Προς το περιεχόμενο

S.O.S. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ Western Digital 80GB. ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΛΑ????

Αλέξης_Κ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βοήθεια παιδιά!!! Εχω ένα σκληρό δίσκο WDC WD800JB-CRA1 τον οποίο είχα χωρίσει με το Partition Magic 7 σε δυο partition, C και D. Στον C εχω τα Xp και τα διαφορα προγράμματα τον οποιο ειχα και ως primary! Στον D (logical) ειχα mp3 ταινες και διαφορα αρχεια! Εβαλα το partion magic να κανει merge τα δυο partitions! Οταν τελειωσε ο C και ο D ειχαν ακριβως το ιδιος μεγεθος με πριν, αλλα ο D ειναι πλεον unformated και συμφωνα με τα xp το file system ειναι RAW!!!

Τι εχει γινει????

Τα αρχεια μου χαθηκαν????

Αν οχι, τι μπορω να κανω????

Ποιος εχει καμια ιδεα......

Δημοσ.

Κάτι παρόμοιο παραλίγο να πάθω και εγώ με το Partition Magic 7 και γι'αυτό δεν ασχολήθηκα ποτέ ξανά μαζί του.

:twisted:

Δημοσ.

an apla exei svhstei partition mporeis na to epanafereis me kapoio program opws testdisk to opoio mporeis na to kaneis download apo to net. Prepei na einai free kai douleuei apo dos... Uparxoun kai alla polla recovery porgrams... auth th stigmh den eimai sto pc mou gia na sou pw allous titlous. Dokimase na kaneis ena search sto forum paliotera prepei na exoun anaferthei progs gia data recovery...

Δημοσ.

1. Δεν χάθηκε τίποτε ακόμη...

2. Υπάρχουν όπως είπε και ο nfountou προγραμματάκια ανάνηψης αν σβήστηκε το partition. Μπορεί όμως να έγινε και το άλλο: όταν το pm είναι να δουλέψει, δηλώνει τον δίσκο raw, ώστε να μην έχουν πρόσβαση το λειτουργικό και τα άλλα προγράμματα και τον καταστρέψουν και αφού κάνει το merging των partitions τα ξαναμετατρέπει σε FAT, NTFS κλπ. Αυτό δεν έχει να κάνει με όλο τον δίσκο παρά μόνο με ένα αρχικό flag. Αν αλάξεις τον κωδικό του flag, ο δίσκος γίνεται προσβάσιμος ξανά.

Αν έχεις αγορασμένο το πρόγραμμα (partition magic) μπορείς να επικοινωνήσεις με την εταιρία και να σου δώσουν ένα μικρό προγραμματάκι που δυστυχώς δεν θυμάμαι πως το λένε που κάνει αυτή την δουλειά. Αν πάλι όχι μπορείς να κάνεις αναζήτηση στο νετ με keywords το partition magic και το το πως χαρακτηρίζει το ίδιο το πρόγραμμα το file system του δίσκου (δεν θυμάμαι αν είναι raw ή κάτι άλλο, δες το στο PM ). Όταν είχα πάθει ακριβώς το ίδιο, επειδή βιάστηκα και έκανα restart πριν τελειώσει η διαδικασία γιατί νόμισα ότι κόλλησε, είχα βρει έναν σουηδό ή δανό τύπο που είχε φτιάξει διάφορα tools για τέτοιες περιπτώσεις. Μάλιστα στις οδηγίες του είχε αλγορίθμους που το πρώτο βήμα ήταν να δοκιμάσεις το προγραμματάκι της Quest. Ευτυχώς σε εμένα έπιασε αυτό και δεν χρειάστηκαν τα επόμενα.

Αν δεν έχεις ήδη βρει καμιά λύση, θα ψάξω αύριο μήπως και βρω τις οδηγίες του

Δημοσ.

kane ena search gia ena programa an thimamai kala legetai mbr works kapos etsi. to eixe anaferei ena allo paidi kai mporei na sou ftiaksei ta partition opos itan tin teleytaia fora.

alla pros theou min peirakseis tipota, min kaneis kamia prospatheia an den vreis to programma.

Δημοσ.

Να το!!

Το προγραμματάκι που είχα χρησιμοποιήσει εγώ με επιτυχία ήταν το ptedit, τηε Powerequest και όχι Quest που ανέφερα νωρίτερα.

Θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα νομίζω αν διαβάσεις το topic:

http://club.cdfreaks.com/showthread.php?s=&threadid=77451

Εκει έχει και link για το ptedit.

Βέβαια όλα αυτά μπορεί να σε βοηθήσουν αν η κατάσταση έχει όπως υποψιάζομαι και ο δίσκος σου έχει filesystem, όπως αναγνωρίζεται από το partition magic PqRP (και όχι raw, όπως είχα γράψει αρχικά).

Υποθέτω ότι έχεις boot disk του partition magic...

Ελπίζω να βοήθησα

Δημοσ.

H8ela na h3era giati panta ma panta se tetoia topic ta prwta replys einai 100% arnhtika?

Etsi apo periergeia.

Αλέξη mhn masas kane ena search se paliotera posts gia to MBR Works, exw dwsei kai odhgies se ena apo auta ypo to nickname gkalli2.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...