Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, ryu_hadouken είπε

@Μακιαβέλλι @Βασίλης_29

Δε μίλησα για βρωμιάριδες ρε παιδιά.Εσείς το τραβάτε από την άλλη πλευρά.Αν είναι να το πάμε στα άκρα να πούμε και για κεφτεδάκια του Ικέα σε 30 χώρες ,τη νόσο των πουλερικών , τα αλλοιωμένα και μεταλλαγμένα κρέατα/ άλογα / μουλάρια  του Υφαντή κλπ...που ήτανε το quality control εκεί ?Που ήτανε οι νόμοι ?

Προφανώς αν ένας στο χωριό φτιάχνει το τρακτέρ στην αποθήκη και εκεί μέσα σφάζει και το αρνί και το ακουμπάει στη καρότσα να το κόψει και δεν έχει πλύνει τα χέρια του από πριν που έφτιαχνε την αποχέτευση και άρμεγε τη γίδα θα υπάρχει πρόβλημα.

Είμαστε εκτός τόπικ όμως.

Δεν νομίζω ότι υπερεβαλλα σε κατι ούτε ήμουν ακραίος. Σε σχέση με παλιά τα σημερινά γαλακτοκομικα (είτε βιομηχανικά είτε από μεμονωμένους τοπικούς παραγωγούς), είναι πιο ασφαλή. Δεν είναι το θεμα μας μόνο τα μικρόβια και αν ο άλλος είναι καθαρός η όχι αλλά το αν είναι έντιμος παραγωγός και αν ξέρει να κάνει την δουλειά, μια παραβλεψη και ένα λάθος στην διαδικασία παραγωγής συσκευασίας και διάθεσης από κάποιον μπορεί να στοιχήσει. Επίσης φαίνεται από κάποια πράγματα που γράφεις ότι δεν ξέρεις πολλά πραγματα από αυτά, ούτε εγώ ξέρω φυσικά, αλλά εκεί που αναφέρεις για τα αντιβιοτικά και τα παυσίπονα σήμερα που περνάνε στο γάλα, έχω μιλήσει με ηλικιωμένο συνταξιούχο ο οποίοσς δούλευε από παλιά σε έναν κτηνοτρόφο με ζώα που έδινε το γάλα τοπικά στο χωριό του, δεκαετία 70, μου έλεγε ότι ο κτηνοτρόφος έδινε ασπιρίνη μέσα σε διαλυμμένο νερό στα ζώα για να προλάβει ασθένειες που μπορει να πάθαιναν τα ζωα και να πεθαιναν. Ποιος του το είπε αυτό ότι πρέπει να το κάνει και ότι δεν περνάει κάτι στο γάλα; Όπως και να έχει πιστεύω είναι λάθος να πούμε ότι παλιά τα προϊόντα ήταν στάνταρ πιο ασφαλή. 

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 ώρες πριν, KoreanW είπε

Η τραγική ειρωνεία είναι το διπλανό τόπικ
στο οποίο δίνουν απαντήσεις που κάθε άλλο παρακινούν σε καταγγελία

μπορεί να είναι από τα ακριβά και «ποιοτικά» πρϊόντα, ποιός να ξέρει το λόγο της αδιαφορίας; :lol:

Επειδή το διπλανό Νήμα φτιάχτηκε διαβάζοντας την απάντηση του @papoys1 και φαντάζομαι σε όλους θα έχει τύχη να δουν ή να πάρουν κάτι χαλασμένο , είπα να δούμε τι επιλογές έχουμε ως καταναλωτές ( όμως οι απαντήσεις είναι στο όριο του Αστείου και αρκετοί ζουν να τρολάρουν κάθε θέμα! ) όταν εμείς ως καταναλωτές έχουμε τέτοια συμπεριφορά τίνω να πιστεύω ότι ίσως υπάρχουν κάποιοι που έχουν ως χόμπι να χαλάνε τις συσκευασίες των φαγητών!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, maxdore217 είπε

Επειδή το διπλανό Νήμα φτιάχτηκε διαβάζοντας την απάντηση του @papoys1 και φαντάζομαι σε όλους θα έχει τύχη να δουν ή να πάρουν κάτι χαλασμένο , είπα να δούμε τι επιλογές έχουμε ως καταναλωτές ( όμως οι απαντήσεις είναι στο όριο του Αστείου και αρκετοί ζουν να τρολάρουν κάθε θέμα! ) όταν εμείς ως καταναλωτές έχουμε τέτοια συμπεριφορά τίνω να πιστεύω ότι ίσως υπάρχουν κάποιοι που έχουν ως χόμπι να χαλάνε τις συσκευασίες των φαγητών!

Φίλε δεν το έχουν χόμπυ. Καμένο εγκέφαλο έχουν  οι οποίοι δυστυχώς κινούνται και στο ίντερνετ προσπαθώντας πίσω από ένα πληκτρολόγιο όχι με λόγια αλλά με άλλου είδους μεθόδους να επιβάλλουν την άποψή τους.

Ενδεχομένως να μην ψωνίζεις από lidl. Αν ψώνιζες σίγουρα θα είχες προσέξει αυτό που σου λέω τουλάχιστον στους καφέδες .Δεν το έχω δει σε ένα αλλά σε όσα lidl και αν έχω πάει και στους εσπρέσσο κάνει μπαμ γιατί σακουλιάζουν αν τρυπήσεις την αεροστεγή συσκευασία τους που τους κρατάει σε τετράγωνο σχήμα.Θα μου πεις μπορεί κάπου  κατά λάθος να τρύπησε κάποιος ή και δεύτερος και να έγινε αυτό.Και αλλού το βλέπεις.

Αλλά όταν βλέπεις π.χ. από τους 15 καφέδες του πάνω πακέτου οι 10 να είναι έτσι σίγουρα δεν είναι κατά λάθος. Είναι χέρι ανεγκέφαλου που νομίζει ότι με αυτό το σκοπό θα κάνει κακό στους "Γερμαναράδες" 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε
1 US gallon =
3.78541178 litres

I know been there. 1.5$ το γαλόνι πλήρωνα και 3$ την βενζίνη 

• Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, maxdore217 said:

νομίζω ότι αν είχες προσθέσει στον τίτλο σου «Αλλοιωμένο (Χαλασμένο) προιον από SuperMarket» ιντριγκαδόρικες λέξεις όπως «φτηνό» ή «Lidl»
πχ

«Αλλοιωμένο (Χαλασμένο) προιον από SuperMarket LIDL»
ή
«Αλλοιωμένο (Χαλασμένο) ΦΤΗΝΟ προιον από SuperMarket»

πιστεύω οι απαντήσεις που θα έπαιρνες ίσως ήταν ελαφρώς διαφορετικές
από το «αυτά συμβαίνουν», «μη χάνεις το χρόνο σου», «είσαι κακός άνθρωπος» και «κρίμα το sm και ο προμηθευτής».
:lol::lol::lol:

Δημοσ.
4 ώρες πριν, KoreanW είπε

νομίζω ότι αν είχες προσθέσει στον τίτλο σου «Αλλοιωμένο (Χαλασμένο) προιον από SuperMarket» ιντριγκαδόρικες λέξεις όπως «φτηνό» ή «Lidl»
πχ

ή

από το «αυτά συμβαίνουν», «μη χάνεις το χρόνο σου», «είσαι κακός άνθρωπος» και «κρίμα το sm και ο προμηθευτής».

Τι θα πει φθηνό ;  ( δλδ τι θέλεις να πεις ότι αν κάτι είναι φθηνό έχει δικαίωμα να είναι χαλασμένο ή αλλοιωμένο ή ότι άλλο... ) δεν σε πιάνω φίλος.

Το τι τιμή έχει ένα προϊόν δεν έχει σχέση με αυτό που λέω, γιατί πολύ απλά δεν είναι απαραίτητο να φταίει ο κατασκευαστής (αλλά η ίδια η αλυσίδα που το εμπορεύεται ή και το υποκατάστημα της για Χ λόγους)  όπως και να έχει διαφωνώ με τον τρόπο σκέψης σου ( γιατί σε κάθε περίπτωση κάποιος υποβαθμίζει αγαθό πρώτης ανάγκης) 

Αν θυμάμαι καλά είσαι από αυτούς που είπαν όχου μωρέ και τι έγινε (που το κοτόπουλο μπορεί να έχει λίγη σαλμονέλα ) ελπίζω μόνο να μην σου τύχη! 

Μόνο αστείο δεν το βλέπω το θέμα αυτό (όσο για τον lidl που λες άλλος ένας παράγοντας που μερικά προϊόντα έχουν τέτοια ελαττώματα  είναι αποτέλεσμα των αγοραστών που αδιαφορούν να το αφήσουν από εκεί που το πήραν και το αφήνουν στα απορρυπαντικά, όλα είναι θέμα παιδείας τελικά.) 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

32 minutes ago, maxdore217 said:

Τι θα πει φθηνό ;  ( δλδ τι θέλεις να πεις ότι αν κάτι είναι φθηνό έχει δικαίωμα να είναι χαλασμένο ή αλλοιωμένο ή ότι άλλο... ) δεν σε πιάνω φίλος.

Το τι τιμή έχει ένα προϊόν δεν έχει σχέση με αυτό που λέω, γιατί πολύ απλά δεν είναι απαραίτητο να φταίει ο κατασκευαστής (αλλά η ίδια η αλυσίδα που το εμπορεύεται ή και το υποκατάστημα της για Χ λόγους)  όπως και να έχει διαφωνώ με τον τρόπο σκέψης σου ( γιατί σε κάθε περίπτωση κάποιος υποβαθμίζει αγαθό πρώτης ανάγκης) 

Αν θυμάμαι καλά είσαι από αυτούς που είπαν όχου μωρέ και τι έγινε (που το κοτόπουλο μπορεί να έχει λίγη σαλμονέλα ) ελπίζω μόνο να μην σου τύχη! 

Μόνο αστείο δεν το βλέπω το θέμα αυτό (όσο για τον lidl που λες άλλος ένας παράγοντας που μερικά προϊόντα έχουν τέτοια ελαττώματα  είναι αποτέλεσμα των αγοραστών που αδιαφορούν να το αφήσουν από εκεί που το πήραν και το αφήνουν στα απορρυπαντικά, όλα είναι θέμα παιδείας τελικά.) 

1. Χαλάρωσε και στο ύφος και στην επιθετικότητα επί προσωπικού.
2. Κι εγώ βαριέμαι να ξαναδιαβάσω ποιός έχει γράψει τί, αλλά αποδεικνυεται ότι βαριέσαι κι εσύ.
3. Τουλάχιστον ξέρω ποιά ήταν η συμμετοχή μου στο παρόν τόπικ, και αυτά που έχω γράψει και είναι απολύτως λογικά, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που μου έχεις χρεώσει. Θα σε καλούσα να πεις πού έχω γράψει το καθετί όπως για το κοτόπουλο που είναι νόστιμο με σως σαλμονέλλας αλλά δεν έχει νόημα.

On 17/06/2020 at 22:24, KoreanW said:

To φρέσκο γάλα ιδιωτικής ετικέτας της Lidl (Γαλπο) το προμηθεύουν δυο εταιρείες από όσο έχω δει

• ΜΕΒΓΑΛ
  • ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ

Κάποια περίοδο η Lidl είχε διακόψει νομίζω τη συνεργασία με την ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ .

Και άλλες γνωστές εταιρείες προμηθεύουν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της Lidl, ο Κολιός λχ προμηθεύει κάποια τυριά, το Καλας αλάτι ιδιωτικής ετικέτας του Lidl κοκ.

On 18/06/2020 at 00:27, KoreanW said:

Σκέψου μόνο τί απαντήσεις περιμένεις να πάρεις από τα ερωτήματα:

«Αξίζει;»

«Είναι όντως βιολογικό;»

«Είναι 100% ελληνικό;»

Μόνο με εσωτερική πληροφόρηση μπορεί κάποιος να σου απαντήσει με σιγουριά, και θα σου απαντήσει δημόσια...
Όλες οι άλλες απαντήσεις θα είναι ράδιο αρβύλα.

On 18/06/2020 at 07:40, KoreanW said:

Το καταλαβαίνετε ότι επαναλαμβάνετε ίδια συμβάντα;

Το «Κατσικίσιο τυρί ΓΑΛΠΟ των 500 γραμμαρίων, σε λευκή πλαστική συσκευασία vacuum» στις 21 Μαρτίου 2019
αναφέρθηκε σε link στην προηγούμενη σελίδα.

Όχι ότι δεν είναι σοβαρά περιστατικά, αλλά η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ (και όχι «η Γαλπο» γιατί «η Γαλπο» εταιρεία δεν υπάρχει) προμηθεύει τουλάχιστον με την επωνυμία της πολλά supermarket.

ΥΓ: «Κατόπιν σχετικής καταγγελίας» λέει ο ΕΦΕΤ. Όσο υπάρχουν καταγγελίες, θα υπάρχουν και παρεμβάσεις του ΕΦΕΤ.

On 18/06/2020 at 09:18, KoreanW said:

Εγώ θα πω απλά ότι το να υπάρχει έλεγχος είναι καλό. Να μην μπορεί κανείς να αυθαιρετεί σε ποιότητα και σε τιμή.

Ότι υπάρχει επαγγελματικός ανταγωνισμός και συμφέροντα επίσης είναι γνωστό.
Και ότι υπάρχει και μια υποκειμενική καχυποψία όχι για το ακριβό, αλλά για το φτηνό.

Από εκεί και πέρα, η γενίκευση ότι το ακριβό είναι σώνει και ντε ποιοτικό, κάτι που δεν είναι το φτηνό,
θεωρώ όχι μόνο ότι είναι αυθαίρετη αλλά και επιζήμια για όλους τους καταναλωτές.
Η γενίκευση αυτή είναι όμως επικερδής για τους πωλητές και τους προμηθευτές των προϊόντων.
Ο καθένας πρέπει να κάνει την έρευνα αγοράς χωρίς προκαταλήψεις και να επιλέγει την ποιότητα και την τιμή.

On 18/06/2020 at 14:45, KoreanW said:

Η ουσία είναι ότι οι βιομηχανίες χρεώνουν το επώνυμο συσκευασμένο γάλα στο ράφι πολλαπλάσια από την τιμή της πρώτης ύλης.
Εκεί πάνω σε αυτό το μεγαλοπρεπές απόθεμα κέρδους για τη βιομηχανία
παίζεται κι ένα όποιο περιθώριο ανταγωνισμού το οποίο εκμηδενίζουν λογικές τύπου ακριβό=ποιότητα :
οι ίδιες βιομηχανίες που πουλάνε 1,40€ το λίτρο,
υπήρξε κάποια περίοδος κατακραυγής που είχαν δεχτεί να ρίξουν τις τιμές ως το 1€
(και φυσικά μετά τον κουρνιαχτό ξανανέβασαν τις τιμές).
Σαν τον ΟΠΕΚ ένα πράγμα.

20 hours ago, KoreanW said:

Η τραγική ειρωνεία είναι το διπλανό τόπικ
στο οποίο δίνουν απαντήσεις που κάθε άλλο παρακινούν σε καταγγελία

μπορεί να είναι από τα ακριβά και «ποιοτικά» πρϊόντα, ποιός να ξέρει το λόγο της αδιαφορίας; :lol:

5 hours ago, KoreanW said:

πχ

ή

4. Εκτός από τις κουβέντες που μου χρεώνεις αυθαίρετα, μπορείς να κρατήσεις για τον εαυτό σου και τη δίκη προθέσεων και τις παρερμηνείες.
5. Στην περίπτωση που έχεις την κακή διάθεση να με διαβάζεις, θα σε βοηθήσω να σταθείς στο κεντρικό νόημα επαναλαμβάνοντας τα λόγια μου:

• Εγώ θα πω απλά ότι το να υπάρχει έλεγχος είναι καλό. Να μην μπορεί κανείς να αυθαιρετεί σε ποιότητα και σε τιμή.

• Ότι υπάρχει επαγγελματικός ανταγωνισμός και συμφέροντα επίσης είναι γνωστό.

• Και ότι υπάρχει και μια υποκειμενική καχυποψία όχι για το ακριβό, αλλά για το φτηνό.

• Από εκεί και πέρα, η γενίκευση ότι το ακριβό είναι σώνει και ντε ποιοτικό, κάτι που δεν είναι το φτηνό,
    θεωρώ όχι μόνο ότι είναι αυθαίρετη αλλά και επιζήμια για όλους τους καταναλωτές.
  • Η γενίκευση αυτή είναι όμως επικερδής για τους πωλητές και τους προμηθευτές των προϊόντων.
  • Ο καθένας πρέπει να κάνει την έρευνα αγοράς χωρίς προκαταλήψεις και να επιλέγει την ποιότητα και την τιμή.

Αυτά λέω εγώ. Για την ιστορία εγώ έχω τονίσει τη σημασία της έρευνας αγορας, της ποιότητας και της τιμής.
Όπως και τη σημασία του να υπάρχει έλεγχος στην αγορά για να μη μπορεί να αυθαιρετεί κανείς σε βάρος της ποιότητας, της τιμής και του ανταγωνισμού.
Και μιλώ και για την ευθύνη που έχει ο καταναλωτής να επιλέγει την καλύτερη τιμή για την ποιότητα που αγοράζει.

Τώρα για τα άλλα που φαντάζεσαι ή τα έχεις μπερδέψει από λόγια άλλου, ή έχεις τη μύγα και δε με ενδιαφέρει.
Αρκετά.

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, KoreanW είπε

1. Χαλάρωσε και στο ύφος και στην επιθετικότητα επί προσωπικού.
2. Κι εγώ βαριέμαι να ξαναδιαβάσω ποιός έχει γράψει τί, αλλά αποδεικνυεται ότι βαριέσαι κι εσύ.
3. Τουλάχιστον ξέρω ποιά ήταν η συμμετοχή μου στο παρόν τόπικ, και αυτά που έχω γράψει και είναι απολύτως λογικά, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που μου έχεις χρεώσει.

4. Εκτός από τις κουβέντες που μου χρεώνεις αυθαίρετα, μπορείς να κρατήσεις για τον εαυτό σου και τη δίκη προθέσεων και τις παρερμηνείες.
5. Στην περίπτωση που έχεις την κακή διάθεση να με διαβάζεις, θα σε βοηθήσω να σταθείς στο κεντρικό νόημα επαναλαμβάνοντας τα λόγια μου:

• Εγώ θα πω απλά ότι το να υπάρχει έλεγχος είναι καλό. Να μην μπορεί κανείς να αυθαιρετεί σε ποιότητα και σε τιμή.

• Ότι υπάρχει επαγγελματικός ανταγωνισμός και συμφέροντα επίσης είναι γνωστό.

• Και ότι υπάρχει και μια υποκειμενική καχυποψία όχι για το ακριβό, αλλά για το φτηνό.

• Από εκεί και πέρα, η γενίκευση ότι το ακριβό είναι σώνει και ντε ποιοτικό, κάτι που δεν είναι το φτηνό,
  • Η γενίκευση αυτή είναι όμως επικερδής για τους πωλητές και τους προμηθευτές των προϊόντων.
  • Ο καθένας πρέπει να κάνει την έρευνα αγοράς χωρίς προκαταλήψεις και να επιλέγει την ποιότητα και την τιμή.

Αυτά λέω εγώ. Τώρα για τα άλλα που φαντάζεσαι ή τα έχεις μπερδέψει από λόγια άλλου, ή έχεις τη μύγα και δε με ενδιαφέρει.
Αρκετά.

Χαλαρός είμαι! Έχεις δίκιο, άλλο μέλος είναι . Τώρα το ότι έκανες add ότι έγραψες στο παρόν ήταν περιττό , ας έλεγες απ την αρχή ότι δεν έχει ποστάρει καν δίπλα ... το οποίο  άφησα στην μοίρα του γιατί φαντάζομαι θα είδες τι απαντήσεις παίζουν! Αφού το ανέφερες κι όλας (και δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με τρολ 14χρόνα ).  

Δημοσ.

δηλαδή το χεις χαλαρό να στολίζεις όποιον πάρει η μπάλα 
κ μετά αν απαντήσει ο άλλος, φταίει που δεν είναι κ ελέφαντας

ΟΚ 
τέλος πάντων το αφήνω εδώ, γιατί ο μόνος λόγος που συμμετείχα ήταν κάθε άλλο παρά τρολοκαυγάδες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, KoreanW είπε

δηλαδή το χεις χαλαρό να στολίζεις όποιον πάρει η μπάλα 
κ μετά αν απαντήσει ο άλλος, φταίει που δεν είναι κ ελέφαντας

ΟΚ 
τέλος πάντων το αφήνω εδώ, γιατί ο μόνος λόγος που συμμετείχα ήταν κάθε άλλο παρά τρολοκαυγάδες

Δεν είσαι για τρολοκαυγάδες  :αλλά συνεχίζουμε κάτι ανούσιο μιας και που απάντηση σου έδωσα , νομίζω  <<  έχεις δίκιο άλλο μέλος ήταν! >>

Οπότε το ποστ δεν είναι προσωπικό και ούτε στόλισε εσένα! Όσο για το να έβαζα lidl και φθηνά και λοιπά (το έβαλα έτσι όπως έπρεπε και όπως ήθελα ο καθένας μπορεί να ανοίξει ένα θέμα όπως το θέλει ο ίδιος!)  για εμένα δεν έχει καμία σημασία πόσο κάνει , τι και από που ...δεν είχα σκοπό να κάνω θέμα αν αγοράζεται από lidl πχ φέτες γαλοπούλας και πόσο καλές είναι σε σχέση με υφαντή! Αλλά αυτό που έγραψα ακριβός ( με όποια κατάληξη έχει ...  και με όσο τρολ παίζει εκεί) .  

Δημοσ.

Βιολογικο γαλα λεει...

Θυμαμαι σαν ονειρο, ημουν παιδι, που αφηναμε το 'κατσαρολι'  αποβραδις, στα σκαλια σε ενα δυοροφο σπιτι που εμενε η πατρικη μου οικογενεια μαζι με καποιους αλλους.

Ο γαλατας περνουσε πολυ πρωι, με ποδηλατο που ειχε στερεωμενο και ενα μεγαλο τεποζιτο αν θυμαμαι καλα, και το γεμιζε!!!!

Η μανα μου φυσικα μετα του εριχνε ενα ανεπαναληπτο βρασιμο....

φρεσκο γαλα, οσο δεν πάει αλλο...

ποια 'βιολογικα' ....

Παρομοιως σε ορεινα χωρια, τα παλια χρονια. Απο την κατσικα, στο κατσαρολι και γερο βρασιμο.

Μιλαμε για γαλα-γαλα, οχι λευκο χρωματισμενο νερακι, που ουτε γαλα ειναι, και πολλοι υποστηριζουν οτι επιπλεον κανει και κακο στην υγεια μας....

Τι χρονια τοτε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/6/2020 στις 5:36 ΠΜ, john_petrucci7 είπε

Υπάρχει επεξεργασία από τη πρώτη ύλη. Κάτι γάλατα μαρατα λιντλ κλπ είναι σα νερό σε σχέση με Όλυμπος που είναι από τα καλά. Καλά μια φορά γιαούρτι γαλπο που πήρα δεν ήταν ούτε για να κλείσεις τρύπες. 4,12€ το Όλυμπος που ακριβυνε αλλά δεν έχει σχέση. Το λιντλ για χαρτικά, μπατονετες κλπ φυσάει... 

Ναι το  Ολυμπος  παράγεται από αγελάδες που βόσκουν στα απέραντα καταπράσινα λειβάδια του Ολύμπου που δεν τα έχει πατήσει ούτε αγριοκάτσικο και παράγουν πολύ πιο ποιοτικό και ραφιναρισμένο από ακατάλληλα πρόσθετα γάλα από τις άλλες κοινές αγελάδες και παράγουν γάλα υποβαθμισμένης ποιότητας.Τέτοιους αγοραστές λαρτζ θέλει ο Ολυμπος.

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί αγοράζουμε το γάλα στην τριπλή τιμή από όσο το αγοράζει ο Αγγλος ο Αμερικάνος ο Γερμανός.

Εγώ πήρα σήμερα 1 λίτρο ΓΑΛΠΟ στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά από το lidl που το έχει προσφορά 1,65. Σου λέω πως είναι ένα τέλειο στραγγιστό γιαούρτι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από κανένα.Αύριο σκοπεύω να πάω να πάρω άλλα δύο ώστε να να έχω ξοδέψει σχεδόν τα ίδια λεφτά με το ένα δικό σου.

Το ένα βέβαια θα το χρησιμοποιήσω να κλείσω και κάτι τρύπες.:P

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, mindreader είπε

Βιολογικο γαλα λεει...

Θυμαμαι σαν ονειρο, ημουν παιδι, που αφηναμε το 'κατσαρολι'  αποβραδις, στα σκαλια σε ενα δυοροφο σπιτι που εμενε η πατρικη μου οικογενεια μαζι με καποιους αλλους.

Ο γαλατας περνουσε πολυ πρωι, με ποδηλατο που ειχε στερεωμενο και ενα μεγαλο τεποζιτο αν θυμαμαι καλα, και το γεμιζε!!!!

Η μανα μου φυσικα μετα του εριχνε ενα ανεπαναληπτο βρασιμο....

φρεσκο γαλα, οσο δεν πάει αλλο...

ποια 'βιολογικα' ....

Παρομοιως σε ορεινα χωρια, τα παλια χρονια. Απο την κατσικα, στο κατσαρολι και γερο βρασιμο.

Μιλαμε για γαλα-γαλα, οχι λευκο χρωματισμενο νερακι, που ουτε γαλα ειναι, και πολλοι υποστηριζουν οτι επιπλεον κανει και κακο στην υγεια μας....

Τι χρονια τοτε...

Το τι μύγες τάιζε,το τι νερό έριχνε ο γαλατάς και πόσο καθάριζε τα δοχεία του δεν το συζητάμε.

Μελιταίος πυρετός ,πότε ακούσατε τελευταία φορά κρούσμα απο αγοραστό γάλα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Ναι το  Ολυμπος  παράγεται από αγελάδες που βόσκουν στα απέραντα καταπράσινα λειβάδια του Ολύμπου που δεν τα έχει πατήσει ούτε αγριοκάτσικο και παράγουν πολύ πιο ποιοτικό και ραφιναρισμένο από ακατάλληλα πρόσθετα γάλα από τις άλλες κοινές αγελάδες και παράγουν γάλα υποβαθμισμένης ποιότητας.Τέτοιους αγοραστές λαρτζ θέλει ο Ολυμπος.

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί αγοράζουμε το γάλα στην τριπλή τιμή από όσο το αγοράζει ο Αγγλος ο Αμερικάνος ο Γερμανός.

Εγώ πήρα σήμερα 1 λίτρο ΓΑΛΠΟ στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά από το lidl που το έχει προσφορά 1,65. Σου λέω πως είναι ένα τέλειο στραγγιστό γιαούρτι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από κανένα.Αύριο σκοπεύω να πάω να πάρω άλλα δύο ώστε να να έχω ξοδέψει σχεδόν τα ίδια λεφτά με το ένα δικό σου.

Το ένα βέβαια θα το χρησιμοποιήσω να κλείσω και κάτι τρύπες.:P

Εσύ μπορείς να τρως ότι θες. Εγώ που το είχα πάρει μια φορά δεν κάνει ούτε για να στοκάρεις. Σκατα στο στομάχι μου δε βάζω τουλάχιστον όσο έχω ακόμα δυνατότητα να πάρω κάτι καλύτερο. Και κρέατα έχει το λιντλ του φλωριδη αλλά σίγουρα δε μπορουν να συγκριθούν με του κρεοπωλη μου που σίγουρα δε βοσκουν ελεύθερα. 

Επεξ/σία από john_petrucci7
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, john_petrucci7 είπε

Εσύ μπορείς να τρως ότι θες. Εγώ που το είχα πάρει μια φορά δεν κάνει ούτε για να στοκάρεις. Σκατα στο στομάχι μου δε βάζω τουλάχιστον όσο έχω ακόμα δυνατότητα να πάρω κάτι καλύτερο. Και κρέατα έχει το λιντλ του φλωριδη αλλά σίγουρα δε μπορουν να συγκριθούν με του κρεοπωλείο μου που σίγουρα δε βοσκουν ελεύθερα. 

Ο Φλωρίδης δεν δίνει μόνο στο lidl αλλά και σε άλλη αλυσίδα και στην λιανική ,μπορεί να τρως απο τον χασάπη σου και να μην το ξέρεις.Ασε που αν μάθεις πως ζουν ,σφάζονται κλπ  τα ζώα θα αναθεωρήσεις για πολλά.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...