Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, voltmod said:

... ενώ για τα άλλα δύο μοντέλα, η AMD συνιστά τη χρήση μίας λύσης AIO (All-In-One liquid cooling) με ψυγείο τουλάχιστον 280mm ή αντίστοιχης απόδοσης λύσεις air cooling ....

τώρα το πρόσεξα και με ζώνουν φίδια, μόλυνση της AMD από SARS-2-intel-ιό?
3800XT και 3900XT à la ιντελ χωρίς cooler, δεν θα δουλεύουν όπως βγαίνουν από το κουτί?

Επεξ/σία από eyw
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Superuser3 είπε

Τι λογική είναι αυτή?και αυτοί που θα αγοράσουν τους XT και θα βγει η σειρά 4000 πως πρέπει να αισθάνονται?

Και αυτός που αγόρασε το OnePlus 7 και μετά βγήκε το 7T πως πρέπει να νοιώθει?

η σειρά 400 θα έχει τα ίδια χρήματα με τους XT? Η το oneplus 7t είχε τα ίδια χρήματα με το 7?

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, tsarouc είπε

η σειρά 400 θα έχει τα ίδια χρήματα με τους XT? Η το oneplus 7t είχε τα ίδια χρήματα με το 7?

εχουν οι ΧΤ τα ιδια χρηματα με τους μη-ΧΤ?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
6 ώρες πριν, glight είπε

Με μπριζώνει άσχημα η AMD τώρα, τι να κάνω να μείνω με αυτό που έχω (6700k) ή να περιμένω Zen 3?

Και τον r7 1800x να βάλεις , καλύτερος είναι . 😜

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

ο 3600 παιζει αμεσα διαθεσιμος στα 165, ο ΧΤ θα βγει στα 250. με πια λογικη να θιχτει καποιος που δεν τον ενημερωσαν για ενα προιον που δεν αξιζει τα λεφτα του?

παντως εχουν υπαρξει φημες και πληροφοριες αρκετο καιρο τωρα. οποιος ηθελε να πεταξει τα λεφτα του σε ΧΤ μπορουσε να ενημερωθει αν εψαχνε

και ποιος σε εμποδιζει να παρεις 3800Χ με 100-200mhz λιγοτερο και 80-100 ευρω φτηνοτερα

τακτικες ιντελ ειναι να σου πουλαει 5% βελτιωση και να μη πεφτει ουτε ευρω στα παλια. αρα εχεις να διαλεξεις να παρεις το παλιο στα 300 ευρω ή το καινουργιο στα 300 ευρω. οι τιμες των ρυζιων κατεβαινει καθε χρονο ομως, οποτε μονο αν εξαφανιζοταν οι μη-ΧΤ θα ισχυε αυτο που λες,

Ακριβώς. Και ο 3700x στα  ~ 290 εδώ και κάποιους μήνες. Εγώ τον πήρα 297 από καλό ελληνικό μαγαζί. Και ο 3900x ~ 430. Αυτή η κυκλοφορία είναι το πρώτο αντι consumer foul της AMD τα τελευταία χρόνια. Και η σύγκριση  από την ίδια την AMD με τις περσινές msrp είναι εξωφρενική. Εμπορικά μπορεί να έχει νόημα λόγω κυκλοφορίας της σειράς 10 από την Intel, αλλά βάσει boost επιδόσεων σε σχέση με την δική τους περσινή σειρά θα έπρεπε να είναι φτηνότεροι και πολύ  κοντά στη street price των υφιστάμενων μοντέλων, αν ήθελαν να κάνουν το refresh και να μειδιάσουν στον ανταγωνισμό.

Ειδικά η διαφορά τιμής 3600 και 3600xt όπως ανέφερε ο φίλος παραπάνω είναι γελοία και αδικαιολόγητη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Το διάβασα κι εγώ πιο πριν. Αυτο το Digitimes τις πιο πολλές φορές λέει μπαρούφες και τις αναπαράγουν όλα τα site κιόλας.

Και πάλι όμως.. καλά Χριστούγεννα.

Edit: Έχω ρίξει χοντρό(!) κράξιμο στην Intel τον τελευταίο καιρό και με τα bugs και με τα +++ και με τα Watt και με όλα. Αυτή η κίνηση απο την amd είναι λάθος. Τουλάχιστον σε αυτή την τιμή (και χωρίς cooler). Έπρεπε να είναι πιο φθηνοί για να δικαιολογείται η κίνηση. Όποιος το βλέπει από ουδέτερη θέση καταλαβαίνει οτι η amd με αυτό τον τρόπο επαναφέρει τις τιμές στα αρχικά επίπεδα για το ίδιο προϊόν 1 χρόνο μετά. 

Επεξ/σία από patentas11
  • Super Moderators
Δημοσ.
28 minutes ago, patentas11 said:

Και πάλι όμως.. καλά Χριστούγεννα.

Ούτε αυτό είναι τόσο σίγουρο.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zaratustra είπε

Ακριβώς. Και ο 3700x στα  ~ 290 εδώ και κάποιους μήνες. Εγώ τον πήρα 297 από καλό ελληνικό μαγαζί. Και ο 3900x ~ 430. Αυτή η κυκλοφορία είναι το πρώτο αντι consumer foul της AMD τα τελευταία χρόνια. Και η σύγκριση  από την ίδια την AMD με τις περσινές msrp είναι εξωφρενική. Εμπορικά μπορεί να έχει νόημα λόγω κυκλοφορίας της σειράς 10 από την Intel, αλλά βάσει boost επιδόσεων σε σχέση με την δική τους περσινή σειρά θα έπρεπε να είναι φτηνότεροι και πολύ  κοντά στη street price των υφιστάμενων μοντέλων, αν ήθελαν να κάνουν το refresh και να μειδιάσουν στον ανταγωνισμό.

Ειδικά η διαφορά τιμής 3600 και 3600xt όπως ανέφερε ο φίλος παραπάνω είναι γελοία και αδικαιολόγητη.

μενω μαλακας με αυτη την απαντηση. 🤯

δηλαδη δεν ειναι anti-consumer που παρατησαν στα κρυα του λουτρου τις 3ΧΧ μητρικες (και παραλιγο και τις 4ΧΧ) με φτηνοδικαιολογιες που δεν ευσταθουν, αλλα ειναι anti-consumer που βγαλαν προιον σε τιμη που δε σ αρεσει?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, tsarouc είπε

Ελπίζω να κρατήσει χαμηλά την τιμή στους 4xxx

Επεξ/σία από Superuser3
Δημοσ.
9 ώρες πριν, patentas11 είπε

Έχω γυρίσει σε Ryzen απο i7 (από Athlon και απο Intel ξανα..) και δεν έχω κολλήματα με τις εταιρίες. Ryzen θα πάρω πάλι. Αλλά αυτές είναι τακτικές Intel ( βλέπε 9900ks), δηλαδή κρατάει στην άκρη τα πιο καλά κομμάτια που μπορεί να σου πέσουν και στο απλό μοντέλο και εκεί που ο 3800Χ π.χ. πήγε στα 310€, για 100-200mhz max τον δίνουν πάλι στα 399€. Και αυτό 1 χρόνο μετά και όχι στους 6-8 μήνες π.χ. Εμείς περιμένουμε τους ZEN3 και επειδή η AMD βλέπει οτι η Intel θα αργήσει, τραβάει τα χρονοδιαγράμματα πίσω. Είδη ακούμε οτι οι zen3 θα παρουσιαστούν μετά τις καινούργιες κονσόλες, ή οτι ακόμα μπορεί και να μην βγουν μέσα στο 2020 για να κάνει κίνηση η Intel πρώτα. Εμένα η πρώτη μου αντίδραση μόλις διάβασα το άρθρο αυτή είναι. 100-200mhz για 80-100€. Αν δεν προκύψουν κι άλλες βελτιώσεις πέρα απο την ταχύτητα, δεν θα αλλάξω γνώμη. Προσωπική άποψη..

Το χρονοδιαγραμμα της ήταν για τέλη Οκτώβρη με Νοέμβρη... πουθενά δεν αναφέρθηκε για νωρίτερα ... αργότερα μπορεί... Κάθε εταιρεία μπορεί να πέσει έξω σε αυτά τα μεγέθη.

Επίσης τι διακανονισμοι έχουν γίνει με τις κονσόλες το ξέρουμε;

Όσο για τα λεφτά που αναφέρεις, το είπα και παραπάνω: η AMD στην ίδια τιμή τα δίνει, το τι θα κάνει ο κάθε διανομέας και μαγαζάτορας είναι άλλο πράμα... μη τα ρίχνουμε στην AMD όμως...

Βελτιώσεις θα έχουν σίγουρα, και μεγάλες μάλιστα. Η AMD, τουλάχιστον, τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει ότι, ο, τι και να κάνει θέλει να είναι μπροστά παντού. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mohic4n είπε

Το χρονοδιαγραμμα της ήταν για τέλη Οκτώβρη με Νοέμβρη... πουθενά δεν αναφέρθηκε για νωρίτερα ... αργότερα μπορεί... Κάθε εταιρεία μπορεί να πέσει έξω σε αυτά τα μεγέθη.

Επίσης τι διακανονισμοι έχουν γίνει με τις κονσόλες το ξέρουμε;

Όσο για τα λεφτά που αναφέρεις, το είπα και παραπάνω: η AMD στην ίδια τιμή τα δίνει, το τι θα κάνει ο κάθε διανομέας και μαγαζάτορας είναι άλλο πράμα... μη τα ρίχνουμε στην AMD όμως...

Βελτιώσεις θα έχουν σίγουρα, και μεγάλες μάλιστα. Η AMD, τουλάχιστον, τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει ότι, ο, τι και να κάνει θέλει να είναι μπροστά παντού. 

Εντάξει ήταν γνωστό ότι θα κυκλοφορήσουν προς στο τέλος του χρόνου. Και αυτό με τις κονσόλες είναι πολυ πιθανών να ισχύει, ειδικά με τις καθυστερήσεις λόγω του ιου.

Επειδή το εξαντλήσαμε το θέμα θα συνεχίσουμε μετά τα reviews που θα βγούνε. Εκεί θα δούμε αν εχουν βελτιώσεις σε σχέση με τα υπάρχον μοντέλα και αν αξίζουν τα επιπλέον χρήματα. Εδω θα είμαστε και θα τα ξαναπούμε.

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Superuser3 είπε

Η εταιρεία δεν ζητάει επιπλέον χρήματα για τις αυξημένες συχνότητες λειτουργίας, και επομένως οι τιμές των νέων μοντέλων είναι ακριβώς όμοιες με των προηγούμενων 

Ενώ η intel μας χρέωνε ένα 20% κάθε χρόνο για 100Mhz

σε ανάγκασε ποτε η intel να κανεις κάθε χρόνο αναβάθμιση ?, ισα ισα που σε αποτρέπει κιόλας αφού σου αλλάζει και το socket , αν κάποιος είναι ενθουσιασμένος και τα έχει τα φράγκα και για το 5-10% κάθε χρόνο πάει και τα σκάει πρόβλημα του , αξίζει να κανεις αναβάθμιση μετά από 3-4 γενιές τολάχιστον , να έχεις ένα όφελος τολάχιστον μεγαλύτερο του 30% σε απόδοση , και στο κάτω κάτω με αυτή τι λογική και η intel κάθε χρόνο στα ίδια λεφτά σου δίνει την επομενη γενιά , οποτε μην βαράς παλαμάκια δεν σου κάνουνε χάρι που σου πουλάνε το ίδιο προϊόν στα ίδια λεφτά μετά από ένα χρόνο , ενώ κανονικά έπρεπε να κάνουνε κάποια μείωση όχι ένα ψεφτο boost και να στο δώσει στα ίδια λεφτά , κάτσε γιατί δεν έχετε καταλάβει ακόμα μου φαίνεται , νομίζετε μερικοί ότι η AMD είναι μη κερδοσκοπικό ίδρυμα και νοιάζεται για σας , όσο θα κερδίζει έδαφος αυτά που κάνει η intel θα κάνει και ακόμα χειρότερα αν τι παίρνει , ένα test κάνει τώρα να δει αντίδραση του κόσμου , αν δει ότι ο καταναλωτής ανταποκρίνεται , μπορεί να το δείτε και μόνιμο αυτό , σκαρφίζονται τρόπους πως να ανεβάσουνε αξια στα προϊόντα τους .. το καλο είναι να δουλεύει ο ανταγωνισμός , να μην καβαλήσει το καλάμι ούτε η μια ούτε η άλλη εταιρία , και ακόμα καλύτερα θα ήταν να μπούν και άλλες εταιρίες με cpu στην αγορά , γιατί καμια φορα δυο μπορούνε και ρυθμίζουνε την αγορά όπως θέλουνε , αλλα όσο περισσότεροι τόσο πιο δύσκολο

5 ώρες πριν, patentas11 είπε

Επειδή το εξαντλήσαμε το θέμα θα συνεχίσουμε μετά τα reviews που θα βγούνε. Εκεί θα δούμε αν εχουν βελτιώσεις σε σχέση με τα υπάρχον μοντέλα και αν αξίζουν τα επιπλέον χρήματα. Εδω θα είμαστε και θα τα ξαναπούμε.

μάλλον δεν το κατάλαβες , θα σου καταργήσει τα προηγούμενα μοντέλα και θα σταματήσουν τι παραγωγή , θα σου πει οτι δεν έχουνε λόγο ύπαρξης τώρα αφού βγάλαμε αυτά και είναι στα ίδια λεφτά , γιατί αν εμενα μου έδινε επιλογή για 3800x με 320 ευρώ και 3800xt με 400 ευρώ , εννοείτε ότι θα προτιμούσα τον 3800x , σιγά μην τους έσκαγα 80 ευρώ για 100Mhz το οποιο άμα θέλω το τσιμπάω και μονος μου με OC στον απλό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...