Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε : 500-600 και βλέπουμε 😛

Χρήση υπολογιστή : Επεξεργασία φώτο, λίγο επεξεργασία βίντεο, internet, virtualbox, δεν το λιώνω γενικά.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.
Έχω μια πολύ παλιά και καλή EIZO 1680x1050 DVI έξοδο. Θα μπορούσα να την αλλάξω κάποια στιγμή αλλά όχι τώρα.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα όχι καταστήματα που είναι μόνο διαδικτυακά

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? Και διαφορετικά καταστήματα .

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί απο εμένα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Τρέχω μόνο linux.

Αυτή τη στιγμή έχω ένα i5-2400 με μια Radeon HD 6770. Το υπάρχον μηχάνημα θα το χρησιμοποιήσω σαν "server" να κάνει κάποιες δουλίτσες και θέλω να φτιάξω ένα νεότερο σύστημα να είναι ένα μικρό γλυκό κουτάκι να μην πιάνει χώρο. Κοιτάω και προς mini itx αλλά βλέπω να ανεβαίνει το κασέρι. Να καταλήξω ότι μάλλον ιδανικό cpu θα ήταν 3600 ; Μνήμη ως ελάχιστη 16GB.  Μπορώ να κρατήσω τα SSD 840 EVO 500GB και ένα WD 3.5" 1ΤΒ ; Αν χρειαστεί αλλάζω κάτι αργότερα σε δίσκους. Κάρτα γραφικών δεν ξέρω τι χρειάζομαι, δεν είμαι gamer θα ήθελα να έχει και μια έξοδο dvi για να συνδέσω το υπάρχον monitor. Τρέχω αρκετά και virtualbox με διάφορα λειτουργικά , δεν έχω βρεθεί σε δύσκολη θέση με τα 16GB μνήμης. Αν οικονομικά στο τελικό σύνολο με παίρνει θα μπορούσα να πάω στα 32gb.

Αυτό που με έχει δυσκολέψει αν πάω σε mini itx είναι η μητρική και το κουτί ως προς το τι να επιλέξω και τι υπάρχει διαθέσιμο. Το κουτί σκέφτομαι να το πάρω από εξωτερικό αν δεν βρω άκρη Ελλάδα. Έχω δει το NZXT from H200 (μεγαλούτσικο), raijintek Metis Plus, Raijintek Ophion Mini/EVO αλλά το ψάχνω.

Ψάχνω για ιδέες. Ευχαριστώ

Επεξ/σία από gousgounakos
Δημοσ.

Απο ότι κατάλαβα απο Ελλάδα και mini itx δύσκολα τα πράγματα. Ούτε βρίσκω τίποτα διαθέσιμο.

Δημοσ.

Βρες ένα μικρό matx κουτάκι που σου αρέσει πχ coolermaster Q300L

Msi b450m vdh max 

Ryzen 3600

G.skill 32gb 3200 

Adata xg8200 500gb 

Corsair CV550w 

Και στα 650€+  θα έχεις ένα τουμπανακι.

Δυο φορές που χρειάστηκα hardware σε μαγαζιά που έγραφαν 30ημερες τα είχα σε λιγότερο από εβδομάδα οποτε ρωτα στο εκάστοτε μαγαζί. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την πρότασή σου. Ίσως να το κάνω έτσι με micro-atx.  Ψάχνω να βρω ένα όσο μικρότερο και όμορφο  κουτί γίνεται.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gousgounakos είπε

Ευχαριστώ για την πρότασή σου. Ίσως να το κάνω έτσι με micro-atx.  Ψάχνω να βρω ένα όσο μικρότερο και όμορφο  κουτί γίνεται.

Όπως θες κάντο απλά itx μητρική υπολόγιζε 100€+

https://www.skroutz.gr/s/15608019/Asrock-Fatal1ty-B450-Gaming-ITX-ac.html

Ένα οικονομικό mini είναι αυτό σε λευκό η μαύρο 

https://www.skroutz.gr/s/5626060/Thermaltake-Core-V1.html

Όπως καταλαβαίνεις θες 700 το λιγοτερο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, gousgounakos είπε

Που μπορώ να την βρω διαθέσιμη την itx που πρότεινες ;

Παρε ρωτα στο hellasphone αν θες την καλύτερη δυνατη τιμη αλλιώς γράφει στο egate 1-3 εργάσιμες. 

Επεξ/σία από radiohead

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...