greeneye Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα. Επειδη με τον covid-19 αρχίσαμε να...περπατάμε ήθελα να μετράω με ακρίβεια αποστάσεις. Επειδη με τους βηματομετρητές ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος βρήκα το "runkeeper" το οποιο με gps σχεδιάζει το τι περπάτησες και τα μετράει υποτίθεται με ακρίβεια. Εγω και αλλο ενα ατομο περπαταμε λοιπον εχοντας 1) Huawei Honor 9 με 4/64 με kirin 2) Xiaomi Redmi Note 7 Τελικά κάνοντας κάποιες διαδρομές διαπίστωσα ότι το 1 μαζί με τους βηματομετρητές μου πηγαινε πολυ καλα και με αποκλιση ελαχιστων μετρων εδειχναν τα ιδια! (διαφορα 80-100 Μ μονο!) σε αποστασεις περιπου 8-10 χιλιομετρα τη φορα Το κουφο ειναι οτι το αλλο κινητο το xiaomi στο runkeeper ΠΑΝΤΑ βγαζει μια μικροτερη αποσταση περιπου στα 400-500 Μετρα χοντρικα ενω αφου διαβαζει απο gps θα επρεπε να συμφωνει σχεδον απολυτα! Αλλο gps ειναι το ενα και αλλο το αλλο?! Δεν ειναι θεμα ευαισθησιας κινητου με βηματομετρητη οποτε μου κανει εντυπωση... το ειχαμε παντα μεγιστη ακριβεια και στην τσεπη μας, μαλιστα μια φορα το εβαλα και στη δικη μου τσεπη για σιγουρια οτι δειχνει λιγοτερα μετρα, ποια ειναι η γνωμη σας?! Παντως σαν διαδρομη με ανοιχτο το 4g και τα 2 σχεδιασανε ακριβως τα ιδια οτι περπατησαμε! Ιδια πορεια δηλαδη στο χαρτη κτλ απλα υπαρχει μεγαλη αποκλιση στα μετρα. Ευχαριστω!
SeNNinhA Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 24 λεπτά πριν, greeneye είπε Καλησπέρα. Επειδη με τον covid-19 αρχίσαμε να...περπατάμε ήθελα να μετράω με ακρίβεια αποστάσεις. Επειδη με τους βηματομετρητές ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος βρήκα το "runkeeper" το οποιο με gps σχεδιάζει το τι περπάτησες και τα μετράει υποτίθεται με ακρίβεια. Εγω και αλλο ενα ατομο περπαταμε λοιπον εχοντας 1) Huawei Honor 9 με 4/64 με kirin 2) Xiaomi Redmi Note 7 Τελικά κάνοντας κάποιες διαδρομές διαπίστωσα ότι το 1 μαζί με τους βηματομετρητές μου πηγαινε πολυ καλα και με αποκλιση ελαχιστων μετρων εδειχναν τα ιδια! (διαφορα 80-100 Μ μονο!) σε αποστασεις περιπου 8-10 χιλιομετρα τη φορα Το κουφο ειναι οτι το αλλο κινητο το xiaomi στο runkeeper ΠΑΝΤΑ βγαζει μια μικροτερη αποσταση περιπου στα 400-500 Μετρα χοντρικα ενω αφου διαβαζει απο gps θα επρεπε να συμφωνει σχεδον απολυτα! Αλλο gps ειναι το ενα και αλλο το αλλο?! Δεν ειναι θεμα ευαισθησιας κινητου με βηματομετρητη οποτε μου κανει εντυπωση... το ειχαμε παντα μεγιστη ακριβεια και στην τσεπη μας, μαλιστα μια φορα το εβαλα και στη δικη μου τσεπη για σιγουρια οτι δειχνει λιγοτερα μετρα, ποια ειναι η γνωμη σας?! Παντως σαν διαδρομη με ανοιχτο το 4g και τα 2 σχεδιασανε ακριβως τα ιδια οτι περπατησαμε! Ιδια πορεια δηλαδη στο χαρτη κτλ απλα υπαρχει μεγαλη αποκλιση στα μετρα. Ευχαριστω! Κανενα Xiaomi (smartphone ή Smartwatch) δεν φημίζεται για την ακρίβεια του GPS του δυστυχως. Πολλα μπορει να συμβαινουν αλλα σε τετοιες περιπτωσεις η συνηθισμενη αιτια ειναι ενας φθηνός δεκτης GPS και ισως μια αντιστοιχη φθηνη κεραια με μειωμένη ευαισθησία και τα δυο. Που σημαίνει απλά ότι ειναι πιθανόν ειδικά σε αστικό περιβάλλον να χάνεται το σήμα του GPS ολοκληρωτικά ή να βρίσκει ελάχιστους δορυφόρους μονο (αρα μειωνεται η ακριβεια του στιγματος). Το να καταγραψει την γενικη διαδρομη και να φαινεται ιδια ναι. Αλλα εαν πας στην διαδρομη και την δεις βημα βημα ειναι ιδια? Ή εκει που εχει χαθει εστω για λιγο το σημα αντι για καμπυλη ειναι ευθεια γραμμη (μιας και στα ενδιαμεσα σημεια δεν ειχε σημα)? Δεν θελει και πολυ για να χασεις 500μ στα 10.000 (δηλαδη πχ σε 2 ωρες πορεια). Το 4G βοηθαει επισης στην διαδικασια. Πιθανολογω οτι εαν κανεις το ιδιο τεστ μονο με GPS και με κλειστο το δικτυο κινητης θα δεις και τα σημεια οπου το GPS του Xiaomi τα εχασε εντελως με μεγαλυτερη διαφοροποιηση στην διαδρομη σου (μαλλον θα ειναι η ιδια με μερικα κενα). Ειναι προβλημα γνωστο με τα Xiaomi σχεδον σε καθε συσκευη.
Black Demis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Xiaomi δεν έχουν χωρίς λόγο χαμηλότερες τημες όλα πάνω κάτω είναι lower quality
SeNNinhA Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Η ευαισθησία ενός δεκτή GPS είναι σημαντικότατο χαρακτηριστικό του και σαφέστατα οι καλοί δεκτές δεν είναι και φθηνοί. Το πόσο γρήγορα κλειδώνεις δορυφόρους, πόσους δορυφόρους και με τι ένταση σήματος έχει άμεση αντανάκλαση στην ακρίβεια εντοπισμού και στην σωστή παρακολούθηση και καταγραφή της κίνησης. Ακόμη και κάποια dedicated sport watches ζοριζονται με αυτό.
greeneye Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Μαλιστα, αρα προφανως ειναι κακης ποιοτητας gps! Αυτο πλεον πιστευω! Αλλωστε το κινητο 1 (δικο μου) το πηρα περιπου 320 ευρω ενω το αλλο κανει (εκανε) 180...τιποτα δεν εναι τυχαιο απλα δεν το περιμενα, νομιζα οτι αυτα πανω κατω ειναι ιδια και απλα παιζει ρολο αν τα εχεις μεσα σε τσαντα και δεν πιανει καλα σημα και ετσι και οχι τσεπη που ειναι ποιο εκτεθημενη ας πουμε! Νομιζω περαν αυτων δεν εχουμε εναλλακτικη μετρησης αποστασης με ακριβεια ε? η οχι?! Εγω παντως ειμαι ευχαριστημενος με το Huawei! * Ευχαριστω με τις απαντησεις! Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2020 από greeneye
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα