Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To lidl έχει χαμηλές τιμές λόγω του ότι κράτα πολύ χαμηλά τα κόστη αλλά και τα εξοδα. Πχ. Τα καταστήματα δεν έχουν καν ράφια και λειτουργούν με μηδέν υπαλλήλους. Όσους υπαλλήλους έχει ο Σκλαβενίτης τα τυριά έχει όλο το lidl σαν κατάστημα. Επίσης θα δεις ότι πχ προϊόντα συσκευασίας στα lidl είναι αρκετά πιο φθηνά χωρίς να μπαίνει το κριτήριο της ποιότητα. Δηλαδή τα δημητριακά fitness έχουν 1.90 ενώ στα άλλα σούπερ μάρκετ έχουν 3€. Από εκεί και πέρα είναι θέμα  καταναλωτικής εμπειρίας και το αναζητά ο καθένας. άλλος προτιμά να ψωνίζει από κούτες και να είναι φθηνά και άλλος θέλει να μπαίνει στο σούπερ μάρκετ και να είναι όλα αψεγάδιαστα .

  • Like 1
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 ώρες πριν, papoys1 είπε

Νομίζω τα έχουμε ξαναπεί και αλλού.

Αν ανατρέξετε στο γκούγκλη θα βρείτε ότι οι παραγωγοί που προμηθεύονται όλες οι βιομηχανίες γάλα πουλάνε αγελαδινό στα 40 λεπτά περίπου κατσικίσιο γύρω στα 60 και πρόβειο κάπου εκεί γύρω.

 

Οτι πληρωνεις πινεις.Υπαρχουν κτηνοτροφικες μοναδες που πουλανε αιγοπροβειο γαλα στο 1€

Δημοσ.
Μόλις τώρα, braxamiotis είπε

Οτι πληρωνεις πινεις.Υπαρχουν κτηνοτροφικες μοναδες που πουλανε αιγοπροβειο γαλα στο 1€

Πατρίδα η δικά μας συνεταιριστική Δωδώνη πλήρωνε παλιά τέτοιες τιμές.Το ευρώ πλέον μόνο όταν πουλάνε οι τσοπάνηδες τοπικά στην κυραΜαρία , την κυραΑσπασία κ.λ.π. για να φτιάξουν μόνες κανένα τενεκέ τυρί χωριάτικο και καμιά μυζήθρα για μακαρόνια (πήρε η πεθερά με 1 ευρώ για αυτό το λέω) .

Μεγάλες Βιομηχανίες άντε να πληρώσουν όταν υπάρχει έλειψη και όχι τώρα , το πρόβειο 75 μέχρι 80 για το γίδινο άσε το 60 είναι ταβάνι και σπάνιο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Πατρίδα η δικά μας συνεταιριστική Δωδώνη πλήρωνε παλιά τέτοιες τιμές.Το ευρώ πλέον μόνο όταν πουλάνε οι τσοπάνηδες τοπικά στην κυραΜαρία , την κυραΑσπασία κ.λ.π. για να φτιάξουν μόνες κανένα τενεκέ τυρί χωριάτικο και καμιά μυζήθρα για μακαρόνια (πήρε η πεθερά με 1 ευρώ για αυτό το λέω) .

Μεγάλες Βιομηχανίες άντε να πληρώσουν όταν υπάρχει έλειψη και όχι τώρα , το πρόβειο 75 μέχρι 80 για το γίδινο άσε το 60 είναι ταβάνι και σπάνιο.

Μέχρι πριν δυο χρόνια που είχα επαφή με το πράγμα το πρόβειο ήταν στα 60 λεπτά και το γιδινό στα ούτε 50 λεπτα.

Κάπου εκεί στα 50 λεπτά ήταν και το αγελαδινό.

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 παρατηρήσεις:

1) Κανονικά τέτοιοι τιμοκατάλογοι δεν επιτρέπεται ναι δίνονται έτσι φόρα παρτίδα και αφορούν μόνο τα δύο ενδιαφέροντα μέρη, εκτός αν η Ήπειρος τον έχει κάπου δημόσια όπου ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση

2) Το αγελαδινό γάλα πλέον παίζει στην Ελλάδα στα 40 λεπτά, με διαφορά το ακριβότερο στην ΕΕ (αν εξαιρέσουμε τις ειδικές περιπτώσεις Μάλτας και Κύπρου)

Επεξ/σία από Speculoos
Δημοσ.

Εγω μιλάω για Αρκαδία ,Λακωνία,Μεσσηνία που τις τιμές τις καθόριζε μεγαλοτυροκόμος απο Αρκαδία.Απο Ηλεία που αγόραζε η Ελαίς? η Μινέρβα?  (δεν θυμάμαι τώρα ποια  ήταν )  έδινε παραπάνω.

ΤΟ σημαντικό είναι πότε πληρώνουν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Speculoos είπε

Εκεί είναι η νοστιμιά ρε συ. 

Ακολουθεί τον νόμο της μαγειρίτσας;

53 λεπτά πριν, ryu_hadouken είπε

Ναι αλλά όλοι θα προτιμούσαν να φάνε τυρί από τα κατσικάκια/αγελαδίτσα της γιαγιάς σου ή του γείτονα της και αυγά από τις κοτούλες της και ας μην τηρούσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα.Γιατί τα μεν τρώγανε αγριόχορτα και τα δε τρώγανε καλαμπόκι και χωριάτικη σαλάτα.

Δεν ήτανε τίγκα στα αντιβιοτικά,ορμόνες,παυσίπονα ούτε περνούσανε τη ζωή τους φυλακισμένα και ακίνητα χωρίς να δουν το φως του ήλιου.

Μεγάλη κουβέντα.

Όσον αφορά τη ποιότητα όταν κάτι γίνεται μαζικά defacto η ποιότητα πέφτει.

Και όχι μόνο στο γάλα και στο φαγητό αλλά σε όλο τον πρωτογενή τομέα.

Σκέψου ένα απλό παράδειγμα.Αν μαγειρέψεις για 200 άτομα θα μαγειρέψεις το ίδιο νόστιμα όσο θα μαγείρευες για 2 άτομα?

Δεν είπα ότι δεν είναι πιο γευστικά ορισμένα προϊόντα, αυτό το κρίνει ο καθένας δοκιμάζοντας τι του αρέσει. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα τρώγανε το τυρί της γιαγιας μου γιατί θα τους βρωμούσε. Άλλοι θα το βρίσκανε πιο αυθεντικό από του supermarket και θα γουστάρανε.  

Ο έλεγχος ποιότητας έχει συγκεκριμένα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται βάσει νόμου και κάποια άλλα βάσει εταιρικών πολιτικών που επιλέγει να ενστερνίζεται προαιρετικά η εταιρία.

Οι μαγειρικές μου ικανότητες και οι γευστικοί μου κάλυκες δεν αποτελούν αντικειμενικά κριτήρια quality control, ούτε και κανενός άλλου. Αλλά μην θεωρείς την γεύση αλληλένδετη με την ποιότητα, γιατί δεν στέκει.

 

46 λεπτά πριν, palabiaris88 είπε

Η τουαλέτα της γιαγιάς πρέπει να ήταν μονίμως κατειλημμένη έτσι;

Πηγαίναμε στο κοτέτσι τουαλέτα για να ανακυκλώνεται το μυστικό της γεύσης!

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ryu_hadouken είπε

Ναι αλλά όλοι θα προτιμούσαν να φάνε τυρί από τα κατσικάκια/αγελαδίτσα της γιαγιάς σου ή του γείτονα της και αυγά από τις κοτούλες της και ας μην τηρούσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα.Γιατί τα μεν τρώγανε αγριόχορτα και τα δε τρώγανε καλαμπόκι και χωριάτικη σαλάτα.

Δεν ήτανε τίγκα στα αντιβιοτικά,ορμόνες,παυσίπονα ούτε περνούσανε τη ζωή τους φυλακισμένα και ακίνητα χωρίς να δουν το φως του ήλιου.

Μεγάλη κουβέντα.

Όσον αφορά τη ποιότητα όταν κάτι γίνεται μαζικά defacto η ποιότητα πέφτει.

Και όχι μόνο στο γάλα και στο φαγητό αλλά σε όλο τον πρωτογενή τομέα.

Σκέψου ένα απλό παράδειγμα.Αν μαγειρέψεις για 200 άτομα θα μαγειρέψεις το ίδιο νόστιμα όσο θα μαγείρευες για 2 άτομα?

Μην είσαι απόλυτος. Εγώ δεν θα δεχόμουν επουδενι να φάω κάτι από παραγωγό η μέρος που παρασκευαζεται χωρίς κριτήρια υγιεινής. Μόνη εξαίρεση αν από τον συγκεκριμένο παραγωγό έτρωγε όλο το χωριό και δεν είχε παράπονο η πρόβλημα υγειας κανένας συγχωριανος, όλοι είχαν να πουν καλά λόγια. 

Ωραίες αυτές οι ιστοριούλες που έχουμε όλοι να λέμε για τους παλαιότερους στην επαρχία, αλλά μην παραβλεπουμε ότι εκείνες τις εποχές αρκετος κόσμος οποιασδήποτε ηλικίας πάθαινε αρρώστιες και μας άφησε χρόνους από βακτηριακες και μικροβιακες λοιμώξεις από κατανάλωση σε γαλακτοκομικα προϊόντα, δεν υπήρχαν ούτε οι γνώσεις ούτε τα μέσα ανίχνευσης και ελέγχου για να αποφευχθούν όλα αυτά, τα πάντα μαθαίνονταν εμπειρικά. 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εγω μιλάω για Αρκαδία ,Λακωνία,Μεσσηνία που τις τιμές τις καθόριζε μεγαλοτυροκόμος απο Αρκαδία.Απο Ηλεία που αγόραζε η Ελαίς? η Μινέρβα?  (δεν θυμάμαι τώρα ποια  ήταν )  έδινε παραπάνω.

ΤΟ σημαντικό είναι πότε πληρώνουν.

Το σχόλιό μου πήγαινε στην τιμή του αγελαδινού γάλακτος. Όντως τέλη 16 μέχρι μέσα 18 η τιμή του αγελαδινού γάλακτος στην Ελλάδα έφτανε και το μισόευρο, φέτος έχει πάει σε επίπεδα πολύ χαμηλά κάτω από 40 λεπτά, όπως και παντού στην Ευρώπη.

Δεν γνωρίζω την πολιτική της Lidl στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες της Ευρώπης όμως πληρώνουν κατευθείαν τους παραγωγούς και είναι ένας από τους λόγους που πετυχαίνουν φτηνές τιμές στα τελικά τους προϊόντα.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Μακριά από φθηνό προϊόντα 

Θα βρείτε τον μπελά σας (σε θέμα υγείας εννοώ) 

Επιχρυσωμένα φαγητά μόνο!

Spoiler

6281030-6398235-image-a-5_1542384877094.

 

Επεξ/σία από Cell_7
Δημοσ.

Η ουσία είναι ότι οι βιομηχανίες χρεώνουν το επώνυμο συσκευασμένο γάλα στο ράφι πολλαπλάσια από την τιμή της πρώτης ύλης.
Εκεί πάνω σε αυτό το μεγαλοπρεπές απόθεμα κέρδους για τη βιομηχανία
παίζεται κι ένα όποιο περιθώριο ανταγωνισμού το οποίο εκμηδενίζουν λογικές τύπου ακριβό=ποιότητα :
οι ίδιες βιομηχανίες που πουλάνε 1,40€ το λίτρο,
υπήρξε κάποια περίοδος κατακραυγής που είχαν δεχτεί να ρίξουν τις τιμές ως το 1€
(και φυσικά μετά τον κουρνιαχτό ξανανέβασαν τις τιμές).
Σαν τον ΟΠΕΚ ένα πράγμα.

Δημοσ.

@Μακιαβέλλι @Βασίλης_29

Δε μίλησα για βρωμιάριδες ρε παιδιά.Εσείς το τραβάτε από την άλλη πλευρά.Αν είναι να το πάμε στα άκρα να πούμε και για κεφτεδάκια του Ικέα σε 30 χώρες ,τη νόσο των πουλερικών , τα αλλοιωμένα και μεταλλαγμένα κρέατα/ άλογα / μουλάρια  του Υφαντή κλπ...που ήτανε το quality control εκεί ?Που ήτανε οι νόμοι ?

Προφανώς αν ένας στο χωριό φτιάχνει το τρακτέρ στην αποθήκη και εκεί μέσα σφάζει και το αρνί και το ακουμπάει στη καρότσα να το κόψει και δεν έχει πλύνει τα χέρια του από πριν που έφτιαχνε την αποχέτευση και άρμεγε τη γίδα θα υπάρχει πρόβλημα.

Είμαστε εκτός τόπικ όμως.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ως εργαζόμενος στη lidl, θα προσπαθήσω να σας πω τι εικόνα έχω σχηματίσει από το κατάστημα που δουλεύω, όσον αφορά την κινησιμότητα και τα παράπονα των πελατών.

Καταρχήν, επειδή φορτώνω το πρωί πολλές φορές τα γαλακτοκομικά προϊόντα, έχω διαπιστώσει πως η κιβωτιοποίηση (δηλαδή το σχήμα του κιβωτίου, ο αριθμός των τεμαχίων, κλπ) αλλάζει ανα διαστήματα και ακολουθεί ακριβώς αντίστοιχη αλλαγή με τα επώνυμα γάλατα.

Αυτό έχει ως λογικό - προσωπικό - συμπέρασμα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα με την ιδιωτική ετικέτα ΓΑΛΠΟ της lidl, να παρασκευάζονται από τις αντίστοιχες επώνυμες φίρμες που εμπορευόμαστε -> ΜΕΒΓΑλ, Κουκάκη.

Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα με την ετικέτα ΓΑΛΠΟ, τα παρασκευάζει η ΚΟΛΙΟΣ.

Όσον αφορά την κινησιμότητα των κωδικών ΓΑΛΠΟ και το feedback των πελατών, έχω να σας μεταφέρω τα εξής.

Το 1λίτρο και 2λιτρο φρέσκο γάλα ΓΑΛΠΟ πηγαίνει τρένο που λέμε. Φεύγει πάρα πολύ.

Και μέχρι στιγμής στον 1.5 χρόνο που δουλεύω στο κατάστημα, δεν έτυχε στη βάρδια μου να αναφερθεί παράπονο όσον αφορά την ποιότητα.

Το κατσικίσιο και το βιολογικό ΓΑΛΠΟ, τηρουμένων των αναλογιών όσον αφορά το αυξημένο κόστος σε σχέση με το απλό φρέσκο γάλα, κινούνται ικανοποιητικά θα έλεγα, το μεγαλύτερο διάστημα, ξεστοκάρουμε δηλαδή.

Σαφώς υπάρχουν και περίοδοι όπου αναγκαζόμαστε να πετάμε, λόγω εποχικής μείωσης της κίνησης ή λόγω αστοχίας στην παραγγελία (μεγαλύτερη ποσότητα απ'όσο απαιτείται, κλπ).

Από παράπονα ποιότητας, δεν άκουσα κάτι, ούτε όσον αφορά τη γεύση.

Προσωπικά δεν καταναλώνω κατσικίσιο ή βιολογικό γάλα για να σας έλεγα την υποκειμενική άποψη μου στο θέμα γεύσης.

Παράπονα μας κάνουν πολλές φορές για τα αλλαντικά, αν και πιστεύω πως πολύς κόσμος θεωρεί ποιοτική απόκλιση την ελαφρά διαφορά στη χρωματική όψη των αλλαντικών, γιατί προφανώς δεν γνωρίζουν ότι τα αλλαντικά είναι ευαίσθητα στην έκθεση στο φως και μπορούν να υποστούν χρωματική αλλοίωση, όχι όμως και ποιοτική.

Στο θέμα των ανακλήσεων, επιβεβαιώνω ότι έχουμε αρκετές ανακλήσεις πολλές φορές ανά μήνα, όμως σας πληροφορώ, ότι αν ασχοληθείτε λίγο με τις ανακλήσεις του ΕΦΕΤ, θα διαπιστώσετε πως ανακλήσεις γίνονται καθημερινά σε πάμπολα προϊόντα, ανεξαρτήτως αλυσίδας και εταιρείας παραγηγής.

Αν βαριέται κάποιος να ψαχτεί, ας googleάρει πρόσφατες ανακλήσεις σε προϊόντα κατάψυξης της εταιρείας ΥΨΙΣΤΟΝ ή meatka δεν θυμάμαι ακριβώς.

Επίσης, να επισημάνω πως οι ανακλήσεις συμβαίνουν σαφώς έπειτα από καταγγελίες μεμονωμένων περιστατικών από πελάτες, από αυτόβουλες επισκέψεις του ΕΦΕΤ και ελέγχους, και καλώς συμβαίνουν κατά τη γνώμη μου.

Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος του ΕΦΕΤ. Να ελέγχει και να επιβάλλει πρόστιμα και αποσύρσεις κατά το δοκούν, για την προστασία των καταναλωτών και την έμμεση πίεση στους παραγωγούς και εμπόρους να τηρούν τα απαιτούμενα πρωτόκολλα ελέγχων.

Και κάτι τελευταίο για τις ανακλήσεις. Οι ανακλήσεις, για όσους δεν γνωρίζουν, ισχύουν για πολύ συγκεκριμένες παρτίδες, σε συγκεκριμένες γραμμές παραγωγής κλπ.

Το ότι θα ανακληθεί πχ ένα τυρί, δεν σημαίνει πως όλα τα αντίστοιχα παραγώμενα τυριά είναι προβληματικά. Σημαίνει πως μία συγκεκριμένη παρτίδα, συγκεκριμένης ημερομηνίας παραγωγής, σε συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής (όλα αυτά είναι κωδικοποιημένα σε έναν αριθμό που ονομάζεται LOT), εμφάνισε το Χ πρόβλημα από παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν άμεσα με την ποιότητα των υλικών, ούτε με την διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Σκεφτείτε το και λίγο διαφορετικά. Όταν μιλάμε για επεξεργασία και μεταποίηση ζωικών προϊόντων, που εκ φύσεως είναι άκρως ευπαθή και περνάνε από πολλαπλά στάδια παραγωγής και μεταφοράς/αποθήκευσης, η πιθανότητα να υπάρξει αστοχία είναι πάρα πολύ μεγάλη και συχνή.

Δεν μιλάμε για ξυλοκάρβουνα, ούτε για χημικά. Μιλάμε για γαλλακτοκομικές ύλες που έστω και 5 λεπτά  να εκτεθούν παραπάνω από το επιτρεπτό χρονικό όριο, μπορεί να υποστούν αλλοίωση.

Σημαντικότατο ρόλο παίζει η ψυκτική αλυσίδα. Η διαδικασία που προσπαθεί να διασφαλίσει την συνεχή και απρόσκοπτη σωστή ψύξη των προϊόντων ψυγείου/κατάψυξης από την παραγωγή μέχρι τον τελικό αποδέκτη, που είναι ο πελάτης.

Και πιστέψτε με, αυτή η αλυσίδα είναι τόσο μεγάλη, που σε ένα μόνο σημείο της να μην τηρηθούν τα απαραίτητα, μπορούν να καταστρέψουν όλη την υπόλοιπη προσπάθεια των εμπλεκόμενων.

Αυτά σε γενικές γραμμές, ότι σας αναφέρω είναι μίξη προσωπικών βιωμάτων στον χώρο και μπόλικης θεωρίας που έχω διδαχτεί λόγω της θέσης μου στον χώρο.

Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο και ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Επιχρυσωμένα φαγητά μόνο!

  Απόκρυψη περιεχομένων

6281030-6398235-image-a-5_1542384877094.

Κλασικη ακραία αντίθεση.

Κατευθειαν στο άλλο άκρο. 

Όχι εγώ προτείνω γάλα με 0.10 λεπτά το λίτρο.

Αφου σου αρέσουν οι ακραίες αντιθέσεις 😋

Επεξ/σία από stelios18120
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...