vamvakoolas Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Άδειες έβγαιναν πολύ πριν από το 1950 σε περιοχές που είχαν ενταχτει σε σχέδιο πόλης, εμείς έχουμε άδειες του 1896 και 1910-20. Αλλά πλέον για να έχεις πιθανότητα να βρεις άδειες κυρίως από 60 και μετα, υπαρχουν κάποιες λίγες του 50, οι προηγούμενες στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν καταστραφεί ειτε βρίσκονται σε μικροφιλμ φανταζομαι αναφερεσαι στα πολυ μεγαλα αστικα κεντρα. Για τρεχα τιποτα Ιωαννινα ή Βολο... αν βρεις κατι πες το οχι σε εμενα αλλα στους υπαλληλους εκει
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, kirileman είπε Έχει αγοράσει κανείς πρόσφατα στην πολυκατοικία; οχι οχι εκτος των ιδιοκτητων απο την ανεγερση της οι αλλοι εναι ενοικιαστες 17 ώρες πριν, vamvakoolas είπε υπαρχει περιπτωση αν ειναι αρχαιο το κτισμα να μην εχει τιποτα το ιδιο αν ειναι αυθαιρετο καταπατηση. Αν ομως ειναι νομιμο και σχετικα προσφατο (αν θυμαμαι απο το 1950 βγαζαν) τοτε σιγουρα θα τη βρεις πολεοδομια η μορφη αν θυμαμαι ειναι 4ψηφιο /χχ οπου χχ τα 2 τελευταια ψηφια του ετους που αιτηθηκε/βγηκε την αδεια. και ο 4ψηφιος εξαρταται απο τη πολεοδομια π.χ τιποτα επτανησα ή βορειο αιγαιο ισως διαφερει που βγαζουν αδειες με το ....ψαροντουφεκο το συμβολαιο εχει ημερομηνια το 2008 και σε ενα εγραφο κτηματολογιου αναφερει καπου για το υπογειο ετος κατασκευης 2006 και για το διαμερισμα μαλλον το ιδιο γιατι εινια λιγο μουτζουρομενο θα ξαναπαω σημερα στην πολεοδομια ελπιζω να βρεθει να ξεμπερδευω,κατι σχετικο με την μορφη του νουμερου που μου ειπες δεν ειδα αλλα μπορει και να μου εχει διαφυγει Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2020 από Επισκέπτης
vamvakoolas Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 5 λεπτά πριν, Simon_says είπε οχι οχι εκτως των ιδιοκτητων απο την ανεγερση της ειναι ολοι ενοικιαστες το συμβολαιο εχει ημερομηνια το 2008 και σε ενα εγραφο κτηματολογιου αναφερει καπου για το υπογειο ετος κατασκευης 2006 και για το διαμερισμα μαλλον το ιδιο γιατι εινια λιγο μουτζουρομενο θα ξαναπαω σημερα στην πολεοδομια ελπιζω να βρεθει να ξεμπερδευω,κατι σχετικο με την μορφη του νουμερου που μου ειπες δεν ειδα αλλα μπορει και να μου εχει διαφυγει ρεσυ τοσο προσφατα δε θα εχεις θεμα να βρεις αριθμο αδειας (ειτε πολεοδομια ειτε μηχανικο)
meletis_m Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 19 ώρες πριν, Simon_says είπε 1. αμα τον βρω ο θεος και η ψυχη μου 2. απο την πολεοδομια μου ζητανε τον αριθμο για να παρω αντιγραφο της αδειας της οικοδμης Στο στέλεχος της οικοδομικής αδείας . Εάν είναι πρίν τη χρονολογία που τα αναρτούν στο Διαύγεια [, πάς και κάνεις αίτηση με οδό και ονοματεπωνυμό και θα την βρουν στο αρχείο, άσε τι λένε οι κοπρίτες . Εκτός εάν είσαι στην περίπτωση που πλημμύρισε το αρχείο στην Αήνα (πρίν το 1980)
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 ενταξει. τη βρηκαμε απο τις ημερομηνιες που ειχα.παει αυτο!!
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε φανταζομαι αναφερεσαι στα πολυ μεγαλα αστικα κεντρα. Για τρεχα τιποτα Ιωαννινα ή Βολο... αν βρεις κατι πες το οχι σε εμενα αλλα στους υπαλληλους εκει Δεν έχω καμία δουλειά και ούτε θα τρέξω πουθενά. Μιλάω για το κέντρο της Αθήνας και είπα ότι εκδιδοντουσαν άδειες και πριν το 50, τους ίδιους νόμους είχαμε παντου, σε όσα μέρη ήταν στο σχέδιο πόλης (κέντρα πόλεων σίγουρα) έβγαζαν άδειες από τις πολεοδομιες των Δήμων. Τώρα αν χάθηκαν ή καταστράφηκαν η δεν τις διαθέτουν για οποιονδήποτε λόγο αυτό είναι άλλο θέμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, vamvakoolas είπε ρεσυ τοσο προσφατα δε θα εχεις θεμα να βρεις αριθμο αδειας (ειτε πολεοδομια ειτε μηχανικο) ναι το λογικο αυτο ηταν ,απλα εβαλα το ποστ για να δω μηπως υπηρχε στα ηδη υπαρχοντα χαρτια που εχω ,και η δεν το εβλεπα η δεν το αναγνωριζα Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2020 από Επισκέπτης
kirileman Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Νομίζω και από τον μηχανικό που έβγαλε ΠΕΑ (για τα νοικιασμένα διαμερίσματα πχ) μπορεί να βρεθεί ο αριθμός της αδείας, γιατί υπάρχει υποχρέωση να περαστεί στο σύστημα (για κατασκευές από το 1983 και μετά, αν δεν κάνω λάθος). Αφού βρέθηκε, οκ. Σε τόσο καινούριες οικοδομές, δύσκολο να μην βρεθεί. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2020 από kirileman
evkar Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Λοιπόν , για να βοηθήσουμε λίγο και κανέναν άλλο που έχει παρόμοιο Θέμα. Πολλές οικοδομικές άδειες ,κυρίως παλιότερες έχουν χαθεί ή έχουν καταστραφεί τα αρχεία των πολεοδομιών . Το θέμα είναι πολύ μεγάλο και απασχολεί πολύ κόσμο. Αν δεν μπορεί να βρεθεί το στέλεχος της άδειας ,πολύ πιθανό για οικοδομές πριν το 1980 , και δεν υπάρχουν ούτε σχέδια, κατόψεις, τομές ,μελέτες κλπ , πρέπει να γίνει ανασύσταση φακέλου στην πολεοδομία με μηχανικό . Ψάχνουμε να βρούμε οποιοδήποτε πιθανό έγγραφο , από σύσταση μέχρι έναρξη ηλεκτροδότησης στη ΔΕΗ . Αν δεν ξέρουμε χρόνο ανοικοδόμησης , πάμε στην γεωγραφική υπηρεσία στρατού και ζητάμε επίσημες αεροφωτογραφίες της περιοχής ,που υπάρχουν και πριν από τον πόλεμο. όλα αυτά ,μαζί με νέες μελέτες του μηχανικού , τις καταθέτουμε στην πολεοδομία ή τις ανεβάζει ο μηχανικός ηλεκτρονικά στο σύστημα και έτσι το σπίτι αποκτά ΄καινούργιο φάκελο οικοδομής. Δυστυχώς πολλά αρχεία πολεοδομιών έχουν καταστραφεί και είτε δεν έχουν καθόλου αρχεία από τις άδειες που έβγαλαν είτε έχουν μισούς φακέλους. Ναι , όσο κιαν φαίνεται περίεργο , στο ελλάντα δημόσιες υπηρεσίες έχουν χάσει τα αρχεία τους ,και κανείς δεν έχει τιμωρηθεί. Είναι να μην σου τύχει , αν σου τύχει, έχει πολύ τρέξιμο , πολλά έξοδα και καλό μηχανικο. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2020 από evkar 2
spikou23 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Για οικοδομές που κτίστηκαν μετά το 1983 υποχρεωτικά ο συμβολαιογράφος προσαρτά στο συμβόλαιο (στο πρωτότυπο που έχει στα χέρια του) την οικοδομική άδεια και μνημονεύει στο συμβόλαιο και τον αριθμό της. Συνεπώς από το συμβόλαιο και συνήθως στις τελευταίες σελίδες αυτού τη βρίσκεις. Αλλιώς, αν είσαι σε μεγάλο Δήμο πηγαίνεις στην Πολεοδομία και κάνεις αναζήτηση με το όνομα ιδιοκτήτη οικοπεδούχου (ή όνομα εργολάβου για παλαιότερες κυρίως οικοδομές) και την διεύθυνση του ακινήτου και το βρίσκουν. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής αναζήτησης, τότε ψάχνεις χειροκίνητα το βιβλίο με τις άδειας μία μία κι ελπίζεις να την βρεις. Δικηγόρος είμαι κι έχω κάνει πάρα πολλές φορές την διαδικασία αυτή.
vamvakoolas Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, evkar είπε Λοιπόν , για να βοηθήσουμε λίγο και κανέναν άλλο που έχει παρόμοιο Θέμα. Πολλές οικοδομικές άδειες ,κυρίως παλιότερες έχουν χαθεί ή έχουν καταστραφεί τα αρχεία των πολεοδομιών . Το θέμα είναι πολύ μεγάλο και απασχολεί πολύ κόσμο. Αν δεν μπορεί να βρεθεί το στέλεχος της άδειας ,πολύ πιθανό για οικοδομές πριν το 1980 , και δεν υπάρχουν ούτε σχέδια, κατόψεις, τομές ,μελέτες κλπ , πρέπει να γίνει ανασύσταση φακέλου στην πολεοδομία με μηχανικό . Ψάχνουμε να βρούμε οποιοδήποτε πιθανό έγγραφο , από σύσταση μέχρι έναρξη ηλεκτροδότησης στη ΔΕΗ . Αν δεν ξέρουμε χρόνο ανοικοδόμησης , πάμε στην γεωγραφική υπηρεσία στρατού και ζητάμε επίσημες αεροφωτογραφίες της περιοχής ,που υπάρχουν και πριν από τον πόλεμο. όλα αυτά ,μαζί με νέες μελέτες του μηχανικού , τις καταθέτουμε στην πολεοδομία ή τις ανεβάζει ο μηχανικός ηλεκτρονικά στο σύστημα και έτσι το σπίτι αποκτά ΄καινούργιο φάκελο οικοδομής. Δυστυχώς πολλά αρχεία πολεοδομιών έχουν καταστραφεί και είτε δεν έχουν καθόλου αρχεία από τις άδειες που έβγαλαν είτε έχουν μισούς φακέλους. Ναι , όσο κιαν φαίνεται περίεργο , στο ελλάντα δημόσιες υπηρεσίες έχουν χάσει τα αρχεία τους ,και κανείς δεν έχει τιμωρηθεί. Είναι να μην σου τύχει , αν σου τύχει, έχει πολύ τρέξιμο , πολλά έξοδα και καλό μηχανικο. πολυ σωστα απλως εκ πειρας μιας και μου εχει τυχει δις, για οικοδομες πριν το '50 εκατσε η φαση με τη βοηθεια στρατου (ξ υπηρεσια ειναι Αθηνα κοντα στα δικαστηρια). Θυμαμαι οταν ειχε βγει η διαταξη για το ενεργειακο πιστοποιητικο αρκετοι ιδιοκτητες καταλαβαν οτι δεν ειχαν εγγραφα(!) απο συμβολαιο και τοπογραφικα μεχρι κληρονομικα....οτι ναναι Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2020 από vamvakoolas
skiabox Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν ακόμα συμβόλαια οικοπέδων φτιαγμένα επι Τουρκοκρατίας. Νομίζω λέγονται βακούφια/χρυσόβουλα ή κάπως έτσι. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2020 από skiabox
mechpanos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Καλά πάντως τι γίνεται στις πολεοδομείες...Ευτυχώς που πλέον, όλα γίνονται ηλεκτρονικά! Πάω σε πολεοδομία κάποτε να πάρω αντίγραφο της μελέτης θέρμανσης από τον φάκελο της άδειας της πολυκατοικίας, γιατί ο διαχειριστής έβγαζε τις δαπάνες θέρμανσης, αναλογικά με τους ωρομετρητές του κάθε διαμερίσματος (είχε μπει μέσα ο καημένος ο ένοικος γκαρσονιέρας 35τμ που το έκαιγε πιο πολύ από όλους, δεν ξέρω πόσες εκατοντάδες ή και χιλιάδες €€ με αυτόν τον τρόπο, επί τόσα χρόνια!!!)... Υπάλληλος: -Πόοοοο πρωί - πρωί ρε φίλε...πού να την βρω τώρα, δεν έχω πιει ούτε καφέ... Εγώ: -Εντάξει φτιάξε τον καφέ σου θα περιμένω Υπάλληλος: -Τι να περιμένεις πρέπει να μου φέρεις αριθμό άδειας για να ψάξω να την βρω, ξέρεις την άδεια;;; (πίστευε ότι δεν την είχα) Εγώ: -Ορίστε Υπάλληλος: - Πόοοοο εντάξει κάτσε να φτιάξω ένα λεπτό τον καφέ μου και πάμε να την βρούμε μαζί. Πήγε δίπλα σε ένα κουζινάκι έφτιαξε έναν γλυκύ βραστό με δυο φουσκάλες μερακλήδικο, τράβηξε βαθιά ρουφηξιά, και μετά από 3 λεπτά μου είχε βρει την άδεια. ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ δηλαδή 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα