johnieXoX Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Στις ντουλάπες έχω παροχή ρεύματος. Θέλω να φτιάξω ένα κύκλωμα με led, που να ενεργοποιείται όταν ανοίγει η συρόμενη πόρτα της ντουλάπας. Έχει κανείς ιδέα τι αισθητήρα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω?
johnieXoX Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Ναι, έχει το ΙΚΕΑ με 15 € που ναι με μπαταρία. Κοινώς, θέλω ένα 60αρι συν τις μπαταρίες κάθε λίγο και λιγάκι.. Από την άλλη έχω έτοιμη παροχή ρεύματος στις ντουλάπες, έχω ledoταινεία, και μου μένουν 2 μετασχηματιστές (7-9 € έκαστος) καλώδιο, τα καναλάκια και οι αισθητήρες. Οπότε, θα βγει στο μισό κόστος, και θα χω και την χαρά του diy. B-)
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Μπορείς να βάλεις απλά έναν διακόπτη που να ακουμπάει στην πόρτα της ντουλάπας, όπως είναι και το φωτάκι του ψυγείου 1
basilis_k6 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 49 λεπτά πριν, johnieXoX είπε Ναι, έχει το ΙΚΕΑ με 15 € που ναι με μπαταρία. Κοινώς, θέλω ένα 60αρι συν τις μπαταρίες κάθε λίγο και λιγάκι.. Από την άλλη έχω έτοιμη παροχή ρεύματος στις ντουλάπες, έχω ledoταινεία, και μου μένουν 2 μετασχηματιστές (7-9 € έκαστος) καλώδιο, τα καναλάκια και οι αισθητήρες. Οπότε, θα βγει στο μισό κόστος, και θα χω και την χαρά του diy. B-) Για ρευματος λεω. Αν θες να το φτιάξεις νομίζω ο καλύτερος διακοπτης είναι αυτός https://www.actuellelectronics.gr/el/diakoptis-termatikos-mini-me-elasma-ke-rodaki-normally-ope-45090009 1
paylidis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Υπαρχει 12 βολτο φωτοκυτταρο (ψαξε 12v pir sensor) που συνδυαζεται με ταινιες αψογα
haris_216 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Κι εγώ θα ψηφίσω υπέρ του διακόπτη πόρτας. Όπως στο ψυγείο ή την πλαφονιέρα του αυτοκινήτου. Απλή και οικονομική λύση. Και δουλεύει no matter what. Ακόμα και αν ανοίξεις την ντουλάπα σε θεοσκότεινο δωμάτιο, που δεν θα λειτουργούσε ο αισθητήρας φωτός
frapes87 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2020 Εγώ θα σου πρότεινα αυτό. Πιο πολύ για το θέμα μπαταρίας. Εγώ βέβαια το έχω στο χώλ για το βράδυ άμα χρειαστεί να σηκωθώ για κανά νερό αλλά οι μπαταρίες αντέχουν πάρα πολύ. Το κολλάς στο σημείο που σε βολεύει και τέλος. https://www.skroutz.gr/s/14042052/Xiaomi-Mi-Motion-Activated-Night-Light-MUE4068GL.html?from=account_favorites
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα