pyfreak Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Σκεφτομαι να αναβαθμισω που λετε απο την μαμα ψυκτρα πλεον σε μια υδροψυξη για τον 3700Χ. Ειμαι αναμεσα σε 2 και θα ηθελα την αποψη σας για αυτα που θα πω παρακατω. Οι 2 επιλογες που εχω εντος μπατζετ ειναι CoolerMaster MasterLiquid ML360R RGB και CoolerMaster MasterLiquid ML240R RGB. Το case που εχω ειναι το coolermaster masterbox mb530p(3x120 front intake + 1x120 exhaust). Τα 2 σεναρια που εχω σκεφτει τωρα. Αν παρω την 360 θα πρεπει να την βαλω αναγκαστικα μπροστα ως intake και να βαλω τα 2/3 φανακια που μου μενουν ως exhaust στο πανω μερος του κουτιου εχοντας πλεον ενα ratio 3/3 αντι για 3/1 που εχω τωρα.Αν παω στην 240 θα πρεπει να την βαλω στο πανω μερος η σαν exhaust η σαν Intake καθως ξερω οτι δεν κανει και μεγαλη διαφορα στην θερμοκρασια απο αυτα που εχω διαβασει και να εχω ratio 3/3 σε περιπτωση exhaust ενω 5/1 σε περιπτωση intake. Βεβαια ο πρωταρχικος μου στοχος ειναι και να ψυξω καλυτερα το CPU αλλα και να αυξησω το airflow οσο το δυνατον γινεται καλυτερα ωστε να δω και λιγους βαθμους διαφορα στην γραφικων. Εσεις ποια προτεινετε και ποιο σεναριο θα λεγατε οτι ειναι το καλυτερο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Η 360 πιο δυνατή σε απόδοση από την 240. Τοποθέτηση εμπρός σαν intake σε διάταξη pull. Και τα μαμά 120αρια επάνω για exhaust. Αυτό είναι το καλύτερο σενάριο για ψύξη του επεξεργαστή λόγω του ότι το ψυγείο παίρνει φρέσκο κρύο αέρα και έτσι αποδίδει στο μέγιστο. Βέβαια αυτό εις βάρος της κάρτας γραφικών που θα παίρνει το ζεστό αέρα από το ΑΙΟ. Το αντίστροφο ισχύει αν πας σε τοποθέτηση του ΑΙΟ επάνω. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pyfreak Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, TR-909 είπε Η 360 πιο δυνατή σε απόδοση από την 240. Τοποθέτηση εμπρός σαν intake σε διάταξη pull. Και τα μαμά 120αρια επάνω για exhaust. Αυτό είναι το καλύτερο σενάριο για ψύξη του επεξεργαστή λόγω του ότι το ψυγείο παίρνει φρέσκο κρύο αέρα και έτσι αποδίδει στο μέγιστο. Βέβαια αυτό εις βάρος της κάρτας γραφικών που θα παίρνει το ζεστό αέρα από το ΑΙΟ. Το αντίστροφο ισχύει αν πας σε τοποθέτηση του ΑΙΟ επάνω. Αυτο ακριβως ειναι που σκεφτηκα και γω. Η ερωτηση μου βεβαια ειναι, αν τελικα παω με την 240 εφ'οσον θα ειναι top exhaust θα δω διαφορα καθολου στα temps του CPU η οχι? Εννοω η υδροψυξη σαν υδροψυξη θα κανει διαφορα? Γιατι αν το μονο θετικο που βγαλω απο αυτο ειναι καλυτερο airflow, τοτε αγοραζω 2 ποιοτικα ανεμιστηρακια και γλυτωνω και 100+ ευρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Εξαρτάται τι προσδοκίες (στοκ, PBO, Overclock) έχεις για τον 3700x o οποίος είναι έτσι και αλλιώς κάπως "απαιτητικός" στην ψύξη του. Σε σχέση με οποιοδήποτε air cooler το 360 ΑΙΟ είναι ανώτερο - για το 240 παραπλήσια απόδοση με τις top tier αερόψυκτρες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos th. Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Αν δεν βιαζεσαι βρες την arctic liquid freezer II 360....αρκετα καλυτερη απο την coolermaster.. 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 15 ώρες πριν, giorgos th. είπε Αν δεν βιαζεσαι βρες την arctic liquid freezer II 360....αρκετα καλυτερη απο την coolermaster.. Συμφωνώ, δοκίμασα την ML360 για threadripper και ήταν άθλια, χειρότερη από Dark Rock Pro 4 air cooler. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lfc Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 16 ώρες πριν, giorgos th. είπε Αν δεν βιαζεσαι βρες την arctic liquid freezer II 360....αρκετα καλυτερη απο την coolermaster.. Μπράβο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CometRyzen Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 19/6/2020 στις 1:04 ΠΜ, pyfreak είπε Αυτο ακριβως ειναι που σκεφτηκα και γω. Η ερωτηση μου βεβαια ειναι, αν τελικα παω με την 240 εφ'οσον θα ειναι top exhaust θα δω διαφορα καθολου στα temps του CPU η οχι? Εννοω η υδροψυξη σαν υδροψυξη θα κανει διαφορα? Γιατι αν το μονο θετικο που βγαλω απο αυτο ειναι καλυτερο airflow, τοτε αγοραζω 2 ποιοτικα ανεμιστηρακια και γλυτωνω και 100+ ευρω. 280 δεν παίρνει το κουτί σου? Η 360 για το cpu σου δεν έχει νόημα imo. Δεν χρειάζεται τόσο thermal capacity. Το aio σαν intake έχει σίγουρα καλύτερες θερμοκρασίες όσον αφορά το cpu αλλά προσωπικά το θεωρώ λίγο χαζό. Ουσιαστικά οδηγείς όλη τη ζέστη έξω από το κουτί και μετά... Την ξαναφτυνεις μέσα. Χάνεται όλο το νόημα του AIO, το οποίο είναι να έχεις δροσερό εσωτερικό ώστε να μη ζορίζονται όλα τα υπόλοιπα υποσυστήματα. Αυστηρά outtake το aio και ας χάσεις λίγους βαθμούς στο cpu. Επισης επειδή βλέπω το κουτί σου δεν είναι ανοιχτό μπροστά πάρα μόνο στα μπροστοπλαγια άμα βάλεις και radiator εκεί καληνύχτα το airflow. Θα δυσκολεύεται να μπαίνει αέρας. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2020 από CometRyzen 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy1973 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) για να μην ανοιγω αλλο θεμα,θα ¨"ξυπνησω" αυτο εδω.. ειχα πανω σε εναν 3700x ενα Bequite pure loop,το οποιο αντικατεστησα με ενα kraken x63. τοποθετηθηκε μπροστα,με το ψυγειο απο μεσα,τους ανεμιστηρες βιδωμενους απ`εξω να βαζουν και τα tubes κατω. ετσι καταφερα να εχω την "σωστη" ροη υγρου,που ηταν και το ζητουμενο. ολα καλα,ολα ωραια,αλλα εχω ενα περιεργο βουητο,το οποιο σιγουρα δεν ειναι απο καποιο ανεμιστηρα. δεν ειναι συνεχομενο και δεν ειναι καποιο "κροταλισμα". ακουγεται σαν να κανει κυκλους ανα 8-10 δευτερολεπτα. οσο και χαμηλα να την εχω απο το cam,συνεχιζει να ακουγεται με τον ιδιο ρυθμο. μεσα απο το Bios δοκιμασα τα qfan και disable αλλα και auto.δεν αλλαξε κατι. το support που απαντησε 2 ωρα την νυχτα ,μεσα σε ενα λεπτο(!!!!!!!!)μου ειπε να το αφησω καμια ωρα στο φουλ και εαν δεν πιασει αυτο,να κουνησω το radiator. αυτην την στιγμη εχω συνεχεια το pump στο 100%. κανω κατι λαθος?? Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από jimmy1973 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy1973 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) μαστα.... 99% συντονιζει το επιπλο που το εχω επανω και βουιζει ουσιαστικα το επιπλο και οχι η αντλια. μολις το κατεβαζω απο το ραφι και απλα το ακουμπαω στην μοκετα,0 θορυβος.. επισης.. εχω συνδεσει τα 2 ανεμιστηρακια του επανω στην cpu-fan. το καλωδιακι της αντλιας επανω στο aio_pump. -τι κανω απο το qfancontrol? disable,auto,pwm,dc..?? -μεσα απο το cam,κανω custom και ρυθμιζω να παιζει η αντλια 25% μεχρι και τους 50 βαθμους. εκτος απο κανα 2 πικαρισμτα που εκανε προς τα κατω και πηγε στις 600-700 στροφες, απο κει και περα παιζει στανταρ απο τις 1000 στροφες και πανω... για βοηθατε λιγο ρε παιδια να τελειωνω.. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από jimmy1973 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα