Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες. Αναμεσα σε gigabyte aorus b450 i pro και asrock fatal1ty x370 gaming ITX τι θα προτεινατε;  Πανω του θα φορεθει ενας 3200g με μνημες patriot 3000 PV48G300C6K.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kaklikos είπε

Καλησπερα παιδες. Αναμεσα σε gigabyte aorus b450 i pro και asrock fatal1ty x370 gaming ITX τι θα προτεινατε;  Πανω του θα φορεθει ενας 3200g με μνημες patriot 3000 PV48G300C6K.

Εγώ την B450 θα έπαιρνα και προσωπικά θα διάλεγα MSI.

Για τα δικά μου κριτήρια:

ΑΤX > mATX >> ITX

B450 >>> X370

MSI > ASUS >= GIGABYTE > ASROCK (σε AM4 μετά το Q2 του 2019)

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, elpenor είπε

ΑΤX > mATX >> ITX

B450 >>> X370

Ashrock τελευταία; Εντύπωση μου κάνει. Εγώ τη νόμιζα πως είναι κορυφαία μαζί με MSI στις Β450.

Δε θεωρείς π.χ. τη Β450 Fatality αξιόλογη ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, elpenor είπε

ΑΤX > mATX >> ITX

B450 >>> X370

Και στις x570 μέχρι να βγει η Tomahawk mag τα πράγματα ήταν κάπως έτσι

ASUS >= GIGABYTE > ASROCK > MSI

Στις b550 η MSI και η Gigabyte θα έχουν τον πρώτο λόγο. 

Επεξ/σία από Lfc
Δημοσ.

Γιατι asus πρώτη και τελευταια η msi? Πραγματικα η msi εχει δειξει οτι εχει ισως το καλυτερο topology για ram ...

14 λεπτά πριν, afragorn είπε

Ashrock τελευταία; Εντύπωση μου κάνει. Εγώ τη νόμιζα πως είναι κορυφαία μαζί με MSI στις Β450.

Σε ram oc νομιζω οτι η msi τους πετσωνει ολους στo b450. x570 θεωρώ οτι ολες πρεπει να εχουν καλο ram oc. Αλλα η δουλεια παει καπως gigabyte καλες μητρικες αλλα σε πολλους δεν αρεσει το bios . Εχεξ κανει και πατατες. Asrock και ραμ oc ειχα ακουσει οτι ειναι πιο ζορικα. Msi και ασους παιζαν δυνατα και σε μνημες και  bios. Αλλα στην ασους πληρωνεις κατι παραπάνω μονο λογω ονοματος νομιζω. Β450 ειχα bios flashback στην msi και στην ασους χ470 prime οχι. Οπως και debug led αν θυμαμαι καλα. Πληρώνεις λιγο το ονομα στην ασους γνωμη μ.

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Lfc είπε

Και στις x570 μέχρι να βγει η Tomahawk mag τα πράγματα ήταν κάπως έτσι

Και πριν την Tomahawk μια χαρά ήταν η MSI. Πέρα από την εξωτική Godlike έχει και τις ACE και Unify. Οι φτηνές Χ570 της MSI έχουν μάπα VRM.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, elpenor είπε

MSI > ASUS >= GIGABYTE > ASROCK (σε AM4 μετά το Q2 του 2019) κατά τη γνώμη μου στα Β450

1 ώρα πριν, Lfc είπε

Και στις φτηνές x570 μέχρι να βγει η Tomahawk mag τα πράγματα ήταν κάπως έτσι

Fixed.

Και πέρα από αυτό μιλούσα για τα δικά μου κριτήρια στα οποία η ψύξη των VRM είναι πολύ χαμηλά.... δεν θεωρώ ότι είναι σημαντικό ζήτημα για κάποιον που θα βάλει ένα 3200G....

Eγώ όταν κάνω render που διαρκεί ώρες βλέπω και τους δύο sensor που έχει η μητρική στα VRM να γράφουν 42-43 βαθμούς κατακαλόκαιρο, και αυτά τα mosfet/caps είναι rated για 95/105 βαθμούς...

1 ώρα πριν, afragorn είπε

Εμένα με ενδιαφέρει πολύ η ποιότητα των ηλεκτρονικών που έχει μέσα η μητρική και όχι τόσο τα νούμερα από τα benchmark. Η Asrock είναι η μόνη που βάζει ένα κλικ χειρότερα ανά tier, δηλαδή στις flagship/tier1 όπως η taichi βάζει intersil αντί για infineon που βάζουν όλοι οι άλλοι (υπάρχει και η colorful που βάζει richtek). H MSI να φανταστείς ακόμα και στις tier 3 Χ570 βάζει infineon. Επίσης η Asrock είχε εκτός από πολλά προϊόντα με καλό value και ένα κάρο που δεν ήταν ότι καλύτερο, οι άλλες εταιρείες είναι κάπως πιο σταθερές.

Όλα είναι θέμα τι κριτήρια έχεις, δεν αμφισβητώ ότι η Asrock δίνει πολύ value για τα χρήματα που δίνεις. Πάντως είναι μια εταιρεία που συστηματικά πουλάει πιο φτηνά και δεν έχει καταφέρει να διευρύνει πολύ το μερίδιο της στην αγορά, κάτι θα σημαίνει αυτό.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 3
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, elpenor είπε

Fixed.

Και πέρα από αυτό μιλούσα για τα δικά μου κριτήρια στα οποία η ψύξη των VRM είναι πολύ χαμηλά.... δεν θεωρώ ότι είναι σημαντικό ζήτημα για κάποιον που θα βάλει ένα 3200G....

Eγώ όταν κάνω render που διαρκεί ώρες βλέπω και τους δύο sensor που έχει η μητρική στα VRM να γράφουν 42-43 βαθμούς κατακαλόκαιρο, και αυτά τα mosfet/caps είναι rated για 95/105 βαθμούς...

Εμένα με ενδιαφέρει πολύ η ποιότητα των ηλεκτρονικών που έχει μέσα η μητρική και όχι τόσο τα νούμερα από τα benchmark. Η Asrock είναι η μόνη που βάζει ένα κλικ χειρότερα ανά tier, δηλαδή στις flagship/tier1 όπως η taichi βάζει intersil αντί για infineon που βάζουν όλοι οι άλλοι (υπάρχει και η colorful που βάζει richtek). H MSI να φανταστείς ακόμα και στις tier 3 Χ570 βάζει infineon. Επίσης η Asrock είχε εκτός από πολλά προϊόντα με καλό value και ένα κάρο που δεν ήταν ότι καλύτερο, οι άλλες εταιρείες είναι κάπως πιο σταθερές.

Όλα είναι θέμα τι κριτήρια έχεις, δεν αμφισβητώ ότι η Asrock δίνει πολύ value για τα χρήματα που δίνεις. Πάντως είναι μια εταιρεία που συστηματικά πουλάει πιο φτηνά και δεν έχει καταφέρει να διευρύνει πολύ το μερίδιο της στην αγορά, κάτι θα σημαίνει αυτό.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή τώρα θα φτιάξω υπολογιστή με τον 3600, είχα σταμπάρει τη 450 Fatality από τα reviews και τις αξιολογήσεις. Kαλύτερα κατά τη γνώμη σου να πάω στην TUF Gaming ή τη B450 Plus της Asus; MSI δεν έχει το eshop που κοιτάζω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, afragorn είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή τώρα θα φτιάξω υπολογιστή με τον 3600, είχα σταμπάρει τη 450 Fatality από τα reviews και τις αξιολογήσεις. Kαλύτερα κατά τη γνώμη σου να πάω στην TUF Gaming ή τη B450 Plus της Asus; MSI δεν έχει το eshop που κοιτάζω...

Η Asrock κλασσικά προσφέρει λίγο καλύτερα specs στα ίδια χρήματα (DP, λίγο καλύτερο audio codec, περισσότερους RGB headers) ενώ ή Asus έχει δύο προτάσεις η μία mATX με λίγο καλύτερα caps  και η άλλη ATX.

Πολύ δύσκολη επιλογή, δεν ξέρω τι θα επέλεγα πραγματικά, καλύτερα να μας πει τη γνώμη του κάποιος που έχει εμπειρία με αυτές τις μητρικές.

Επεξ/σία από elpenor
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kkatzos είπε

Και πριν την Tomahawk μια χαρά ήταν η MSI. Πέρα από την εξωτική Godlike έχει και τις ACE και Unify. Οι φτηνές Χ570 της MSI έχουν μάπα VRM.

Ναι ακριβώς μόνο η Godlike η Ace και η Unify. 

Στις φθηνές αναφερόμουν γιατί θυμάμαι όταν έψαχνα για μένα ζοριζόμουν που δεν έβρισκα MSI  x570 καλή και φθηνή. Που να κοιτάξεις Godlike.. 😞🤗

Επεξ/σία από Lfc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Lfc είπε

Ναι ακριβώς μόνο η Godlike η Ace και η Unify. 

Στις φθηνές αναφερόμουν γιατί θυμάμαι όταν έψαχνα για μένα ζοριζόμουν που δεν έβρισκα MSI  x570 καλή και φθηνή. Που να κοιτάξεις Godlike.. 😞🤗

Το θέμα υπήρχε είναι γεγονός, αλλά υπήρχε σε open bench test χωρίς καθόλου airflow με ένα 3900Χ με PBO/Auto OC να τρέχει prime95 για ώρες....

Απαράδεκτο είναι να δίνεις τόσα χρήματα και να μην φροντίζουν αυτά τα πράγματα, δεν θα την πρότεινα σε κάποιον όταν υπάρχουν καλύτερες επιλογές, αλλά ταυτόχρονα θεωρώ ότι έχουμε δει πολύ πιο τραγικά πράγματα από τους κατασκευαστές.

Επεξ/σία από elpenor
  • Thanks 1
Δημοσ.

Επειδη η χρηση θα ειναι πολυ απλη κυριως σερφαρισμα και ταινιες και επειδη υπαρχει ηδη κουτι με υποστηριξη itx αποφασισα να παω στην asrock. Λογω τσιπ με περισσοτερες usb και μονο. Φυσικα το μπατζετ ηθελα να το κρατησω οσο χαμηλα γινεται. Σας ευχαριστω!

Δημοσ.
11 ώρες πριν, kaklikos είπε

Επειδη η χρηση θα ειναι πολυ απλη κυριως σερφαρισμα και ταινιες και επειδη υπαρχει ηδη κουτι με υποστηριξη itx αποφασισα να παω στην asrock. Λογω τσιπ με περισσοτερες usb και μονο. Φυσικα το μπατζετ ηθελα να το κρατησω οσο χαμηλα γινεται. Σας ευχαριστω!

Πάρε Asrock B450 όχι x370.... υπάρχει μεγάλη βελτίωση στο memory support.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...