vsk Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Γεια σας! Έχω τον υπολογιστή με την παρακάτω σύνθεση: Μητρική: ASRock B75 Pro3-M CPU: Intel Core i7-3770 RAM: 8GB Dual-Channel DDR3 (στα 1333 MHz) (9-9-9-24) Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti (νομίζω της PALIT) Αποθήκευση: HyperX SAVAGE SHSS37A/240G (SSD) και Western Digital WDC WD10EADS-65M2B0 1TB (HDD) Τροφοδοτικό: XFX TS 550W Κουτί: AKASA Freedom Xone Οθόνη: ASUS VS229 Η μητρική δεν υποστηρίζει νεότερο επεξεργαστή, αφού έχει υποδοχή LGA1155, έτσι αν θελήσω να πάω σε κάτι πιο γρήγορο και σύγχρονο (θα προτιμούσα Ryzen που είναι vfm), θα πρέπει αναγκαστικά να αγοράσω τουλάχιστον μητρική+επεξεργαστή+μνήμη DDR4. Δεδομένου ότι το PC θα χρησιμοποιηθεί κυρίως τρέχοντας λογισμικά που θα του "ρουφήξουν" όση υπολογιστική δύναμη έχει - αναφέρω ενδεικτικά για όποιον γνωρίζει τα SPSS, Matlab, RapidMiner, WEKA - από ποιο μοντέλο Ryzen και πάνω πρέπει να κοιτάξω για ουσιαστική αύξηση στις επιδόσεις; Το ρωτάω γιατί ο i7-3770 μου φαίνεται ακόμα και τώρα αρκετά ισχυρός. Εννοείται ότι στο νέο σύστημα θα έχω τουλάχιστον 16GB μνήμη και δεν θέλω να ασχοληθώ με overclocking ή παιχνίδια. Ποια μητρική προτείνετε; Το κόστος της αναβάθμισης θα προτιμούσα να μην υπερβαίνει συνολικά τα 350 ευρώ (αν γίνεται) για μητρική, επεξεργαστή και μνήμη. Σας ευχαριστώ!
TheMechanic1 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Αφού λες ότι το budget σου είναι 350 ευρώ, δεν αφήνεις και πολλά περιθώρια για διαφορετικές προτάσεις, αναγκαστικά θα πας σε κάτι με Ryzen 3600 + 16gb ram και κάποια μητρική Β450 (πχ MSI A pro MAX). Αν θες να πας σε κάτι παραπάνω (πχ 3700Χ και 32gb ram) πρέπει να ανέβεις σε budget. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2020 από TheMechanic1
vsk Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Νομίζω ότι ο Ryzen 3600 είναι όντως η καλύτερη επιλογή για το ποσό αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα