Dhmhtrhsg2 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Καλησπερα στο φορουμ. ειμαι έτοιμος για αναβάθμιση σε ένα από τα παραπάνω προγράμματα vdsl ( με καλή προσφορά ) αλλά δε μπορώ να βγάλω γραμμή ώστε να μάθω ποιο modem-router δίνει η εταιρία και κατά ποσο καλο είναι.. παλαιοτερα είχα διαβάσει αρκετά θέματα με κάποια router zte. προσωπικά θα συνδέσω δικό μου router πάνω για να διαχειρίζεται το WiFi. Έχει κάποιος εμπειρία- θέματα με τη συγκεκριμένη υπηρεσία και σουτέρ; Ξέρουμε μοντέλο;
zx1234r Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 39 λεπτά πριν, Dhmhtrhsg2 είπε Καλησπερα στο φορουμ. ειμαι έτοιμος για αναβάθμιση σε ένα από τα παραπάνω προγράμματα vdsl ( με καλή προσφορά ) αλλά δε μπορώ να βγάλω γραμμή ώστε να μάθω ποιο modem-router δίνει η εταιρία και κατά ποσο καλο είναι.. παλαιοτερα είχα διαβάσει αρκετά θέματα με κάποια router zte. προσωπικά θα συνδέσω δικό μου router πάνω για να διαχειρίζεται το WiFi. Έχει κάποιος εμπειρία- θέματα με τη συγκεκριμένη υπηρεσία και σουτέρ; Ξέρουμε μοντέλο; Δεν έχει σημασία τι ρούτερ δίνει εφόσον η διαχείριση του δικτύου σου θα γινεται με δικό σου εξοπλισμό. Το αφήνεις πάνω να λειτουργεί σαν μόντεμ / τηλεφωνία, και βάζεις πίσω το δικό σου.
bjj-p Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Την ιδια απορια ειχα και εγω. Επισης, μπορει να χρησιμοποιηθει μοντερ-ρουτερ 24αρι, για να διαχειριστει 30-50mbps μετα το μαμα της forthne χωρις απωλειες, εφοσον η plug ταχυτητα μεταδοσης του ειναι 100mbps και wifi 54mbps?
zx1234r Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 6 ώρες πριν, bjj-p είπε Την ιδια απορια ειχα και εγω. Επισης, μπορει να χρησιμοποιηθει μοντερ-ρουτερ 24αρι, για να διαχειριστει 30-50mbps μετα το μαμα της forthne χωρις απωλειες, εφοσον η plug ταχυτητα μεταδοσης του ειναι 100mbps και wifi 54mbps? Το σχέση έχει η ταχύτητα που συγχρονίζει το μόντεμ με την ταχύτητα του εσωτερικού δικτύου?
bjj-p Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Αν το μοντεμ συγχρονιζει στα 50 δεν πρεπει και το ρουτερ να εχει ταχυτητα πανω απο 50 για να μην ριχνει την ταχυτητα του παροχου;
zx1234r Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Η γραμμή είναι 50Mbps. Κατεβάζεις ένα αρχείο απο το ίντερνετ με 6,25 Megabytes το δευτερόλεπτο. Οι πόρτες ενός ρούτερ είναι τουλάχιστον 100Mbps. Κάποια καινούργια έχουν Gigabit (1000Mbps). Η ταχύτητα που θα κατεβάζεις αρχεία απο το ίντερνετ είναι η ίδια γιατί η ταχύτητα της γραμμής είναι 50Mbps. Αν θέλεις να μεταφέρεις αρχεία απο το pc σου στο λάπτοπ σου, θα μεταφέρεις με 100Mbps ή 1000Mbps που είναι ο εξοπλισμός του ρούτερ. Δηλαδή με 12.5 Megabytes το δευτερόλεπτο ή 125Megabytes το δευτερόλεπτο. Το εξωτερικό δίκτυο, δηλαδή η γραμμή, δεν επηρεάζει τις ταχύτητες του εσωτερικού δικτύου ούτε το εσωτερικό δίκτυο επηρεάζει την γραμμή του ίντερνετ.
bjj-p Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Η γραμμη ειναι 100mbps. Το wifi του ρουτερ ειναι 54mbps. Εχεις επιπτωση στο λαπτοπ σοου ή οχι;
zx1234r Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Εσύ έγραφες ότι η ταχύτητα του ασύρματου επηρεάζει την ταχύτητα της γραμμής.
Dantε Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 To ρουτερ που δινουν ειναι ενα σκουπιδι ΖΤΕ. Και δε μπορεις να το αποφυγεις γιατι ειναι με VOIP και δε δινουν κωδικους. Εμενα παλι καλα δουλεψε ενα Technicolor παλαιοτερο που ειχα με το voip γιατι αλλιως θα αλλαζα παροχο. Αν κατεβαζα τορρεντ με το μισο bandwidth ουτε δηλαδη τερμα η γραμμη,δεν ανοιγε ουτε σελιδα ο chrome.Και αυτα με ethernet. Δε θα ηθελα να φανταστω αν ηταν συνδεδεμενα στο wifi και τιποτα αλλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα