Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Kapou Kapote είπε

Αυτό λέω φίλε μου. Το είπα στην ιδιοκτήτρια και με κατηγόρησε ότι βρήκα πρόφαση για να καθαρίσω το τζάκι και να την βάλω σε έξοδα. Επειδή είχα ρωτήσει ο τζακάς θέλει 60€ για να το καθαρίσει και να το βγάλει και επίσης για τη καμινάδα επειδή είναι πάνω απο τα κεραμίδια πρέπει να ανέβει εξειδικευμένος μάστορας και θα πάρει πολλά. Δεν βάζω εγώ μόνος μου τόσα χρήματα σε ένα ξένο σπίτι ενοικίου. Το θέμα δεν είναι να καθαριστεί το τζάκι τώρα, το θέμα είναι το πλέγμα στη καμινάδα για να μην ξανα πέσουν πουλιά. Και ο διαχεριριστής δεν μας αφήνει να έχουμε πρόσβαση και καλά κάνει γιατί θα σκοτωθούμε.

να της πεις οτι αν δεν ενεργήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα θα φέρεις εσυ ανθρωπους και θα της πας τα τιμολογια τα δε εξοδα θα αφαιρεθουν απο το επομενο ενοικιο και αν θελει ας σε παει δικαστικα την εχει χαμενη τη δικη.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Τώρα που είναι καλοκαίρι και το τζάκι δεν χρησιμοποιείται δεν θα αρκούσε να κουκουλώσεις την καμινάδα με μια σακούλα σκουπιδιών και να την στερεώσεις με κολλητική ταινία? Αν υπάρχει εύκολη πρόσβαση δηλαδή, θα ήταν πολύ εύκολη λύση ώστε να μην πέσει και άλλο πουλί μέσα

Και εμένα στο εξοχικό συνέβαινε πολλές φορές.Είχα βρει ζωντανά πουλάκια μέσα στο σπίτι άνοιγα και έφευγαν αλλά δυστυχώς είχα βρει και νεκρά μάλλον από πείνα και δίψα.Ενδεχομένως ερευνούν για φωλιά και παγιδεύονται.

Ανέβηκα  έκλεισα την τρύπα με κλασικό κοτετσόσυρμα και έτσι δεν έπεσε άλλο μέσα.

• Like 3
Δημοσ.

και γιατι ειναι εξοδο του ιδιοκτητη και οχι του ενοικιαστη? ο καθαρισμος του τζακιου ειναι καθαρα εξοδο ενοικιαστη. το αλλο παιζεται. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, xsterg είπε

και γιατι ειναι εξοδο του ιδιοκτητη και οχι του ενοικιαστη? ο καθαρισμος του τζακιου ειναι καθαρα εξοδο ενοικιαστη. το αλλο παιζεται. 

Που λέει για καθάρισμα;

TS φτιάξε ένα μπόγο με σακούλες και παλιά ρούχα και σπρωξε τα απο μέσα το τζάκι με ένα κοντάρι οσο πιο ψηλά μπορείς προς το καπέλο της καμινάδας.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΒΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΖΑΚΙ.Απλα δεν θα έχουν χωρο να μπαίνουν τα πουλιά στην καμινάδα.

Αν τα δέσεις και με ένα σκοινί θα μπορείς να τα τραβήξεις πάλι κάτω.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, stefanos_th είπε

πες στην τσιγκουνα οτι μπορεις να  " χτισεις " την καμιναδα με πολυ ΛΙΓΑ εξοδα .

Δεν δέχεται με τίποτα, εδώ είχε πει θα φέρει άτομο δικό της να βάλει μια σίτα και πέρασαν δύο χρόνια, ακόμη μας κοροιδεύει.

20 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Τώρα που είναι καλοκαίρι και το τζάκι δεν χρησιμοποιείται δεν θα αρκούσε να κουκουλώσεις την καμινάδα με μια σακούλα σκουπιδιών και να την στερεώσεις με κολλητική ταινία? Αν υπάρχει εύκολη πρόσβαση δηλαδή, θα ήταν πολύ εύκολη λύση ώστε να μην πέσει και άλλο πουλί μέσα

Δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση, η πολυκατοικία έκει κεραμίδια με κλίση και η καμινάδα είναι στην άκρη του κτιρίου. Δεν ανεβαίνεις έτσι, είναι επικίνδυνο να σκοτωθούμε, λογικά και ο τζακάς αν έρθει θα έχει εξοπλισμό, κανένα σχοινί να κρατιέται. Αν ήταν ταράτσα δεν το συζητούσαμε. Α και προεξέχει η καμινάδα και 1,5 μέτρο πάνω απο τα κεραμίδια.

20 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Μήπως με απόχη?

Δεν φτάνει απο πίσω, δοκίμασα, σκούπες, φαράσια, κοντάρια πατέντες αλλά δε βγαίνει.

19 ώρες πριν, mrkra είπε

να της πεις οτι αν δεν ενεργήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα θα φέρεις εσυ ανθρωπους και θα της πας τα τιμολογια τα δε εξοδα θα αφαιρεθουν απο το επομενο ενοικιο και αν θελει ας σε παει δικαστικα την εχει χαμενη τη δικη.

Δεν θα της το πω καν, της το ΄λεχω πει αρκετές φορές και αδιαφορεί. Θα φέρω μάστορα και θα το αφαιρέσω απο το ενοίκιο.

1 ώρα πριν, xsterg είπε

Εδώ και 4 χρόνια έχω ανάψει δυο φορές το τζάκι και αυτό Χριστούγεννα. Έχουμε πρόβλημα με την αναπνοή και τις αναθυμιάσεις ειδικά το βράδυ που καίει η στάχτη. ΝΑ φέρω τζακά να καθαρίσει κάτι που δεν χρησιμοποίησα σχεδόν καθόλου; Σίτα χρειάζεται, όχι καθάρισμα το τζάκι. Της τσιγκούνας είναι τα έξοδα κανονικά. Δεν φταίω εγώ που είναι ανοιχτό απο πάνω και ακάλυπτο.

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Που λέει για καθάρισμα;

TS φτιάξε ένα μπόγο με σακούλες και παλιά ρούχα και σπρωξε τα απο μέσα το τζάκι με ένα κοντάρι οσο πιο ψηλά μπορείς προς το καπέλο της καμινάδας.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΒΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΖΑΚΙ.Απλα δεν θα έχουν χωρο να μπαίνουν τα πουλιά στην καμινάδα.

Αν τα δέσεις και με ένα σκοινί θα μπορείς να τα τραβήξεις πάλι κάτω.

Απο το τζάκι μου μέχρι την έξοδο της καμινάδας είναι περίπου 7-8 μέτρα γιατί έχω και άλλους ορόφους απο επάνω. ΚΑι να σπρώξω με το κοντάρι θα πέφτουν μέχρι εκείνο το σημείο και θα ψοφάνε εκεί μέσα. Είναι παρακινδυνευμένο, να έρθει ο επόμενος ενοικιαστής να ανάψει το τζάκι και να πάρει καμια φωτιά; Πολύ δύσκολο μου ακούγεται.

11 ώρες πριν, margaritagr είπε

Καημένο πουλάκι :(

ΚΙ εγώ το λυπάμαι αλλά δεν βγαίνει. Του έβαλα μέχρι και ψωμάκι με νεράκι μήπως και κατέβει αλλά τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πες της οτι έκλεισες ραντεβού (συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία που δεν τη βολεύει) με την υπηρεσία υγειονομικού για απολύμανση αλλά ξαφνιάστηκες όταν σου είπαν, δεν γίνεται να ανέβουν στην καμινάδα αναγκαστικά θα γίνει τομή στο τζάκι από κάτω και θα το φράξουν μετά την απολύμανση.

Επιθυμητό  να είναι η ιδία εκεί αλλά πάραυτα θα υπάρχει παρουσία αστυνομικού για μάρτυρας να μη σε κατηγορήσει οτι κατέστρεψες το τζάκι αργότερα και υπάρχουν παρεξηγήσεις που δεν επιθυμείς. Δίνεις και το τηλέφωνο της υπηρεσίας (σιγά μη πάρει τηλ)

Αυτά σε φιλικό αλλά σοβαρό πνεύμα και αν τσίμπησε και φέρει μάστορα καλώς.

Αλλιώς όντως φωνάζεις τζακά ,  δεν ξανά ασχολείσαι με τζάκι και το φράζει ψηλά από κάτω αν βγει πιο φθηνά (κάτι θα ξηλώσει, δε σε νοιάζει). Τον πληρώνεις φυσικά , όχι οτι είναι το σωστό αλλά είναι λύση.

2 ώρες πριν, Kapou Kapote είπε

ΚΙ εγώ το λυπάμαι αλλά δεν βγαίνει. Του έβαλα μέχρι και ψωμάκι με νεράκι μήπως και κατέβει αλλά τίποτα.

Πρέπει να το πετύχεις σχεδόν στα τελευταία ώστε να είναι ζαλισμένο για να το πιάσεις (με σπουργίτια έχει γίνει)

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
Στις 17/6/2020 στις 9:49 ΜΜ, korakios είπε

Πες της οτι έκλεισες ραντεβού (συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία που δεν τη βολεύει) με την υπηρεσία υγειονομικού για απολύμανση αλλά ξαφνιάστηκες όταν σου είπαν, δεν γίνεται να ανέβουν στην καμινάδα αναγκαστικά θα γίνει τομή στο τζάκι από κάτω και θα το φράξουν μετά την απολύμανση.

Επιθυμητό  να είναι η ιδία εκεί αλλά πάραυτα θα υπάρχει παρουσία αστυνομικού για μάρτυρας να μη σε κατηγορήσει οτι κατέστρεψες το τζάκι αργότερα και υπάρχουν παρεξηγήσεις που δεν επιθυμείς. Δίνεις και το τηλέφωνο της υπηρεσίας (σιγά μη πάρει τηλ)

Αυτά σε φιλικό αλλά σοβαρό πνεύμα και αν τσίμπησε και φέρει μάστορα καλώς.

Αλλιώς όντως φωνάζεις τζακά ,  δεν ξανά ασχολείσαι με τζάκι και το φράζει ψηλά από κάτω αν βγει πιο φθηνά (κάτι θα ξηλώσει, δε σε νοιάζει). Τον πληρώνεις φυσικά , όχι οτι είναι το σωστό αλλά είναι λύση.

Πρέπει να το πετύχεις σχεδόν στα τελευταία ώστε να είναι ζαλισμένο για να το πιάσεις (με σπουργίτια έχει γίνει)

ΚΟυράστηκα και που το σκέφτηκα όλο αυτό. Άσε που ζει σε άλλη πόλη μακριά. Αυτό που θα κάνω είναι να φέρω τζακά να ανέβει να βάλει μια σίτα και να τελειώνω. Λόγω χρόνου δεν το έκανα ακόμη. Το πουλί (περιστέρι) είναι ακόμη μέσα και πεταρίζει, έχει πάνω απο 4 μέρες πλέον.
Δυστυχώς δεν κατάφερα να το πιάσω ότι πατέντες και αν έκανα. 

Δημοσ.
Στις 17/6/2020 στις 7:18 ΜΜ, Kapou Kapote είπε

Δεν θα της το πω καν, της το ΄λεχω πει αρκετές φορές και αδιαφορεί. Θα φέρω μάστορα και θα το αφαιρέσω απο το ενοίκιο.

Πρωτου κανεις κατι τετοιο, να την ενημερωσεις και γραπτως οτι εχεις θεμα. 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Λες ότι έχεις άλλους ορόφους από πάνω, εκείνοι δεν ειχανε θεμα με τα δικά τους τζάκια πανω από εσένα; 

Μόνο εγώ έχω τζάκι κ δική μου η καμινάδα. Απο πάνω δεν έχουν μόνο στο ρετιρέ που είναι απο την άλλη πλευρά το τζάκι.

19 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Πρωτου κανεις κατι τετοιο, να την ενημερωσεις και γραπτως οτι εχεις θεμα. 

Γιατί θα αμφισβητήσει ότι της το είπα επανειλημμένα; Αν την ενημερώσω γραπτώς ίσα ίσα θα με πρήξει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...