Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, sonikk είπε

δεν γινεται αυτο για λογους οικονομικους δικους μου. λογω προσωπικης υποχρεωσης(καποτε του εσωσα κυριολεκτικα την ζωη απο βεβαιο θανατο σε καποια μεταμοσχευση οργανου σε νοσοκομειο) θελει ο συγκεκριμενος φιλος ο οποιος εχει μια εταιρια να καλυψει το κοστος αγορας. πώς να το πω πιο απλα? ερχεται καποιος και σου λεει πχ. τι αναγκη εχεις?ενα οχημα μεταφορας.οκ παμε σε μια εταιρια πωλησεων οχηματων ή σε εναν ιδιωτη ,παρε αυτο που θελεις και ολα τα πληρωνω εγω εφοσον εγω δηλωνω οικονομικη αδυναμια.

τι νοημα αλλιως θα ειχε η εννοια της βοηθειας. αν ενα αυτοκινητο στοιχιζει 15 χιλιαρικα και κληθω να πληρωσω τα μισα σαν φορο  περιπου  οπως λες δεν εχει νοημα.

ασε δε που φανταζομαι οτι αυτο σαν εξοδο θα περαστει στην εταιρια και θα το καλυψει μεσω αυτης.και μιλαμε για πολυ μεγαλη εταιρια!

Μου έκανες μια ερώτηση και στην απάντησα.

Τώρα όλα αυτά που μόλις έγραψες (το πόσο υποχρέωση σου έχει, το τι δηλώνεις, το ποια ακριβώς είναι η προσωπική σου άποψη περί βοήθειας κτλ), μου είναι παντελώς αδιάφορα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μου έκανες μια ερώτηση και στην απάντησα.

Τώρα όλα αυτά που μόλις έγραψες (το πόσο υποχρέωση σου έχει, το τι δηλώνεις, το ποια ακριβώς είναι η προσωπική σου άποψη περί βοήθειας κτλ), μου είναι παντελώς αδιάφορα.

αδιαφορα δεν ειναι.ολα συνδεονται. διοτι αν εκεινος εχει την καλη προθεση να καλυψει το κοστος αλλα εγω δεν μπορω  να ανταποκριθω στην πληρωμη του φορου τοτε η αποφαση μου ειναι να μην δεχτω την βοηθεια. εκτος και αν υπαρχει τροπος να καλυψει εκεινος και τον φορο. υπαρχει? οχι λες εσυ.οκ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, sonikk είπε

αδιαφορα δεν ειναι.ολα συνδεονται. διοτι αν εκεινος εχει την καλη προθεση να καλυψει το κοστος αλλα εγω δεν μπορω  να ανταποκριθω στην πληρωμη του φορου τοτε η αποφαση μου ειναι να μην δεχτω την βοηθεια. εκτος και αν υπαρχει τροπος να καλυψει εκεινος και τον φορο. υπαρχει? οχι λες εσυ.οκ.

Δεν έγραψα πως είναι αδιάφορα γενικώς, έγραψα πως είναι αδιάφορα για μένα.

Επίσης άλλο με ρώτησες πριν, συγκεκριμένα με ρώτησες ποιος πληρώνει τον φόρο, δεν με ρώτησες "αν υπαρχει τροπος να καλυψει εκεινος και τον φορο". Το χαρτί πληρωμής φόρου θα έχει το δικό σου όνομα πάνω, αλλά το ποιος θα έχει εκδώσει την επιταγή όμως δεν τους νοιάζει.

Πάντως αν όντως έχει τόσο μεγάλη εταιρεία όσο λες σίγουρα θα έχει πολλούς και καλούς λογιστές, οι οποίοι σίγουρα θα ξέρουν περισσότερα από εμένα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βρηκα αυτο .που μαλλον σημαινει οτι ο δωρητης καλυπτει και τα δυο.βεβαια για χρηση παλιων ετων..

Ρωτάτε για δωρεά σε ποια χρήση;

Αν ρωτάτε για την χρήση του 2011, δεν μπορείτε να κάνετε δωρεά σε χρήμα τώρα.

Αν είναι για τη χρήση 2012, θα πρέπει να γίνει στο τμήμα κεφαλαίου στην αρμόδια ΔΟΥ, συμπληρώνοντας τις αντίστοιχες δηλώσεις και αποδίδοντας το φόρο. Έτσι θα αποτελέσει αντικειμενική δαπάνη για τον δωρητή και θα καλύψει τις αντικειμενικές δαπάνες του δωρεοδόχου για την τρέχουσα χρήση.

τεσπα σιγουρα θα υπαρχει καποιος τροπος.αν επιτρεπεται εσεις ειστε λογιστης?

απεκτησα μια πολυ μικρη εικονα για το τι μπορει να γινει.συμπερασματικα αν προχωρησει η υποθεση εγω προσωπικα καλουμε να αντιμετωπισω το τεκμηριο χρησης. και μενει σε εκκρεμοτητα ο φορος δωρεας που δεν γνωριζουμε την διαδικασια καλυψης απο την πλευρα του δωρητη.

μια ακομη ερωτηση και συγγνωμη αν κουρασα..σε ευχαριστω θερμα για τις πληροφοριες παντως.

εαν γινοταν η αγορα και για να πληρωθει ο ελαχιστος φορος εισοδηματος απο το τεκμηριο διαβιωσης τι συμφερει? να γραφτει το αυτοκινητο στους γονεις μου πχ που εχουν μεγαλυτερα εισοδηματα απο εμενα? ο πατερας για παραδειγμα δηλωνει 9700 το χρονο ειναι ανω των 70 ετων δεν εχει στην κατοχη του τιποτα περα απο μια συνταξη.η μητερα ειναι 65 μακροχρονια ανεργη δεν εχει κανενα εισοδημα και εχει στην κατοχη της μονο ενα σπιτι με τεκμηριο αν θυμαμαι καλα γυρω στις 7000. η μητερα μου δεν πληρωνει φορο μαλλον γιατι ειναι δηλωμενη μακροχρονια ανεργη και τα τεκμηρια της ειναι κατω απο 9500. και γενικα η δηλωση τους η κοινη ειναι μηδενικη απο φορο. δηλαδη υπαρχει ενα σπιτι μονο και αυτο το εισοδημα απο πλευρας γονεων.  ο πατερας επισης εχει μια εκπτωση στο τεκμηριο 30% γιατι οσοι ειναι ανω των 65  οπως λεει ο νομος εχουν αυτην την εκπτωση.

1. Κουρεύονται τα τεκμήρια διαβίωσης κατά 30% για συνταξιούχους άνω των 65 ετών. Για τους συνταξιούχους, οι οποίοι εντός του 2018 ήταν άνω των 65 ετών, δηλαδή γι’ αυτούς που γεννήθηκαν μέχρι και την 31η-12-1953, προβλέπεται μείωση του ύψους των αντικειμενικών δαπανών ή τεκμηρίων διαβίωσης (για τη χρήση κατοικιών, Ι.Χ. αυτοκινήτων κ.λπ.) κατά 30%. Προκειμένου να κατοχυρώσουν το δικαίωμα της σημαντικής αυτής έκπτωσης, η οποία μπορεί να μειώσει τις τελικές φορολογικές επιβαρύνσεις τους, οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών θα πρέπει να συμπληρώσουν τους κωδικούς 013-014 του πίνακα 2 που βρίσκεται στην 1η σελίδα του Ε1.)

σε ποιον συμφερει να γινει η μεταβιβαση του οχηματος οταν αγοραστει?στο ονομα του πατερα ή της μητερας για να υπαρχει ο ελαχιστα μικροτερος φορος?

το τεκμηριο χρησης του οχηματος για μοντελο του 15 και 1600 κυβικα ειναι τα 6400 ευρω.χωρις καμια εκπτωση οπως αναφεραμε τελικα.

και κατι αλλο. επειδη μπορει η αγορα και οι φοροι και ολα αυτα μπορει να μην συμφερουν τι θα θα προτεινες? να περιμενω λιγους μηνες ακομη να μπει το 2021 και να γινει τοτε η αγορα οποτε θα υπαρχει η 6ετια και η εκτπωση στο τεκμηριο του αυτοκινητου κατα 30% ή να βρισκοταν μια εναλλακτικη λυση οπως η χρηματοδοτικη μισθωση οπου η εταιρια του δωρητη θα μπορουσε να καλυψει το μηνιαιο κοστος? τωρα τι συμβαινει φορολογικα με την χρηματοδοτικη μισθωση  δεν εχω ιδεα. δηλαδη το αναλαμβανει η εταιρια εξ ολοκληρου ή πρεπει να ειναι στο ονομα μας? και τι συμβαινει αν ειναι στο ονομα μας φορολογικα?ισχυει το ιδιο οπως και με την περιπτωση αγορα του?

Επεξ/σία από sonikk
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Kαλησπέρα.

Επειδή με τα λογιστικά φορολογικά δε σκαμπάζω πολύ μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με απλά λογάκια για τα τεκμήρια αγοράς και χρήσης αυτοκινήτου;.

Θέλω να ξέρω έστω ότι αγοράζω αύριο ένα αυτοκίνητο 8000 Eυρώ μεταχειρισμένο στη φορολογική του 20 θα πρέπει να δηλώσω σα τεκμήριο αγοράς 8000 + το τεκμήριο χρήσης για τους υπολοιπόμενους μήνες του 2020? 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, thelocal είπε

έστω ότι αγοράζω αύριο ένα αυτοκίνητο 8000 Eυρώ μεταχειρισμένο στη φορολογική του 20 θα πρέπει να δηλώσω σα τεκμήριο αγοράς 8000 + το τεκμήριο χρήσης για τους υπολοιπόμενους μήνες του 2020? 

Όχι, δεν δηλώνεις τίποτα.

Το τεκμήριο του οχήματος που θα αγοράσεις θα το υπολογίσεις έτσι (και θα σου εμφανιστεί αυτόματα στο taxis)

Το ποσό αυτό αποτελεί το τεκμαρτό σου εισόδημα (για την ακρίβεια ένα μέρος του τεκμαρτού σου εισοδήματος).

Αν το πραγματικό σου δηλωθέν εισόδημα < τεκμαρτό εισόδημα τότε η εφορία θα υπολογίσει το φόρο που σου αναλογεί βάσει του τεκμαρτού εισοδήματος και όχι βάσει του πραγματικού.

Δημοσ.

Α μάλιστα. 

Για να καταλάβω. 

Έστω ότι έχω εισόδημα ξέρω γω 15000 το χρόνο και από τεκμήρια μονο το αμάξι με τεκμήριο 5000.

Φορολογούμαι για 15000 ; ή για 15000+5000;  

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, thelocal είπε

Α μάλιστα. 

Για να καταλάβω. 

Έστω ότι έχω εισόδημα ξέρω γω 15000 το χρόνο και από τεκμήρια μονο το αμάξι με τεκμήριο 5000.

Για τα 15000

Δημοσ.
2 ώρες πριν, thelocal είπε

Θέλω να ξέρω έστω ότι αγοράζω αύριο ένα αυτοκίνητο 8000 Eυρώ μεταχειρισμένο στη φορολογική του 20 θα πρέπει να δηλώσω σα τεκμήριο αγοράς 8000 + το τεκμήριο χρήσης για τους υπολοιπόμενους μήνες του 2020? 

Ναι, και το τεκμήριο αγοράς στην περίπτωση που το αγόρασες μετρητοίς, αλλά και το τεκμήριο χρήσης για τους επόμενους μήνες θα τα συμπεριλάβεις στη δήλωση του 2021 που θα κάνεις του χρόνου (φορολογικό έτος 2020).

Η απάντηση που σου έδωσε ο φίλος από πάνω είναι λάθος.

1 ώρα πριν, thelocal είπε

Α μάλιστα. 

Για να καταλάβω. 

Αν το σύνολο των τεκμηρίων σου είναι μικρότερο από το εισόδημα σου τότε φορολογείσαι βάση εισοδήματος, αν το σύνολο των τεκμηρίων σου είναι μεγαλύτερο τότε φορολογείσαι βάση τεκμηρίων.

Τα τεκμήρια ΔΕΝ προστίθονται στο εισόδημα, μόνο μεταξύ τους προστίθονται, αν έχεις τεκμήριο 5.000€ από το αυτοκίνητο και 3.000€ το ατομικό τότε το σύνολο των τεκμηρίων θα είναι 8.000€.

• Thanks 1
Δημοσ.

τι θα γίνει με αυτή την απάτη των τεκμηρίων; είχαν πει θα καταργηθούν, Ξέρεις κανείς κάτι;

ΚΑι για τον ΕΝΦΙΑ είχαν πει αλλά ακόμα καταργείται ....

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Bitbit είπε

τι θα γίνει με αυτή την απάτη των τεκμηρίων; είχαν πει θα καταργηθούν, Ξέρεις κανείς κάτι;

ΚΑι για τον ΕΝΦΙΑ είχαν πει αλλά ακόμα καταργείται ....

Ε ναι, έχουν ανακοινώσει ότι από του χρόνου θα αρχίσουν να καταργούνται σταδιακά.

Όπως καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ και τα μνημόνια :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...