβο.Πιο αξιόπιστη ένδειξη θα πάρεις απο την δόνηση,αν πιάσει το κέλυφός της.Παρεμπιπτόντως, η αντλία σου έχει και ένα 3pin για ένδειξη στροφών.Το έχεις συνδέσει σε κάποιο header της μητρικής και αν ναί,βλέπεις στροφές; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Ο επεξεργαστής είναι ο 7740X. Πλέον δεν αντέχει καθόλου overclocking το καλοκαίρι. Μέχρι πριν ένα μήνα τον είχα 400MHz παραπάνω (multiplier 48x) χωρίς πρόβλημα. Σκέφτομαι μήπως φταίει και η GTX 2080 Ti. Έχω ανεβάσει τις στροφές ώστε να μην ζεσταίνεται. Το τροφοδοτικό είναι 650W. Ίσως φταίει και το τροφοδοτικό αλλά είναι πιο οικονομικό να φτιάξω πρώτα την αντλία νερού και μετά να δοκιμάσω μεγαλύτερο τροφοδοτικό παρά το αντίστροφο. Στο διάγραμμα αριστερά φαίνεται η θερμοκρασία. Όταν τον έχω στο 48x multiplier η θερμοκρασία πιάνει άνετα 90+. Η αντλία είναι στο 5/5. Γι'αυτό μείωσα το multiplier στο 45x. Παλιότερα με την αντλία νερού στο 3/5 έπιανε οριακά 89°C και ανέβαζα το multiplier στο 50. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2020 από StavrosD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Δέν βοηθάει ιδιαίτερα το συγκεκριμένο γράφημα να σου πώ την αλήθεια.Το τροφοδοτικό μάλλον οριακό και προσωπικά θα επικεντρωνόμουν εκεί. Εκτιμώ πως αν υπήρχε θέμα αντλίας,θα αντιμετώπιζες πρόβλημα θερμοκρασιών και σε stock συχνότητες,ίσως και σε idle. Προσπάθησε να πάρεις μετρήσεις απο την αντλία με το 3pin συνδεδεμένο σε οποιοδήποτε header της μητρικής σου.Δέν κοστίζει τίποτα και είναι η λιγότερο μπελαλίδικη δοκιμή. Μέσες άκρες,ανάλογα με την θέση που έχεις βάλει την MCP655, βλέπεις αυτές τις τιμές → 1: 1800 rpm, 2: 2550 rpm, 3: 3300 rpm, 4: 4050 rpm, 5: 4800 rpm. Αναλογικά η ροή είναι απο πράγματα που επηρεάζουν λιγότερο τις θερμοκρασίες,εκτός αν είναι σχεδόν μηδενική.Tο block φαντάζομαι πως έχει ανοιχτεί κάποια στιγμή για καθαρισμό το τελευταίο έτος.Αν όχι,είναι ένα επίσης πράγμα που θα έπρεπε να δείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Ναι, το μπλοκ το είχα καθαρίσει πριν από κανά χρόνο. Είχα αλουμινένιο water block και επειδή κάπου χάλασε η ανοδίωση το άλλαξα με άλλο πλαστικό ώστε να μην μου διαλύσει τον χαλκό της ψύκτρας. Δυστυχώς δεν μπορώ να δω τις στροφές, είναι το μοντέλο που παίρνει τροφοδοσία από το molex connector (αυτό που είναι για συμβατικούς δίσκους και DVD), δεν έχει ένδειξη για τις στροφές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 10 λεπτά πριν, StavrosD είπε Ναι, το μπλοκ το είχα καθαρίσει πριν από κανά χρόνο. Είχα αλουμινένιο water block και επειδή κάπου χάλασε η ανοδίωση το άλλαξα με άλλο πλαστικό ώστε να μην μου διαλύσει τον χαλκό της ψύκτρας. Δυστυχώς δεν μπορώ να δω τις στροφές, είναι το μοντέλο που παίρνει τροφοδοσία από το molex connector (αυτό που είναι για συμβατικούς δίσκους και DVD), δεν έχει ένδειξη για τις στροφές. Και οι νεότερος pwm απο 4pin molex τροφοδοτούνται.Μου κάνει εντύπωση πάντως που δέν έχεις δεί το μικρό βύσμα.Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Νομίζω έχω αυτό το μοντέλο, με το κλασικό molex. Η εταιρεία δηλώνει MTBF 50.000 ώρες = 6250 μέρες = 5,7έτη. Η αντλία λειτουργούσε 24/7 για πάνω από 10 χρόνια, γι'αυτό πηγαίνουν προς τα εκεί οι υποψίες μου. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2020 από StavrosD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Οπότε θα πρέπει να αδειάσεις (και να γεμίσεις) το loop για να βεβαιωθείς για την λειτουργία. Αν είναι να φτάσεις σε αυτό το σημείο,ναι θα έλεγα πως αξίζει η αλλαγή χάριν αξιοπιστίας ακόμα και αν αποδειχτεί πως δεν έχει πρόβλημα η παλιά. Ειδικά την στιγμή που αναφέρεις τόσο βαριά χρήση. Δέν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα τα πράγματα στις νεότερες D5 αντλίες.Οι pwm απλά δίνουν μια επιπλέον ευκολία σε σχέση με τις "χειροκίνητες" 12V DC, επειδή οι όποιες αλλαγές γίνονται μέσω bios. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Θα πάρω νέα αντλία και αν συνεχίσει το πρόβλημα θα πάρω τροφοδοτικό. Να πάρω D5 ή aquastream; Υπάρχει κάποιο άλλο μοντέλο που έχει καλό όνομα στην πιάτσα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
birel-motosport Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 https://www.alphacool.com/shop/pumps/alphacool-pumps/24121/alphacool-eispumpe-vpp755-single-edition-v.3?c=20559 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2020 Την είχα δει αλλά είδα πολλές αρνητικές κριτικές, κυρίως για την VPP755 V1 και V2. Η V3 είναι αξιόπιστη; Είναι συμβατή με το καπάκι της mcp655; Ξεβιδώνω την μια και βιδώνω την άλλη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ppkstat Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Τιμημένη D5, δούλευε 10 χρόνια.... Η δική μου δουλεύει 8 και αν δεν έχει πρόβλημα σκέφτομαι στο επόμενο λύσιμο να την αλλάξω μόνο και μόνο για να μην μου μείνει στα χέρια εν μέσω λειτουργίας. Από εκεί και πέρα πάρε όποια D5 θες πραγματικά. Η μάρκα δεν έχει και μεγάλη σημασία καθώς είναι όλες OEM. Tώρα για PWM ή vario πραγματικά πάρε ότι σε βολεύει περισσότερο, αν στη τοποθέτηση είναι δύσκολη η πρόσβαση στο ρυθμιστικό των στροφών (που χρειάζεται μόνο όταν κάνεις εξαέρωση και αυτό όχι απαραίτητα) πάρε PWM. H δυναμική ρύθμιση στροφών στις αντλίες είναι άχρηστη για το 95% των συστημάτων, εκτός από extreme καταστάσεις όπως πολύ υψηλό restriction, πολύ χαμηλός θόρυβος κτλπ. Ένα άλλο λιγότερα σημαντικό για κάποιους πρόβλημα είναι ότι λόγω μικρών διαφορών στην κατασκευή, διαφορετικές D5 συντονίζουν σε διαφορετικές περιστροφικές ταχύτητες. Έτσι μια d5 μπορεί να συντονίζει και να τρέμει στα 3000rpm και μια άλλη στα 3500. Όταν σχεδιάζεις καμπύλες πρέπει κάπως να το ξεπεράσεις αυτό αν είσαι μανιακός με την ησυχία (σαν εμένα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
birel-motosport Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Στις 28/6/2020 στις 10:33 ΜΜ, StavrosD είπε Την είχα δει αλλά είδα πολλές αρνητικές κριτικές, κυρίως για την VPP755 V1 και V2. Η V3 είναι αξιόπιστη; Είναι συμβατή με το καπάκι της mcp655; Ξεβιδώνω την μια και βιδώνω την άλλη; Εγώ πείρα την ν3 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και έχω και την d5 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα