Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο reuters : η Νορβηγία, μετά την εντολή της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων, ενημέρωσε τον πληθυσμό της να διαγράψουν τις covid-εφαρμογές, ενώ πρόσθεσε πως μέχρι την επόμενη Δευτέρα, θα διαγράψει ότι δεδομένα έχει καταγράψει και αρχειοθετήσει μέχρι τώρα.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-norway-apps/norway-to-halt-covid-19-track-and-trace-app-on-data-protection-concerns-idUSKBN23M18T

Δημοσ.

Το θεμα το παρακολουθώ εδώ και μήνες. Για όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά για το πώς δουλέυουν αυτές οι εφαρμογές είχα γράψει έναν απλό οδηγό στις 5 Μαΐου, που πολλοί το διάβασαν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η καλύτερη λύση που είχα προτείνει κι εγώ ήταν να υιοθετηθεί η αποκεντρωμένη προσέγγισης της Apple/Google (ποιος το περίμενε), και όντως η Γερμανία αυτή ακολούθησε, και η ΕΕ αυτή ακολουθεί.

Αφιερώστε 5' και θα καταλάβετε πώς δουλευει το πράγμα, και έπειτα σχολιάστε.

15 ώρες πριν, gergios.boussias είπε

Το κακό είναι οτι στο IOS άφησε έξω πολλά μοντέλα.

απο ότι μου είπανε τα 6 και 7 είναι εκτός.

Κάνεις λάθος, θα ενσωματωθεί και στο iOS 12 σαν νέα έκδοση, οπότε θα το πάρουν πολλά μοντέλα πίσω

14 ώρες πριν, czarjuly είπε

Εικοσι εκατομμυρια ευρω για μια εφαρμογη;...καποιοι φτιαχτηκαν...

Η υποδομή που υπάρχει για να υποστηρίξει την εφαρμογή αυτή είναι απίστευτη. Αν την εγκαταστήσει ένα ποσοστό του κόσμου, θα πρέπει να υποστηρίζει κάπου 10.000 requests το ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ.  Επίσης μιλάμε για μεγάλο έργο. Αν θέλετε να δείτε μόνο την αρχιτεκτονική του έργου κάνετε ένα κλικ εδώ: https://github.com/corona-warn-app/cwa-documentation/blob/master/solution_architecture.md (κάντε κλικ έστω απο περιέργεια, να δείτε τις εικόνες)

Βάλτε τώρα και δικλείδες ασφαλείας, servers για συνεχές backup, εκπαίδευση ιατρικού προσωπικου, κλπ, κλπ. Το κόστος είναι απόλυτα λογικά για όποιον ξέρει από τέτοια έργα.

Πλήρες documentation εδώ: https://github.com/corona-warn-app/cwa-documentation/ 

13 ώρες πριν, kostasgr78 είπε

To PRIVACY στα καλύτερά του!

Είναι μακράν το πιο διαφανές έργο που έχω δει. Και η Apple και η Google το έχουν κάνει διαφανέστατο από πλευράς δικής τους τεχνολογίας, και ο κώδικάς είναι open source (!!) (και ο server κωδικας και αυτός των mobile εφαρμογών είναι στο github). Επομένως, είναι ό,τι ασφαλέστερο υπάρχει στο κινητό σου με μεγάλη απόσταση από την επόμενη εφαρμογή.

11 ώρες πριν, mants118 είπε

πρώτα απ΄όλα δεν είναι υπορεωτικό και δεύτερον ίσως να βρεθούν αρκετοί που θα δηλώσουν ότι νόσησαν ενώ δεν το πέρασαν καθόλου.

Δεν μπορείς απλά να δηλώσεις ότι το πέρασες, πρέπει να σκαναρεις ένα συγκεκριμένο QR code που θα λάβεις από το νοσοκομείο που θα σου δώσει τα αποτελέσματα των εξετάσεών σου.

Για τους κλασσικούς insomniacs, έχω να πω ότι είναι ένα λαμπρό αποτέσμα της επιστημονικής κοινότητας και μια ωραία απάντηση στους απανταχού συνομωσιολόγους.

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, nikosgalis είπε

Κάνεις λάθος, θα ενσωματωθεί και στο iOS 12 σαν νέα έκδοση, οπότε θα το πάρουν πολλά μοντέλα πίσω.

Συχωρα με που λένε και στο χωριό μου.

αλλα δεν κάνω κανένα λάθος.

Το πρόβλημα υπάρχει με τις παλιότερες εκδόσεις.

τωρα αν θα δώσουν αναβάθμιση που θα το λύσει είναι άλλο θέμα.

το ρεπορτάζ χτες έλεγε ότι υπάρχει πρόβλημα. 
στο μέλλον κανείς δεν ξέρει.

Δημοσ.

Χρόνο ζήτησαν, χρόνο πήραν, εγώ δεν θα προσφέρω κάτι άλλο.

Ας μην κάνουν έργα προβολής μελών της οικογένειας "πήζοντας" την Αθήνα, ενώ προτείνουν "πάρε το ΙΧ".

(Νόμιζα πως οι "άλλοι" ήταν οι πρωταθλητές της ταλαιπωρίας)

Τα λεφτά μπορούν να αξιοποιηθούν καλύτερα, μέρες που είναι. Ήμαρτον δηλαδή..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...