KoreanW Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Σκέψου μόνο τί απαντήσεις περιμένεις να πάρεις από τα ερωτήματα: «Αξίζει;» «Είναι όντως βιολογικό;» «Είναι 100% ελληνικό;» Μόνο με εσωτερική πληροφόρηση μπορεί κάποιος να σου απαντήσει με σιγουριά, και θα σου απαντήσει δημόσια... Όλες οι άλλες απαντήσεις θα είναι ράδιο αρβύλα. 1
nickmanak Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Τα φθηνοτερα ειναι τα καλυτερα για την τσεπη. Τα ακριβα ειναι επιστημη μαρκετινγκ. Για το στομαχι ολα ιδια πλεον. Η γιαγιά σου επινε κ ετρωγε καθαρα φαγητα οταν ηταν παιδι. Εμεις τρωμε απο τις μηχανές... 4 1
papoys1 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, georghiniopao13 είπε Εγώ ρωτάω πως γίνεται βιολογικό ελληνικο και φθηνό. 3 ώρες πριν, nickmanak είπε Τα φθηνοτερα ειναι τα καλυτερα για την τσεπη. Τα ακριβα ειναι επιστημη μαρκετινγκ. Για το στομαχι ολα ιδια πλεον. Η γιαγιά σου επινε κ ετρωγε καθαρα φαγητα οταν ηταν παιδι. Εμεις τρωμε απο τις μηχανές... Νομίζω τα έχουμε ξαναπεί και αλλού. Αν ανατρέξετε στο γκούγκλη θα βρείτε ότι οι παραγωγοί που προμηθεύονται όλες οι βιομηχανίες γάλα πουλάνε αγελαδινό στα 40 λεπτά περίπου κατσικίσιο γύρω στα 60 και πρόβειο κάπου εκεί γύρω. Τώρα πως γίνεται κάποιοι να πουλάνε π.χ. αλεγαδινό από 1,50 έως 2,20 κάποιες μάρκες το λίτρο εμένα με προσπερνάει.Πιστεύει κανείς πως υπάρχουν αγελάδες που παράγουν πιο ποιοτικό γάλα από τις υπόλοιπες;;;;;;;; Όσο για το πόσο βιολογικό είναι ένα γάλα αυτό εναπόκειται στην τιμιότητα του παραγωγού ο οποίος δεν έχει σημασία αν πουλάει το γάλα του στο lidl ή σε κάποιο άλλο από τη στιγμή που πουλάει στην ίδια τιμή. Και εγώ ξέρω ότι ψωμί με προζύμι είναι αυτό που φτιάχνω μόνος μου.Αυτό που θα αγοράσω από οποιοδήποτε φούρνο όσο ακριβό και αν το πληρώσω ποτέ δεν θα είμαι σίγουρος ότι είναι 100% με προζύμι όπως το δικό μ ου. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2020 από papoys1 2 1
john_petrucci7 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Υπάρχει επεξεργασία από τη πρώτη ύλη. Κάτι γάλατα μαρατα λιντλ κλπ είναι σα νερό σε σχέση με Όλυμπος που είναι από τα καλά. Καλά μια φορά γιαούρτι γαλπο που πήρα δεν ήταν ούτε για να κλείσεις τρύπες. 4,12€ το Όλυμπος που ακριβυνε αλλά δεν έχει σχέση. Το λιντλ για χαρτικά, μπατονετες κλπ φυσάει...
papoys1 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 15 λεπτά πριν, john_petrucci7 είπε Υπάρχει επεξεργασία από τη πρώτη ύλη. Κάτι γάλατα μαρατα λιντλ κλπ είναι σα νερό σε σχέση με Όλυμπος που είναι από τα καλά. Καλά μια φορά γιαούρτι γαλπο που πήρα δεν ήταν ούτε για να κλείσεις τρύπες. 4,12€ το Όλυμπος που ακριβυνε αλλά δεν έχει σχέση. Το λιντλ για χαρτικά, μπατονετες κλπ φυσάει... Αυτό δεν υπάρχει όταν λένε 3,5 ή 1,5% λιπαρά δεν αλλάζει γιατί θα το το ξέραμε.Για περισσότερα λιπαρά υπάρχει και στο lidl το ΓΑΛΠΟ σε πλαστικό μπουκάλι με 3,7. Εμένα όμως ποιος μπορεί να μου λύσει την απορία πως γάλα που αγοράζεται με 40 λεπτά να πουλιέται 1,60 π.χ. (400% πάνω) και να το δεχόμαστε σαν κάτι φυσιολογικό;;;;;;;
john_petrucci7 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 47 λεπτά πριν, papoys1 είπε Αυτό δεν υπάρχει όταν λένε 3,5 ή 1,5% λιπαρά δεν αλλάζει γιατί θα το το ξέραμε.Για περισσότερα λιπαρά υπάρχει και στο lidl το ΓΑΛΠΟ σε πλαστικό μπουκάλι με 3,7. Εμένα όμως ποιος μπορεί να μου λύσει την απορία πως γάλα που αγοράζεται με 40 λεπτά να πουλιέται 1,60 π.χ. (400% πάνω) και να το δεχόμαστε σαν κάτι φυσιολογικό;;;;;;; Δεν το δέχομαι σαν φυσιολογικό. Μιλάω καθαρά στο θέμα γεύσης και μόνο. Υπάρχουν πράγματα όπως το κοτόπουλο (νιτσιακος), κάτι τόνοι κονσέρβα και άλλα τρόφιμα που ειναι σε καλύτερες τιμές και τα τρώω μια χαρά και κάνω και οικονομία. Αλλά το γάλα δεν είναι ένα απ αυτά. Μη ξεχάσω κάτι ντολμαδάκια κονσέρβα που μας είχε πάει σερπαντίνα οικογενειακώς...
elio_1 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Πάντως ο Εφέτ πολλές φορές έχει γβάλει ανακοίνωση για τη ΓΑΛΠΟ Ενδεικτικά: https://www.efet.gr/files/pdf/anakliseis/406013.PDF
KoreanW Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Το καταλαβαίνετε ότι επαναλαμβάνετε ίδια συμβάντα; Το «Κατσικίσιο τυρί ΓΑΛΠΟ των 500 γραμμαρίων, σε λευκή πλαστική συσκευασία vacuum» στις 21 Μαρτίου 2019 αναφέρθηκε σε link στην προηγούμενη σελίδα. Όχι ότι δεν είναι σοβαρά περιστατικά, αλλά η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ (και όχι «η Γαλπο» γιατί «η Γαλπο» εταιρεία δεν υπάρχει) προμηθεύει τουλάχιστον με την επωνυμία της πολλά supermarket. ΥΓ: «Κατόπιν σχετικής καταγγελίας» λέει ο ΕΦΕΤ. Όσο υπάρχουν καταγγελίες, θα υπάρχουν και παρεμβάσεις του ΕΦΕΤ. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2020 από KoreanW
papoys1 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Τώρα για καταγγελίες τι να πω.Όλοι καταλαβαίνουν γιατί γίνονται. Πιστεύω είναι τα ίδια άτομα που πάνε ενδεχομένως με καρφίτσα και τρυπάνε στα lidl καφέδες εσπρέσσο προκειμένου να αχρηστευτούν.Πολύ συχνό φαινόμενο το οποίο βλέπω σε κάθε lidl.Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε ένα γιαούρτι σε μία μαρμελάδα να ανοίξει το καπάκι και σε πολλές αεροστεγείς συσκευασίες απλά στον καφέ φαίνονται γιατί αν πάρει αέρα σακουλιάζει.Και πολλές φορές βλέπεις όλους τους καφέδες στο ράφι έτσι. Η κακία και μικροψυχισμός σε όλο το μεγαλείο.Δεν σου αρέσει , δε γουστάρεις μην πας.Δεν σε υποχρεώνει κανείς.Το να βλέπεις όμως τέτοια φαινόμενα μόνο λύπη σου προκαλούν. 4 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 5 ώρες πριν, nickmanak είπε Τα φθηνοτερα ειναι τα καλυτερα για την τσεπη. Τα ακριβα ειναι επιστημη μαρκετινγκ. Για το στομαχι ολα ιδια πλεον. Η γιαγιά σου επινε κ ετρωγε καθαρα φαγητα οταν ηταν παιδι. Εμεις τρωμε απο τις μηχανές... Η γιαγιά μου; Που έκανε τυρί στο πανί που μάζευε γύρω γύρω μύγες κοντά στο κοτέτσι που πετούσαν παντού πούπουλα δίπλα στις κουτσουλιές; Φτάνει με την απαξίωση της βιομηχανίας... Τα προϊόντα των γιαγιάδων μας σήμερα θα αποσυρόταν όλα για υγειονομικούς λόγους αν βγαίνανε στο εμπόριο. Επίσης το συμπέρασμα φθηνό = μη ποιοτικό, είναι αυθαίρετο. Με τεράστιες μονάδες παραγωγής, τεράστιες προμηθευτικες και τεράστια δίκτυα διανομής (συν τους υγειονομικούς ελέγχους), το να θεωρείς δεδομένο ότι η τελική τιμή καθορίζεται μόνο από την ποιότητα είναι μαντεψια. 26 2
KoreanW Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ θα πω απλά ότι το να υπάρχει έλεγχος είναι καλό. Να μην μπορεί κανείς να αυθαιρετεί σε ποιότητα και σε τιμή. Ότι υπάρχει επαγγελματικός ανταγωνισμός και συμφέροντα επίσης είναι γνωστό. Και ότι υπάρχει και μια υποκειμενική καχυποψία όχι για το ακριβό, αλλά για το φτηνό. Από εκεί και πέρα, η γενίκευση ότι το ακριβό είναι σώνει και ντε ποιοτικό, κάτι που δεν είναι το φτηνό, θεωρώ όχι μόνο ότι είναι αυθαίρετη αλλά και επιζήμια για όλους τους καταναλωτές. Η γενίκευση αυτή είναι όμως επικερδής για τους πωλητές και τους προμηθευτές των προϊόντων. Ο καθένας πρέπει να κάνει την έρευνα αγοράς χωρίς προκαταλήψεις και να επιλέγει την ποιότητα και την τιμή. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2020 από KoreanW 3
sphinxgr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 H τιμή δεν είναι απαραίτητα κριτήριο, ότι είναι και σάπιο. Όπως φαίνεται τα τελευταία χρόνια όλες οι μεγάλες εταιρίες που πουλάνε γάλα λειτουργούν ως καρτέλ για να κρατανε τις τιμές ψηλά. Δεν θα μου φαινόταν παράξενο οπότε μια άλλη τεράστια εταιρία να αποφασίσει να πουλήσει με μικρότερο περιθώριο κέρδους και να μην μπορουν να της κάνουν και πολλά οι του καρτέλ επειδή ειναι μεγάλη. 2
Speculoos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 3 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε Που έκανε τυρί στο πανί που μάζευε γύρω γύρω μύγες κοντά στο κοτέτσι που πετούσαν παντού πούπουλα δίπλα στις κουτσουλιές; Εκεί είναι η νοστιμιά ρε συ. 1
ryu_hadouken Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε Η γιαγιά μου; Που έκανε τυρί στο πανί που μάζευε γύρω γύρω μύγες κοντά στο κοτέτσι που πετούσαν παντού πούπουλα δίπλα στις κουτσουλιές; Φτάνει με την απαξίωση της βιομηχανίας... Τα προϊόντα των γιαγιάδων μας σήμερα θα αποσυρόταν όλα για υγειονομικούς λόγους αν βγαίνανε στο εμπόριο. Επίσης το συμπέρασμα φθηνό = μη ποιοτικό, είναι αυθαίρετο. Με τεράστιες μονάδες παραγωγής, τεράστιες προμηθευτικες και τεράστια δίκτυα διανομής (συν τους υγειονομικούς ελέγχους), το να θεωρείς δεδομένο ότι η τελική τιμή καθορίζεται μόνο από την ποιότητα είναι μαντεψια. Ναι αλλά όλοι θα προτιμούσαν να φάνε τυρί από τα κατσικάκια/αγελαδίτσα της γιαγιάς σου ή του γείτονα της και αυγά από τις κοτούλες της και ας μην τηρούσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα.Γιατί τα μεν τρώγανε αγριόχορτα και τα δε τρώγανε καλαμπόκι και χωριάτικη σαλάτα. Δεν ήτανε τίγκα στα αντιβιοτικά,ορμόνες,παυσίπονα ούτε περνούσανε τη ζωή τους φυλακισμένα και ακίνητα χωρίς να δουν το φως του ήλιου. Μεγάλη κουβέντα. Όσον αφορά τη ποιότητα όταν κάτι γίνεται μαζικά defacto η ποιότητα πέφτει. Και όχι μόνο στο γάλα και στο φαγητό αλλά σε όλο τον πρωτογενή τομέα. Σκέψου ένα απλό παράδειγμα.Αν μαγειρέψεις για 200 άτομα θα μαγειρέψεις το ίδιο νόστιμα όσο θα μαγείρευες για 2 άτομα? Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2020 από ryu_hadouken 1
palabiaris88 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε Η γιαγιά μου; Που έκανε τυρί στο πανί που μάζευε γύρω γύρω μύγες κοντά στο κοτέτσι που πετούσαν παντού πούπουλα δίπλα στις κουτσουλιές; Η τουαλέτα της γιαγιάς πρέπει να ήταν μονίμως κατειλημμένη έτσι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις