Brashida Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Πηγα σημερα στον λογιστη των γονιων μου.Εγω για περυσι δουλεψα σεζον και πληρωνομουν κανονικα και με κολλαγε και ενσημα ημουν δηλωμενος,ομως πρωτα για να παρω την δουλεια επρεπε να βγω απο την φορολογικη δηλωση του πατερα μου.Τωρα πλεον σταματησα και εχω γραφτει στο ταμειο ανεργειας μεχρι να βρω μια δουλεια,που μαλλον θα ασχολειθω με τα χωραφια επειδη οι γονεις μ ειναι γεωργοι.Τελως παντων σημερα τον ρωτησα αν γινεται να μπω ξανα στην φορολογικη δηλωση του πατερα μ και μ ειπε δεν γινεται πρεπει να κανεις δικια σ.Του λεω οτι ειμαι ανεργος και δεν δουλευω πουθενα αλλα επιμενει.Νομιζω μπαρουφες λεει μιας και ποτε δεν το εμπιστευτηκα.Ισχυει λοιπον?
spectaculator Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δεν λέει μπαρούφες. Από τα 18 και μετά είσαι υπόχρεος φορολογικής δήλωσης. 2
NikosKallithea Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 33 λεπτά πριν, Brashida είπε Πηγα σημερα στον λογιστη των γονιων μου.Εγω για περυσι δουλεψα σεζον και πληρωνομουν κανονικα και με κολλαγε και ενσημα ημουν δηλωμενος,ομως πρωτα για να παρω την δουλεια επρεπε να βγω απο την φορολογικη δηλωση του πατερα μου.Τωρα πλεον σταματησα και εχω γραφτει στο ταμειο ανεργειας μεχρι να βρω μια δουλεια,που μαλλον θα ασχολειθω με τα χωραφια επειδη οι γονεις μ ειναι γεωργοι.Τελως παντων σημερα τον ρωτησα αν γινεται να μπω ξανα στην φορολογικη δηλωση του πατερα μ και μ ειπε δεν γινεται πρεπει να κανεις δικια σ.Του λεω οτι ειμαι ανεργος και δεν δουλευω πουθενα αλλα επιμενει.Νομιζω μπαρουφες λεει μιας και ποτε δεν το εμπιστευτηκα.Ισχυει λοιπον? Υπαρχει ενας απαράβατος κανονας Άπαξ και κανεις την πρώτη σου ΦΔ, οι φορολογικές σου δηλώσεις θα σταματήσουν μόνο αν πεθάνεις. 1
Brashida Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 26 minutes ago, spectaculator said: Δεν λέει μπαρούφες. Από τα 18 και μετά είσαι υπόχρεος φορολογικής δήλωσης. Δηλαδη αν δεν εβρισκα δουλεια η αν δουλευα στα μαυρα με αποτελεσμα να μην βγω απο την φορολογικη δηλωση του πατερα μ θα ισχυε παλι αυτο θα επρεπε να βγω και να κανω οπωσδηποτε δικια μ?
asmilon Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Υπαρχει ενας απαράβατος κανονας Άπαξ και κανεις την πρώτη σου ΦΔ, οι φορολογικές σου δηλώσεις θα σταματήσουν μόνο αν πεθάνεις. Eκτος αν σωσεις τον πλανητη απο ενα γιγαντιο αστεροειδή... Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2020 από asmilon 1
spectaculator Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, Brashida είπε Δηλαδη αν δεν εβρισκα δουλεια η αν δουλευα στα μαυρα με αποτελεσμα να μην βγω απο την φορολογικη δηλωση του πατερα μ θα ισχυε παλι αυτο θα επρεπε να βγω και να κανω οπωσδηποτε δικια μ? Όταν γίνεις 18 υποχρεώνεσαι να υποβάλεις δική σου δήλωση. Αν δεν το κάνεις, ανάλογα με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, επισύρει πρόστιμο (χώρια που χωρίς ΑΦΜ πλέον δεν μπορείς να κάνεις τίποτα).
ioankav Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Εσύ λογικά να δηλωθείς ξανά ως εξαρτώμενος μέλος στη φορολογική δήλωση του πατέρα σου θέλεις, αλλά τα είπες λάθος στο λογιστή σου. http://www.opengov.gr/minfin/?p=3579 Και ναι, θα κάνεις και εσύ κανονικά τη δικιά σου φορολογική δήλωση, καθώς είναι ανεξάρτητο από το αν είσαι εξαρτώμενο μέλος ή όχι.
george1807 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, Brashida είπε Πηγα σημερα στον λογιστη των γονιων μου.Εγω για περυσι δουλεψα σεζον και πληρωνομουν κανονικα και με κολλαγε και ενσημα ημουν δηλωμενος,ομως πρωτα για να παρω την δουλεια επρεπε να βγω απο την φορολογικη δηλωση του πατερα μου.Τωρα πλεον σταματησα και εχω γραφτει στο ταμειο ανεργειας μεχρι να βρω μια δουλεια,που μαλλον θα ασχολειθω με τα χωραφια επειδη οι γονεις μ ειναι γεωργοι.Τελως παντων σημερα τον ρωτησα αν γινεται να μπω ξανα στην φορολογικη δηλωση του πατερα μ και μ ειπε δεν γινεται πρεπει να κανεις δικια σ.Του λεω οτι ειμαι ανεργος και δεν δουλευω πουθενα αλλα επιμενει.Νομιζω μπαρουφες λεει μιας και ποτε δεν το εμπιστευτηκα.Ισχυει λοιπον? Καταρχάς οι φορολογικές δηλώσεις τώρα είναι για εισοδήματα του 2019. Οπότε έτσι και αλλιώς το 2019 δούλευες. Επίσης άπαξ και βγεις δεν ξαναμπαίνεις, είτε είσαι ανεξάρτητος είτε όχι. Δεν πάει τη μια χρονιά έτσι και την άλλη αλλιώς. Εσύ γιατί θες να ξαναμπείς; Αν δεν έχεις εισόδημα δεν θα πληρώσεις κάποιο φόρο. 1
Brashida Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 1 hour ago, ioankav said: Εσύ λογικά να δηλωθείς ξανά ως εξαρτώμενος μέλος στη φορολογική δήλωση του πατέρα σου θέλεις, αλλά τα είπες λάθος στο λογιστή σου. http://www.opengov.gr/minfin/?p=3579 Και ναι, θα κάνεις και εσύ κανονικά τη δικιά σου φορολογική δήλωση, καθώς είναι ανεξάρτητο από το αν είσαι εξαρτώμενο μέλος ή όχι. Εγώ μια χαρά του τα είπα δεν χρειάζεται επιστημονική εξήγηση αλλά όπως είπα και στην αρχή ποτέ δεν τον συμπάθησα,η φυσιογνωμία του ποτέ δεν σε έλκει μόνο σε απωθη,πίστεψε με.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα