Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκινώντας από τη Βραζιλία, η εταιρία σκοπεύει να φέρει αυτή τη δυνατότητα και σε άλλες χώρες στο μέλλον.

Το WhatsApp άρχισε να κάνει διαθέσιμη τη λειτουργία πληρωμών στη Βραζιλία, με τους χρήστες να μπορούν να στείλουν χρήματα και να πληρώσουν για αγορές από τοπικά καταστήματα, απευθείας μέσα από το chat.

Η προσθήκη τρόπου πληρωμής γίνεται μέσω του Facebook Pay, που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ίδιες πληροφορίες με αυτές που έχουν στο Facebook, για να αγοράζουν διάφορα αντικείμενα από το Marketplace ή να στέλνουν χρήματα σε φίλους μέσω Messenger. Η εφαρμογή είναι συμβατή με κάρτες που εκδίδονται από τις τράπεζες Banco do Brazil, Nubank και Sicredi με την προϋπόθεση ότι είναι VISA ή Mastercard. Κάθε συναλλαγή εγκρίνεται είτε με εξαψήφιο κωδικό PIN ή μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Δεν υπάρχουν χρεώσεις για την αποστολή χρημάτων ή την πραγματοποίηση αγορών. Επιπλέον, οι πληρωμές μέσω WhatsApp βασίζονται στη λειτουργία καταλόγου, που παρουσίασε η εταιρία πέρυσι. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν μία ψηφιακή βιτρίνα των προϊόντων τους, μέσα από την οποία οι χρήστες στη Βραζιλία θα μπορούν να αγοράσουν οτιδήποτε επιθυμούν.

Το Facebook εργάζεται για την προσθήκη πληρωμών στο WhatsApp από το 2017. Το 2018, η εταιρία άρχισε να δοκιμάζει τη νέα λειτουργία στην Ινδία, τη μεγαλύτερη αγορά του WhatsApp. Λέγεται πως η καθυστέρηση να κάνει τη λειτουργία διαθέσιμη και σε άλλους χρήστες, έχει να κάνει με το γεγονός πως η αμερικανική εταιρία αφιέρωσε χρόνο κυρίως για την ανάπτυξη του Facebook Pay. Με τις πληρωμές να αποτελούν επίσημα μέρος του WhatsApp, η εταιρία λέει ότι σκοπεύει να φέρει τη δυνατότητα σε όλους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε ξερω για σας, αλλα εχω να πιασω χαρτονομισμα πολυ καιρο. Μας ωθουν να κανουμε αλογιστη χρηση ψηφιακου/πλαστικου χρηματος, αμα δε νιωθεις το ζεστο χαρτακι στο χερι, φευγουν πιο ευκολα... Ασε που καβατζωνες κανα ψιλο στο κουμπαρα, ακομα και τα ρεστα ψηφιακα τα εκαναν.

Επεξ/σία από Predatorkill
  • Like 5
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Predatorkill είπε

αμα δε νιωθεις το ζεστο χαρτακι στο χερι, φευγουν πιο ευκολα... 

Δίκιο έχεις.

Πριν από 20 χρόνια, πήγαινα στον ιδιοκτήτη και έσκαγα 150.000 δρχ σε ένα μάτσο πεντοχίλιαρα. Με έπιανε το στομάχι μου που τα έβλεπα να τα μετράει και να τα βάζει στην τσέπη. Μετά το έκανα με ένα κλικ στην τράπεζα αλλά δεν ήταν πλέον το ίδιο. Χάνεις όλο το συναίσθημα. (Κι αυτός δεν νομίζω να απολαμβάνει περισσότερο ένα SMS από το πακέτο με τα πεντοχίλιαρα)
Άτιμη τεχνολογία. 

Επεξ/σία από nikosgalis
  • Like 1
Δημοσ.

Όλοι πλέον προσπαθούν να μπουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στις συναλλαγές. 

Να βγάζουν χρήμα από τις προμήθειες, πουλώντας αέρα,,,

• Like 3
  • Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Υπηρεσίες σαν το venmo στην Αμερική θα τελειώσουν με αυτή την κίνηση. Επιτέλους !!! Το FB εδινε την επιλογή αυτή εδώ και καιρό οπότε φαντάζομαι είναι η ίδια πλατφόρμα. Μόνο μην συμπτύξουν messenger και whatsapp στο τέλος, αν και προς τα εκεί πάει το πράμα. Δεν έχει νόημα για την FB να αναπτύσει 2 messengers ταυτοχρονα...

Επισκέπτης
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Predatorkill είπε

Δε ξερω για σας, αλλα εχω να πιασω χαρτονομισμα πολυ καιρο. Μας ωθουν να κανουμε αλογιστη χρηση ψηφιακου/πλαστικου χρηματος, αμα δε νιωθεις το ζεστο χαρτακι στο χερι, φευγουν πιο ευκολα... Ασε που καβατζωνες κανα ψιλο στο κουμπαρα, ακομα και τα ρεστα ψηφιακα τα εκαναν.

Θες να μου πεις οτι αν εισαι σπαταλος θα σε προστατεψει το εχεις χαρτακια στα χερια σου. Ρε παιδιά για ονομα. 2020 σε τεχνολογικο forum. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλιά κουβάλαγα το Τάλαντο και ήταν βαρύ, και όταν το έδινα για να αγοράσω πρόβατα πόναγε.

Τώρα που αγοράζω τα πρόβατα με χαρτονομίσματα, δεν φαίνεται τόσο... 

Προσπαθούν να μας κάνουν να ξοδεύουμε αλόγιστα!

edit: Το λογικό είναι ότι με ηλεκτρονικές πληρωμές, ξέρεις ακριβώς πού και πόσα ξοδεύεις, κι έτσι μπορείς να διαχειριστείς τις σπατάλες σου καλύτερα ! Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.

Επεξ/σία από mariosCS
  • Like 4
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, nikos16717 είπε

Όλοι πλέον προσπαθούν να μπουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στις συναλλαγές. 

Να βγάζουν χρήμα από τις προμήθειες, πουλώντας αέρα,,,

εδώ στην Ελλάδα είναι και ειδικότητα μας δεν παράγει κανένας σχεδόν

οι πιο πολλοί πουλάνε αέρα, και ήλιο 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikosgalis είπε

Δίκιο έχεις.

Πριν από 20 χρόνια, πήγαινα στον ιδιοκτήτη και έσκαγα 150.000 δρχ σε ένα μάτσο πεντοχίλιαρα. Με έπιανε το στομάχι μου που τα έβλεπα να τα μετράει και να τα βάζει στην τσέπη. Μετά το έκανα με ένα κλικ στην τράπεζα αλλά δεν ήταν πλέον το ίδιο. Χάνεις όλο το συναίσθημα. (Κι αυτός δεν νομίζω να απολαμβάνει περισσότερο ένα SMS από το πακέτο με τα πεντοχίλιαρα)
Άτιμη τεχνολογία. 

Εμενα παλι πως μου φαινεται τοξικο ενα ματσο πεντοχιλιαρα δραχμες και οχι λογω κορονοΙου; Δεν ειναι πιο ηδονικο με λιγα κλικ να βλεπεις εναν τραπεζικο λογαριασμο να φουσκωνει και να ξεφουσκωνει διακτινιζομενος σε ολα τα σημεια της οικουμενης; Ενας κουβας  απο σκατ* - δραχμες ,ειναι  το ιδιο πραμα. Η δε απολυτη ηδονη ισως καταληξει το ψηφιακο πορτοφολι με πακετα -coin (taxis agnostic...) Ο αντρας πλεον ξεχωριζει για δυο πραγματα , το ενα δεν ειναι η κολωνια του.

Δημοσ.

Να ρωτήσω τώρα εγώ κάτι άσχετο... αν κάποιος μπορεί να πουλάει μέσω του whats app, δεν μπορεί να αντικαταστήσει κατά κάποιον τρόπο το παραδοσιακό eshop; Ούτε νόμιμες αποδείξεις ούτε τίποτα... καλά ξηγιέται το fb χαχαχαχαχαχαχα 

Μήπως ο Zuckerberg είναι Έλληνας; :P

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ειναι οντως σπαστικο να βλεπεις ποτε, που και ποσα ξοδεψες με τις αποδειξεις μαζεμενες σε ενα μερος και πολλαπλους λογαριασμους για να κανεις αποταμιευση οσο μπορεις. Εκνευριστικο. Καλύτερα να εχω τσαντακι μεσης, πορτοφολι με αυτοκολητο και τσαλακωμενα 10ευρα. Θα εχω και ενα καδο στο σπιτι γεματο με αποδειξεις, κιτρινιασμενες, ξεθωριασμενες και εκεινες τις φοβερες αποδειξεις στις καφετεριες που πινεις καφε στις 19:00 και η αποδειξη γραφει σαλατα στις 11:20. 

Δημοσ.
2 hours ago, biozweistein22 said:

Υπηρεσίες σαν το venmo στην Αμερική θα τελειώσουν με αυτή την κίνηση. Επιτέλους !!! Το FB εδινε την επιλογή αυτή εδώ και καιρό οπότε φαντάζομαι είναι η ίδια πλατφόρμα. Μόνο μην συμπτύξουν messenger και whatsapp στο τέλος, αν και προς τα εκεί πάει το πράμα. Δεν έχει νόημα για την FB να αναπτύσει 2 messengers ταυτοχρονα...

Αντε να γινει να τελειωνουμε...εχουμε καταντησει να εχουμε δεκα im στο κινητο μας γιατι ο ταδε δε βαζει το ενα και ο δεινα δε βαζει το αλλο...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, NamelessDead είπε

Θες να μου πεις οτι αν εισαι σπαταλος θα σε προστατεψει το εχεις χαρτακια στα χερια σου. Ρε παιδιά για ονομα. 2020 σε τεχνολογικο forum. 

Ειναι η αισθηση φιλε μου, οτι και να λες εχει χαθει, δεν υπαρχει σχεδον καμμια επαφη πλεον. 

Δημοσ.

Να και κάτι καλο. Απεχθάνομαι να πιάνω χρήματα που έχουν πιάσει πιο πριν χιλιάδες κόσμος. Μόνο κάρτα και ebanking τα τελευταία 7 8 χρόνια και έχω ησυχάσει. Όσοι δεν έχουν pos τρώνε άκυρο. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...