Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vasilisxd είπε

Στο Spotify , δεν μπορείς να κάνεις συνδρομή μέσω του Site τους και να γλυτώσεις το καπέλο της Apple ?

νομιζω το δοκιμασα εχτες για ενα ανηψακι μου,  θελαμε να κανουμε αυτο το family.

δεν το καταφεραμε. δεν μας εδινε πουθενα την επιλογη να <<πατησουμε>> για να επιλεξουμε το premium.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παίζει να μην Τους νοιάζει καν Στην Apple .. άντε και να φάνε 5-6 εκατομμύρια πρόστιμο ( λέμε τώρα ) θα κάνουνε μια τσααααααακ και θα τα δώσουν .. και στα π@€&%#% τους 😁

Δημοσ.

Είναι σίγουρο ότι θα βρει παρατυπίες αλλά το κυριότερο είναι ότι θα επιβάλλει πρόστιμα όπως έκανε και με το θέμα του android αλλά και άλλων επιχειρήσεων, μάλλον η ευρώπη θέλει να θωρακίσει δικές της υπηρεσίες και τώρα πλέον αναζητεί λάθη και πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού...

Δημοσ.

Κανένας λόγος για της πολιτικές της Google στο Play Store... Προφανώς κι εκεί γίνεται το ίδιο και κρατάει και προμήθεια και η Google!

Το θέμα δεν είναι αυτό.. Όταν εταιρίες σαν Apple/Google δίνουν στους προγραμματιστές την δυνατότητα να έχουν access σε εκατομμύρια users μέσω των app store δεν θα έπρεπε να παίρνουν και αυτοί ένα κομμάτι της πίτας; Δηλαδή έχεις ένα χωράφι και αφήνεις κόσμο να δουλεύει μέσα και δεν θα πάρεις ένα μέρισμα από την επένδυση σου να αγοράσεις και να συντηρήσεις το χωράφι;

Ξέρω πολλούς ανθρώπους που απλά βάζουν την κάρτα τους στην Apple και αγοράζουν το οτιδήποτε από κει. Ή απλά πληρώνουν με iTunes gift cards για να μην μπλέκουν καν με κάρτα. Όλα αυτά τα payments τα κάνει process η Apple/Google και επενδύουν και οι 2 στο να είναι γρήγορα, εύχρηστα και secure. Και έρχεται το Spotify και λέει ότι δεν θέλει να πληρώνει. Για να μην αναφέρω και τις αλλαγές στα τελευταία updates που πλέον μπορείς να χρησιμοποιείς Spotify και με Siri, ακόμα και στο Homepod.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gergios.boussias είπε

νομιζω το δοκιμασα εχτες για ενα ανηψακι μου,  θελαμε να κανουμε αυτο το family.

δεν το καταφεραμε. δεν μας εδινε πουθενα την επιλογη να <<πατησουμε>> για να επιλεξουμε το premium.

Εγώ το έχω κάνει απ το pc και συγκεκριμένα το family.
Το apple music έχει φάει delete. 

Απορώ γιατί κλαίνε όλοι :P 

Δημοσ.

Σιγα τα αίματα γεροντο Ευρωπη, απολίθωμα. Βγαλε κανενα καινούργιο Τζι Ντι Πι Αρ, μεχρι εκει εισαι.

Επισκέπτης
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, HateMe είπε

ε, ναι οταν δεν δουλευει κατι οπως το θες ειναι σπαστικο.

νομιζω οτι το εψαξε και αλλο ο πιτσιρικας και βρηκε ενα αλλο.

για να δουμε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, KostasKri είπε

Κανένας λόγος για της πολιτικές της Google στο Play Store... Προφανώς κι εκεί γίνεται το ίδιο και κρατάει και προμήθεια και η Google!

Το θέμα δεν είναι αυτό.. Όταν εταιρίες σαν Apple/Google δίνουν στους προγραμματιστές την δυνατότητα να έχουν access σε εκατομμύρια users μέσω των app store δεν θα έπρεπε να παίρνουν και αυτοί ένα κομμάτι της πίτας; Δηλαδή έχεις ένα χωράφι και αφήνεις κόσμο να δουλεύει μέσα και δεν θα πάρεις ένα μέρισμα από την επένδυση σου να αγοράσεις και να συντηρήσεις το χωράφι;

Ξέρω πολλούς ανθρώπους που απλά βάζουν την κάρτα τους στην Apple και αγοράζουν το οτιδήποτε από κει. Ή απλά πληρώνουν με iTunes gift cards για να μην μπλέκουν καν με κάρτα. Όλα αυτά τα payments τα κάνει process η Apple/Google και επενδύουν και οι 2 στο να είναι γρήγορα, εύχρηστα και secure. Και έρχεται το Spotify και λέει ότι δεν θέλει να πληρώνει. Για να μην αναφέρω και τις αλλαγές στα τελευταία updates που πλέον μπορείς να χρησιμοποιείς Spotify και με Siri, ακόμα και στο Homepod.

Το θέμα είναι ότι η Apple δεν επιτρέπει ΚΑΝ σε προγραμματιστές να πουλάνε την οποιαδήποτε εφαρμογή εκτός του App Store. Που σημαίνει ότι αν εγώ δεν ενδιαφέρομαι για τους εκατομύρια χρήστες που εσύ λες, δεν έχω δικαίωμα να προωθήσω την ανεξάρτητη εφαρμογή μου είτε είναι επί πληρωμή είτε όχι.

Όσο για τις άλλες περιπτώσεις τύπου Spotify & Netflix, είναι υπηρεσίες που δεν βασίζονται στην Apple αλλά στο δικό τους marketing, γιατί πολύ απλά δεν προϋποθέτουν τη χρήση κινητού/tablet, είναι standalone υπηρεσίες. Σκέψου και το Skype, αν σου έδινε τη δυνατότητα να πληρώνεις μέσω app για τα credits για φωνητική κλήση σε σταθερό/κινητό, θα έπρεπε μια ζωή να καρπώνεται η Apple τα λεφτά μόνο και μόνο επειδή φιλοξενεί το Skype app στο Store? Μα το skype υπηρχε 10 χρόνια πριν το App Store, δεν το μάθαμε μέσω αυτού, και επίσης η συντήρηση της όλης υποδομής VOIP γίνεται από το Skype, όχι από την Apple. 

Δεν έχει καμία σχέση με το χωράφι που λες. Αν μπορούσε το Netflix και το Spotify δεν θα ανέβαζαν καν τις εφαρμογές τους στο Store. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, polaki είπε

Αν μπορούσε το Netflix και το Spotify δεν θα ανέβαζαν καν τις εφαρμογές τους στο Store. 

Δεν θα υπήρχαν απλά η δεν θα είχαν γίνει ευρέως γνωστά χωρίς το  App Store. Οι χρήστες ios πλερώνουν.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, ptwma είπε

Με 5 δις καθάρισε,  τα έχουμε ξαναδεί από την Ευρώπη της καινοτομίας του 0 και της λαθρομετανάστευσης....

Ας βάλουμε άλλα 5 δις να περάσουμε κάνα 6μηνο στας Βρυξέλλας.... 

Μην ξεχάσετε να ανεβάσετε τα ευρωπαϊκά δεδομένα σε κάνα Azure/AWS και μετά αν είναι τους ρίχνετε ένα πρόστιμο για αντιμονοπωλιακή πολιτική... 

Νομίζω τα είπες όλα σε 2-3 φράσεις!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, polaki είπε

Το θέμα είναι ότι η Apple δεν επιτρέπει ΚΑΝ σε προγραμματιστές να πουλάνε την οποιαδήποτε εφαρμογή εκτός του App Store. Που σημαίνει ότι αν εγώ δεν ενδιαφέρομαι για τους εκατομύρια χρήστες που εσύ λες, δεν έχω δικαίωμα να προωθήσω την ανεξάρτητη εφαρμογή μου είτε είναι επί πληρωμή είτε όχι.

Όσο για τις άλλες περιπτώσεις τύπου Spotify & Netflix, είναι υπηρεσίες που δεν βασίζονται στην Apple αλλά στο δικό τους marketing, γιατί πολύ απλά δεν προϋποθέτουν τη χρήση κινητού/tablet, είναι standalone υπηρεσίες. Σκέψου και το Skype, αν σου έδινε τη δυνατότητα να πληρώνεις μέσω app για τα credits για φωνητική κλήση σε σταθερό/κινητό, θα έπρεπε μια ζωή να καρπώνεται η Apple τα λεφτά μόνο και μόνο επειδή φιλοξενεί το Skype app στο Store? Μα το skype υπηρχε 10 χρόνια πριν το App Store, δεν το μάθαμε μέσω αυτού, και επίσης η συντήρηση της όλης υποδομής VOIP γίνεται από το Skype, όχι από την Apple. 

Δεν έχει καμία σχέση με το χωράφι που λες. Αν μπορούσε το Netflix και το Spotify δεν θα ανέβαζαν καν τις εφαρμογές τους στο Store. 

Μα προφανώς αφού σου δίνω την πλατφόρμα σου βάζω και τους κανόνες μου ανεξάρτητα αν υπήρχε πιο πριν ή κάτι τέτοιο. Το App Store/Play Store δίνουν την ευκολία σε πολύ κόσμο να αγοράζει από κει πράγματα που ΔΕΝ θα αγόραζε αλλιώς. Όπως ανέφερα ξέρω κόσμο που δεν θέλει να βάζει κάρτες δεξιά-αριστερά. Αυτός ο χρήστης δεν θα πλήρωνε spotify αλλιώς. Όπως και ΠΟΛΥΣ άλλος κόσμος που όντας άσχετος δεν θα ασχολούταν.

Έχουν κάθε δικαίωμα να κρατάνε προμήθεια. Επίσης δεν μιλάμε για 30% προμήθεια που αναφέρουν εδώ γιατί πολύ απλά το μεγαλοποιούν. Διάβασε το παρακάτω:

https://developer.apple.com/programs/whats-included/

QUOTE:

Keep 70% of your sales proceeds or 85% for qualifying subscriptions.

UNQUOTE

Δημοσ.
8 ώρες πριν, bigballon είπε

Δεν θα υπήρχαν απλά η δεν θα είχαν γίνει ευρέως γνωστά χωρίς το  App Store. Οι χρήστες ios πλερώνουν.

Σωστά, όπως άλλωστε δεν υπήρχε και το Skype πιο πριν..? 

Τέλος πάντων, το πρόβλημα που αναλύει το άρθρο είναι ότι η Apple δεν επιτρέπει σε προγραμματιστές να διανέμουν τις εφαρμογές τους με ΑΛΛΟ τρόπο πέραν του App Store. Μπορεί να είναι στους όρους, μπορεί όλο το λειτουργικό να είναι κλειστό (βγάζω έξω κάτι jailbreak κλπ), αλλά η ΕΕ θα ασχοληθεί με το κατά πόσο είναι μονοπωλιακή τακτική η όχι.

Να στο πω πιο απλά? 

O developer πρέπει να παίξει με τους κανόνες της Apple, επειδή είναι στο παρκάκι της. 

Η Apple λοιπόν το παρκάκι της μπορεί να το κάνει ότι γουστάρει, σε όποια χώρα γουστάρει. 

Έλα όμως που το μεγάλο "παρκάκι" της Ευρ. Ένωσης έχει άλλους κανόνες, και δεν επιτρέπει τα μονοπώλια, οπότε αν η Apple θέλει την αγορά της ΕΕ θα πρέπει να παίξει με τους κανόνες της.. Το ότι η ΕΕ ακόμα και αν ρίξει πρόστιμο στην Apple αυτό θα είναι 5-6 δις που η Apple τα σκορπάει για το πρωινό των υπαλλήλων της είναι ένα άλλο θέμα, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να αλλάξει κάτι..

Καταλάβατε τώρα όλοι ποιό είναι το πρόβλημα? Το λέω γιατί πριν χρόνια της ΕΕ της "έφταιγε" ο Internet Explorer και έχωνε το ένα πρόστιμο μετά το άλλο στη Microsoft... Δεν είδα βέβαια να έχει πιάσει τέτοια κωλοπιλάλα την ΕΕ για τον Safari, που ήταν και είναι ακόμα σε κάθε installation του MacOS από default...

7 ώρες πριν, KostasKri είπε

Μα προφανώς αφού σου δίνω την πλατφόρμα σου βάζω και τους κανόνες μου ανεξάρτητα αν υπήρχε πιο πριν ή κάτι τέτοιο. Το App Store/Play Store δίνουν την ευκολία σε πολύ κόσμο να αγοράζει από κει πράγματα που ΔΕΝ θα αγόραζε αλλιώς.

Και η ΕΕ δίνει την πλατφόρμα στην Apple να μοιράζει το προϊόν της στην Ευρωπαϊκή αγορά. Μάντεψε λοιπόν με ποιους κανόνες πρέπει να παίξει η Apple. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, HateMe είπε

Πλάκα κάνεις ... προτιμάς Spotify από το Apple Music ... Λόγο πλατφόρμας δένει πολύ καλύτερα. Και εάν είναι να φύγεις από το default , γιατί να μην πας Youtube Music που σου δίνει και το Youtube χωρίς διαφημίσεις , να παίζει στο background και να κατεβάζεις ότι βιντεάκι θες ... τον οποίο λογαριασμό , βάζεις και στην Smart Tv και απολαμβάνεις χωρίς διαφημίσεις. 

Νομίζω το Spotify είναι η χειρότερη επιλογή αν είσαι με iOS. 

Επεξ/σία από Vasilisxd
Επισκέπτης
Δημοσ.
8 ώρες πριν, KostasKri είπε

Μα προφανώς αφού σου δίνω την πλατφόρμα σου βάζω και τους κανόνες μου ανεξάρτητα αν υπήρχε πιο πριν ή κάτι τέτοιο. Το App Store/Play Store δίνουν την ευκολία σε πολύ κόσμο να αγοράζει από κει πράγματα που ΔΕΝ θα αγόραζε αλλιώς. Όπως ανέφερα ξέρω κόσμο που δεν θέλει να βάζει κάρτες δεξιά-αριστερά. Αυτός ο χρήστης δεν θα πλήρωνε spotify αλλιώς. Όπως και ΠΟΛΥΣ άλλος κόσμος που όντας άσχετος δεν θα ασχολούταν.

Έχουν κάθε δικαίωμα να κρατάνε προμήθεια. Επίσης δεν μιλάμε για 30% προμήθεια που αναφέρουν εδώ γιατί πολύ απλά το μεγαλοποιούν. Διάβασε το παρακάτω:

https://developer.apple.com/programs/whats-included/

QUOTE:

Keep 70% of your sales proceeds or 85% for qualifying subscriptions.

UNQUOTE

Δε παει ετσι, ολοι κι ολοι 2 παιχτες ειναι στα κινητα, αντε πες 3 αμα βαλεις μεσα και υπολογιστες. Δε μπορουν αυτοι οι 2-3 παικτες να βαζουν αυθαιρετα οτι κανονες γουσταρουν, ή μαλλον μπορουν αλλα μετα θα πεσουν τα προστιμα.

Το μηλο την εχει γλυτωσει με πολλα γιατι εχει μικροτερο μεριδιο στην αγορα, δες τι προστιμα τρωνε και γιατι ο γοογλης και η μικρομαλακη και δες πως τοσα χρονια το μηλο κανει τα ιδια ανενοχλητο. Λογικο ηταν καποια στιγμη να τους παρει κ αυτους η μπαλα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...